Monday, May 10, 2010

Εκτακτες δηλώσεις

"Επανορθώνουμε σήμερα την αξιοπιστία μας με τον εντοπισμό των δημοσίων υπαλλήλων. Δεν ξέρουμε ούτε πόσοι είναι, ούτε πως μοιάζουν. Υπάρχουν φήμες πως είναι απο 700 χιλιάδες μέχρι 1 εκατομμύριο, αλλά αυτό παίζεται, σύν πλήν καμμια διακοσαριά χιλιάδες. Ναί, προσπαθούμε χρόνια να φτιάξουμε ενιαίο μισθολόγιο αλλά ακόμα τίποτε. Πολύ δύσκολο project. Το είχε ξεκινήσει ο Χαρίλαος Τρικούπης με την προηγούμενη πτώχευση, αλλά τότε δεν είχανε laptops. Και εμείς τους μετράμε αλλά τους χάνουμε. Ναι, τα πρόβατα με τις επιδοτήσεις τα τριπλομετρήσαμε. Τεράστιο και κείνο project, το θυμάμαι... Ωραίες εποχές. Αλλά οι έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι δεν στήνονται σαν τα πρόβατα. Είναι ευέλικτοι και... αόρατοι.

Γι αυτό σήμερα καθιερώνουμε "ημέρα καταγραφής δημοσίων υπαλλήλων". Τεράστιο πασοκικό concept. Οπως έκανε και ο Ηρώδης που μέτραγε τα βρέφη. Θα τους βρούμε,θα τους στριμώξουμε. Θα βγούνε όλοι οι πασόκοι στο δρόμο και θα μετράνε. Αλλοι θα κλείνουνε τους δρόμους μη μας φύγουνε. Ο Χρυσοχοίδης θα τους βαράει να ομολογήσουν τα επιδόματα. Η Διαμαντοπούλου θα τους μιλήσει για το καινούργιο "σοσιαλιστικό φιλότιμο". Ο Πάγκαλος θα τους σταμπάρει με το ειδικό πιστολάκι Δουνουτού, για να τους αποκρατικοποιήσουμε. Ο Παπακωνσταντίνου θα υπολογίσει τις κονόμες. Η Λούκα θα τους βάλει ηλεκτρονικό τσιπάκι να τους ξαναβρίσκουμε. Ο Ανδρουλάκης θα γράψει "Το Επος της Καταγραφής". Κυρίες και κύριοι, το piggy αυτορυθμίζεται..."

-------------------------------------------------------
Σε κάποιο project μεγάλης αμερικανικής τηλεφωνικής εταιρείας, συμπτήξαμε κάποτε (μαζί με μια μικρή ομάδα συμβούλων), προσωπικές πληροφορίες, υπηρεσίες και λογιστικά 17 εκατομμυρίων πελατών (1.7 Eλλάδες), απο 80 διαφορετικές πηγές, σε ενα κεντρικό και καθαρό database. Μας πήρε 3 εβδομάδες να συλλέξουμε τα στοιχεία απο τις διάφορες πηγές, δύο εβδομάδες να τα επεξεργαστούμε, μία να τα βάλουμε στην καινούργια βάση δεδομένων, και μία ακόμα να τα τεστάρουμε. Στο project δούλεψαν 5 άτομα, ενας project manager, δύο database engineers και τρείς ακόμα consultants. Στο τέλος της περιόδου δεν έλειπε ούτε κόμμα και όλα δούλευαν τέλεια. Εχω ακόμα το τιμολόγιο που παρέδωσα.

Τotal Project Time: 8 weeks
Total Billable Hours: 1,600
Total Project Cost: 1.600h x 250$/h =400.000$, U.S.


27 comments:

  1. ...Για γέλια ή για κλάματα!...

    ReplyDelete
  2. Πλάκα κάνω φίλε Seagull με αυτό το απίθανο τσίρκουλο που δεν ξέρει λέει πόσοι είναι οι υπάλληλοι, τα επιδόματα, οι αγρότες. Δεν ειναι δυνατόν να δεχτώ, τι στιγμή που βουλιάξαμε απο το πάρτι παροχών του Κρατισμού, την ώρα που το 70% απο τα 50-60 δις των ετησίων λειτουργικών εξόδων είναι κρατικά έξοδα γραφειοκρατίας, το αγγλοσαξωνικό σε φιλοσοφία και μεθοδολογία ΔΝΤ να προτείνει υφεσιακά μέτρα (φόρους στα καύσιμα και στην ιδιωτική οικονομία), και να μην έχει ζητήσει την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων. Αδύνατον. Λένε ψέματα, προσταττεύοντας όσο μπορούν τον απίθανο και διεφθαρμένο πελατειακό κρατισμό τους που μας βούλιαξε. Εκεί έγκειται και το παραταμένο παραμύθι πως δήθεν δεν βρίσκουμε υπαλλήλους και επιδόματα).

