Tuesday, May 17, 2011

Και τα κουκιά μπαγλάμ

Και τώρα, μετά την παρέμβαση, έρχεται και το στρατιωτικό ντού που μελετάγαμε. Οι ευρωπαίοι έδιωξαν τον Παπακωνσταντίνου απο το Εurogroup, κάνοντας κουρέλι το "μεσοπρόθεσμο" με τα μέτρα που παρουσίασε. Οι προειδοποιήσεις αποτελούν πλέον παρελθόν.

Η Τρόικα θα ξηλώσει την Ελλάδα, θα διαλύσει τα πάντα. Το σάπιο πελατειακό της σύστημα, τα διαπλεκόμενα πολιτικά της κομματα, την ελληνική λαική κλεπτοκρατία. Οι πάντες τελούν υπο πανικό. Το ΠΑΣΟΚ είναι σε κώμα και έχει κάνει στάση εργασιών, η ΝΔ τρέμει μήπως αναλάβει την εξουσία. Και η Τρόικα απαιτεί τώρα πολιτική συναίνεση, εγγυήσεις για κάθε δάνειο, αποκρατικοποιήσεις πάνω απο 50 δις μέσω ειδικής ομάδας εμπειρογνωμόνων, μαζικό ξήλωμα του δημοσίου, σφαγές δημοσίων υπαλλήλων, κατάργηση των μετατάξεων, και νέο Μνημόνιο.

Μέχρι τα μέσα Ιουλίου θα πρέπει να τους πούμε τί θέλουμε και τι σκοπεύουμε να κάνουμε, και εκείνοι θα αποφασίσουνε τι μπορούν να κάνουν. Η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας είναι ανύπαρκτη. Η Ελλάδα είναι πλέον το ανάλογο μιας προβληματικής εταιρίας που εξαγοράζεται και εξυγιάνεται. Ο Σαμαράς τα μασάει πολιτικά για να βρεί διέξοδο να υπογράψει το νέο Μνημόνιο. Πολλοί μιλούν για εκλογές. Αλλοι για την αφορμή ενός νέου εμφυλίου. Μου είναι αδιάφορο. Είτε εκλογές είτε εμφύλιος, είναι και τα δύο καθαρτικά. Η Ελλάδα θα εφαρμόσει ό,τι λένε οι ξένοι. Αλλα θα πρέπει πρώτα να διαλυθεί εντελώς για να μπορέσει να αναγεννηθεί. Είναι ώρα εθνικής επιστράτευσης. Η λαίλαπα θα σαρώσει ταμπού μιας 30ετίας.

Ο κύβος ερρίφθη.

------------------------------------
Στον αντιμνημονιακό και αντιευρωπαικό παροξυσμό που επικρατεί στη χώρα μας, καθώς και στο συναισθηματικό επιχείρημα πως η Ελλάδα βρίσκεται "υπο ξένη κατοχή", θα αντιτάξω την προσωπική μου αντίληψη που συμφωνεί με τον συμπαθή κατα μένα κ. Φλωρίδη, πως απεναντίας, η Ελλάδα τελεί υπο "εσωτερική κατοχή παρασίτων, συντεχνιών και ανικάνων". Αν αποτινάξουμε αυτούς και επανιδρύσουμε το πολιτικό μας σύστημα μακριά απο κρατικοκεντρικες και λαικίστικες πολιτικές, θα βρούμε λύσεις σε όλα τα υπόλοιπα.

18 comments:

  1. Νομίζω ότι πλέον έχει αρχίζει να γίνεται ευρύτερα κατανοητό πως όταν δανείζεσαι δεν είσαι εσύ που βάζεις τους όρους για το δάνειο αλλά ο δανειστής.
    Και περιέργως με τους αφερέγγυους δανειζομένους ο δανειστής θέλει να εξασφαλίσει τα λεφτά του!

    ReplyDelete
  2. Αυτό ακριβώς που περίμενα!
    Δεν ξέρω αν εσύ λόκους το λές με πικρία, όμως για εμένα όλα αυτά είναι θετικές εξελίξεις.Σαν ιδιώτης, που έχω πληρώσει πολλές φορές το δημόσιο και το κράτος, όλα αυτά δε μου φαίνονται σαν δυστυχίες αλλά σαν φτού-ξελεφτερία.

