--**Το βίντεο περιέχει μερικές μακάβριες σκηνές**--Πρίν χρόνια, η ζωή μέ έφερε να είμαι κάτοικος Βενεζουέλας, ζώντας στο ιστορικό κέντρο της πόλης του Καράκας, μερικά τετράγωνα απο το σπίτι του Σιμόν Μπολιβάρ. Ενα βράδι, οι φρουροί που φρουρούσαν το πάρκινγκ της εκεί πολυκατοικίας, σκότωσαν δύο παιδιά που επιχείρησαν να κλέψουν ενα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Είχα κατεβεί θυμάμαι στον τόπο του εκγλήματος καθώς η αστυνομία έβαζε σε σακούλες τα διάτρητα σώματα των δύο νέων. Εκεί έμαθα πως οι φρουροί του πάρκινγκ πληρωνόνταν απο τα κοινόχρηστα! Δεν ήξερα επίσης πως οπλοφορούσαν.
Είχα μείνει έκθαμβος με την αντιμετώπιση του εγκλήματος απο τους ανθρώπους της πολυκατοικίας, τα αυτοκίνητα των οποίων ήταν παρκαρισμένα στο ίδιο πάρκινγκ μαζί με το δικό μου. Οχι, δεν θα ήθελα να πεθάνει κάποιος που θα μου έκλεβε το αυτοκίνητο. Δεν αισθανόμουν άνετα να ξέρω πως πλήρωνα φρουρούς που ήταν οπλισμένοι μέχρι τα δοντια και αποφασισμένοι να σκοτώσουν για να μου σώσουν το μεταχειρισμένο μου σαραβαλάκι. Αισθάνθηκα τότε πολύ άσχημα.
H κοινωνική μου τάξη, οι άνθρωποι με τους οποίους ζούσα και μοίραζα τη ζωή μου, μου επέβαλαν μερικές πρωτόγνωρες για μένα συνθήκες. Εν αρχή, τά κάγκελα. Κάγκελα στις πόρτες, κάγκελα σε κάθε παράθυρο, κάγκελα στο πάρκινγκ. Κάγκελα παντού. Οι ευχάριστοι άνθρωποι τους οποίους αγαπούσα, άρχισαν να ασκούν πάνω μου μια αόρατη αλλα αδιάκοπη ιδεολογική προπαγάνδα ενός ιδιότυπου ρατσισμού, μιας αλλόκοτης και πολύ βαθιάς κοινωνικής διαίρεσης. Επρεπε να προστατευτώ. Η ρητορική τους δεν ήταν πιεστική, αλλα βαθιά συναισθηματική. Χωρίς πιέσεις, κάθε τους προτροπή συνοδευόνταν απο παραδείγματα μέσα απο την ίδια τη ζωή. Οι "απέναντι" είχαν αυξηθεί επικίνδυνα. Μέσα σε λίγους μήνες ένοιωσα πως είχα κάπως εξοικοιωθεί με την ιδέα της βίας και του μίσους των κοινωνικών τάξεων. Αισθάνθηκα τότε ακόμα πιο άσχημα.
Εφυγα πριν αναλάβει ο Τσάβες. Οι "απέναντι" έγιναν κυβέρνηση. Θα μπορούσα να απαριθμήσω πολλά θετικά, αλλά το γεγονός είναι πως η χώρα πέρασε απο μια ολιγαρχική και αριστοκρατούμενη κοινωνία, σε ενα είδος λαικής εξουσίας όπου εκατομμύρια αμόρφωτοι άνθρωποι απέκτησαν ξαφνικά εξουσία και έγιναν ενα είδος κοινωνικής υπερδύναμης. Η Βενεζουέλα δεν άλλαξε όμως, και παρότι φαινομενικά πήγε πρός το καλύτερο, ποτέ της δεν ξεπέταξε απο πάνω της εκείνο το ιδιότυπο ανθρωπολογικό μίσος που θυμάμαι, και τα τεράστια οικονομικά και κοινωνικά της προβλήματα.
Εμείς και "οι απέναντι". Το έγκλημα τερατοποιήθηκε, ξεχύθηκε στις γειτονιές, εθνικοποιήθηκε. Και όλα γύρω του προσαρμόστηκαν στις διαστάσεις και δυναμικές της βίας. Πολλοί φίλοι έφυγαν για άλλα μέρη. Η περιοχή είχε πλέον λεηλατηθεί, τα αυτοκίνητα είχαν κλαπεί όλα. Και οι κλέφτες είχαν σκοτώσει και τους φρουρούς του πάρκινγκ.
