Thursday, September 9, 2010

Για τους φιλους bloggers

Κάθε σχέση εξελίσσεται. Ακόμα και οι ιντερνετικές παρέες κάποτε δίνουν χώρο στις προσωπικές γνωριμίες, με το ρίσκο και τις δυναμικές που συνεπάγονται όλες οι σχέσεις. Ανθρωποι συναντούν ανθρώπους, σε μια λογική επιθυμία να δούν απο κοντά τους συνομιλητές τους, περσόνες που συμπάθησαν μέσα απο γραπτά και σκέψεις, μέσα απο την απρόσωπη καλωδιακή σύνδεση του διαδικτύου. Για να προχωρήσει η επαφή σε κάποιο άλλο επίπεδο, να μαζευτεί κάποια πραγματική συγκομιδή μετά απο τόσα κείμενα, τόσα γραπτά. Ωρες ατέλειωτες στο πληκτρολόγιο...

Κάτι τέτοιο προσπάθησα και εγώ να κάνω αυτό το καλοκαίρι στέλνοντας στους φίλους bloggers μια πρόσκληση για γνωριμία. Ηταν κάτι που είχα άλλωστε απο την αρχή στο μυαλό μου. Μέσα απο αυτή τη διαδικασία του blogging, ευχάριστη βεβαίως και θεραπευτική, καλό θα ήταν να γνωρίσω και μερικούς αληθινούς ανθρώπους. Να πάρει σάρκα και οστά η επικοινωνία. Αλλιώς, σκέφτηκα, τί κάθομαι και γράφω...

Και οι φίλοι bloggers ανταποκρίθηκαν. Ελαβα πάρα πολλα emails, πολλά προσωπικά τηλέφωνα και ονόματα. Και προσκλήσεις για φιλοξενία. Μια ανταπόκριση που ήταν τόσο όμορφη και τιμητική, που ξεκίνησα να έρθω στην Αθήνα να γνωρίσω όσους μπορούσα. Τους Θεσσαλονικείς, Σερραίους, και λοιπούς επαρχιώτες τους άφησα έξω εξ ανάγκης. Επρεπε όμως να κάνω μια επιλογή τόπου και ημερομηνίας.

Πέρσυ το καλοκαίρι συναντήθηκα με την Ρία και φάγαμε με πανσέληνο στον Πειραιά. Ηταν μια όμορφη συνάντηση, καθώς γνώρισα μια εξαιρετική κυρία με φιλοδοξίες, χιούμορ και ωραίες ιστορίες. Και φέτος συνάντησα και την Αθηνά που τυχαίνει να μένει 2 ώρες μακριά μου. Ενας άλλος ωραίος άνθρωπος.

Δύο μέρες μετά την Αθηνά, νάσου και ο Αθεόφοβος. Ηπιαμε καφέ στο λιμανάκι του Μεσολογγίου (συναντηθήκαμε ξανά και στην Αθήνα). Δεν δίνω βραβεία blogging, αλλά έχω πεί και παλιότερα πως ο Αθεό είναι ενας απο τους πιό πνευματώδεις τυπάδες του διαδικτύου, με διάχυτο χιούμορ, αυτοσαρκασμό και πολλές γνώσεις. Εμφανισιακά θα τον χαρακτήριζα βεβαίως ως παιδαρά (όπως άλλωστε θεωρούν και οι θαυμάστριές του), αν και κάποιος φίλος του δήλωσε πως "είναι καλύτερα να τον διαβάζεις παρά να τονε βλέπεις", μια δήλωση που αμέσως την απέδωσα σε άκρατη ζήλια ανταγωνιστού του.

Στην συνάντηση του Ιανού, ως μάγος με τα δώρα, κατέφθασε πρώτα ο φίλος glam, ενας πολύ ευγενικός άνθρωπος που μου πρόσφερε και φιλοξενία στο σπίτι του. Κουβάλησε μαζί του ενα υπέροχο μέλι δικής του παραγωγής (είναι και μελισσοκόμος), και μερικά μπουκαλάκια με κάποιο ελιξήριο για να φυτρώνουν τα μαλλιά. Φίλτατε glam, το μέλι έγινε ανάρπαστο σε χρόνο dt, και το γιατροσόφι πλιατσικολογήθηκε απο διάφορους δυστυχείς που τώρα περιμένουν να "φουντώσουν". Μάταια προσπαθησα να τους πείσω πως οι φαλακροί είναι σήμερα in. Μην βιαστείς ακόμα να το πατεντάρεις, αν και στη ζωή πρέπει γενικώς να είμαστε αισιόδοξοι.