    Αρκεί να γίνουν.

    ReplyDelete
  3. Είναι γεγονός ότι στην Ελλάδα ο κόσμος δεν ήταν ποτέ πλήρως ενημερωμένος περί δανείων και δανειστών, λίγο γιατί το δυτικό τραπεζικό σύστημα δεν επετράπη να γίνει κατανοητό από την ραχάτικη μικροκλεπτοαπαταιωνίστικη νοοτροπία του λαού, λίγο γιατί τον Έλληνα τον ενδιέφερε περισσότερο να πιάσει στα χέρια το αερίστικο μετρητό χωρίς να πολυδίνει σημασία στο ότι κάποια μέρα θα το επέστρεφε ήθελε δεν ήθελε, με τρόπο "Α", "Β" ή και γάμα.

    Όμως το athinovio έχει ένα καλό point που λένε και οι δανειστές στη γλώσσα τους. Οι γενιά που θα ξεπηδήσει από αυτές τις στάχτες θα έχει λυτρωθεί από την θεοποίηση και δικτατορική ξερολίαση την οποία επέβαλαν 30 χρόνια για εσωτερική (κρατική έως και οικογενειακή) κατανάλωση οι γενιές οι οποίες είναι 101% υπεύθυνες για την κατάντια. Θα μπορούν πλέον τα παιδιά να κοιτάξουν τους παλαιότερους στα μάτια και να τους πουν, κυρίες και κύριοι, είστε γελοίοι, ιδέα δεν είχατε τι κάνατε ή τι λέγατε και μας είχατε να σας παίρνουμε και στα σοβαρά!

    Διότι, το πρόβλημα δεν είναι ότι δανείστηκαν λεφτά, ούτε ότι δεν είχαν να τα ξεπληρώσουν. Ίσως ούτε καν ότι είπαν και λένε ψέματα μεταμφιεσμένα ωσάν ρητορική σοφία. Το πρόβλημα είναι ότι ακόμα και σήμερα δεν δέχονται ούτε καν να προσπαθήσουν να δουλέψουν και να κάνουν τη χώρα τους να λειτουργεί.

    ReplyDelete
  4. Πρώτοι εμείς, ως έλληνες θα έπρεπε να είχαμε φτιάξει για τον εαυτό μας εναν "οδικό χάρτη" εξόδου απο την κρίση, ενα δικό μας Μνημόνιο. Που να περιείχε όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές που χρειαζόμαστε. Στην υγεία, στην παιδεία, στη δικαισύνη, στην φορολογία, στην δημόσια διοίκηση. Σε πράγματα και προβλήματα που ξέρουμε καλά.

    Και κατόπιν να προσεγγίζαμε την Ευρώπη για να μας προστατεύσει δανειακά απο τις αγορές για τουλάχιστον 5 χρόνια, μέχρι να ξαναβγούμε στις αγορές. Αυτό έπρεπε να έχει γίνει πέρσι τον Απρίλιο- Μάιο του 2010.

    Αντί τούτου προσεγγίσαμε το Μνημόνιο μόνον "δανειακά", δηλαδή βρήκαμε λεφτά και τα πήραμε αμέσως. Ο κ. Παπανδρέου δεν ανακήρυξε την οικονομική μας κρίση τελετουργικά σε ύψιστη εθνική υπόθεση, δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία στις διαστάσεις της. Δέσμιος της κομματικής του γραμμής, συμπεριφέρθηκε ως η εκλογή του Πασόκ να ήταν μια απλή εναλλαγή στην εξουσία, άσκησε μυστική διπλωματία, και απέκρυψε την πραγματικότητα.

