Tuesday, September 22, 2009

Καπιταλιστικώς μεταλλαγμένοι

Κατα την Αλέκα, η ιδιωτική παιδεία, εκτός του οτι αποσκοπεί στο κέρδος, προσπαθεί να χειραγωγήσει και τη σκέψη των ανθρώπων. Βομβαρδίζοντας τις τσέπες της λαϊκής οικογένειας και τα μυαλά των παιδιών, οι ιδιώτες επιχειρηματίες που επενδύουν στο χώρο της παιδείας επιδιώκουν να δώσουν στα παιδιά μας ληξιπρόθεσμες γνώσεις, να τα κάνουν ενα ευέλικτο εργατικό δυναμικό, να τα μάθουν να πειθαρχούν, να σκύβουν το κεφάλι, και να αποβλακώσουν τους μαθητές. Aυτά δήλωσε η Άλέκα. Μου θύμισε το "αυθόρμητο" γράμμα των συμμαθητών του νεαρού Γρηγορόπουλου προς τους γονείς τους, στην κηδεία του. Ολοι προσκυνημένοι, όλοι καπιταλιστικά μεταλλαγμένοι.

Θα μπορούσε να δηλώσει κάτι μετριοπαθές, να υποστηρίξει την δημόσια παιδεία, να ζητήσει αναβάθμιση και προτεραιότητα μιας ευρύτερης δημόσιας συλλογικής εκπαίδευσης (λογικό). Θα μπορούσε επίσης να ζητήσει σαφείς κανόνες λειτουργίας και αξιολόγησης όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα (όπως γίνεται και αλλού). Άλλα η Αλέκα μίλησε με την παλιά ουτοπιστική γλώσσα της Αριστεράς. Τη στιγμή που η ιδια η Αριστερά έχει καταστρέψει με τους στρατούς της τα ελληνικά πανεπιστήμια απαιτώντας Άσυλο για τους αναρίθμητους τραμπουκισμούς της, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες παιδιά φεύγουν πια στην Ευρώπη για δουλειά, την ώρα που η φοιτητική μετανάστευση ξεπερνά τις 50 χιλιάδες (πάνω απο 20 χιλιάδες μόνον στο Λονδίνο), και που η Ελλάδα πρέπει δια νόμου ΕΕ να αναγνωρίσει την ύπαρξη, λειτουργία, και επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων όλων των ξένων κολλεγίων που ηδη δρούν στην Ελλάδα. Αυτά για ρεαλισμό...

Και επειδή ανήκω στην κατηγορία των "αποβλακωμένων", πήρα τον λόγο της προσωπικά και επιθυμώ να καταθέσω την προσωπική μου εμπειρία. Θά έλεγα λοιπόν πως οι μεταπτυχιακές σπουδές μου στον τομέα της πληροφορικής μου κόστισαν περίπου 30 χιλιάδες δολλάρια (που τα κέρδισα δουλεύοντας γιατί οι γονείς μου δεν είχαν τίποτα να μου στείλουν), η πρώτη μου δουλειά ήταν περίπου 40 χιλιάδες τον χρόνο, σε πέντε χρόνια είχα φτάσει τα 70 λόγω εμπειρίας, και με τα ταπεινά αυτά και αποβλακωτικά εφόδια, μπόρεσα και εγώ ο λαϊκός επαρχιώτης να δουλεψω στο Silicon Valley την εποχή της επανάστασης της πληροφορικής, να ταξιδέψω σε τουλάχιστον 25 χώρες χτίζοντας συστήματα, και να έχω μια συνεχή εργασιακή παρουσία στον κόσμο.