    ReplyDelete
  3. @all -
    Nα το επαναλάβω:
    Δεν ειναι δυνατόν να δεχτώ, τι στιγμή που βουλιάξαμε απο το πάρτι παροχών του Κρατισμού, την ώρα που το 70% απο τα 50-60 δις των ετησίων λειτουργικών εξόδων είναι κρατικά έξοδα γραφειοκρατίας, το αγγλοσαξωνικό σε φιλοσοφία και μεθοδολογία ΔΝΤ να προτείνει υφεσιακά μέτρα (φόρους στα καύσιμα και στην ιδιωτική οικονομία), και να μην έχει ζητήσει την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων. Αδύνατον. Λένε ψέματα, προσταττεύοντας όσο μπορούν τον απίθανο και διεφθαρμένο πελατειακό κρατισμό τους που μας βούλιαξε. Εκεί έγκειται και το παραταμένο παραμύθι πως δήθεν δεν βρίσκουμε υπαλλήλους και επιδόματα). Δεν θα υπήρχε λόγος για περικοπές σε συντάξεις και μισθούς του δημοσίου αν ήταν παρούσα η τόλμη για κατάργηση δημόσιων φορέων και οργανισμών.

    Ή έμπνευση του πόστ απο άρθρο του Α. Ανδριανόπουλου.
    http://www.andrianopoulos.gr/0010000555

    Καλή εβδομάδα -

    ReplyDelete
  4. Αν και έχεις δίκιο, οι μαζικές απολύσεις σίγουρα θα έφερναν εκρήξεις, ακριβώς επειδή θα ξεβολεύονταν ορισμένοι που δεν περίμεναν να ξεβολευτούν.

    Έχοντας υπόψιν την πορεία ως τώρα, ξεκινώντας από την πρώτη "ψαρωτική" δήλωση Πάγκαλου "κατάργηση θέσεως σημαίνει κατάργηση υπαλλήλου" μέχρι τις πρόσφατες δηλώσεις από διάφορα στόματα για μη ανανέωση συμβάσεων, δεν θα έβρισκα απίθανο να γίνουν απολύσεις σταδιακά και σε δόσεις, λίγο από τον καλλικράτη, λίγο από συγχωνεύσεις οργανισμών, κτλ, ώστε το σοκ να έρθει σε κομματάκια.

    ReplyDelete
  5. Νομίζω ότι επειδή ο σημερινός είναι ο πρωθυπουργός του twitter και των social media θα αναθέσει στο φοβερό ιντερνετικό δυναμικό του να στηθεί αυτό το εγχείρημα μέσω twitter.
    Πέρα της πλάκας, αναρωτιέμαι οι μειώσεις των συντάξεων είναι συμβατές με το σύνταγμα; Η πιο δίκαιη λύση για μένα θα ήταν κατάργηση θέσεων , μεταθέσεις και απολύσεις όπου αυτό χρειάζεται. Αλλά επειδή αυτό το εγχείρημα θέλει να ξέρεις ποιος κάνει τι σε αυτό το λαβύρινθο υπηρεσιών η εύκολη λύση είναι να κόψεις Χ από όλους. Είναι νοοτροπία καψονιού στρατού. 1 κάνει την @@ριά όλοι την πληρώνουν για παραδειγματισμό. Πολύ σοσιαλιστικό δε νομίζεις φίλε Locus;

    ReplyDelete
  6. Εκρήξεις θα γίνουν πολλές Αθηνά μου. Δεν είναι εύκολο να ξυπνάς ενα πρωί και εκεί που νόμιζες πως ήσουνα Σουηδία ξαφνικά να βλέπεις πως μάλλον είσαι σοβιετική δημοκρατία σε ρουλεμάν.
    Αν δεν ξεριζωθεί ο κρατιςμός τώρα, τίποτα δεν θα αλλάξει ποτέ. Το επόμενο βήμα θα είναι ο θάνατος.