Εκτός του glam, στη συνάντηση του Ιανού αφίχθησαν οι μπλόγγερς Αθεόφοβος, Γεράσιμος, Οδυσσέας και ο νομικός και επώνυμος μπλόγγερ Χρίστος Βαρδάκας. Η παρέα ήταν ευχάριστη, καλαμπουρίσαμε και διηγηθήκαμε διάφορες απίθανες ιστορίες του Ελλαδιστάν, και παρότι ο Ιανός μας πέταξε έξω (γινόταν μια παρουσίαση βιβλίου),μπορέσαμε έστω και για λίγες ώρες να μιλήσουμε, να συζητήσουμε και να γνωριστούμε.

Ο Γεράσιμος και ο Οδυσσέας ήταν ακριβώς ό,τι περίμενα. Δύο πολύ σοβαροί και σύγχρονοι άνθρωποι, η ομάδα εκείνη με την οποία κινείται η σύγχρονη ελληνική μηχανή, η "άλλη Ελλάδα". Ο πολυγραφότατος Γεράσιμος έχει λόγο σοβαρό και υπεύθυνο, ενώ ο φίλος Οδυσσέας "ανακαλύπτει" υποθέτω ακόμα την Ελλάδα. Λόγω πλήθους δεν μπορέσαμε ίσως να επεκταθούμε σε πολλά προσωπικά, αλλά η εισαγωγική γνωριμία ήταν εξαιρετική.Τους εύχομαι κάθε ευτυχία και επιτυχία. Θα ήταν πλήγμα αν η Ελλάδα χάσει τέτοιους ανθρώπους στις ξένες αγορές εργασίας.

Ο κ. Χρίστος Βαρδάκας αποτελεί μια παλιά νομική καραβάνα, γνωρίζει το Ελλαδιστάν απο τα σκοτεινά του έγκατα, και είναι ανεξάντλητος σε χιούμορ και ιστορίες. Ηταν πάντοτε μια επώνυμη παρουσία μεταξύ ανωνύμων, κάτι που του προσδίδει και ένα κύρος. Χάρηκα και απόλαυσα τις ιστορίες του και του εύχομαι κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Μετά την συνάντηση, κατευθύνθηκα με τον φίλο glam προς Μοναστηράκι, και φάγαμε στου Μπαϊρακτάρη. Και συμφωνήσαμε εκεί πως πράγματι την Ελλάδα την κυβερνούν πέντε νταβατζήδες, αλλά οτι πρέπει και εμείς να ζήσουμε κάπως ευχάριστα, με τις καθημερινές μας απολαύσεις (και μαλλιά). Τον ευχαριστώ και για το κέρασμα.

Ιδιωτικά γνώρισα δύο ακόμα σοβαρούς ανθρώπους. Τον μπλόγγερ Μηθυμναίο, παλινοστούντα έλληνα της Βενεζουέλας, ο οποίος υποφέροντας απο την παραδοσιακή νοσταλγία του μετανάστη επέστρεψε εδώ και λίγα χρόνια στην Ελλάδα. Η επίσκεψή του με τιμά ιδιαίτερα. Μπήκε στον κόπο να έρθει στο ξενοδοχείο μου. Ηθελα να τον ρωτήσω πολλά για την Βενεζουέλα (ειδικά για την μετά Chavez εποχή), μια χώρα που έγινε κάποτε προσωρινή μου κατοικία, την εποχή που είχα τεράστια ενέργεια και σάρωνα τον κόσμο. Η επαφή ελπίζω να συνεχιστεί σε βάθος χρόνου. Ναναι καλά.

Ιδιωτικά την επομένη, δέχτηκα επίσης την τιμή της επίσκεψης του Squarelogic, ενός ανθρώπου που έχω ξεχωρίσει απο καιρό για την υπέροχη και ευαίσθητη γραφή του. Είναι απο τους ανθρώπους του διαδικτύου του οποίου τη γνώμη εμπιστεύομαι και παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον. Πολύ θα ήθελα να τον ξανασυναντήσω στο μέλλον και να τα πούμε περισσότερο. Νάναι καλά και τον ευχαριστώ πολύ.