Το σκηνικό που περιγράφω αισθάνομαι να μεταφέρεται τώρα σιγά σιγά στην Ελλάδα της
πλατείας Βικτωρίας. Απο το Αθηναικό κέντρο θα ξεχυθεί στην επαρχία, θα κατακλύσει όλη την Ελλάδα. Αν δεν κάνουμε κάτι σε επίπεδο πολιτείας, πόλης, και κυρίως γειτονιάς, θα αφανιστούμε πολιτιστικά και πρακτικά. Οι "απέναντι" μας είναι εντελώς άγνωστοι. Πολιτιστικά δεν είναι κάν έλληνες, δεν μοιραζόμαστε τίποτα. Αν οι έλληνες σκοτώσουν κάποιους λαθρομετανάστες για να προστατευθούν, συναισθηματικά θα αισθανθούμε όλοι μας άσχημα. Είναι φυσικό.
Και για να μην αισθανθούμε άσχημα, σιγά σιγά θα χτίσουμε κάγκελα παντού, και σταδιακά θα βάλουμε την προστασία μας στα κοινόχρηστα. Για λίγο, ίσως να αισθανθούμε καλύτερα. Μέχρι που οι "απέναντι" μας υπερφαλαγγίσουν. Και τότε θά μας λυπηθεί και ο Θεός ο ίδιος...
---------------------------------------------
Μόνον πέρσι, οι θάνατοι στη Βενεζουέλα ξεπέρασαν τις 16 χιλιάδες. Τα περισσότερα εγκλήματα οφείλονται σε μικροκλοπές και ασήμαντα μικροπεριστατικά. Περισσότερο ρόλο στη βία παίζει το στοιχείο του μίσους μεταξύ των ομάδων. Αυτό χτίστηκε σιγά σιγά με τα χρόνια.
πες με κακιά, αλλά για να προστατεύσω την οικογένειά μου, δεν έχω κανέναν ενδοιασμό. όταν αυτοί μπαίνουν στο σπίτι μου, δεν ξέρουν ότι θα έχουν αντίποινα; ή είμαι σίγουρη ότι αυτοί δε θα σκότωναν κανένα από εμάς; δεν έχω κανέναν ενδοιασμό να σκοτώσω για να μη σκοτωθεί το παιδί μου!
ReplyDeleteόσο για τα κάγκελα, τα έχω ήδη βάλει. νόμιζα ότι η πόρτα ασφαλείας θα με προστάτευε, αλλά δε...
οι κόποι 22 ετών έγιναν το μέσο για να καλοπεράσουν άλλοι. χώρια που όταν είπα 130 λίρες, η μαμα μου άκουσε 30 και πήγε η πιεσή της στο είκοσι. άντε να της έλεγα την αλήθεια! θα μου έμενε στα χέρια! η αδελφή μου είπε να μην της πουμε την αλήθεια και η καμένη φωνάζει πως 30 λίρες μπορώ να τις ξαναφτιάξω!
ας είχα μπροστά μου τους κλέφτες και θα σου έλεγα μετά ποιοι θα κλαίγανε!
Αγαπητέ Locus Publicus, έχω μια απορία δεν υπάρχει ο δρόμος της καμήλας, πρέπει όλα να είναι μαύρα ή άσπρα, εμείς και οι απέναντι όπως γράφεις;
ReplyDeleteΌπως όμως διαπιστώνεις και εσύ όλα αυτά έρχονται σιγά σιγά. Στην αρχή μας βόλευε η σύγχρονη δουλεία, τους εκμεταλλευτήκαμε (κράτος και ιδιώτες) στο έπακρον όλους αυτούς που μας προέκυψαν και ακόμα τους εκμεταλλευόμαστε όπου μπορούμε. Μόνο που τώρα φάνηκε το πρόβλημα σε όλο του το μεγαλείο.
Εμείς ακόμα και δουλειά να μην έχουμε , κάποιος συγγενής ή φίλος μπορεί να μας βοηθήσει (προς το παρόν φυσικά), αυτοί όμως δεν έχουν επιλογές, πρέπει να αρπάξουν για να ζήσουν και επιπλέον έχουν και να πληρώσουν τους δουλεμπόρους που τους κουβάλησαν εδώ.
Υπάρχει η γενική αντίληψη ότι πλήρωσαν κάποια ποσά για να τους μεταφέρουν εδώ, απ’ ότι γνωρίζω όμως οι περισσότεροι ήρθαν με υποχρέωση να εργαστούν και πληρώσουν την οφειλή τους. Και όπως είναι φυσικό όταν δεν έχουν να πληρώσουν καταφεύγουν στα μέσα που γνωρίζουμε.
Θα έλεγα όμως ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η αδιάφορη κοινωνία μας. Το πρόβλημα το είχαμε δει αλλά αδιαφορήσαμε, όπως κάνουμε γενικά σε όλα τα θέματα. Ζούμε σαν τα τζιτζίκια, δεν σκοτιζόμαστε για το αύριο. Το αύριο όμως ήρθε και έχουμε πανικοβληθεί, και έχουμε επιπλέον και αυτούς (ΜΜΕ) που φροντίζουν να επιτείνεται ο πανικός, είναι το ψωμί τους.