    Το ίδιο και η ΝΔ, το "δεξιό" υποτίθεται κόμμα της χώρας, που αντί να είναι το πρώτο που θα ζητούσε μείωση του δημόσιου τομέα και αποκρατικοποιήσεις, έφτασε στο σημείο να διαφωνεί ακόμα και με την αύξηση του δημόσιου ωραρίου απο 37.5 σε 40 ώρες! Αμφότεροι προσπαθησαν να διατηρήσουν το υπερτροφικό τερατώδες ελληνικό υπερκράτος με το 1 εκατ. υπαλλήλους (140 χιλ. των οποίων είναι παπάδες!), τις ΔΕΚΟ που είναι καπελωμένες με απίθανες κλεπτοκρατικές συμμορίες, και όλες τις παθογένειες της ελληνικής πολιτείας. Προτίμησαν να διαλύσουν τον ιδιωτικό τομέα και να χάσουν χιλιάδες δουλειές εκεί, απο το να χάσουν τον αντίστοιχο αριθμό στο ημιθανές και αντιπαραγωγικό ελληνικό δημόσιο. Ο Σαμαράς εγκλωβίστηκε στη ρητορική του (όπως και παλιά με τον Μακεδονικό), προσπαθώντας να κρατήσει το δεξιό μαντρί με όλους τους καραγκιόζηδες, απο Αβραμόπουλο μέχρι Στυλιανίδη και Καραμανλή.

    Οταν τα πράγματα έφτασαν σε αδιέξοδο, ξαφνικά ανακάλυψαν τα αυθαίρετα, τους συμβασιούχους, τον Φωτόπουλο και τους γιατρούς που έκλεβαν τις γάζες. Με αυτό το πολιτικό σύστημα η Ελλάδα δεν μπορεί να πάει πουθενά. Αυτό αντελήφθησαν και οι ξένοι.

    Η προσωπική μου εκτίμηση ήταν και είναι πως σε κάποιο σημείο, οι ευρωπαίοι εταίροι μας και δανειστές (που στην Ελλάδα εμφανίζονται μόνον ως κάποιοι τυχοδιώκτες που θέλουν να μας πάρουν την Ακρόπολη), θα βαριόνταν και θα μας την έπεφταν ωμά. Αυτό γίνεται τώρα.

    Δεν είναι το χειρότερο σενάριο. Ακόμα ενδιαφέρονται να μας σώσουν. Το χειρότερο σενάριο θα είναι όταν μας εγκαταλείψουν εντελώς.

    Φίλοι μου θα επανέλθω.

    ReplyDelete
  5. Ως ήταν αναμενόμενο, η "συναίνεση" ερμηνεύεται στην Ελλάδα ως ενα είδος "πολιτικής διακυβέρνησης", ενα είδος "συγκυβέρνησης". Και αυτό γίνεται εσκεμμένα να να διατηρηθούν τα δύο μεγάλα κλεπτοκρατικά κόμματα εξουσίας που τώρα έχουν πανικοβληθεί, καθώς η Τρόικα διαλύει την πελατεική τους βάση. Δεν επιθυμούν να αλλάξουν.

    Δεν θα διαφωνήσω πως κουλτούρα "συναίνεσης" δεν υπάρχει στην Ελλάδα, καθώς έχουμε αποδείξει πως δύσκολα μπορούμε να δουλέψουμε σε ομάδες. Ενα παράδειγμα "συναίνεσης" που θα μπορούσαμε να μελετήσουμε ιστορικά, είναι η συμπεριφορά της Ιαπωνίας, η οποία αφού νικήθηκε και διαλύθηκε στον 20 παγκόσμιο πόλεμο, δημιούργησε το πανίσχυρο ΜΙΤΙ (το ιαπωνικό υπουργείο Ανάπτυξης ας πούμε), που επεξεργάστηκε ενα συνολιό σχέδιο ανάπτυξης και επανίδρυσης της χώρας).

    Κάτι ανάλογο θα πρέπει να κάνουμε και εμείς. Το υπουργείο Ανάπτυξης θα πρέπει να απεξαρτητοποιηθεί απο την πολιτική σκηνή της χώρας, και μαζί με το Οικονομικών να επεξεργαστεί νούμερα, σενάρια, στρατηγικές, και την επανίδρυση του ελληνικού κράτους. Να ορίσει την στρατηγική πορεία της χώρας μέσα στον κόσμο, και να απεγλωβιστεί απο την πολιτική. Ανάπτυξη, Οικονομία και εξωτερική πολιτική πρέπει να παραμένουν οι ίδιες, ανεξαρτήτου κυβέρνησης.