Τηλεφωνικά μίλησα με την πολύ σοβαρή και αξιόλογη Μερόπη, (που εκεινη την ημέρα οι βυτιοφορείς είχαν αφήσει απο βενζίνα), την Trol , που ακουστικά είναι πολύ πιο γλυκιά απο τα τρελά (και ωραία) biligual ποστ της (trol συνέχισε), τον κομπιουτερά φίλο Ηackaday, απο τις Σέρρες που διατηρεί και τεχνικό μπλόγκ και κάνει τώρα και ιντερνετικές εκπομπές (τον συγχαίρω για τις φιλοδοξίες του), τον πολύ αξιοπρεπή κύριο Γιώργο (Giant, ) εκ θεσσαλονίκης, (μια διαδρομή που δεν μπόρεσα να κάνω φέτος), καθώς και τον συμπαθέστατο σε μένα μπλόγγερ Univers, τον οποίον προσπαθώ να συναντήσω δύο χρόνια τώρα, και στον οποίον θα αφιερώσω την επόμενη συνάντηση (όπου κι αν βρίσκεται). Ελπιζα πως θα μπορούσα να συναντήσω και τους μπλόγγερς Περαστικό, και Χασοδίκη, (δύο ακόμα αξιόλογες ιντερνετικές μορφές με ευαισθησία και γνώμη), αλλά δεν μπόρεσαν. Περαστικέ μου είσαι τυχερός γιατί θα σου ζητούσα ενα σκίτσο ακκορντεονίστα.

Τέλος ευχαριστώ τον φίλο Yosemite Sam (υπέροχο σχολιαστή αλλά που δεν έχει ακόμα δικό του "μαγαζί") για την πρόσκληση στην επαρχία, και τον blogger dormammu, που δεν μπόρεσε νά έρθει αλλά μου έστειλε email απο την λατινική Αμερική.

Αδραξα αυτή την συγκομιδή γιατί πιστεύω πως όσοι έχουν κλείσει πάνω απο δύο χρόνια στο blogging έχουν πια κουραστεί και σιγά σιγά αποχωρούν έχοντας κλείσει κάποιον κύκλο επικοινωνίας και έκφρασης. Και ήταν η κατάλληλη ώρα να γνωρίσω μερικούς, πριν μια μέρα επιστρέψουν ή σιωπήσουν για πάντα πίσω απο τις απρόσωπες ιντερνετικές τους περσόνες.

Οσους δεν μπόρεσα να συναντήσω, θα προσπαθήσω άλλη φορά. Και σε όλους σας, όσοι μου έστειλαν μήνυμα, μίλησαν μαζί μου ή με συνάντησαν, ενα μεγάλο ευχαριστώ. Να γνωρίζετε βεβαίως πως όλα σας τα προσωπικά στοιχεία θα μείνουν προσωπικά και ιδιωτικά για πάντα. Ηταν η ωραιότερη στιγμή του καλοκαιριού μου. Φίλοι μου σας ευχαριστώ. Καλή αντάμωση στο μέλλον.

-------------------
Νοιώθω πια πως έφτασα σε ενα ορόσημο, πως το ιντερνετικό μου ταξίδι άξιζε πράγματι τον κόπο, πέτυχε τους σκοπούς του, ξέβρασε κάμποσες σκέψεις και ιστορίες και μπορεί τώρα να ξεκουραστεί. Αλλά όπως εύστοχα με διόρθωσε και ο κ. Βαρδάκας, "η προαγγελία της περιστασιακής μόνον εκτόνωσης στο ιστολόγιο μου θυμίζει εκείνους που προαγγέλλουν ότι θα ελαττώσουν το τσιγάρο..." Καλώς κύριε Χρίστο, ας το αφήσουμε λοιπόν το θέμα ανοιχτό. Η ζωή συνεχίζεται..

**Οσοι φωτογραφήθηκαν μαζί μου θα λάβουν εντός της εβδομάδας email με τις φωτογραφίες.

28 comments:

  1. Χαίρομαι φίλε μου που περάσατε τόσο όμορφα.
    Λυπάμαι που δεν μπόρεσα.

    Ευτυχώς υπάρχει η "το σπίτι" σου εδώ.

    Καλό σου βράδυ
    Υ.Γ.
    Για τον Αθεόφοβο, που δεν τον γνωρίζω προσωπικά, τρέφω εκτίμηση και συμπάθεια, και λόγω του ότι αγαπά την πόλη μου τόσο πολύ.

    :-)

    ReplyDelete
  2. Αγαπητή μου Βάσσια και εγώ λυπάμαι που δεν συναντηθήκαμε, ας το αφήσουμε για το μέλλον. Με τιμά ωστόσο η ανταπόκρισή σου. Σε ευχαριστώ.

    * Πράγματι, ο Αθεόφοβος είναι σπουδαίος. Αν ήμουν μπλογκοντζέντης με κονέ, ή τηλεπαράθυρο, σίγουρα θα τον προωθούσα:)

    ReplyDelete
  3. Ύπάρχουν και άλλοι που θα επιθυμούσα να συναντήσω αλλά δεν έτυχε. Τον μπλόγγερ doctor με τα υπέροχα ιστορικά του πόστ, που με ειδοποίησε πως δυστυχώς δεν μπορούσε να έρθει, τον πολύ πνευματώδη glenn που βρισκόνταν στο εξωτερικό, τον Ψουξ που είχα μεγάλη περιέργια να γνωρίσω, τον πάντα υπέροχο Λωτοφάγο με τα πιπεράτα πόστ του, και φυσικά τον παλαίμαχο Mickey τον πόντικα, που κάποτε μιλήσαμε αλλά μετά έκλεισε τα πάντα και εξαφανίστηκε. Και τέλος τον ωραίο και χιουμοριστικό πολιτικό μου ανταγωνιστή syneas που και εκείνος μάλλον μας βαρέθηκε και τόριξε στα βιβλία (είχε λέει πολλά αδιάβαστα).

    ΕΔεν πειράζει. Νάναι όλοι τους καλά.

    ReplyDelete
  4. Μάλλον σε πρόδωσα ("kind of" που λένε και στην Αμέρικα) φίλε locuspublicus. Με έφαγαν οι υποχρεώσεις καλοκαιριάτικα (κάτι ομιλίες που ετοίμαζα και τις άφησα για τελευταία στιγμή) και με αποδιοργάνωσε και η παρατεταμένη ζέστη (μεγάλος εχθρός μου).

    Δικαιολογίες θα μου πεις και η αλήθεια είναι ότι μάλλον με παγίδευσε η ραθυμία και η δυσθυμία από τις εξελίξεις στην χώρα μας, που μου έκοψαν την όρεξη.

    Πάντως (όπως ξέρεις) είμαι υπαρκτό πρόσωπο και όχι ιντερνετική περσόνα, οπότε, πού θα πάει, θα ιδωθούμε - καλά να 'μαστε...

    ReplyDelete
  5. Η ευγένεια και το ήθος του οικοδεσπότη ειναι πασιφανής και σε τούτη την ανάρτηση-αφιέρωμα στην μπλογκοπαρέα του.Η universal ανταπόκριση ήταν η πιο ταιριαστή ανταμοιβή, τόσο για τις πνευματώδεις και εκ βάθους καρδίας αναρτήσεις του με τις οποίες μας δίνει μια άλλη οπτική, χρόνια τώρα,όσο και για τον πολύτιμο χρόνο απ τις διακοπές του που διέθεσε για τον σκοπό αυτόν.
    Λυπάμαι που έχασα την συλλογική μάζωξη στον Ιανό,τουλάχιστον πρόλαβα να πιω εναν καφέ με τον Λόκους την επόμενη μέρα πριν καθήσω στην μαρτυρική καρέκλα..του οδοντιάτρου.Ισως πρέπει οι εν Ελλάδι ευρισκόμενοι να κανονίσουμε ξανά μια νέα συνάντηση.
    Λόκους,εμείς ευχαριστούμε για την προσφορά σου,και για την διάθεση σου να γίνεις ο συνεκτικός κρίκος των ομόκεντρων κύκλων της "παρέας".Η κόπωση,όντως έρχεται και παρέρχεται,αλλά οι δύσκολοι καιροί που ζούμε δεν θα μας αφήσουν να μείνουμε ανενεργοί....
    Keep writing...