Οι ληξιπρόθεσμες γνώσεις μου ανανεώνονται και πάλι ιδιωτικά, μέσα απο σεμινάρια που επιλέγω και διάφορα certifications που ακολουθώ. Δεν θυμάμαι να έχω σκύψει το κεφάλι μου σε κανέναν, και καθώς αποφασίζω εγώ τη ζωή μου και όχι κάποιο κόμμα, αποφάσισα κάποτε να φύγω απο τον χώρο των πολυεθνικών (προσωπική μου επιλογή), και αφού πακετάρισα τις γνώσεις μου σε κομμάτια γνώσης που θα μπορούσαν να πουληθούν στην ανοιχτή αγορά, τόλμησα να ιδιωτεύσω με κάποιες σχέσεις που είχα χτίσει, δουλεύοντας ως επι το πλείστον απο το σπίτι (για να είμαι κοντά στα παιδιά μου). Μπόρεσα έτσι, εκτός των άλλων, να μάθω και την έννοια του επιχειρηματικού ρίσκου. Μέσα απο αυτό το μοντέλο εργασίας, κατόρθωσα κάποτε να κουμαντάρω και το χρόνο μου λίγο καλύτερα, και τα τελευταία τρία χρόνια, παρά την μεγάλη κρίση, κρατώ για τα παιδιά μου 4-7 καλοκαιρινές εβδομάδες διακοπών τον χρόνο.

Αυτή λοιπόν την επιστημονική και εργασιακή μου πείρα, (η Αλέκα βέβαια δεν ενδιαφέρεται για τέτοια), σκοπεύω του χρόνου να την μεταφέρω και στον χώρο της εκπαίδευσης. Μου επιτρέπεται νομικά και συνταγματικά. Πάλι, ιδιωτικά, σκέπτομαι να πακετάρω και να κοστολογήσω αυτά που ξέρω σε πουλήσιμα κομμάτια γνώσεων, για σχολεία, πανεπιστήμια, εταιρείες, και όποιον τέλος πάντων ενδιαφέρεται. Και να παράγω και εγώ με την σειρά μου, μια επαγγελματικη γενιά ανθρώπων. Ο ανοιχτός κόσμος που ζώ και βιοπορίζομαι, είναι εντελώς άγνωστος στην Αλέκα (ούτε κάν προς χάρην θεώρησης και συζήτησης), αλλά υπάρχει. Αν ήμουν νεώτερος και χωρίς οικογένεια, θα έφευγα εργασιακά για κάποια χώρα της Ευρώπης, μία απο τις πολλές που δέχονται την έννοια του κέρδους ως κινητήριο δύναμη, την ανθρώπινη φιλοδοξία ως θεμιτή ανθρώπινη επιθυμία, την εκπαίδευση απ' όπου κι αν προέρχεται, δεν παθαίνει κρίσεις κάθε φορά που ακούει για επιχειρηματίες, και που φυσικά δεν ανέχεται και τις διάφορες Αλέκες.

Σας παρακαλώ μην μου πείτε μπράβο που τα κατάφερα. Οι αποφάσεις μου είναι συνειδητές, έχω σαφείς στόχους και παραμένω Αυτονομιστής. Πιστεύω στον ανοιχτό κόσμο γιατί προσφέρει πολλά πέραν των ίδιων των σπουδών. Οσα αναφέρω, δείτε τα απλά ως πληροφορίες. Δεν είναι όμως αυτό το νόημα του πόστ. Είναι ο ουτοπιστικός λόγος της Αριστεράς, ο δικτατορισμός της να μειώσει τις ανθρώπινες επιλογές, και να φτιάξει έναν κόσμο κλειστό, κομπλεξικό και ιδεολογικά εξισωμένο.

18 comments:

  1. Τις αναφερόμενες δηλώσεις της Αλέκας μπορείτε να τις ακούσετε στον σύνδεσμο

    http://www.ethnos.gr/ekloges/eklogeshome.asp?catid=16741

    πατώντας στο όνομά της (Παπαρήγα), Ενότητα Παιδεία - Τεχνολογία - Πολιτισμός (δημ. Ανδρέας Κωνσταντάτος)

    ReplyDelete
  2. Πολύ ωραία απάντηση στον ξύλινο λόγο του ΚΚΕ. Διάβασα το άρθρο σου μαζί με τα παιδιά μου που σπυδάζουν σε δημόσιο πανεπιστήμιο και ΤΕΙ (πλήρως απαξιωμένα από κόμματα και κηφήνες καθηγητές) και ετοιμάζονται να φύγουν στην Ευρώπη για να μπορέσουν να ζήσουν και να δουλέψουν αξιοπρεπώς.
    Ευχαριστώ πολύ.

