Sunday, October 3, 2010

Και τα μυαλά στα κάγκελα

Σιγά σιγά και μεθοδικά, για όσους τουλάχιστον παρακολουθούν την πορεία της, καί έχοντας μασήσει το αμερικανικό καπιταλιστικο υβρίδιο, η Κίνα μασάει τώρα σιγά σιγά και τα μικροπερίπτερα. Οι αυτοκρατορίες χτίζονται αργά και μεθοδικά, με μακροχρόνιο στρατηγικό σχέδιο και μελέτη.

Η Κίνα έχει μελετήσει καλά, τους αντιπάλους της, τον εαυτό της, διαθέτει τεράστια αντίληψη των ιστορικών περιστάσεων, και έχει σχέδιο. Γνωρίζει πως τα δύο ακραία καπιταλιστικά συστήματα (ο κρατικός καπιταλισμός τύπου Ρωσίας και ο αμερικανικός καζινοκαπιταλισμός) είναι νεκρά διά παντός. Γνωρίζει επίσης πως η τραπεζική αμερικανική μαφία της Wall Street που αναστηλώθηκε με την βοήθεια του αμερικανικού Κογκρέσου των 700 δις, (και που ο πρόεδρος Ομπάμα δεν έχει ακόμα τολμήσει να πειράξει), θα μετακομίσει στην Ασία, και πως το προβληματικό κοινωνικό κράτος της Ευρώπης (που στηρίζεται στα δανεικά), θα καταρρεύσει εντυπωσιακά ανοίγοντας τον κόσμο στην ασιατική ηθική.

Επίσημα,φέτος το καλοκαίρι, η Κίνα αναγνωρίστηκε ως δεύτερη παγκόσμια οικονομία (ξεπερνώντας την Ιαπωνία), και με εμπορικό πλεόνασμα άνω του 1.2 τρις δολλαρίων, έχει αγοράσει όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Αφρικής, καθώς και μερικούς σκληρούς επαναστάτες. Και τώρα, αρχίζοντας με την Ελλάδα, ανοιγει και πόρτα στην Ευρώπη. Ο κινεζικός Δούρειος Ιππος που σιγά σιγά θα μασήσει και την Ευρώπη, ξεκινάει τώρα απο την Ελλάδα.

Τη στιγμή που το δεύτερο piggy είναι έτοιμο να εκραγεί, δεν χρειάστηκε και πολύ για το μικρό και μεταμελημένο πράσινο πεκινουά να αλλάξει γνώμη περί αποικιακών συμβάσεων. Απομένει μονάχα να δούμε πως θα διαχειριστεί τους Κινέζους. Η Ελλάδα έχει στα χέρια της μια τεράστια στρατηγική ευκαιρία ανάπτυξης. Και όπως κοινότυπα λέγεται στις ημέρες μας, ή αλλάζει (γρήγορα), ή βουλιάζει (ακόμα γρηγορότερα).

---------------
Διασκεδάστε το...

12 comments:

  1. Πάλι piggy κρίση;
    Κι έτυχε πρόσφατα να διαβάζω για το κραχ, για τα bubbles για τα piggy και dot.com.

    Τι κακό κι αυτό, τίποτα να μην αλλάζει;
    Αυτό θα πει παγκοσμιοποίηση λαθών.

    Τι να κάνει η Ελλάδα Locus, στρατηγική ανάπτυξης;
    Με ποιους;

    Καλησπέρα

    ReplyDelete
  2. Καλησπέρα Μάκη.

    Άκουσα στις ειδήσεις πως ο Κινέζος πρωθυπουργός είναι λάτρης της Ακρόπολης απ τα παιδικά του χρόνια.
    Φωτογραφήθηκε, λέει το ρεπορτάζ πολλές φορές με τον Γιωργάκη με φόντο τον παρθενώνα.
    Ο τελευταίος μάλιστα του εξιστόρησε και την ηρωική πράξη του παππού του, να σηκώσει την Ελληνική σημαία μετά την απελευθέρωση.
    Κάτι μου λέει πως ξεκινάμε το ξεπούλημα απ την Ακρόπολη, χα χα χα!!

    ReplyDelete
  3. Μάκη, δεν με ενοχλεί καθόλου το ξεπούλημα, καθόσον τα τελευταία 200 χρόνια καταδεικνύεται η απόλυτη αδυναμία μας να διαχειριστούμε την ανεξαρτησία που αποκτήσαμε. Ας μας αγοράσουν λοιπόν. Αμερικανοί, Κινέζοι, Γερμανοί, όποιοι κι αν έρθουν, σίγουρα θα μας κυβερνήσουν καλύτερα απο τους εαυτούς μας.......

    ReplyDelete
  4. Out of my closet: Προτιμώ να μας αγοράσουν Αμερικανοί από το να μας αγοράσουν Κινέζοι. Φαντάζομαι θέμα εξοικείωσης είναι και αδυναμία αν δεν μπορώ να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα [sic] αλλά το ότι οι ΗΠΑ παρά τα προβλήματα της είναι μια από τις μεγαλύτερες ελπίδες για το μέλλον, ε θέλω ακόμη να το πιστεύω. #peste_na_me_fate

    ReplyDelete
  5. Εξαιρετική ανάρτηση!
    Στο video ακούγεται και η φωνή του υπερκινέζου τώρα και φανατικού αντικινέζου τότε κ. Ι. Χασαπόπουλου που κόβει πλεον και ράβει υπέρ των Κινέζων στο MEGA.