    ReplyDelete
  7. Nοοτροπία καψονιού στρατού...

    Φίλε manblogg μου άρεσε αυτό και το κρατάω. Πολλοί δεν το καταννοούν. Δεν είναι μόνον πως κάθε κρατικός οργανισμός απορροφά χρήμα. Είναι οτι εφευρίσκει συγχρόνως και μια δραστηριότητα που αφαιρείται απο τον ιδιωτικό τομέα, τον οποίον πνίγει εδώ και 30 χρόνια.

    Η βασική ιδέα είναι να μειωθεί ο Κρατισμός (και μαζί του η γνωστή πελατειακή κομματική διάφθορα), ωστε σε κάποια στιγμή αυτοί που χάνονται στο δημόσιο να μπορέσουν να απορροφηθούν κάπου στην ανοιχτή αγορά. Αλλιώς θα γίνουμε όλοι σαν τους αγρότες που εδώ και χρόνια χρημαοδοτούνται να κάθονται, και περιμένουν ενα θαύμα απο το πουθενά. Θεωρώ πως τουλάχιστον 500 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να φύγουν. Θα έχουμε έτσι ακόμα άλλους τόσους. Και μην ξεχνάμε πως όλα τ κόμματα επιθυμούν τον κρατισμό. Όι αριστεροί περισσότερο. Θα θυμάστε τη δήλωση Τσίπρα για 100 χιλιάδες διορισμούς. Το δε ΚΚΕ με την δικτατορία του προλεταριάτου θα καταργούσε εντελώς την ιδιωτική οικονομία διορίζοντας 10 εκατομμύρια!

    Εχουμε 3 χρόνια να κάνουμε ό,τι δεν κάναμε 30. Τρία χρόνια παράταση ζωής. Μας πετάξαν τώρα πίσω το μπαλάκι. θα μπορέσουμε;

    ReplyDelete
  8. φιλε Locus
    "την μέρα τους μετράγανε, την νύκτα βγαίναν κι' άλλοι"
    ειναι ενδιαφέρον, ότι ανεβάσαμε την ίδια ημέρα και οι δυο μας, ανάρτηση για το ιδιο θεμα.
    Θα είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον να δουμε τα αποτελέσματα της "καταμέτρησης"
    Εγω στοιχηματίζω στίς 850.000, χωρίς ΔΕΚΟ και δημους-δημοτικές επιχειρήσεις, 1,1 εκατ μαζι με αυτούς.
    στρέχει?

    ReplyDelete
  9. Τώρα το είδα φίλε Vassper,και αφήνω το ίδιο σχόλιο εδώ.

    Αδύνατον να δαμάσουμε το Τερατούργημα. Αφού όμως δεν ξέρουμε πόσοι και που είναι, τότε σε ποιό database πάμε για να κόψουμε μισθούς; Φίλε vassper μας δουλεύουν.

    Σε προσθέτω στα links μου. Καλως ήρθες.

    ReplyDelete
  10. Απο πόστ του φίλου vassper:

    Τελικά οι φωστήρες της δημόσιας διοίκησης, υπό την πίεση της τρόικας να απαντήσουν σε αυτό το βασανιστικό ερώτημα(πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι), κατέληξαν στην εξής μέθοδο:

    Μία συγκεκριμένη ημέρα αυτού του μήνα, όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι αυτού του κράτους θα πρέπει να μπούν σε κάποια συγκεκριμένη ιστοσελίδα και να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους (όνομα, υπηρεσία κλπ). Μετά την οικειοθελή αυτή καταγραφή, θα συνεχίσουν να πληρώνονται μόνο αυτοί που δηλώθηκαν.


    http://vassper.blogspot.com/2010/05/blog-post_10.html

    --------------------------------
    Υπάρχει και μια ατάκα που κολλάει εδώ καλά: "Ανάλογα με την ηλικία τους, καλή'ν κι η μαλακία τους..."