    ReplyDelete
  3. Ατελής όπως είσαι locus είναι φυσικό να μην αντιλαμβάνεσαι τα υψηλά νοήματα που εκπέμπει η αλέκα. Με κόρη που σπούδασε στο αμερικάνικο κολλέγιο, iphone στην τσέπη και εταιρίες του ΚΚΕ να δουλεύουν μαζεύοντας καπιταλιστικό χρήμα η αλέκα κατακεραυνώνει αμείλικτα τον καπιταλισμό.

    Τον διαβρώνει απο μέσα.

    Η αλέκα μισεί τους επιχειρηματίες που πίνουν το αίμα του λαού και γι αυτό το ΚΚΕ έχει κάνει δικές του επιχειρήσεις όπου εάν σηκώσεις κεφάλι στο παίρνουν με συνοπτικές διαδικασίες. Εχουν κατά καιρούς βγει στη δημοσιότητα περιπτώσεις ανθρώπων που το ΚΚΕ τους πέταξε σε μία νύχτα στο δρόμο προς παραδειγματισμό. Ολα αυτά μοιάζουν παράξενα για το κόμμα του λαού αλλά έχουν την εξήγησή τους. Φτιάχνοντας επιχειρήσεις και λειτουργώντας ως στυγνός εργοδότης δείχνεις στην πράξη στους συντρόφους πόσο απάνθρωπος είναι ο καπιταλισμός και γιατί θα πρέπει να τον πολεμήσουμε με κάθε τρόπο.

    Η αλέκα αγωνιζόμενη για το κομμουνιστικό ιδεώδες δεν ξεχνάει ποτέ να παίρνει κάτω απο το τραπέζι λεφτά απο καπιταλιστές χορηγούς και να απειλεί ότι εάν η πολιτεία τολμήσει να στείλει ελεγκτές να κάνουν έλεγχο στα οικονομικά του ΚΚΕ θα τους κόψει τα πόδια διότι το ΚΚΕ ελέγχους δεν δέχεται.

    Αυτό εκ πρώτης όψεως μοιάζει παράλογο αλλά γίνεται και πάλι για εκπαιδευτικούς λόγους. Οταν με το καλό το ΚΚΕ έρθει στα πράγματα θα κάνει ότι του καπνίσει και δεν θα δίνει λογαριασμό σε κανένα οπότε οι σύντροφοι θα πρέπει απο τώρα να συνηθίζουν σε τέτοιες συμπεριφορές.

    Η αλέκα θέλει να πάρει τα λεφτά απο τους πλούσιους και να τα δώσει στους φτωχούς. Αυτό εκ πρώτης όψεως μοιάζει κακό για τους πλούσιους αλλά ξεχνάνε ότι όταν τους πάρει τα λεφτά αυτόματα θα περάσουν στην κατηγορία των φτωχών οι οποίοι φτωχοί ως γνωστόν όταν έρθει η αλέκα στα πράγματα θα περνάνε ζωή και κότα.

    Αυτά και άλλα πολλά σου διαφεύγουν αγαπητέ locus που εκτός απο ατελης διαπιστώνω ότι εισαι και μαζοχιστής αφού επιμένεις να αντιπαραθέτεις επιχειρήματα σε αυτά που λέει η αλέκα.

    Ελπίζω μόνο να μη σε πάρουν χαμπάρι απο το κόμμα και κατακλυστεί το blog απο μηνύματα μίσους και οργής. Αυτό παρότι θα μοιάζει παράλογο για ένα κόμμα που επαγγέλλεται την αδελφοσύνη των λαών θα έχει την εξήγησή του. Θα δείχνει πόσο το καπιταλιστικό περιβάλλον στο οποίο ζούμε εξαγριώνει τους ανθρώπους καθώς μεταξύ άλλων τους παρέχει και το δικαίωμα της φιλονικίας κάτι που ως γνωστόν θα εκλείψει με την έλευση του ΚΚΕ στα πράγματα.Δεν θα χρειάζεται τότε να αντιδικούμε καθώς θα είμαστε όλοι κάτοχοι της μίας και μοναδικής αλήθειας οπότε τα πάθη θα καταλαγιάσουν και θα ζούμε αγαπημένοι εν ειρήνη.

    Θα μπορούσε κανείς να συνεχίσει για ώρες απαριθμώντας τα άπειρα πλεονεκτήματα της αλέκας και της θεωρίας που εκπροσωπεί αλλά σταματώ εδώ γιατί δεν συμπαθώ τις αγιογραφίες.

