Thursday, November 5, 2009

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα

Οχι, δεν έχω πρόθεση να ασχοληθώ με το θέμα, το οποίο καλύπτουν πλήρως άλλοι φίλοι μπλόγγερς. Απλά ήθελα να πώ πως η φωτογραφία με έκανε και γέλασα αυθόρμητα και αληθινά, πρωί πρωί με τον καφέ μου, απεικονίζοντας τη λησταρχική συνδικαλιστική καφρίλα και τα ανθρωποειδή παράγωγά της. Την αναγνωρίζω πλέον απο μακριά. Είναι σαν τα Windows. Εχει το δικό της look and feel.

Τα νέα της επικαιρότητας αποτελουν συχνά περιόδους απέραντης τέρψης (και θλίψης), κυρίως κατα τις πρωινές ώρες του καφέ, όταν περιπλανόμενος σε εφημερίδες και παραφυλλάδες του διαδικτύου, μαθαίνω για τα ιδεολογικά στίγματα (και κυρίως μαχαιρώματα) της ΝΔ, τις μέγιστες στιγμές των οικονομικών της χώρας, την απαράμιλλη πρόοδο των πανεπιστημίων μας, τις πάντα γαργαλιστικές δηλώσεις της Αλέκας ("στο δημόσιο όλοι οι stagers"), το συνήθες αντιεξουσιαστικό ζοχάδιασμα Τσίπρα ("απαιτούνται επειγόντως 100 χιλιάδες διορισμοί"), τις Καρατζαφερικές ατάκες ("χάλασε και το καζανάκι"), τις ηφαιστιακές αναλύσεις της Κανέλλη (και Μάρξ και Ιερώνυμος), τις τοιχογραφίες Σιούφα, καθώς και δράματα τύπου "το δάκρυ του εθνάρχη", το ζοριλίκι του νταβά ("θα έχει να κάνει μαζί μου"), και τους Πασόκους που σιγά σιγά μετατρέπονται σε περαστικούς τουρίστες. Μέσω του ίντερνετ, η περίφημη "περιρρέουσα ατμόσφαιρα" της φραπεδοδημοκρατίας με ακολουθεί ανελέητα παντού.

Το πάντα επίκαιρο κοινωνικοοικονομικό δράμα "ξεπουλάνε τα λιμάνια", μοιάζει με κείνο που είπε κάποτε ο Τσαρούχης για την Εκκλησία. "Είναι ο μόνος σινεμάς που παίζει συνέχεια το ίδιο έργο, και είναι πάντα γεμάτος!". Tη στιγμή που εγώ πρέπει να δουλέψω μέχρι τις 10 το βράδυ για να παραδώσω υπεύθυνα τις υποχρεώσεις του συμβολαίου μου, κάποιοι ταμπουρώνονται συλλογικά πίσω απο τα συνδικάτα για να διαφυλάξουν τις μίζες τους, τις πλαστές υπερωρίες τους, και τα λαδώματα για τις μετακινήσεις εμπορευμάτων. Δικαίωμα στην εργασία εγώ, δικαίωμα στο κλέψιμο αυτοί. Εχω στείλει ένα container στην Ελλάδα ο ίδιος, και ξέρω πολύ καλά τί πλήρωσα για να έρθει ολόκληρο στο σπίτι μου. Αθάνατη Ελλάδα με τις απέραντες αριστερίστικες παντιέρες σου...

Κάποιος φίλος στην Ελλάδα, μου είπε κάτι καλό αυτό το καλοκαίρι, που μου έμεινε. "Είμαι χαρούμενος", μου είπε, "όταν ξέρω ποιός ακριβώς λαδώνεται στην υπηρεσία, οπότε δεν χάνω καθόλου χρόνο και η δουλειά μου προχωράει. Το δυστύχημα είναι να μήν το ξέρεις, και να πρέπει να περιμένεις (και να λαδώσεις έξτρα) να το μάθεις. Εκεί κολλάει η γραφειοκρατία μας"!! Ενας άλλος, επίσης σοφός της γενέτειρας, φοβούμενος πως θα ξεχάσω το "γενικό κλίμα του χαβαλέ" φεύγοντας, με έβαλε και αποστήθισα την ακόλουθη ατάκα: "Αλλος λιάζεται κι άλλος ξεκολιάζεται". Καλό, ε;

7 comments:

  1. Δεν μπορώ να γελάσω αλήθεια με πολλά απ'
    όσα συμβαίνουν.
    Σκέφτομαι μόνο αυτό που είπε ο Ουάιλντ (αν
    θυμάμαι σωστά):¨
    "η φιλοδοξία είναι το καταφύγιο του απελπισμένου"
    Έτσι "βλέπω" πολλούς.

    ReplyDelete
  2. Χα χα χα χα χα!!!! Γέλασα με την τελευταία "παροιμία".

    ReplyDelete
  3. ...και μαντέψτε,οι περισσότεροι σχολιαστές εδώ δεν χρειάζονται...αντηλιακό!Οπότε...

    ReplyDelete
  4. Κρίμα που ο Τσαρούχης δεν ζει πια για να δει και αυτό το "σινεμά" να "πνέει τα λοίσθια"....

    Άρα υπάρχει ελπίδα!

    ReplyDelete
  5. Έχει εξηγήσει πλήρως πως εξαφανίζεται η γραφειοκρατία ο Χαρυ Κλιν με μια φράση:
    Λάβετε ημέτερε τα δέοντα προς διεκπεραίωση της υποθέσεως μου!

    ReplyDelete
  6. Πολύ θολούρα φίλη Βάσσια. Θέλουμε να γαιδουροδέσουμε σοσιαλιστικά, για να ξανοιχτούμε σε καπιταλιστικά κόλπα απείρου κάλλους. Στερούμαστε το ηθικό υπόβαθρο που απαιτείται για να χτίσουμε είτε το ένα είτε το άλλο σύστημα. Αν ο κ. Ουάιλντ ζούσε στην Ελλάδα, θα έγραφε απίθανες θεατρικές επιθεωρήσεις!

    ----------------------------
    Είδες Μερόπη μου τι σου είναι η επαρχία; Απο κεί τσιμπάω τα ωραία:)

    ----------------------------
    Σαφώς, φίλε squarelogic. Το μπλόγκ έχει άριστο κοινό επιπέδου. Αλλιώς θα τόκλεινα. Δεν θα γίνει εδώ του...Συνασπισμού.

    ----------------------------
    Ελπίδα πάντα υπάρχει φίλε glam, και εύχομαι και εγώ αυτά τα παραμάγαζα να κλείσουν γρήγορα. Αλλα είναι σαν την Λερναία Υδρα τα άτιμα. Μόλις ταπώνεις τη ΔΕΗ βγαίνουν οι σκουπιδιαραίοι, μόλις ταπώνεις τους σκουπιδιαραίους, νάσου οι λιμενικοί. Δύσκολη δουλειά το τάπωμα.

    ----------------------------
    Εξοχος ο Χαρυ Κλίν Αθεόφοβε. Εγώ στο λάδωμα πήρα απο τη μάνα μου. Η αγαπημένη μου έκφραση είναι "αυτά για σας, για ένα καφεδάκι..." Δουλεύει το άτιμο:)

    ReplyDelete
  7. Kαι τί άλλο μάθαμε σήμερα; (οχι δηλαδή οτι δεν το ξέραμε). Δεν ξέρουμε, λέει τον ακριβή αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που δουλεύουν στο κράτος!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete