Friday, May 7, 2010

Ολα τα γίδια στο μαντρί

Ως υπουργός Εξωτερικών συναγωνίστηκε σε ανικανότητα τον Πάγκαλο. Οι διαπραγματευτικές και πολιτικές του ικανότητες ελάχιστες. Εγκλωβίστηκε σε απόλυτες γραμμές χωρίς εναλλακτικά σενάρια, και στριμώχτηκε σύντομα στον τοίχο χαρίζοντάς μας το "Μακεδονικό". Ακόμα τραβιόμαστε με δαύτο. Κατόπιν, "πλήγωσε" την παράταξη, και έφαγε πόρτα. Ανοιξε κατόπιν παραμάγαζο, αλλά οι ανύπαρκτες πολιτικές και διοικητικές του ικανότητες τον τάπωσαν. Και μετά απο μια περίοδο τρόμπας, έφαγε δεύτερη πόρτα.

Τον ξεσκόνισαν απο τα αζήτητα μετά απο 11 χρόνια (κοίταγε λέει το ταβάνι),και τον πάσαραν για Μεσσία της Δεξιάς, βάζοντάς τον να μανατζάρει τώρα "σουπερμάρκετ" τη στιγμή που είχε αποτύχει σε μπακάλικο. Στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, είχα πεί γι αυτόν κάποια καλά λόγια. Ισως, είχα σκεφτεί τότε, να μπορούσε να γυρίσει σελίδα. Επεσα έξω, και επειγόντως επανορθώνω. Ο τύπος είναι ενας θλιβερός καραγκιοζάκος.

Πνίγηκε στους συμβιβασμούς. Για να νικήσει τη Ντόρα φορτώθηκε τον αντιπαθητικό τυπάκο με τα 18 εκατομμύρια εμβόλια, ξέρετε, εκείνον που "ολοκλήρωσε" το έργο του στην Υγεία. Ξεκίνησε μια απιθανη αρλουμπολογία περί ιδεολογικού στίγματος και κοινωνικού Φιλελευθερισμού, (τον οποίον θαυμάσαμε στην προβατοποίηση της ψηφοφορίας για το ΔΝΤ). Ολα τα γίδια στο μαντρί. Διέγραψε τώρα και την πολιτική του αντίπαλο, και αρχίζει σήμερα καινούργιο παραμύθι για "Νέα Μεταπολίτευση" και "αλλαγή του πολιτικού σκηνικού", στο οποίο θέλει να πρωταγωνιστήσει. Το παιδί ετοιμάζεται να κυβερνήσει στην μετά-Κωπηλάτη εποχή, με ενα κόμμα γεμάτο κλέφτες, κουμπάρους, κολλητούς, λαμόγια, οφσορικούς, Βατοπεδινούς, μιζαδόρους και υποκλοπάκηδες. Αφού σιγουρεύτηκε πως το νομοσχέδιο του ΔΝΤ δεν κινδύνευε με 151 ψήφους, το έπαιξε και επαναστάτης. Φιλοδοξεί τώρα να κάνει στο μέλλον ό,τι ακριβώς κάνει και ο Γιώργος σήμερα. Τον απλό αυλικό των εξωθεσμικών δυνάμεων που δήθεν κατηγορεί. Μια φιλιππινέζα με φτερό.

Φίλε Αντωνάκη, σιγά αγορίνα μου, θα εξαντληθείς στις μεταρρυθμίσεις. Λές όλο αυτό το υποκριτικό παραμύθι να σου βγεί; Το ίδιο κόλπο έκαναν και κάτι κομμουνιστές στην Ανατολική Ευρώπη όταν κατέρρεε. Κάθε κομματόσκυλο έγινε ξαφνικά "δημοκράτης" περιμένοντας τη νέα εποχή.