    ReplyDelete
  11. Υπάρχουν και άλλοι οργανισμοί που δεν είναι ΔΕΚΟ αλλά υπάγονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ως ΝΠΙΔ (με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό).
    Π.χ. το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) που υπάγεται απ' ευθείας στον υπουργό υγείας (υποτίθεται το Ελληνικό CDC).
    Οι συμβάσεις είναι ιδιωτικού δικαίου αλλά υπάρχουν (ή τουλάχιστον υπήρχαν) και "τράμπες" με το δημόσιο.
    Το 2007, επί συνόλου 366 εργαζομένων, οι 167 (45,6%) ήταν διοικητικό προσωπικό.
    Λεπτομέρειες:
    Έγγραφο 31 (6.8.2007), σελίδες 15 και 16 εδώ:
    εδώ

    ReplyDelete
  12. Δηλαδή υπάρχουν και άλλοι που φαίνονται "ιδιωτικοί" φίλε A.A.T. Εξοχα. O αριθμός μεγαλώνει. Χώρια τί θα μας ερχεται απο την Εκκλησία και τα θρησκευτικά παραμάγαζα (και δεν το ξέρουμε).

    Θα ενδιαφερόμουν επίσης να μάθω πόσοι ομογενείς αραχτοί "δουλεύουν" επίσης για το δημόσιο. Προσωπικά υποψιάζομαι καμμια εικοσαριά μόνον απο ο περιβάλλον μου. Οταν ακούω πως κάποιος "συνεργάζεται" ή είναι "ανταποκριτής" διαφόρων υπουργείων, ή "ασχολείται" λέει με την διατήρηση της ελληνικής κουλτούρας ή τουρισμού στο εξωτερικό, τους βάζω απ'ευθείας στη λίστα.

    Στο τέλος θα πληροφορηθώ πως είμαι κι εγώ δημόσιος υπάλληλος, απλά δεν το ήξερα γιατί κάποιο λαμόγιο έπαιρνε τον μισθό μου στην Ελλάδα δουλεύοντας με τ' όνομά μου!

    ReplyDelete
  13. φίλε Locus Publicus

    Οι "πληγές" από τη χρήση του δημόσιου χρήματος είναι πολλές. Όρεξη να έχεις να ψάχνεις.
    Το σύστημα που χτίστηκε εδώ και 35 χρόνια έχει πολλά πλοκάμια και είναι ζήτημα αν θα μάθουμε για όλα (εδώ δεν μπορούμε να μάθουμε τι έγινε στη Siemens την ώρα που σε άλλες χώρες έχουν ήδη καταδικαστεί - η δικαιοσύνη δεν φαίνεται και πολύ δίκαιη σε πολλές περιπτώσεις).

    Δεν ξέρω για την εκκλησία ή για τις οργανώσεις της ομογένειας αλλά είμαι βέβαιος ότι μια πολύ μεγάλη πληγή (για να μην πω "ρουφήχτρα") είναι οι ΜΚΟ (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις). Άγνωστες οι διαδρομές του χρήματος (κάποιες πληροφορίες έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς).
    Αυτό βέβαια, μάλλον είναι μια διεθνής πρακτική. [Κάποτε γνώρισα κάποια που εργαζόταν σε αποστολή/ΜΚΟ της ΟΥΝΕΣΚΟ. Μου έκανε εντύπωση που είχε πάρα πολύ ελεύθερο χρόνο και αν κατάλαβα καλά, έπαιρνε πάρα πολύ υψηλό μισθό για γραμματειακή θέση. Το αντικείμενο της δουλειάς ήταν σε τρίτη χώρα και όχι στην Ελλάδα. Δεν είμαι βέβαιος αλλά αποκόμισα την εντύπωση ότι επρόκειτο για διακρατική συμφωνία και θα μου ήταν δύσκολο να πιστέψω ότι δεν συνεισέφερε και ο κρατικός προϋπολογισμός].

    *
    Κάτι που μου έκανε μεγάλη εντύπωση στον παραπάνω οργανισμό (πρόκειται για ιστορία που έζησα), είναι οι αμοιβές που πρότεινε για να γίνει η μελέτη που αναφέρεται (έγγραφο 31, τελευταία σελίδα ή έγγραφο 31a = προϋπολογισμός).
    Δηλαδή, 6.000 Ευρώ το μήνα +ΦΠΑ για το συντονιστή και από 4-5.000 για τους "ερευνητές". Για τη γραμματέα δε, 3.000 +ΦΠΑ. Σημειώνεται ότι ένας καθηγητής παν/μίου έχει μισθό το πολύ 3.500 Ευρώ, ενώ οι υπάλληλοι που εργάζονται στο ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν πρέπει να παίρνουν περισσότερα από 1.400-1.500 Ευρώ. Υπάρχουν βέβαια και άλλες λεπτομέρειες αλλά (εν κατακλείδι) το έργο θα μπορούσε σίγουρα να προϋπολογιστεί για πολύ λιγότερα.
    Αυτό είναι ένα πολύ μικρό δείγμα της σπατάλης που έγινε.