    Αυτο θεωρώ εγώ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ.

    ReplyDelete
  6. Απολύτως, φίλε Αθεόφοβε αλλά μας αρέσει να ωραιοποιούμε ή να δραματοποιούμε τις καταστάσεις ανάλογα με τον λαικισμό της ημέρας. Προσωπικά πιστεύω πως η προειδοποίηση είναι πλέον η τελευταία. Η επανερχόμαστε με κάποιο σχέδιο, ή μας αφήνουν να βουλιάξουμε. Το όλο δράμα της ειδησεογραφίας (τί είπε ο Αντωνάκης, ή ο Πάγκαλος), με αφήνει εντελώς αδιάφορο.

    ReplyDelete
  7. Είναι τραγικό Αθηνά μου να φτάνουν οι ξένοι στο σημείο να μας απειλούν για να ...ενωθούμε σε κάτι. Αυτό με λυπεί. Ναι, η επέμβαση θα μπορούσε να είναι λυτρωτική. Δεν τραβάει Αθηνά μου άλλο αυτό το πολιτικό τσίρκο. Αδύνατον. Μόνον η Τρόικα λέει αλήθειες, όλοι οι άλλοι κοροιδεύουν. Τουλάχιστον να δίνουν συνεντεύξεις για να μαθαίνουμε και εμείς τί γίνεται. Αλλιώς θα μείνουμε να ενημερωνόμαστε απο τον Παπ/νου και τον Πάγκαλο.

    Προσωπικά πιστεύω πως το σύστημα θα διαλυθεί μέχρι τέλους. Πασοκ και ΝΔ θα διαλυθούν. Αδύνατον να αντέξουν τέτοια πολιτική βόμβα. Το μαντρί είναι μαντρί, και μαντρί θα παραμείνει.

    ReplyDelete
  8. Φίλε Δημήτρη , οι πολιτικοί εφτιαξαν αυτό το κρατικοκεντρικό σύστημα βασισμένο πάνω στην νοοτροπία του κολλητού, για να το ελέγχουν.

    Για 30 χρόνια ο πολιτικός κόσμος δεν ασχολήθηκε καθόλου με την διοίκηση, ανάπτυξη και οργάνωση αυτού του κράτους. Η βασική πολιτική γραμμή ήταν "να περνάμε καλά", και το δυσκολότερο project που ανέλαβαν ποτέ ήταν το μοίρασμα των ευρωπαικών επιδομάτων (το οποίο βάφτισαν ανάπτυξη). Τώρα που ήρθε η ώρα να διαχειριστούν κάτι σοβαρό, η ανικανότητα φάνηκε. Οταν 30 χρόνια ασχολείσαι μόνον με δημόσιους υπάλληλους, συνδικάτα, κουμπάρους και αφισσοκολητές, τί ανάπτυξη και τί συναίνεση να εφαρμόσεις.

    Και τώρα που η Τρόικα τους έριξε το μπαλάκι πίσω, η μόνη δυνατή τους αντίδραση είναι η εθνική κλάψα πως μας υποδουλώνουν, μας πέρνουν την Ακρόπολη, τα νησιά, τη ΔΕΗ, κτπ. Και οργισμένες αντιδράσεις ότι εμείς εδώ δεν θα δεχτούμε υποδείξεις, θα νομοθετήσουμε να μην πουληθεί τίποτα, έχουμε ισχυρή κοινοβουλευτική δημοκρατία. Τρέμουν όλοι τους τώρα. Η Τρόικα τους χάλασε το κλεπτοκρατικό τους πάρτυ.

    ReplyDelete
  9. Σήμερα, ο υπουργός των οικονομικών μας, αποκάλυψε στον ελληνικο λαό το επαναστατικό για τα ελληνικά δεδομένα οτι "οταν κλείνει ή συγχωνεύεται ένας δημόσιος οργανισμός μπορεί να υπάρξουν και απολύσεις". Η λέξη κλειδί είναι το μπορεί.