    ReplyDelete
  6. Βάσσια,
    Τα δυστυχή piggies περνούν αυτή τη στιγμή περίοδο σοβαρής ομφαλοσκόπησης και αυτογνωσίας. Οι σύντροφοι Ιρλανδοί (μερικά εκατομμύρια νοματαίοι) εχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ενα εθνικό χρέος πάνω απο 1 τρις ευρώ. Πρόκειται περι εθνικού άθλου. Αξιος ο μισθός τους.

    Και απο πίσω τους, όπως και σέ μάς, η Γερμανία με το νέο ευρωπαικό μαστιγιο, νομισματικοί και αλλοι παρατρεχάμενοι, που επι τη εκρήξει θα κάνουν κελτικό πάρτυ ενώ ο Bono θα αντιστέκεται σθεναρά υπέρ του υπέροχου ιρλανδικού λαού που όπως και εμείς, μόλις λάδωσε λίγο το άντερό του, τόριξε πολύ γρήγορα σε σπεκουλαδόρικα παράγωγα, επανερχόμενος στην εποχή της Πατάτας.

    Ανάπτυξη; Λίγοι και σταμπαριστοί οι επενδυτές. Αραβες, Κινέζοι, οι γνωστοί.

    ----------------------

    Φίλε Γιώργο, σιγά μη ζητήσει την Ακρόπολη ο κινέζος, ο άνθρωπος μου φάνηκε πολύ χαμηλών τόνων (και φαρμακερός). Λιμάνια θέλει, σιδηρόδρομους για μεταφορές, αυτοκινητόδρομους, τέτοια. Να δείς που αυτή η διείσδυση των κινέζων στην Ελλάδα δεν θα αρέσει καθόλου πολιτικά. Πρόκειται για στρατηγικό Δούρειος Ιππο. Η συνέχεια θα είναι ενδιαφέρουσα.

    -------------------------
    Φίλε Dormammu-
    Το πόστ δεν μιλάει βέβαια για ξεπούλημα, και ούτε η παρουσία των Κινέζων είναι απαραίτητα κακή. Αλλά θα ήταν και αφέλεια να πιστεύουμε πως με τόσο χρέος δεν θα ξεπουλήσουμε και κάτι. Οι κινέζοι είδαν τη χρυσή ευκαιρία της ελληνικής Ναυτιλίας, που εμείς των "Ραλασσίων υποθέσεων και νήσων" αγνοούμε. Θα ζαλιστούμε βέβαια λίγο, γιατί η Κίνα παίζει big time, ενώ εμείς γουστάρουμε μια ήσυχη και σοσιαλιστική ζωή. Αμ δέ.

    ----------------
    Nadia μου εγώ συμφωνώ μαζί σου, αλλά δυστυχώς αυτή την ιστορική στιγμή, μόνον οι κινέζοι αγοράζουν, όλοι οι άλλοι ειναι "σπασμένοι" (broke). Κατα τα εδώ φαινόμενα, το recession πάει για depression, που σημαίνει δεκαετία και βάλε. Αυτη την εβδομάδα, πέντε πολιτείες έχουν μπλοκάρει δια νόμου τις κατασχέσεις σπιτιών. Οι τράπεζες δεν θέλουν πίσω αλλα σπίτια. Ρεκόρ πτωχεύσεων.

    -----------------------
    Κ. Βαρδάκα, ο κινέζος πρωθυπουργός θα πρέπει να διασκέδασε πολύ όταν οι σύμβουλοί του θα τον πληροφόρησαν για τις προεκλογικές δηλώσει του νεαρού Γεωργίου ο οποίος ως νέος Τσάβες συχαινόνταν τις αποικιακές συμβάσεις. Αλήθεια, πότε αγοράζει πίσω το ΠΑΣΟΚ την Ολυμπιακή;

    Εκείνο το φουκαριάρικο το ΜΕΓΑ, τί προσπάθεια καταβάλει το καυμένο!!

    ReplyDelete
  7. Τουλάχιστον θα μας μείνουν τα τραγούδια μας.
    Αυτά δεν είναι σε θέση να τα αγγίξουν.

    Αφιερωμένο (όποτε το ακούω, πάντα ανατριχιάζω)
    http://www.youtube.com/watch?v=3BK5EB1nwiQ

    ReplyDelete
  8. Yosemite, καλό! Ο καταπληκτικός πρωθυπουργός μας σε στιγμές γλωσσικής δημιουργίας. Εξω πάντως, πάει καλά.

    ReplyDelete
  9. Ευχαριστώ φίλε Α.Α.Τ. Απο τον δίσκο "λαικά προάστια", εξαιρετική μουσική. Νάσαι καλά.

    ReplyDelete
  10. Γειά σου Μάκη, επειδή θεωρώ οτι είσαι ο κατ εξοχήν αρμόδιος για να το σχολιάσεις, ρίξε μια ματιά σ αυτό το link που αναφέρεται στους Κινέζους....
    http://www.freecity.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3573%3A2010-10-05-10-04-22&catid=6%3A2009-07-04-06-45-04&Itemid=4
    (μπορεί να το έχεις υπόψιν σου βέβαια)
    με συγχωρείς που πρέπει να κάνεις copy paste αλλά ο φίλος μας ο mickey έκλεισε το τεχνολογικό blog που έγραφε πως γίνεται και δεν προλαβα να το αποστηθίσω .... χαχαχαχα!!!!

    ReplyDelete