Στην απίθανη ελληνική "δημοκρατία", όποιος έχει γνώμη καρατομείται. Το μαντρί κατεβαίνει "συντεταγμένα". Μονον λίγοι είπαν καθαρά τη γνώμη τους και αγνόησαν το γαλάζιο και πράσινο μαντρί. Μπράβο τους. Οσο και να μην γουστάρω διάφορους, αυτό σε μένα μέτρησε. Τελευταία μάλιστα, αρχίζει να μου αρέσει και η Αλέκα. Η Αλέκα παίρνει ρίσκο συνειδητό. Αφού ξέχεσε ανοιχτά Σύνταγμα και Κοινοβουλευτισμό (που έχει χεσμένο απο το 1946), το ΚΚΕ ξεκίνησε δεύτερο αντάρτικο. Άυτό για μένα είναι καθαρή πολιτική θέση. Η ρίχνει η Αλέκα τον Καπιταλισμό (τον ελληνικό εννοώ, μην παρεξηγηθούμε), και παράγει το Σταλιναριό της Νέας Μεταπολίτευσης, ή θα την σουβλίσουν σαν τον Αθάνάσιο Διάκο. Αντε να πώ (το κερασάκι), πως ακόμα και το Μαοικό υβρίδιο, ο Τσίπρας, κρατάει "λογική" θέση, μακριά απο τα λάθη των περσινών Δεκεμβριανών. Αυτά, απο τον οικοδεσπότη σας (που θα μπορούσε να είναι δεξιός, ΑΝ στην Ελλάδα υπήρχε δεξιά). Ελπίζω να μην αδίκησα κανέναν. Αυτή η επερχόμενη "εποχή του ΔΝΤ" θα έχει πολυ ενδιαφέρον...

12 comments:

  1. Τσ τσ τσ, τον αδικείς τον Αντωνάκη Locus μου. Αυτόν τον ογκόλιθο της πολιτικής σκέψης που απέρριψε με ένα ηχηρό ΟΧΙ (ως νέος Μεταξάς) τα αχρείαστα μέτρα που θα μας φέρουν στα πόδια μας το ΔΝΤ και την Ε.Ε. που τολμούν να θέλουν να μας δανείσουν με τόκο 5%, τη στιγμή που τα spread έφτασαν και ξεπέρασαν τις 1000 μονάδες (στις 1004 άκουσα τώρα δα).

    ReplyDelete
  2. Η υποκριτική στάση του Σαμαρά εξάλειψε και τις τελευταίες αμφιβολίες που μπορεί να έιχε κάποιος για το δικό του ποιόν όσο και για το πολιτικό μέλλον της παράταξης του.Αν και όταν αποφασίσει κάποιος(πχ.Βγενόπουλος,αλλά όχι μόνο..)μη επαγγελματίας πολιτικός,να κάνει νέο πολιτικό σχηματισμό θα τους σαρώσει όλους αυτούς.
    Σέβομαι όσους διαφοροποιηθηκαν απ την κομματ.γραμμή έστω κι αν διαφωνώ με τη θέση τους.
    Τουλάχιστον είχαν το θάρρος της γνώμης τους!

    ReplyDelete
  3. Έστω και με αυτό το παρελθόν , ο Αντωνάκης, θα έπρεπε να είχε κάνει στοιχιώδη "κάθαρση" στους δικούς του, για να δικαιούται δια να ομιλεί........

    Φασκελωκουκούλωστα, λένε στο χωριό μου.

    ReplyDelete
  4. Locus συμφωνώ απόλυτα. Ο τύπος είναι σαλτιμπάγκος και επικίνδυνος. Κι όχι μόνο αυτός αλλά και το στενό του περιβάλλον, όπως ο "δεν κλέψαμε", ο κόκκινος Πάνος κλπ.

    Απορία: οι "υποκλοπάκηδες" είναι Κρητικοί;

    ReplyDelete
  5. Μερικές φορές σκέπτομαι τι θα έκανε ο απρόβλεπτος Ανδρέας στην θέση του προβλέψιμου γιού του.
    Δεν αποκλείεται μετά την ομιλία του Σαμαρά να δευτερολογούσε και να έλεγε ότι αν δεν ψηφιστεί το νομοσχέδιο με πάνω από τα 2/3 της Βουλής εγώ θα παραιτηθώ και ας αναλαβει ο καθένας τις ευθύνες του.
    Και τότε θα βλέπαμε τι θα έκανε ο Σαμαράς!