    ReplyDelete
  6. Locus, καλημέρα! Μακάρι να είχα καταφέρει να συναντήσω τόσον εσένα όσο και τους άλλους ιστολόγους. Εύχομαι να γίνει κατά την επόμενη επίσκεψη - "επιστροφή" σου στην ΕΛλάδα. Σε κάθε περίπτωση ευχής (όλων ημών) έργο θα ήταν να μην αποχωρήσουν από τον χωρο διάφοροι αξιόλογοι ιστολόγοι (στους οποίους συμπεριλαμβάνω κι εσένα, βεβαίως...) Και πάλι καλή σου μέρα και καλή συνέχεια!...

    ReplyDelete
  7. Φίλε univers δεν με πρόδωσες κα8όλου. Κάνε τη δουλειά σου, εγώ αργόσχολος τουρίστας ήμουνα, επίσης αποσυντονισμένος απο την παρατεταμένη ζέστη. Φυσικά και θα βρεθούμε στο μέλλον. Να έρχομαι μονάχα, γιατί επιστρέφοντας βρήκα ενα ολόκληρο βουνό που πρέπει να το ξεπεράσω. Εχουμε και εδώ μεγάλη κρίση, η αγορά δεν κινείται πολύ, υπάρχει ύφεση.

    Χαίρομαι που σε γνώρισα, απολαμβάνω τα πόστ σου και σου εύχομαι καλή επιτυχία εκεί που είσαι. Τα φιλιά μου.

    ReplyDelete
  8. Φίλε squarelogic με συγκινείς με τα καλά σου λόγια, σε ευχαριστώ και ανταποδίδω την εκτίμηση.

    Χάρηκα ιδιαίτερα που ήπιαμε εκείνον το καφέ, χαίρομαι για τα πόστ σου, και σε παρακολουθώ. Πήρα μια πρωτοβουλία λοιπόν,και πέτυχε. Γιατί πιστεύω πως στη ζωή πρέπει να ζητάμε αυτό που θέλουμε, κανείς δεν θα το μαντέψει. Έίναι μια αρχή που προσπαθώ να εφαρμόζω γενικά σε πολλές πτυχές της ζωής μου. Αsk for it, λέγεται η ιδέα, είναι απλή, και την εμπέδωσα ως συμπεριφορά χρόνια τώρα, απο ενα σεμινάριο πωλήσεων που τότε με είχε πείσει πως πάνω κάτω, στατιστικά δηλαδή, στη ζωή συνήθως βρίσκουμε αυτό που ζητάμε.

    Εχω βεβαίως και ως οικοδεσπότης την ευθύνη να είμαι τίμιος και ευχάριστος με τους συνομιλητές μου. Ευτύχησα πάντως να έχω πολύ καλούς συνομιλητές.

    Θα ξαναβρεθούμε. Και αν ποτέ σε φέρει ο δρόμος στην ανατολική ακτή, το σπίτι μου είναι ανοιχτό. Στο μεταξύ, συνέχισε και εσύ, όσο μπορείς, είσαι για μένα ενα βαρόμετρο για το τι γίνεται στην άμοιρη πατρίδα. Τα φιλιά μου και τα σέβη μου.

    ReplyDelete
  9. Αγαπητέ μου SeaGull με τιμούν τα λόγια σου και σε ευχαριστώ. Πάντα υπάρχει και η επόμενη φορά, αρκεί να υπάρχει θέληση. Με το καλό να συναντηθούμε στο μέλλον.

    Γνώρισα ωραίους ανθρώπους φίλε μου, η διαίσθησή μου δεν με γέλασε. Τους είχα αξιολογήσει απο τα γραπτά τους. Κανείς δεν μπορεί να φτιάξει μια άλλη περσόνα, ψεύτικη, και να την κρύψει επι μακρόν. Η αλήθεια βρίσκεται στα κείμενα. Και στο χώρο αυτό που λέγεται διαδίκτυο, μόνον το κείμενο, ο λόγος μετράει. Νάσαι καλά φίλε μου, και καλό χειμώνα.

    ReplyDelete
  10. Αθηνά μου το μπλόγκ δεν αντέχει σκηνές ζηλοτυπίας. Αντε να διαφημίσουμε την Πρέβεζα και να φέρουμε εκεί τους φίλους μπλόγγερς. Και να κάνουμε και πάρτυ στο "Μελτέμι".

    ReplyDelete
  11. Όχι, ζηλεύω με την καλή έννοια, ότι θα ήθελα πάρα πολύ να είμαι εκεί μαζί σας.
    Μακάρ να το καταφέρουμε αυτο λόκους!