    ReplyDelete
  4. Ακούγεται ότι η κόρη Παπαρήγα έχει σπουδάσει στο Deree...

    ReplyDelete
  5. Μια κουβέντα βρε παιδί μου είπε και η Αλέκα το πήρες και συ στα σοβαρά;
    Αφού η ίδια έχει πεί στο παρελθόν:

    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=635831

    Χτες έγραψε η "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" ότι έχω στείλει την κόρη μου στο Deree. Οντως, έτσι είναι. Ενα παιδί αν δεν μπορεί ή δε θέλει να πάει στο Πανεπιστήμιο, δεν έχει διέξοδο στην Ελλάδα, τι θα κάνει μετά το Λύκειο. Κάπου πρέπει να πάει.
    Το ζήτημα όμως ποιο είναι; Ποια είναι η στάση του ΚΚΕ απέναντι στο Deree; Απορριπτική στην ισοτίμηση. Ο κάθε γονιός στέλνει το παιδί του όπου μπορεί. Το στέλνει και έξω και στερείται. Αλλά ποια πρέπει να είναι η πολιτική στάση της λαϊκής οικογένειας; Η πολιτική στάση πρέπει να είναι η καταδίκη αυτής της κατάστασης."

    Α. Παπαρήγα, Ριζοσπάστης 16/1/2007

    Κατά τον ίδιο τρόπο έχει κατακεραυνώσει τον καπιταλισμό αλλά έχει εξηγήσει ότι οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις του κόμματος δεν πληρόνονται με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίες που είναι για τους καπιταλιστές εργοδότες, γιατί αυτοί προσφέρουν στο κομμα!
    http://typografeio.blogspot.com/2009/09/blog-post_05.html

    ReplyDelete
  6. Απόγονε καλωσόρισες. Είναι απαραίτητο πιά για μάς να σκεφτούμε πλέον σε μεγαλύτερο πλαίσιο, πανευρωπαικά. Εκεί ανήκουμε φιλοσοφικά, και ιστορικά, εκεί χτίζεται ο νέος μας κόσμος. Συμφωνώ να δοκιμάσουν τα παιδιά την εμπειρία της Ευρώπης, μιά άλλη γλώσσα, μιά άλλη κουλτούρα. Εστω και για λίγο. Πιστεύω πως η παιδεία είναι το ενα σκέλος της εξίσωσης. Το άλλο είναι η προσωπική μας στρατηγική, τι θα κάνουμε με τις γνώσεις μας, πως θα τις πακετάρουμε, σε ποιούς θα απευθυνθούμε. Υπάρχουν αναρίθμητοι συνδιασμοί προσωπικής και εργασιακής ζωής. Πρέπει να τους ψάξουμε. Για τον καθένα, υπάρχει και ενα μοντέλο.

    ReplyDelete
  7. Ωραία τα όσα αναφέρεις φίλε Yosemite. Και επειδή έχω και εγώ τα προσωπικά μου φιλοσοφικά κολλήματα, να προσθέτω κάτι που πιστεύω βαθιά, πολύ βαθιά. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη υποκρισία, απο το αντανακλά η προσωπική ζωή του καθενός μας κάτι διαφορετικό απο τον δημόσιο λόγο που εκπέμπουμε για τους άλλους. Δεν με νοιάζει τι πρεσβεύει ο καθένας, αλλα η ζωή του πρέπει να είναι έμπρακτη απόδειξη των ιδεών που εκπέμπει. Τον οποίον δεν συμβαίνει με την Αλέκα.

    ReplyDelete
  8. Ετσι είναι αγαπητέ Αθεόφοβε. Ωραίες οι δηλώσεις της Αλέκας. Για το ΚΚΕ δέχεται τον εθελοντισμό, τον οποίον η Κανέλλη χαρακτήρισε πονηρο κόλπο του παγκόσμιου Καπιταλισμού που ψάχνει πάντα δωρεάν εργασία.