    ReplyDelete
  14. Locus: Συγχαρητήρια για το πραγματικό κατόρθωμα της απογραφής 1.7 Ελλάδων σε τόσο λίγο διάστημα.

    (λατρεύω που λατρεύεις να μισείς τους βολεμένους ελληναράδες.)

    ReplyDelete
  15. Τotal Project Time: 8 weeks
    Total Billable Hours: 1,600
    Total Project Cost: 1.600h x 250$/h =400.000$, U.S.

    Τι χωρίς λάβετε ημέτερε τα δεόντα γίνονται δουλειές;
    Α,πα πα δεν το πιστεύω! :))

    ReplyDelete
  16. A.A.T. -
    Δεν έχω λόγο να διαφωνήσω. Αγνωστες οι βουλές των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Ξέρω και εγώ μερικούς τέτοιους. Δουλειά για τον Ερυθρό Σταυρό, προγράμματα υγείας στον Τρίτο Κόσμο, "μελέτες". Και απο τον χώρο μου, την πληροφορική. Ιστοσελίδες του 1 εκατομμυρίου ευρώ με δουλειά απο το σπίτι. Ενας τυπάκος που είχε έρθει για κάτι σεμινάρια στο Χάρβαρντ, και στον οποίον η γυναίκα μόυ έκανε αγγλικά γιατί δεν ήξερε, έκατσε δύο μήνες και τον είδα μια μέρα στην ελληνική τηλεόραση ως συνεργάτη του υπουργείου ανάπτυξης με την προσφώνηση "καθηγητής του Χάρβαρντ". Ενας άλλος τυπάκος, στην Βοστώνη, πήρε 3 εκατομμύρια χρηματοδότηση για την "προώθηση ελληνιστικών σπουδών.". Φυσικά την κοπάνισε για Μύκονο οπου έχει και πισίνα. Γι αυτό τον λόγο "δεν τους βρίσκουμε". Είναι αόρατοι...

    ReplyDelete
  17. Φίλε glenn ευχαριστώ. Βέβαια για να λειτουργήσει το σύστημα πρέπει να συνεργαστούν και οι χρήστες. Και αυτό είναι πολύ δύσκολο στην Ελλάδα. Γιατί υπάρχουν απίθανα φέουδα παντού. Το να βγάλεις νούμερα στην Ελλάδα είναι σχεδόν ακατόρθωτο.

    Το καταπληκτικό των πολλών ανακοινώσεων του Γιώργου είναι οτι ανακοίνωσε και μηχανογράφηση των νοσοκομείων. Εκεί θα πέσει πολύ γέλιο. Και το κερασάκι: online Budget, ο προυπολογισμός στο διαδίκτυο. Μιλάμε για greek statistices on steroids. Δεν είναι μόνον η κωμική απλοποίηση του Γιώργου, είναι και η γενικότερη απύθμενη θολούρα και πολλών που τον ακούνε.

    ReplyDelete
  18. Φανταστείτε πως θα αισθάνθηκαν οι αγγλοσαξωνικής τεχνοτροπίας Δουνουτούδες όταν πληροφορήθηκαν πως ανάμεσα στους δημοσίους υπαλλήλους συμπεριλαμβάνονται και καμμια εκατοστή χιλιάδες παπάδες. Προφανώς ενθουσιασμένοι θα ανέκραξαν: "αυτούς δεν μπορούμε να τους διώξουμε, θα καταρρακωθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες. Δουλεύει κράτος χωρίς παπάδες;"

    ReplyDelete
  19. Κατά γενική ομολογία φίλε ΑΘεόφοβε, (και αυτή είναι και η προσωπική μου κατάθεση), το εργασιακό περιβάλλον της Αμερικής είναι "καθαρό". Η χώρα διαθέτει μια πραγματική ιδιωτική οικονομία, με επιχειρηματίες που παίρνουν αληθινό ρίσκο, όχι κρατικοδίαιτους. Μπορεί και εδώ να γίνουν κάποιες λοβιτούρες, αλλά υπάρχει και μια μανία με τις καταγγελίες, και οι εισαγγελικές αρχές δουλεύουν πραγμαρικά ανεξάρτητα. Είναι σαν την αρχαία Σπάρτη. Ναί, μπορείς να κλέψεις, αλλά αν σε πιάσουν διακινδυνεύεις σοβαρά να σε τσιμεντώσουν.