Ξέρεις ποιο είναι το μεγάλο πρόβλημα για τα ΜΜΕ αυτή τη περίοδο, η μυστική συνάντηση του Λουξεμβούργου, έχουν την απαίτηση οι συζητήσεις να γίνονται ανοικτά στα κανάλια και να μας λύνουν τα προβλήματα οι Παπαδάκης, Αυτιάς, Καμπουράκης, Τρέμη, Χατζηνικολάου κλπ.
Αρκετά όμως με την πολυλογία μου. Να είσαι καλά, gskastro
Λένε για τον πόλεμο πως "ότι κατακτάται με αίμα το παίρνεις πίσω μόνο με αίμα". Οσες..συναυλίες και να κάνει ο νταλάρας οι τούρκοι δεν πρόκειται να δώσουν πίσω τη μισή κύπρο. Την πήραν με πόλεμο. Οποιος θέλει να τους την πάρει πίσω πρέπει να χύσει αίμα.
ReplyDeleteΟι μετανάστες έχουν καταλάβει το κέντρο. Μπήκαν στη χώρα με το έτσι θέλω και ο μόνος τρόπος να φύγουν είναι με το έτσι θέλω το δικό μας.
Η μόνιμη καραμέλα της μεταπολίτευσης είναι ότι "η βία δεν λύνει κανένα πρόβλημα".
Επίσης έχουμε μάθει ότι:
"στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα"
Δυστυχώς και η δημοκρατία βρίθει αδιεξόδων και η βία είναι δυστυχώς και πάλι η μόνη λύση σε πολλές καταστάσεις.
Δεν υπάρχει τρόπος να απαλλάξεις το κέντρο της αθήνας απο την σταθερή παρακμιακή του πορεία εάν η πολιτεία δεν περάσει σε λογική μηδενικής ανοχής και ΧΡΗΣΗ ΒΙΑΣ απέναντι σε οτιδήποτε μετατρέπει την ελλάδα σε μεταναστευτικό βόθρο.
Οι νομιμοι μετανάστες πρέπει να προστατευθουν.Οι υπόλοιποι πρέπει να πάρουν πόδι με τη βια. Οσο πιο γρήγορα η κοινωνία εγκαταλείψει τις ψευδαισθήσεις της (με τη βία δεν λύνεται τίποτε) τόσο καλύτερα για όλους μας. Εάν δεν υπάρξει η νόμιμη βία του κράτους θα οδηγηθούμε σε σύρραξη ελλήνων-αλλοδαπών και η χώρα θα γίνει παλαιστίνη.
Δεν είναι ώρα για συνεχεις αναλύσεις του προβλήματος. Αυτή η ώρα ήταν πριν 5 χρόνια.
Δυστυχώς μας κυβερνάει το παιδί των λουλουδιών ο γιωργάκης που όπως διαβάζω την κοπανάει πάλι για ένα δημιουργικό σοσιαλιστικό τριήμερο στη..νορβηγία όπου θα αναλωθεί μαζί με άλλους αργόσχολους στο πως θα αντιμετωπίσουν τα παγκόσμια προβλήματα τη στιγμή που η ελλάδα καταστρέφεται μέρα με τη μέρα.
Αδιέξοδο λοιπόν παρότι το σλόγκαν επιμένει ότι "στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα"
Ρία μου γειά σου. Να πληροφορήσω τους αναγνώστες του μπλόγκ, πως υπήρξες θύμα ληστείας, όταν κάποιοι μπήκαν στο σπίτι σου παραβιάζοντας την πόρτα ασφαλείας που είχες και σου άδειασαν όλο το σπίτι.
ReplyDeleteΕίναι δύσκολο και δεν το επιχειρώ, να δώσω συμβουλές τί συναίσθημα πρέπει να κουβαλάει ο καθένας μέσα του, αρκούμαι όμως στην ουσία αυτού του πόστ, πως σιγά σιγά θα περάσουμε συλλογικά σε κάποιο νέο στάδιο αυτοπροστασίας που θα είναι πολύ βίαιο.
Οπως και στο Καράκας, έτσι και στην Αθήνα, οι κάτοικοι δεν θα περιμένουν για πολύ την επίσημη πολιτεία να τους προστατεύσει. Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα. Η Αθήνα περιέχει πια ενα άρρωστο κομμάτι που θα εξαπλωθεί παντού. Θα γίνει και σε μάς ό,τι γίνεται και στους άλλους.
Αγαπητέ gskastro καλωσήρθες. Δεν θα διαφωνήσω με τις παρατηρήσεις σου, έχουν την ίδιο κοινωνιολογικό βάρος με τις δικές μου. Πράγματι αυτοί οι άνθρωποι βρέθηκαν εδώ χρεωμένοι, όπως γίνεται παντού στον κόσμο, και είναι σε αδιέξοδο. Τα προβλήματά τους θα ακολουθήσουν τον δρόμο που ακολούθησαν σε όλο τον κόσμο, μια πορεία βίας και αίματος.
ReplyDeleteΤο ιδιότυπο γκέτο που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα δεν διαφέρει απο αυτό της Βενεζουέλας. Και η λύση είναι πάρα πολύ πολύπλοκη. Ελπίζω να μην απλοποιώ πολύ τα πράγματαα, αλλά προς θεού, βλέπουμε ακριβώς που οδηγούμεθα. Το βλέπουν και οι άλλοι ευρωπαίοι που τώρα αρχίζουν να κλείνουν τα σύνορα.
Η κοινωνία μας είναι όσο αδιάφορη είναι και οι άλλες όμως, δεν διαφέρουμε εμείς απο τους άλλους. Αρκούμαι επι του παρόντος στις κοινωνιολογικές παρατηρήσεις μου. Τις αποφάσεις θα τις πάρει η οργανωμένη πολιτεία μας. Αλλά οι δυναμικές του δρόμου θα είναι πάντα παρούσες.
Από τα σχόλια που διαβάζω, καταλαβαίνω αυτό που λέει ο λόκους, ότι η βία θα φτάσει παντού. Και είναι τρομακτικό. Ήδη τα κάγκελα είναι μέσα στα μυαλά.
ReplyDeleteΌχι ότι μπορούν τα άτομα μεμομονωμένα να κάνουν κάτι για αυτό, εκτός του να πάρουν τα πράγματά τους και να την κάνουν για αλλού...
Φίλε Yosemite συμφωνώ με την βασική αρχή πως οι νόμιμοι μετανάστες πρέπει να προστατεθούν, γιατί κινδυνεύουμε να τους βάλουμε όλους σε ενα καλάθι, και να οδηγηθούμε σε γενική σύρραξη, όπως λές.
ReplyDeleteΗ αρχή της "μηδενικής ανοχής" είναι όμως ακόμα άγνωστη στην ελληνική πολιτεία, μέρος της γενικότερης ανομίας και αλητείας που επικρατεί στη χώρα.
Οι παράνομοι αυτοί άνθρωποι θα έπρεπε απο καιρό να έχουν καταγραφεί, και να τους έχει δωθεί κάποιο σαφές μήνυμα τί ακριβώς να περιμένουν απο την Ελλάδα.
Παρότι τα πράγματα είναι κοινωνιολογικά μπλεγμένα, και όπως λέει και ο gskastro πιο πάνω τα αίτια είναι πολλά, η ουσία είναι πως ο μέσος άνθρωπος δεν έχει καμμία υποχρέωση να λάβει υπόψιν του τις ιστορικές, κοινωνιολογικές και πολιτικές διαστάσεις του προβλήματος τη στιγμή που το άμεσο πρόβλημά του είναι να βγεί ζωντανός απο το σπίτι του.
Απο αυτό το μπλόγκ, και με αφορμή τα Δεκεμβριανά του 2008, εχω υποστηρίξει απο παλιά την άποψη πως θα πρέπει στην Ελλάδα να δημιουργηθεί ενα νομικό πλαίσιο που να εξισώνει Ζωή και Περιουσία ως ιερές οντότητες, δίνοντας στον έλληνα το δικαίωμα της ένοπλης αυτοάμυνας. Η ιδέα αυτή θεωρήθηκε απεχθής απο πολλούς που ην διάβασαν, καθότι όπως μου υπενθύμισαν, η Ελλάδα δεν έχει κουλτούρα όπλων, και η περιουσία θεωρείται κάτι το τετριμένο που μπορεί να αντικατασταθεί. Αν ο άνθρωπος που μαχαιρώθηκε είχε το δικαίωμα της αυτοάμυνας και οπλοφορούσε, ίσως σήμερα να ζούσε.
Μην έχοντας τί αλλο να προτείνω, περιορίζομαι στις κοινωνιολογικές μου παρατηρήσεις. Να είστε σίγουροι πως οι καλές περιοχές σταδιακά θα προστατευθούν απο ένοπλες ομάδες όπως γίνεται παντού σε όλες τις προβληματικές πόλεις. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην πράξη.
Αυτό ακριβώς θα κάνουν Αθηνά μου οι άνθρωποι θα φύγουν για αλλού. Και εκεί που θα πάνε, θα στήσουν μηχανισμούς ασφάλειας για να προστατευθούν.
ReplyDeleteΗ παρουσία ένοπλων στις γειτονιές είναι ίσως μια λατινοαμερικάνικη εμπειρία, και πολλοί ίσως πιστεύουν πως δεν θα έρθει ποτέ στην Ελλάδα. Εγώ όμως πιστεύω πως εκεί θα οδηγηθούμε. Δεν υπάρχει χώρος στην Ελλάδα για να δημιουργηθούν απλά gated communities, ζούμε πολύ κοντα ο ένας με τον άλλον. Ναί, πιστεύω πως η βία σταδιακά θα εξαπλωθεί και στην επαρχία.
Δυστυχώς τα πράγματα στην Αθήνα πάνε από το κακό στο χειρότερο!
ReplyDeleteΚαλός, εξαιρετικός, ο φιλελευθερισμός!
Η πολυπολιτισμική κοινωνία άστρο λαμπρό να μας οδηγεί!
Και υπέροχη η ρήση του Ευαγγελίου άμα μας ραπίσει κάποιος να στρέψουμε και την άλλη παρειά..
Η χήρα όμως (και τα ανήλικα παιδιά του όταν μεγαλώσουν) του σφαγμένου σαν κοτόπουλο στο λαιμό για μια βρωμοκάμερα διασταύρωση Ηπείρου και Γ! Σεπτεμβρίου Έλληνα 44 ετών θα σκέφτονται. Primum vivere. Deinde philosophare..
Τι να τους απαντήσουμε;
Πριν μερικά χρόνια η φίλη μας Χρυσάνθη έχασε τη ζωή της από το μαχαίρι ενός 15χρονου στο κέντρο της Μαδρίτης απλώς διότι κρατούσε μια κάμερα. Τώρα βλέπουμε και στην Αθήνα το ίδιο σκηνικό. Ας μη ψάξουμε ούτε σε εξωτικές ούτε σε πολιτικές ερμηνείες: διδάσκουμε τη βία στην τηλεόραση, τα παιδιά δεν έχουν άλλου είδους παραστάσεις, πού θα καταλήξει μια τέτοια "παιδεία"; Κάτω από τη μηλιά πέφτουν μήλα, δεν πέφτουν λωτοί. Όταν μάλιστα ισχύει η γενική αρχή της ατιμωρησίας, τα αποτελέσματα είναι δεδομένα.
ReplyDeleteΤο κακό με τη γνώση φίλε Locus, και το ότι η γνώση φέρνει το σκεπτικό σωστότερων αποφάσεων και πράξεων, είναι ότι αυτοί που την έχουν είναι αυτοί που την έμαθαν από τη ζωή, όπως εσύ στη Βενεζουέλα, ΗΠΑ, κλπ., και αυτοί που την χρειάζονται την ξέρουν μόνο από το διαστρεβλωμένο πρίσμα της τηλεόρασης ή από γραπτά που μπορούν να διαβάσουν αλλά όχι να κατανοήσουν.
ReplyDeleteΑπόλυτα σωστά, όπως πάντα, κατά την γνώμη και εμπειρία μου, τα γραπτά σου. Περισσότερο επίκαιρα και αιχμηρά από ότι μπορεί να φανταστεί κανείς που δεν έχει την πείρα ζωής έξω από το αυγό του. Όχι ταξίδια έξω: Ζωή έξω -έχει μεγάλη διαφορά όπως ξέρουμε.
Ο πατέρας μου δεν ασχολούταν με κομπιούτερ επειδή για να ασχοληθεί έπρεπε κάποιος να του κάνει μάθημα, αλλά κανείς δεν ήταν σε θέση να του κάνει μάθημα γιατί ο πατέρας μου τα ήξερε ήδη όλα, άρα κανείς δεν μπορούσε να τον μάθει κάτι παραπάνω -επομένως, τα κομπιούτερ δεν υπάρχουν, ή δεν έχουν σημασία -γιατί φυσικά ότι είχε σημασία το ήξερε ήδη.
Μου φαίνεται ότι περιέγραψα το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των συμπατριωτών μας, όσον αφορά να ανοίξουν το μυαλό τους και τις προοπτικές τους μπροστά στην τραγωδία που εξελίσσεται.
Φίλε Λόκους,
ReplyDeleteκάγκελα έχουν μπει ήδη. Σε πολλές πολυκατοικίες των Εξαρχείων έχουν τοποθετηθεί κάγκελα μπροστά από τις γυάλινες εξώπορτες, κυρίως για να αποτρέψουν ναρκομανείς να χρησιμοποιούν τις εισόδους, αλλά και για να δυσκολέψουν την είσοδο σε ανεπιθύμητους.
Εγώ αναρωτιέμαι αν αυτό το γεγονός ήταν το tipping point που θα οδηγήσει στην έκρηξη. Γιατί αργά ή γρήγορα θα γίνει έκρηξη και εμείς θα κάνουμε τους έκπληκτους...
Πέντε φορές θύμα ληστείας. Εκτός από τα κλοπιμαία μετράω απίστευτες υλικές ζημιές (σπασμένα παράθυρα, σπασμένες πόρτες, σπασμένα ντουλάπια κλπ) τις οποίες χρυσοπλήρωσα (ως και δάνειο αναγκάστηκα να πάρω). Η αστυνομία σήκωσε τους ώμους αδιάφορα όσες φορές και αν επικαλέστηκα τη βοήθεια της. Κάποτε ήμουν κατά της βίας. Χρησιμοποιώ αόριστο γιατί πλέον δεν είμαι κατά αλλά υπέρ. Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος. Πριν μερικούς μήνες έπιασα έναν να προσπαθεί να μου διαρρήξει το αυτοκίνητο άγρια χαράματα. Με ένα μπαστούνι του baseball τον σακάτεψα και το ευχαριστήθηκα. Ακούγομαι κυνικός; Δε μ' ενδιαφέρει. Γλίτωσα το αυτοκίνητο μου που το πλήρωσα με ιδρώτα. Φυσικά αν πειράξουν κάποιον από την οικογένεια μου δεν έχω ηθικούς φραγμούς να φτάσω και στα άκρα. Εννοείται ότι οργανώθηκα καλύτερα. Πήρα άλλο ένα μπαστούνι του baseball και κάποια άλλα σύνεργα. Τώρα νιώθω ασφάλεια σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ας βγάλουμε τις παρωπίδες και ας αντιληφθούμε επιτέλους ότι στην Ελλάδα μαζεύτηκε πολύ σαβούρα και πρέπει να καθαρίσουμε το μέρος μια και καλή. Και όποιος φιλάνθρωπος, προοδευτικός, θολοκουλτουριάρης ή ΜΚΟ μου πει ότι έχω άδικο ας πάει να πει τα ίδια και στη χήρα του 44χρονου αν τολμάει.
ReplyDeleteχακαντέη, θα ήταν χαζό να διαφωνήσει κανείς, όμως ο τρόπος να γίνει αυτό δεν υπάρχει.
ReplyDeleteΌτι κι αν κάνει η ελληνική κυβέρνηση ή η ευρώπη, οι μετανάστες θα έρχονται. Γιατί αν υπήρχε κάτι, θα είχε γίνει ήδη.
Ο ανθρωπισμός της ευρώπης είναι μόνο για τους πλούσιους, ωστόσο είναι φανερό ότι αυτή η τακτική είναι αδιέξοδη.
Όσο θα προχωρεί η εξαθλίωση των μεταναστών, θα αυξάνει και η εγκληματικότητα και τα... κάγκελα. Δυστυχώς!
ReplyDeleteΜε λύπη διαβάζω στα σχόλια ότι πολλοί είναι υπέρ της χρησιμοποίησης βίας κατά των κλεφτών. Πιστεύω ότι αυτό θα τους φέρει σε χειρότερη θέση. Κινδυνεύει άμεσα η ζωή όσων αντιστέκονται. Όπως λέμε και στην Κύπρο "το κακό κάλλιο να με βρει στο μάλι μου (=περιουσία μου), παρά στο κεφάλι μου"
Λύση της λαθρομετανάστευσης σε 6 βήματα (Οι ευαίσθητες ψυχές παρακαλούνται να παρακάμψουν το σχόλιο):
ReplyDelete1.Φτιάχνεις καταυλισμούς σε ξερονήσια αλά χούντα style.
2. Πιάνεις τους παράνομα ευρισκόμενους στη χώρα και τους ρωτάς εάν θέλουν να γυρίσουν στην πατρίδα τους η θέλουν ξερονήσι.
3. Οσοι επιλέξουν να γυρίσουν στον τόπο τους τους βάζεις αε πλοία και τους μεταφέρεις πίσω. Οσοι επιμένουν να μη θελουν τους μεταφέρεις στο ξερονήσι μέχρι να θελησουν.
4. Οσοι πάνε ξερονήσι τους παρέχεις στοιχειώδεις υπηρεσίες (τροφή,στέγη, ιατρική περίθαλψη) μέχρι να το παρουν απόφαση ότι δεν έχουν άλλη επιλογή απο το να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.
5. Το νέο διαδίδεται αμέσως και το κύμα λαθρομετανάστευσης σταματάει ακαριαία.
6. Συνεχίζεις να δίνεις άδειες παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους για περιπτώσεις που η πολιτεία αυστηρά θα οριοθετήσει.
Δεν σας αρέσει αυτή η λύση γιατί δεν είναι πολιτικά ορθή;
Ας προτείνει τότε κάποιος κάτι αποτελεσματικό και πολιτικά ορθό.
Δεν υπάρχει πρόταση; Καθήστε τότε και παρακολουθήστε την πατρίδα μας να γίνεται χαβούζα.
πόσα ξερονήσια θα χρειαστούμε, όμως γιοσέμιτυ?
ReplyDeleteΕλάχιστα. Μόλις δουν ότι το εννοούμε θα σταματήσουν να έρχονται.
ReplyDeleteείναι πολλά τα λεφτά, γιοσέμιτυ. Άσε που για πολλούς το ξερονήσι θα είναι παράδεισος.
ReplyDeleteΕθνική λύση δεν υφίσταται, παρά μόνο διεθνής και εδώ που είμαστε ούτε καν αυτή.
Το ελληνικό κράτος ταίζει καθημερινά 100.000 στρατιώτες.Ας μειώσει τη θητεία στο μισό (έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι δεν κάνουν τίποτε το ουσιαστικό) και ας διαθέσει αυτά τα χρήματα για καταυλισμούς μεταναστών. Ας ζητήσει και κοινοτικά κονδύλια αφού το πρόβλημα είναι και ευρωπαικο.
ReplyDeleteΤώρα κατά πόσο η γυάρος είναι παράδεισος μένει να αποδειχθεί.
Εάν είναι όντως τότε να την παραχωρησουμε στους μετανάστες για μόνιμη εγκατάσταση. Δεν νομίζω ότι θα την κατοικήσουν για πολύ.
Γιοσέμιτυ, πες με απλοϊκό, αλλά από τα λίγα που ξέρω από την Ιστορία, μας διδάσκει ότι ανά τις χιλιετηρίδες οι διωγμοί απλά δυνάμωσαν και νομιμοποίησαν τους δεδιωγμένους. Οι δε διώκτες συνήθως σιγοσάπιζαν μέσα στην παρακμή τους, η οποία και είχε προσκαλέσει εκείνους τους οποίους προσπάθησαν να διώξουν, σαν αποδιοπομπαίους τράγους, κατά τα επιθανάτια σπασμωδικά τους ρίγη.
ReplyDeleteThinks μας κάνεις μνημόσυνο απο την ιταλία η έτσι μου φαίνεται; :)
ReplyDeleteΜόνο τον δικηγόρο του διαβόλου, Γιοσέμιτυ, μόνο τον δικηγόρο του διαβόλου κάνω, ταπεινά :-)
ReplyDeleteΑπλά παραθέτω για θεώρηση τα ιστορικά αρχεία για διώκτες και διωκομένους.
Τώρα ποιός είναι ποιός, και αν ταιριάζει καν το στοιχείο αυτό στη συζήτηση το αφήνω ανοικτό προς κρίση.
Φίλοι μου γειά σας.
ReplyDeleteΚάποιο πρόβλημα παρουσίασε ο Γκούγκλης, και πάγωσε την πρόσβαση στα ιστολόγια για αρκετές ώρες. Η πρόσβαση επανήλθε όπως βλέπω, αλλα φαίνεται πως απο το database του χάθηκαν τα σχόλια μιάς ημέρας.Δεν γνωρίζω αν θα τα επαναφέρουν, αλλά ξέρω πως σίγουρα χάθηκαν σχόλια, καθότι χθές που μπήκα τελευταία φορά, θυμάμαι μερικά ακόμα. Γνωρίζω πως κάποιο σχόλιο της Μερόπης και του glam χάθηκαν.
Τί να κάνουμε, έτσι είναι η ζωή, συνεχίζουμε. Αναγκαστικά θα συνεχίσω με όσα έχω στο μυαλό μου. Αν κάποιος σχολίασε και δεν του απάντησα είναι επειδή χάθηκε το σχόλιό του και δεν το είδα.
Και ακόμα δεν βλέπω να έχει διορθωθεί το πρόβλημα παγκοσμίως, καθώς δεν έχω ακόμα πρόσβαση σε πολλά ιστολόγια, αλλα έχω τωρα στο δικό μου.
ReplyDeleteΠιθανώς να έχουν χαθεί και ολόκληρα πόστ. Φαίνεται πως κάποιο πρόβλημα έριξε την πρόσβαση στη βάση δεδομένων του Γκούγκλη, ο οποίος επανήλθε με το database status της προηγούμενης μέρας, δηλαδή με κάποιο database back up.
Θα περιμένω έτσι λίγο ακόμα, να δώ αν το πρόβλημα θα διοθρωθεί, και θα επανέλθω.
Google Blogger Bulletin
ReplyDeletehttp://www.google.com/support/forum/p/blogger/thread?tid=7b6d0384a4f5fa00&hl=en
Κύριε Βαρδάκα, αν και με αυτό το πόστ δεν θίγω αμιγώς το Μεταναστευτικό αλλά την διαμάχη μεταξύ διάφορων ομάδων μέσα στην ελληνική κοινωνία, το μίσος μεταξύ των οποίων συνεχώς αυξάνεται,θα ομολογήσω πως κατα την γνώμη μου οι "απέναντι" ειναι δύο κατηγοριών. Απο την μιά οι λαθρομετανάστες οι οποίοι κατα την ταπεινή μου γνώμη και όπως έχουν μέχρι σήμερα τα πράγματα δεν είναι πλέον πολιτιστικά αφομοιώσιμοι απο την ελληνική κοινωνία, και αποτελούν ενα κομμάτι Τρίτου Κόσμου μέσα στην Ελλάδα, αλλά και οι όσοι μάχονται για διάφορες ιδεολογίες που ήδη έχουν πεθάνει. Η ελληνική κοινωνία είναι κατακερματισμένη σε διάφορες ομάδες που στο μέλλον θα πάρουν τα όπλα, και θα σφαχτούν για διάφορες αφορμές.