    ReplyDelete
  6. χαχαχα τέλειο το σχόλιο του αθεόφοβου (ως συνήθως...)
    Αγαπητέ μου locus, σήμερα το πρωί σε ραδιοφωνικό σταθμό σχολίαζε κάποιος δημοσιογράφος τον συμμαθητή του στο κολλέγιο Αντωνάκη Σαμαρά, λέγοντας οτι είναι τόσο πεισματάρης που είναι ικανός να περάσει μέσα απο τζαμαρία γιατί την θεωρεί εμπόδιο... (το καυμένο το εγγονάκι της Π.Δέλτα, σαν "πυροβολημένο" μου ακούγεται....)
    Αυτός ο άνθρωπος προαλείφεται ως διάδοχος του ΓΑΠ... το είπε ξεκάθαρα ο άνθρωπος εξ άλλου
    "Καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο......
    Όχι γιατί αρνούμαστε τη χρηματοδοτική στήριξη, που το ΠΑΣΟΚ κατέστησε απαραίτητη πλέον. Αλλά διότι διαφωνούμε με την πολιτική που μας οδήγησε ως εδώ και με την κυβερνητική οικονομική στρατηγική αντιμετώπισης της κρίσης."

    Αααα ολα κι όλα...το παραδάκι δεν το απορρίπτουμε ....

    ReplyDelete
  7. Ενα ακόμη πρόβλημα απο τη στάση του αντωνάκη είναι ότι πλέον καλούμαστε να τα βγάλουμε πέρα χωρίς τη ντόρα.

    Καποιοι κακεντρεχείς επιμένουν να επιδιώκουν να στερηθούμε τον αδαμάντινο χαρακτήρα της και την άδολη αγάπη της για τον απλό έλληνα.

    ReplyDelete
  8. Λίγος ο Γιωργάκης, ανύπαρκτη η δεξιά και για ιδεολογικούς λόγους μακριά απο τα αριστερά κόμματα. Άντε να δούμε πότε θα εμφανισθεί ο κλώνος του Μπερλουσκόνι. Μάλλον δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε και πολύ.

    ReplyDelete
  9. Αξιος διάδοχος (και χειροκροτητής) του Καραμανλή Μερόπη μου. Οι πρώτοι που θα τον "ανταμείψουν" θα είναι οι δεξιοί. Οι αληθινοί δεξιοί εννοώ.

    ---------------------------------
    Να δούμε τί θα γεννήσει το πολιτικό σύστημα squarelogic . Σίγουρα απο δώ και στο εξής αυτό το ξύλινο μπαλάκι "εμείς-εσείς" δεν τραβάει πλέον. Aν εμφανιστεί κάτι το νέο και υγειές, θα τα σαρώσει όλα. Αλλά επι tου παρόντος το μόνο νέο κόμμα φαίνεται να είναι εκείνο της Ντόρας...

    ----------------------------
    Οποιος φορτώνεται τον Καραμανλή πεθαίνει φίλε glam . Και ο Αντωνάκης είναι χειροκροτητής του..

    ------------------------------------
    Tους "υποκλοπάκηδες" να τους βρεί μόνος tου φίλε απόγονε. Πάντως αμερικανοί δeν είναι. Δικοί μας ντόπιοι κρατικοδίαιτοι νταβατζήδες είναι. Με διασυνδέσεις απο μέσα. Θα ξεκινούσα με Βουλγαράκη. Μαθαίνω πως είναι ακόμα στο κόμμα.

    ReplyDelete
  10. Εξοχη ιδέα Αθεόφοβε! Ναι, δεν τα μπορεί αυτά ο Γιωργάκης. Επρεπε να πεί πως μετά ο τέλος της ψηφοφορίας, ο πρωθυπουργός αναχωρεί για Καστελόριζο. Ξέχασε εκεί το κανό του...

    ReplyDelete
  11. Απο τυροπιτάδικο (αντί για τζαμαρία) θα περάσει Μαρία . Με τον Κουρασμένο καβάλα.

    -------------------------------΄
    Πάλι εχασε ο Αντωνάκης φίλε Yosemite. Αυτός ξεφορτώθηκε τη Ντόρα. Αλλά η Ντόρα ξεφορτώθηκε στην ουσία τον Καραμανλή και όλα τα σαπάκια. Ετοιμάζονται και οι δύο για την "νέα εποχή". Πολιτικοί χαμαιλέοντες. Ελπίζω να βουλιάξουν και οι δύο. Προσωπικά δεν είμαι ακόμα έτοιμος ν; διαπιστώσω το τέλος τη Μεταπολίτευσης. Ανακύκλωση απατεώνων βλέπω.

    --------------------------------
    Κλώνος του ΜπερλουσκόνιDormammu; Ενδιαφέρον. Ακούγονται και μερικά περι ομογενών που συνεδριάζουν στο Λονδίνο ψάχνοντας για κάποιον υποψήφιο. Για να δούμε....

    ReplyDelete