    ReplyDelete
  12. Αστεύομαι Αθηνά μου περι ζήλιας το τέλειο θα ήταν να είχαμε μια μπλογκοσύναξη με φαγητό, μουσική και χορούς:)

    ReplyDelete
  13. Kαθώς φαίνεται φίλοι μπλόγγερς, ο μόνος που έχει πρόβλημα με τον μπλόγγερ Αθεόφοβο είναι ο ίδιος ο Γκούγκλης, ο οποίος αφού τον έκλεισε ανευ προειδοποιήσεως στο παρελθόν, τώρα του αρνείται και τα σχόλια. Δημοσιεύω λοιπόν το μήνυμα του Αθεόφοβου2, που ήρθε με email. Είναι λίγο απίθανο, και μυστηριώδες (εννοώ τεχνικά) να μην μπορεί ο άνθρωπος να στείλει σχόλιο. Επι του παρόντος δεν έχω εξήγηση για αυτό το πρόβλημα.

    ---------------

    Ο Αθεόφοβος είπε...

    Ο Μάκης συνδυάζει δύο πολύ σημαντικά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.
    Την διατήρηση ατόφιας της ελληνικότητας του με πλήρη γνώση του τι γίνεται στην Ελλάδα και βέβαια γι΄αυτό ούτε μια φορά δεν είπε -πως το λέτε αυτό εσείς εδώ; -που το ακούς συχνά από μερικούς που έχουν ζήσει 1-2 χρόνια στο εξωτερικό.
    Την ελληνικότητα όμως την συνδυάζει με τον αμερικανικό αυθορμητισμό, την αποτελεσματικότητα και την αμεσότητα στην επαφή με τους άλλους .
    Δεν είναι λοιπόν περίεργο που κατάφερε να συναντήσει τόσο κόσμο σε τόσο λίγο χρόνο όπως επίσης το ότι έπρεπε να έρθει αυτός από την Αμερική για να καταφέρουμε να συναντηθούμε μερικοί μπλογγερς στην Ελλάδα!
    Ευτυχώς πάντως που επιβεβαίωσε, με την αξιοπιστία που τον διακρίνει, τον χαρακτηρισμό μου ως παιδαρά, που πράγματι μπορούν να επιβεβαιώσουν όλες οι θαυμάστριες μου (σύζυγος και κόρη) παρά το κακόηθες σχόλιο δηλητηριώδους ανταγωνιστού μου.
    Είπα πάντως και εγώ ότι θα αποκτήσω έναν μπλογκοατζέντη με κονέ στην Αμερική αλλά με απογοήτευσες! Θα αρκεστώ αναγκαστικά στον ντόπιο που έχω!
    Μάκη μου νάσαι καλά, και την επόμενη φορά που θα έρθεις πίσω είμαι βέβαιος πως η σύναξη μας θα είναι πολύ μεγαλύτερη γιατί πολλοί ήδη θα έχουν ζηλέψει διαβάζοντας το ποστ σου.

    Αγαπητή μου Βάσια
    Η πόλη σου έχει γίνει και για μένα η δεύτερη πατρίδα μου από το 1979 και όπως ξέρεις οι επήλυδες γίνονται πιο φανατικοί υποστηρικτές από τους ντόπιους!

    ReplyDelete
  14. Φίλε Αθεόφοβε σε ευχαριστώ για την επίσκεψή σου και την όμορφη παρέα. Την επόμενη φορά θα σε κουβαλήσω να φάς και ντόπια ψάρια, αυτά που πιάνουμε εμείς οι ίδιοι. Εννοείται βέβαια οτι στην πρόσκληση συμπεριλαμβάνονται και οι θαυμάστριες. Τον άλλον με την ατάκα άστον έξω:)

    Tις ιδιότητες που μου αποδίδεις της διεκδικώ συνειδητά. Ποτέ μου δεν έμπλεξα την Ελλάδα με τον άλλο κόσμο, ούτε γλωσσικά ούτε πολιτιστικά. Προσπάθησα απο παντού να κρατήσω κάτι, όσα μπόρεσα. Ναί, ξέρω την Ελλάδα καλά. Καλώς ή κακώς, κάθε φορά που κατεβαίνω στην πατρίδα έχω πολλούς φίλους. Ακόμα, γιατί λείπω και τόσα χρόνια.