ReplyDeleteΑγαπητέ μου Α. Παπαγιάννη,συμφωνώ, είναι αργά πιά για υπερφιλοσόφιση της κατάστασης. Ηδη απο την ώρα που έγραψα αυτό το πόστ, οι συγκρούσεις άρχισαν. Ο Φόβος είναι υπαρκτός όμως σε πολλές γειτονιές της Αθήνας, και το μέλλον περιλαμβάνει περισσότερο αίμα. Η πρώτες συγκρούσεις μεταξύ αριστεριστών, υπερδεξιών και μεταναστών έληξαν με τραυματισμούς μαχαιριών. Σε λίγο θα ακολουθήσουν τα όπλα.
ReplyDeleteTo tipping point ίσως ήρθε φίλε Οδυσσέα, και με τα κάγκελα στη θέση τους, θα βιώσουμε τώρα τη συνέχεια. Βέβαια η σύγκρουση αυτή μπορεί να είναι και καθαρτική. Το μέλλον θα δείξει.
ReplyDeleteΦίλε hackaday ήσουν σαφέστατος. Βρέθηκα σε μια ανάλογη θέση πριν χρόνια, όταν χτύπησα κάποιον που με απειλούσε με μαχαίρι. Στη συνέχεια μια ολόκληρη ομάδα gangs με στοχοποίησε, και θα με σκότωναν. Αναγκάστηκα τότε να φύγω απο τη δουλειά που είχα.
ReplyDeleteΔεν είμαι υπέρ κάποιας βίας Μερόπη μου, αλλά κανείς δεν δίνει ραντεβού με τον ληστή του για να πάει και ψυχολογικά προετοιμασμένος. Η συνάντηση είναι στιγμιαία. Συναισθήματα και αποφάσεις παράγονται ακαριαία. Κανείς δεν προλαβαίνει να θυμηθεί τα ρητά της πατρίδας.
ReplyDeleteΦίλε thinks ο καθένας αντιλαμβάνεται τον κόσμο μέσα απο τις εμπειρίες του, και εγώ μέσα απο τις δικές μου. Θεώρησα πως καποιος παραλληλισμός Ελλάδας Βενεζουέλας ήταν χρήσιμος, και γι αυτό τον αναφέρω.
ReplyDeleteΟ φίλος glam (σε ενα σχόλιο που χάθηκε), μου υπενθυμίζει πως η Ελλάδα δεν είναι Βενεζουέλα, και πως στην Ελλάδα δεν υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να βγάλουν το καθημερικό ψωμί τους.
Δεν είπα πως η Ελλάδα είναι Βενεζουέλα, είπα πως αποκτά χαρακτηριστικά Βενεζουέλας. Το πόσοι είναι οι ταραξίες, οι συμμορίες που λυμαίνονται την Αθήνα, δεν το γνωρίζω, αλλά κάπου οφείλονται οι 28 χιλιάδες διαρρήξεις και 4 χιλιάδες ληστείες μέχρι σήμερα. Ας τα βρεί η αστυνομία. Αν φυσικά υπάρχει αστυνομία, την οποία όπως πληροφορούμαι θα διαλύσει ο κ. Παπουτσής.
Θα συμφωνήσω σε πολλά απο όσα λές, Yosemite αν και προσωπικά δεν έχω ιδέα πως θα λυθεί το Μεταναστευτικό πρόβλημα. Η ιδέα της κυβέρνησης να φτιάξει "κέντρα φιλοξενίας" λαθρομεταναστών, είναι ανάλογη με αυτή των ξερονησιών.
ReplyDeleteΘα συμφωνήσω όμως και με την ΑΘηνά πως κάτι τέτοιο θα απαιτούσε την μετατροπή της Ελλάδας σε μια απέραντη φυλακή. θα πρέπει δηλαδή να είμαστε προετοιμασμένοι να φυλακίσουμε πάνω απο 1 εκατομμύριο κόσμο.
Απο την στιγμή που γράφτηκε αυτό το πόστ, και με αφορμή τον θάνατο ενός ανθρώπου απο μετανάστες που ήθελαν να τον ληστέψουν, οι ακροδεξιοί επιτέθηκαν στους μετανάστες, οι αντιεξουσιαστές στους ακροδεξιούς, τα ΜΑΤ στους διαδηλωτές και όλοι μαζί στην Αστυνομία.
ReplyDeleteΕμφανίστηκαν δηλαδή οι διάφοροι "απέναντι". Μου ειναι δύσκολο να φανταστώ πως οι επόμενες συρράξεις θα είναι μόνον με σιδερογροθιές, ρόπαλα και μαχαίρια. Καποια στιγμή θα κατεβούν και τα καλάσνικοφ. Καλή μας τύχη.