    Αν είναι δε να κλείσουν όλες οι πόρτες για το κορίτσι της Αλέκας, τότε, στα κομμάτια, ας καταπιεί την ταξική της υπερηφάνειa και ας πάει και στο καταραμένο Χάρβαρντ:)

    ReplyDelete
  9. και που να την άκουγες,μιλώντας περί αυθαιρέτων,να ζητά να γκρεμιστούν οι αυθαίρετες βίλες αλλά τα αυθαίρετα τσιμεντόκουτα "της εργατικής τάξης" να νομιμοποιηθούν με κάποιον ακαθόριστο τρόπο αφού η εργατική τάξη "πάντα είναι θύμα και αναγκάστηκε απ την άρχουσα τάξη να βρει οικιστική έξοδο στο αυθαίρετο" στο Ντράφι ή την Παλλήνη!!!
    Κι αυτοί οι άνθρωποι ζητούν στα σοβαρά την ψήφο μας!!!
    Αυτό το κόμμα με την διαστροφή της λογικής με την οποία πολιτεύεται πρέπει να ψηφίζεται μόνο από λοβοτομημένους!Τους χαιρετιμούς μου Λόκους!

    ReplyDelete
  10. Ιδού που βρίσκονται μερικά απο τα παιδιά των πολιτικών μας. Εκτός των προσκυνημένων δεξιών, βλέπω πως και πολλοί αναμορφωτές της Αριστεράς, και υπέρμαχοι των ελληνικών πανεπιστημίων προτιμούν την μισητη καπιταλιστική Δύση. Φιγουράρει ανάμεσά τους, η αγωνίστρια Δαμανάκη, και ο αρχηγός του δεκεμβριανού στρατού των μπαχαλάκηδων, αμφότεροι με παιδιά στη μισητή Βρετανία.

    http://archive.enet.gr/online/online_text/c=110,id=39985700

    ReplyDelete
  11. Aυτό το λοβοτομημένο λείψανο της Αριστεράς, μαζί με την ακροδεξιά (Καρατζαφέρη), και την ελληνική Εκκλησία (Ανθιμος), παράγουν μαζική ιδεολογία στην Ελλάδα φίλε Squarelogic. Non stop, 24x7. Και όπως πιστεύω και αντανακλω στα πόστ μου, υπάρχει πλήρης απουσία άλλης σκέψης, είτε δεξιάς, είτε υγιούς Αριστεράς. Πολλοί απο τους αξιοπρεπείς ανθρώπους της ελληνικής πολιτικής σκηνής έχουν πλέον αποχωρήσει οικειοθελώς (Αλ. Παπαδόπουλος, Ανδριανόπουλος). Ο όποιος αντίλογος είναι νεκρός. Μέχρι και τον συμπαθη κατα τα άλλα, και αρκετά διαφοροποιημένο Μίμη Ανδρουλάκη, που έχει ξεφύγει απο τις παλιές αγκυλώσεις της Αριστεράς, τον είδα χθές στη Ζούγκλα, να παινεύει τον γελοίο Ψαριανό.

    ReplyDelete
  12. Μια ακόμα ατάκα της ανεξάντλητης Αλέκας στην ερώτηση του Ευαγγελάτου ποιούς θα φορολογήσει όταν καταργήσει ιδιωτικές τράπεζες, επιχειρήσεις και νοσοκομεία.

    "...Οταν δεν θα ύπάρχουν επιχειρηματίες για να τους φορολογήσουμε, τότε όλος ο πλούτος που θα παράγεται στον τόπο θα είναι λαϊκή ιδιοκτησία, επομένως ο λαός θα κάνει ο ίδιος το κουμάντο του, και δεν θα περιμένει να φορολογήσει κάποιους..."

    Αυτό κι αν είναι ξεκάθαρο...

    ReplyDelete
  13. Το πιο περίεργο απ' όλα είναι ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ παραδίδουν όλη τη βουλευτική αποζημίωση στο κόμμα. Και παίρνουν ως αντάλλαγμα ένα μισθό ύψους 1200 ευρώ!!! Όλοι εκτός από την Κανέλλη. Γιατί αυτή, λέει, δεν είναι μέλος του κόμματος, οπότε δεν είναι υποχρεωμένη να ακουμπά το μισθό της. Δίνει όμως όσα θέλει στο κόμμα! Τον υιοθετημένο της γιο πάντως τον στέλλει στο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο "ΖΗΡΙΔΗ", όπου ακουμπά μηνιαίως όσα σχεδόν παίρνουν ως μισθό από το κόμμα οι λοιποί βουλευτές του ΚΚΕ.
    Δυστυχώς τα μέλη του ΚΚΕ έχουν εγκλωβιστεί σε ορισμένα δόγματα που έχουν δεν έχουν ξεπεραστεί από τη ζωή και τα πράγματα, τα υποστηρίζουν, όπως ακριβώς υποστηρίζουν οι θρησκόληπτοι τα θρησκευτικά δόγματα, όπως π.χ. ότι η η Παρθένος Μαρία γέννησε παιδί, χωρίς σωματική επαφή.