    Σε θέματα συμπεριφοράς, με βοήθησε πολύ η δουλειά μου, καθώς και πολλά σεμινάρια πάνω σε ανάλογα θέματα. Project Management, Leadership, Sales, Marketing, public speaking, οι γνωστές ας πούμε αμερικανιές. Απο την Αμερική δεν αφομοίωσα ποτέ τα αθλητικά της, την απάθειά της (και άγνοια) για τον έξω κόσμο, και κατα πολύ ούτε την μουσική της (για την οποία η υφήλιος είναι τρελή).

    Μ' αρέσει η Ελλάδα. Την γουστάρω. Τώρα έχει προβλήματα πολλά, το μέλλον είναι θολό, ο κόσμος θυμωμένος. Αλλά εγώ κρατώ όσα μου ανήκουν. Τις αναμνήσεις, τους φίλους, τις παρέες, το απίθανο φώς και ήλιο μας. Και τον ανθρωπισμό που υπάρχει ακόμα στις επαρχιακές γειτονιές. Αυτά επιδιώκω. Και φέτος επεδίωξα να συναντήσω εσάς. Φίλε μου ευχαριστώ για την τιμή και καλή αντάμωση. Με ένα μήνυμα με βρίσκεις. Και προχώρα με τον έλληνα μπλογκοαντζέντη:)

    ReplyDelete
  15. Μακη, πολύ ευγενικό να αναφερθείς και απ το blog στους ιντερνετικούς φίλους που μπόρεσες να γνωρίσεις από κοντά η έστω τηλεφωνικά (περίπτωση μου).
    Στενοχωρέθηκα πολύ που δεν μπόρεσα να βρεθούμε, αν και όπως τα είπαμε, το είχα προγραμματισμένο το ταξίδι στα μέρη σου από καιρό, οπότε θα ταίριαζε απόλυτα.
    Ειλικρινά όλα έχουν κάποιο τέλος και βλέπω πολλούς bloggers απ την μεγάλη παρέα που σχολιάζαμε στην μεγάλη παρέα του Ν.Δήμου, να έχουν αποσυρθεί οριστικά η να ανεβάζουν, όπως εγώ, αραιά και που, νέα άρθρα.
    Αλλά να μου πεις και 4 σχεδόν χρόνια, αλήθεια πως περάσανε; δεν είναι και λίγα.

    ReplyDelete
  16. Φίλε Γιώργο νάσαι καλά. Χάρηκα που μιλήσαμε, παίρνοντας έτσι μια άμεση γεύση και γνώση απο την καθημερινότητά σου. Μακάρι να μπορούσες νάρθεις προς τα μέρη μου, και μακάρι να μπορούσα και εγώ νάρθω στη Θεσσαλονίκη. Η πρόσκληση πάντως ισχύει ακόμα, και είθε στο μέλλον να συναντηθούμε.

    Απο την εποχή του Νίκου Δήμου πέρασε καιρός, ήταν πράγματι ενας ωραίος χώρος ποιότητας που έσμιξε πολύ αξιόλογο κόσμο. Επήλθε κατόπιν η φυσική κόπωση του χρόνου. Λογικό είναι. Είθε να συνεχίσουν όσοι μπορούν, αν και η θεματολογία τώρα είναι εκ των συνθηκών μονοθεματική, με τί κουράγιο να ασχοληθεί κανείς με άλλα θέματα όταν η Ελλάδα βρίσκεται σε τέτοια δίνη.

    Σου εύχομαι υγεία, πρόοδο και κάθε ευτυχία σε σένα και την οικογένειά σου.

    ReplyDelete
  17. Δεν έχω να προσθέσω κάτι σε όσα ειπώθηκαν. Σε ενθαρρύνω μόνο να συνεχίσεις να μας στέλνεις τις ανταποκρίσεις σου όποτε έχεις χρόνο και όρεξη.

    ReplyDelete
  18. ΦίλεYosemite σε ευχαριστώ πολύ. Για τα όμορφα σχόλια, την ενθάρυνση, την πρόσκληση, την καλή παρέα στις απέραντες ώρες της μοναξιάς που παράγουν αυτές τις ανταποκρίσεις. Νάσαι καλά.

    ReplyDelete
  19. Ας όψεται η έλλειψη βενζίνης που με καθήλωσε στην Ανατολική Αττική, όπου διαμένω και μου στέρησε ενδιαφέρουσες γνωριμίες.