    Δεν μπορεί το παληκάρι να το ξεστομίσει ολοκληρο, πρέπει να το πασαλείψει. Η πουτάνα το χούι δεν το κόβει.

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&pubid=63067209

    ReplyDelete
  10. Και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίον δεν θέλουν συναίνεση. Η Τρόικα τους ανάγκασε να κάνουν απολύσεις. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διαισθάνονται τον θάνατό τους.

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. Είδα το πρωί τον πάγκαλο στο σκαι. Είχε ένα στυλ που συνοψίζεται στη φράση:

    "Εγώ πιστεύω ότι θα μας τη δώσουν την 5η δόση αλλά εάν δεν μας τη δώσουν έχω τόσα λεφτά στην ελβετία που στα αρ.. μου" (Το τελευταίο δεν το είπε βέβαια αλλά η αταραξία του αυτό το μήνυμα επικοινωνούσε)

    Ο τύπος έδειχνε πόσο δεν τον αφορούσε η κρίση.

    Ετρωγε το γιαουρτάκι του on camera, εκανε καλαμπούρια για τη jazz που του αρέσει πολύ και επίσης έστειλε μήνυμα στον olli rehn λέγοντας "κοντά τα χέρια σου και ως εδώ οι υποδείξεις".

    Είπε επίσης ότι έχει βαρεθεί να ασχολείται με την πολιτική και προτιμάει να θαυμάζει τη φύση.

    Παχύδερμο όνομα και πράμα.

    Αυτός ο τύπος θα μας σώσει;

    Σου δίνει την αίσθηση ότι ο μόνος λόγος που βρίσκεται στην κυβέρνηση είναι για να προστατεύει τον εαυτό του και τον φίλο του το σωκράτη (μαζί τα φάγανε)

    ReplyDelete
  13. Ανακουφιστικά καθαρή ματιά, ανακουφιστικά καθαρές κουβέντες από εσένα φίλε Λόκους και τους φίλτατους σχολιαστές. Και, απ' την άλλη, η ανίατη ελληνική πραγματικότητα: σήμερα στη δουλειά έκανε έλεγχο το ΙΚΑ και η εργοδοσία έτρεχε να κρυφτεί. Ο Όμιλος για τον οποίο εργάζομαι χρωστάει κάπου 4 εκατομμύρια (ευρώ) σε εφορία και ΙΚΑ, μεταξύ αυτών για απλήρωτες εισφορές εργαζομένων. Και, ένεκα κρίσης, άρχισαν (σιγά-σιγά βεβαίως, στην Ελλάδα είμαστε) να τους κυκλώνουν. Απόψε το απόγευμα θα τους έκανε έλεγχο και το ΣΔΟΕ. Και το πρωί πήραμε ένα (ακόμα) e-mail απ' τον Πρόεδρο να μην ακούμε τα συκοφαντικά δημοσιεύματα των εφημερίδων. Όπως φαντάζομαι πολλοί άλλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ελλάδα (και μάλιστα οι συγκεκριμένοι στον χώρο της εκπαίδευσης τρομάρα τους) έγιναν 'μεγάλοι' κλέβοντας το κράτος και στίβοντας (όπως και κλέβοντας επίσης) τους εργαζόμενούς τους.

    ReplyDelete
  14. Ωστε έτσι, φίλε Γεράσιμε, κάποιοι... έκλεβαν το κράτος. Τόσο ασυνήθιστο. Πως να συναινέσουν φίλε μου οι αρματωλοί και κλέφτες με το πιστόλι στον κρόταφο. Ολος ο πολιτικός κόσμος έχει απλωμένο τραχανά. Η Τρόικα θα μπεί ακόμα και στα περίπτερα. Εχουν πλέον τρομοκρατηθεί.

    Μόνη διέξοδος ο χαμαιλεοντισμός. Κοίτα τη Ντόρα που ούτε είδε ούτε άκουσε. Κοίτα και τον Αντωνάκη που απο το "Κάτω το Μνημόνιο" σιωπηλά περνάει στο "Ναί στην επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου" (δηλαδή ναί σε άλλο Μνημόνιο, αλλά μην καρφωνόμαστε).