    ReplyDelete
  14. Mερόπη μου γειά σου. Δεν είναι η Κανέλλη μέλος του κόμματος; Δεν το ήξερα. Μήπως γιατί ειναι "κομμουνιστο-ορθόδοξη"; Αστειεύομαι βέβαια. Για το ιδιωτικό σχολείο, λογικά τα πράγματα:)

    Μετά την Εκκλησία, το ΚΚΕ έρχεται δεύτερο σε δωρεές περιουσίας. Ηταν η παλιά νοοτροπία του κόμματος, που λέει πως είσαι σύντροφος, ανήκεις εδώ, μας δίνεις ο,τι έχεις, και εμείς θα σε κοιτάξουμε. Ενα είδος ιδιωτικού κλάμπ, με μέλη.

    Kαι όμως πιστεύω πως μπορεί να υπάρξει υγιής Αριστερά, κάπου στα πρότυπα των αντίστοιχων ευρωπαικών. Θα ήταν καλό και για τον τόπο μας. Μια ενωμένη και ρεαλιστική Αριστερά, προσαρμοσμένη στις νέες συνθήκες του κόσμου. Αλλα τούτοι σκοτώνονται και μεταξύ τους.

    ReplyDelete
  15. To θλιβερότερο όλων, να βλέπεις παιδιά όχι πάνω από είκοσι να σε περιμένουν καθώς βγαίνεις από το μετρό ή το τραμ με τον 'Ριζοσπάστη' (εγώ τον λέω 'Νευροσπάστη' έτσι όπως σου τον πλασάρουν στα καλά καθούμενα) στα χέρια. Με κάτι τέτοια σηκώνω τα χέρια ψηλά και λέω ότι σε αυτή τη χώρα η οπισθοδρόμηση ανακυκλώνεται, ad infinitum...

    ReplyDelete
  16. Το άκουσα τελευταία από "κουμουνιστή":
    "Αν γίνει ποτέ κουμουνισμός στην Ελλάδα, εμείς θα μεταναστεύσουμαι πρώτοι"
    Νομίζω κάτι λέει ...

    ReplyDelete
  17. Είναι οι εκκολαπτόμενες στελεχάρες Γεράσιμε. Μοιρασμένοι παντού. Αλλοι κάνουν καταλήψεις στα σχολεία, αλλοι μοιράζουν τη φυλλάδα. Οι ίδιοι στρατοί που έχουν πιάσει τα πανεπιστήμια, που μπαίνουν στο δουλειά του καθενός, που διακόπτουνε τη θεατρική παράσταση για να δώσουνε το μήνυμά τους, που δέρνουνε όποιον διαφωνεί, που σπάνε μαγαζιά, και γράφουν τα μάρμαρα της Ακαδημίας. Ο ίδιος γνωστός στρατός φίλε μου.

    ---------------------------------
    Φύγαν κάποτε κάποιες χιλιάδες φίλε glam., Και μετά απο 30 χρόνια δουλειάς, οι χώρες που τους φιλοξένησαν, ο ανατολικός υπαρκτός, δεν τους έδινε ούτε συντάξεις για να φύγουν. Τους φορτώθηκε ετσι και πάλι το ελληνικό Ασφαλιστικό. Τα γνωρίζει αυτά η Άλέκα. Αλλά δεν τα μολογάει. Τώρα βεβαια θα πάνε αλλού:)

    ReplyDelete
  18. Κι εμένα με εκφράζει απόλυτα το κείμενο σου. Δεν έχω δουλέψει σε 25 χώρες ακόμα, αλλά είμαι κοντά.

    ReplyDelete