    ReplyDelete
  20. Πολύ χαίρομαι που κατάφερες να συναντηθείς ή και να τηλεφωνηθείς με κάποιους απο τους φίλους bloggers... Δεν χορταίνω να διαβάζω τις περιγραφές σας... Ας ελπίσουμε οτι του χρόνου θα καταφέρουμε να συναντηθούμε και οι υπόλοιποι... Νάσαι πάντα καλά...

    ReplyDelete
  21. Mερόπη μου εκτιμώ πολύ το τηλεφώνημά σου και σε ευχαριστώ. Κάναμε τώρα μια αρχή και ελπίζω να συνεχισθεί και στο μέλλον. Γιατί είναι σημαντικό να επικοινωνούμε, όχι μόνον διαδικτυακά. Αν ήμουν στην Ελλάδα θα σας είχα ανακατέψει. Νάσαι καλά και καλό χειμώνα. Και να προσέχεις. Οι βυτιοφορείς μαθαίνω, επανερχονται δριμύτερα:)

    ReplyDelete
  22. Μαρία σου νάσαι καλά. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ολόψυχα του εύχομαι υγεία και πρόοδο. Και στους ξενητεμένους σου..

    ----
    Με την Μαρία εκ Θεσσαλονίκης διατηρούμε μια συχνή κάπως επαφή, απο καιρό. Καθώς πληροφορούμαι πως είναι και γειτόνισα του Giant, έχω διπλό λόγο να θέλω να επισκεφτώ την Θεσσαλονίκη.

    ReplyDelete
  23. Φίλοι μπλόγγερς σας ευχαριστώ όλους. Καλή αντάμωση.

    ReplyDelete
  24. Φίλε Locus,
    ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Ήταν μεγάλη χαρά να γνωρίσω τόσο εσένα όσο και τους υπόλοιπους καλεσμένους σου.
    Ελπίζω να τα ξαναπούμε κάποια στιγμή, εδώ ή στα μέρη σου!

    ΥΓ: Έχω και εγώ πρόβλημα με τα σχόλια στο blog σου...

    ReplyDelete
  25. Ρίχνω λοξές ματιές και κρυφακούω την παρέα Locus, διαδραστική ΑΕ!
    Είχα πάντα ένα δισταγμό για την εμφάνιση αγνώστων-γνωστών, αλλά εδώ άλλαξαν τα δεδομένα για μένα, χωρίς να δω κανένα!
    Η εικόνα, η αύρα,το δέσιμο, η ζηλευτή χημεία της ομήγυρης είναι προφανής.
    Έκδηλη η λαχτάρα του άρχοντα να γευτεί τη ζώσα μαγιά που έπλαθε τόσο καιρό.

    Και το πέτυχε.
    Το αξίζει, όπως και οι ομοτράπεζοι.

    Μα εγώ ήμουν απών κι αν δεν είχα να δώσω,θα είχα πολλά να νιώσω.
    Κρίμα
    Από μακριά λοιπόν να σας χαίρομαι.

    Υγιαίνετε.








    Και η

    ReplyDelete
  26. Οδυσσέα μου γειά σου. Χάρηκα ιδιαίτερα για τη γνωριμία. Σου εύχομαι κάθε επιτυχία. Βρίσκεσαι σε ενα χώρο που κάποια στιγμή θα αλλάξει ριζικά. Οσα προβλήματα κι αν υπάρχουν, όσο στασιμότητα κι αν υπάρχει. Καλό σου χειμώνα και καλή αντάμωση ξανά.

    * Και άλλοι είχαν πρόβλημα με τα σχόλια. Δουλειές του Γκούγκλη με το σύστημα υποθέτω.

    ReplyDelete
  27. Εmfortos -
    Eίχα πράγμαι μια επιθυμία να γνωρίσω αυτά τα παιδιά που και καλή παρέα ήταν, αλλά και τα οποία διαβάζω ανελλιπώς. Αποτελούν για μένα μια πληροφόρησης λαικής βάσης, πολύ καλύτερη απο τις ειδήσεις των ΜΜΕ. Αληθινοί άνθρωποι με αληθινά προβλήματα. Χαίρομαι που μας διαβάζεις. Τιμή μου. Καλό σου χειμώνα όπου και νάσαι.

    ReplyDelete