    Θα προτιμούσαν να μας χρεωκοπήσουν παρά να συναινέσουν. Τόσο αλήτες είναι.

    ReplyDelete
  15. Την επομένη των εκλογών του Οκτωβρίου 2009 η Χώρα είχε μερικά διαπραγματευτικά ατού στις σχέσεις της με την Ε.Ε. και την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα, τα οποία όμως δεν συνειδητοποίησαν οι νέοι Κυβερνώντες. Απειλουμένης της πτωχεύσεως οι πιστωτές ενδιαφέρονται ζωηρότατα για την υγεία και την τύχη του υπό απειλή πτωχεύσεως!!Και το γνωστό ανέκδοτο του Εβραίου εμπόρου (Αβράαμ) ο οποίος την νύχτα δεν έκλεινε μάτι επειδή την επομένη το πρωϊ δεν μπορούσε να εξοφλήσει την συν/κή που είχε αποδεχθεί και κομιστής ήταν ο Ισαάκ. Μέχρι που η γυναίκα του Αβραάμ (Σάρα)τηλεφώνησε μές στην νύχτα στον Ισαάκ και του είπε ότι δεν θα πληρωνόταν η συν/κή αύριο. Μόλις δε έκλεισε το τηλέφωνο η Σάρα λέει στον Αβραάμ. Τώρα εσύ κοιμήσου! Θα ξαγρυπνήσει ο Ισαάκ!!

    ReplyDelete
  16. Φίλε Yosemite δεν έχω την τιμή να απολαμβάνω Πάγκαλο και λοιπούς όπως εσύ. Να με ξυπνάνε απο το πρωί και να με ταβλιάζουν ανελέητα μέχρι το βράδυ.

    Ναί, και ο κ. Πάγκαλος είναι ζάπλουτος. Φυσικά θα φύγει Ελβετία. Πολλοί θα φύγουν. Αλλα ο περισσότερος κόσμος θα μείνει. Για να απορεί τί έγινε η όμορφη πατρίδα που ήξερε. Στην λεηλασία της Ελλάδας θα πρέπει να συμμετείχαν μερικές δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι. Αδύνατον να τους προσδιορίσουμε.

    Τι να πώ. Καλή δύναμη. Ειλικρινά, καλή δύναμη και κουράγιο σε όλους τους τίμιους ανθρώπους αυτης της χώρας που δεν ήξεραν τίποτα. Ξέρω πολλούς τέτοιους. Καλή τύχη σ' αυτούς και τα παιδιά τους. Για τα όσα βίαια θα ακολουθήσουν απο δώ και πέρα.

    ReplyDelete
  17. Eξαιρετικό κ. Χρήστο.Ναί, ήταν τότε που θα μπορούσαμε να κάνουμε 70-80% κούρεμα, όλο ευρωπαικό λίπος. Αλλά ο Γιώργος...Ξέρετε...

    Παρακολουθω τα νέα της πατρίδας μόνον ιντερνετικά κύριρ Βαρδάκα, εφημερίδες και καποια δελτία ειδήσεων. Τελειώνει το δελτίο και χρειάζομαι ασπιρίνη. Και είμαι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Φαντάζομαι τους ντόπιους.

    Προσοχή εκεί στο κέντρο της Αθήνας κ. Χρήστο. Μπάς και περάσει η συμφορά που μας βρήκε. Νάσαι καλά.

    ReplyDelete
  18. Πάνε και οι "μετατάξεις", πάνε και οι μονιμότητες, πάνε και οι "εθελούσιες", πάει και η Ολυμπιακή που θα την αγοράζαμε πίσω, πάνε και οι "αποικιακές συμβάσεις", πάνε και τα "προσωπικά δεδομένα", και με τη βοήθεια της Αγκελας σε λίγο θα ζούμε επίσης λιτά ως αφοσιωμένοι Βουδιστές.

    Οι "υπαλληλίσκοι" και "χαμηλόβαθμοι εμπειρογνώμονες" σταμάτησαν τις συνεντεύξεις μέσα απο την Ελλάδα. Τις δίνουν τώρα απο το Eurogroup.

    Είδατε κόλπα οι "υπαλληλίσκοι";

    ReplyDelete