    Δεν μπορώ ας πούμε να φανταστώ για παράδειγμα τον Bill Gates, αντί να ασχολείται με την πληροφορική ξαφνικά να περνάει τον χρόνο του με κάποια ποδοσφαιρική κωλοομάδα, ή αντί των Windows να λαδώνει για αμερικανικό "ξυστό".

    ReplyDelete
  20. "Γιατί υπάρχουν απίθανα φέουδα παντού."
    Το έχεις πιάσει. Πίσω από τη νοοτροπία του φέουδου είναι το ξέρεις ποιος είμαι γω. Και πίσω από αυτό είναι ο μικρός εγκεφαλάκος που αδυνατεί να σκεφτεί ότι κάποιος μπορεί να κάνει και ... έντιμα, ναι έντιμα τη δουλειά του. Αλλά άμα έχεις τη μύγα, ξέρεις...

    ReplyDelete
  21. Η υπόθεση της απογγραφής των δημοσίων υπαλλήλων είναι για γέλια μέχρι δακρύων. Και που θα τους απογράψει ο Γιώργαρος τι θα γίνει; Θα λιγοστέψουν οι άχρηστοι και οι αργόμισθοι;

    ReplyDelete
  22. Αν ισχύσει αυτό που έγραψε ο vassper(περί online registration μια συγκεκριμ.μέρα) έχει να γελάσει ο κάθε πικραμένος!Το σύστημα θα είναι όλη τη μέρα "πεσμένο",κι έτσι δε νομίζω να καταφέρουν να δηλωθούν πάνω από 50 χιλ.ΔΥ.Λέτε έτσι να λύσουν το πρόβλημα?
    -)
    Το ελληνικό πρόβλημα του υπερτροφικού Δημοσίου δεν λύνεται απ τη μια μέρα στην άλλη.Κυρίως επειδή το Δημόσιο είχε δεσπόζουσα θέση και παρενέβαινε(ρυθμιστικά υποτίθεται..) σε πάρα πολλούς τομείς,και ο ιδιωτικός τομέας είχε κατα βαση αναπτυχθεί στρεβλά,συμβιωτικά με τον διεφθαρμένο Δημόσιο.Οι λίγοι που επεχειρησαν
    αποφεύγοντας τις δουλειές του Δημοσίου,απλά δεν έκαναν λεφτά και τζίρους,και μοιραία παραγκωνίστηκαν ή εξαγοράστηκαν...

    ReplyDelete
  23. Γι αυτο το λόγο φίλε glenn υπάρχει το ελληνικό μπάχαλο.Κανένα υπουργείο δεν έχει νούμερα. Και χωρίς επιτελικά νούμερα, ο CEO της χωρας είναι χαμένος. Ούτε σενάρια, ούτε στρατηγικές. Πιο εύκολες οι αλχημείες.

    ReplyDelete
  24. Φίλε universe, προστατεύει ο κωπηλάτης τον κρατισμό. Αν με την σημερινή "ευκαιρία" του ΔΝΤ δεν εξοντώσουμε το Τερατούργημα, η "Νέα Μαεταπολίτευση" θα μοιάζει με τα παλιά ένδοξα χρόνια των κλαδικών.

    ReplyDelete
  25. Τι online registration και τα κερατά τους φίλε squaelogic. Δεν θέλουν οι άνθρωποι να μετρήσουνε κανέναν. Οnline registration! Ρε τί ακούμε οι έρμοι...

    Σωστότατη η παρατήρηση περι συμβιωτικού ιδιωτικού τομέα. Συγκοινωνούν δοχείο, κρατικοδίαιτο. Πώς θεέ μου θα γίνουν όλα αυτά που μας ζητάνε σε λίγα χρόνια!! Ανησυχώ τρομερά. Αισίως μετα τρία χρόνια το χρέος μας θα κοντεύει τα 500 δις. Ζητείται ενα θαύμα....

    ReplyDelete
  26. Το περιοδικό ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ (τεύχος 113, 1-2 Μαϊου 2010)δημοσίευσε ενα πολύ ενδιαφέρον σχετικό άρθρο. Μπορείτε να το διαβάσετε στην παρακάτω διεύθυνση(απάντηση #59)

    http://www.pfy.gr/forum/index.php/topic,1509.msg11519/topicseen.html#msg11519

    ReplyDelete