Wednesday, May 26, 2010

Bermuda

Eνα μέρος που σέβεται τον εαυτό του και τον τουρισμό του, οι Βρετανικές Βερμούδες, μας φιλοξένησαν λίγες μέρες την περασμένη εβδομάδα. Καθαρό, οργανωμένο, εξαιρετικό. Το νησί αντιμετωπίζει πρόβλημα νερού και εχει επινοήσει ενα ιδιότυπο σύστημα συλλογής νερού της βροχής. Οι άσπρες χαρακτηριστικές σκεπές των σπιτιών περιέχουν ενα ιδιότυπο σύστημα δεξαμενών που συλλέγει νερό της βροχής, το φιλτράρει και το μοιράζει. Απο όσα νησιά έχω επισκεφθεί μέχρι σήμερα, οι Βερμούδες ειναι οι πιο περιποιημένες. Και ενώ ο τουρισμός έχει βουλιάξει σε πολλά άλλα σημεία (Παναμάς, Τζαμάικα, παράλια Λατινικής Αμερικής), οι Βερμούδες ακόμα επιζούν ανταγωνιστικά. Δεν μαζεύεις άλλωστε έτσι τόσους πελάτες, κάθε εβδομάδα, στο κέντρο του πουθενά.

Το Horseshοe Bay ειναι η καλύτερη παραλία που περπάτησα ποτέ μου. Παράγει ενα ειδικό ρόζ είδος κοραλιογενούς πετρώματος, που φτάνει τριμμένο στην παραλία. Είναι το προιόν της επίδρασης των ανέμων και υπογείων ρευμάτων. Η πανέμορφη παραλία μένει ανοικτή μέχρι τη δύση του ηλίου. Μετα κλείνει και καθαρίζεται καθημερινά. Ολα είναι πεντακάθαρα.

Συνάντησα και εναν ομογενή με τον οποίον παίξαμε και γκόλφ. Τον κ. Κατσαρίδα. Doctor Katsaridas παρακαλώ. Legal & Financial Services. Δηλαδή οφσοράκιας. Εξαιρετικός τυπάς, χαβαλές και πολύ κοινωνικός, μετακόμισε στα νησιά της Κοινοπολιτείας αφού έχασε τη δικηγορική του άδεια στην Αριζόνα.(μαζί με τη γυναίκα του, που τον άφησε).Για όλα τα προβλήματα υπάρχει και μία λύση, με πληροφόρησε. Τον ρώτησα με τη σειρά μου αν γνωρίζει κάποιον Βουλγαράκη. Γέλασε, και αλλάξαμε θέμα. Αφού με εξάντλησε στο τρέξιμο (18 holes golf game), κατόπιν το ρίξαμε στα εξωτικά εδέσματα και τις μαργαρίτες.

-------------------------------------------
Pictures by Locus Publicus, free for public use
-------------------------------------------

8 comments:

  1. Συμβαδίζουμε, τουλάχιστον στον τίτλο της ανάρτησης, φίλε: «Προσωρινά κλειστό»…
    Οι λόγοι διαφέρουν…

    Ο Doctor Katsaridas, στ’ αλήθεια σου είπε πως …για όλα τα προβλήματα υπάρχει και μία λύση… Θα πρέπει να τον γνωρίσω.

    ReplyDelete
  2. κακοπέρασες μάκη στις βερμούδες!
    για λύπηση είσαι!!!

    εδώ θα μας έρθεις;

    ReplyDelete
  3. Να μας τον γνωρίσεις τον κύριο Κατσαρίδα, να μας λύσει τα προβλήματα
    χαχαχαχαχα

    Καλή ξεκούραση Λόκους

    ReplyDelete
  4. Αγαπητέ μου Μυθημναίε τί άλλο να πούμε πιά... Μονοθεματικός ο κόσμος μας (κι ό,τι έρχεται). Ο κ. Κατσαρίδας είχε πάντως λύση - μετακόμιση.

    ----------------------------
    Στον αέρα ακομα το φετινό ταξίδι στην Ελλάδα Ρία μου. Η γυναίκα θέτει βέτο λόγω κρίσης. Θέλουμε 5-8 χιλιάδες εισιτήρια και μερεμέτια. Μια ολοκληρη περιουσία για λίγη πατρίδα. Θα δούμε. Τα φιλιά μου.

    ---------------------
    Αθηνά μου εσύ δεν έχεις πρόβλημα. Αν τα πράγματα σφίξουν τους βάζεις όλους σε ένα κόττερο και φεύγεις. Απο Πρέβεζα βγαίνεις παντού:)

    O κ. Κατσαρίδας (Doctor K για συντομία), μια απίθανη φυσιογνωμία. Αφού μου περιέγραψε μια απίθανη πολυεπίπεδη προσωπική καταστροφή, ανέπτυξε στο τέλος μια παρομοίως απίθανη συλλογική ελπίδας. Τον συμπάθησα. Απο εκείνες τις προσωπικότητες που για να παραχθούν, πρέπει να περάσουν απο πάνω τους τουλάχιστον δύο πολιτισμοί.

    ReplyDelete
  5. Φίλε Locus καλή ξεκούραση! Εξαιρετική η φωτογραφία από την παραλία και όσο για τον κατσαρίδα τι να πω...θα βρει πολλές γυναίκες εκεί οπότε δεν πειράζει που το άφησε η γυναίκα του!

    ReplyDelete
  6. Oλα γίνονται φίλε NdN, αν και οι επιχειρήσεις είναι συνήθως λιγότερο πολύπλοκες απο τις γυναικοδουλειές! Το horseshoe bay είναι όντως καταπληκικό. Υπάρχουν και άλλες ωραίες παραλίες, μικρές και γραφικές. Μέρικές ιδιωτικές. Το νησί είναι μικρό, 28 τετραγωνικά μίλια, το γύρισα όλο με μηχανάκι, αν και η οδήγηση ειναι αγγλική και αυτό με τρομοκρατούσε.

    ReplyDelete
  7. Κρίμα, γιατί έλπιζα να σε γνωρίσω φέτος...

    ReplyDelete
  8. Θα βρεθούμε Αθηνά μου. Στο επόμενο ταξίδι μου, όποιο και νάναι. Στο υπόσχομαι.

    ReplyDelete