Wednesday, December 16, 2009

H Aρχιτουρίστρια

Πρόκειται περί ηλιθίας υπουργού. Φάνηκε απο την αρχή. Ξεκίνησε το τρομερό νταβαντούρι με τα λιμάνια, αφήνοντας τα πάντα στην θολούρα, οραματίζεται επιστροφή στον "σοσιαλισμό που χάθηκε", και βαυκαλίζεται σε "ήπιες προσαρμογές". Η Ελλάδα βρίσκεται στα ορια κατάρρευσης και είναι στο στόχαστρο όλων. Ο κ. Λοβέρδος έχει δίκιο. Ο κ. Παπανδρέου πρέπει να επέμβει άμεσα. Απο ηλίθιους πήξαμε επι Καραμανλή.

10 comments:

  1. Όπως διαβάζω σήμερα στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τα 82 εκ. € που θα ξοδέψει η Κυβέρνηση (από τα μη υπάρχοντα!!) για την εθελουσία έξοδο φορτοεκφορτωτών του ΟΛΠ (θα είναι βεβαίως πολύ περισσότερα!!) δεν αφορούν στο σύνολο τους αλλά μόνον σε ωρισμένη περιορισμένη κατηγορία (αυτών που θα συνταξιοδοτηθούν στην προσεχή πενταετία) από την οποία κατηγορία έχουν εκδηλώσει επιθυμία μέχρι σήμερα μόνο 47 να αποχωρήσουν
    Το χειρότερο είναι ότι και οι νεοπροσλαμβανόμενοι φορτοεκφορτωτές θα εργάζονται με τους όρους των παλαιών δηλ. με ετήσιες αμοιβές που φθάνουν τις 120.000€.
    Δυστυχώς οι αγορές δεν πιστεύουν αυτά που λέει η Κυβέρνηση αλλά αυτά που κάνει!!.
    Την σύμβαση αυτή η Υπουργός κ. Α. Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε εξωφρενική, ο δε Υπουργός κ. Α. Λοβέρδος ζήτησε το κόστος να πληρώσουν οι Κινέζοι επειδή τα Ταμεία δεν έχουν λεφτά…. Φέξε μου και γλύστρησα..
    Έτσι και το περιθώριο μεταξύ Γερμανικών και Ελληνικών ομολόγων συνεχίζει ακάθεκτο να αυξάνεται.
    Ποιός μπορεί να πάρει σοβαρά πλέον την Κυβέρνηση;

    ReplyDelete
  2. Kύριε Βαρδάκα,
    Απόλυτη θολούρα επικρατεί στο κυβερνητικό τοπίο, το μόνον σίγουρο είναι πως ο λογαριασμός ήρθε και θα μείνει.

    Ας βγεί η κ. Κατσέλη, η ίδια, και να μας υποδείξει ποιές διατάξεις της συμφωνίας με τους Κινέζους (που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση) είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει, πόσους ακριβώς καλύπτει η αποζημίωση (300 ή όλους ή αυτούς που θα συνταξιοδοτηθούν στην προσεχή πενταετία), και γιατί κατα τις συνομιλίες της με τους λιμενεργάτες πρίν έναν μήνα, δεν ανέφερε κουβέντα για εθελούσια έξοδο (εγώ δεν άκουσα τίποτα). Kαι γιατί αυτή που είδε τόσα λάθη με την συμφωνία και ήταν έτοιμη να την επαδιαπραγματευθεί, γιατί δεν είδε τίποτα άσχημο με αυτούς του όρους (αν υπήρχαν) και δεν είπε τίποτα. Οι συνομιλίες ΟΛΠ- κυβέρνησης έγιναν κεκλεισμένων των θυρών, επίσημα εργατικά αιτήματα δεν ανακοινώθηκαν ποτέ, και ξαφνικά η απεργία έληξε. Δηλαδή επί ένα μήνα τι ακριβώς συζητάγανε; Αρκετά με τον εμπαιγμό.

    Και οσο για το κυβερνητικό ασκέρι, ας κανονίσουν ποιός αποφασίζει, η Κατσέλη, ο Γιώργος, ο Παπουτσής ή ο Πάγκαλος (ή ο καθένας ξεχωριστά).

    ReplyDelete
  3. Εάν, τυχόν, η συμφωνία με την COSCO προέβλεπε την αποζημίωση από την ανάδοχο των φορτωεκφορτωτών γιατί ο ΟΛΠ αυτοβούλως υπεκατεστάθη στις υποχρεώσεις της;
    Δεν αποτελεί αυτό απιστία εκμέρους της Διοικήσεώς του σε βάρος του ΟΛΠ;

    ReplyDelete
  4. Φαίνεται τόσα χρόνια δίπλα στον Γεράσιμο πήρε απ την "χάρη του" που όπου γινόταν υπουργός ήθελε να φέρει τα πάνω κάτω προκαλώντας εξεγέρσεις και μηδενικό αποτέλεσμα.
    Είναι απίστευτοι αυτοί οι ερασιτεχνισμοί αυτή την πολύ κρίσιμη ώρα.Αυτά που επισημαίνεις στο σχόλιο σου Λόκους είναι απόλυτα εύγλωττα ερωτήματα.Ο Παπανδρέου αντί ν'ασχολείται σε αυτή τη φάση με την εξωτερική πολιτική θάπρεπε νάχει σκύψει πάνω απ τα Οικονομικά και να συντονίζει νυχθημερόν τον "σκοπό" της Κυβέρνησης του ώστε ούτε μια "νότα" να μην ξεφύγει φάλτσα.Κι έχει αφήσει τη Λούκα να νομιζει οτι βρίσκεται στο 1985...
    Για τα καλόπαιδα της προηγούμ.Κυβερνησης,και ειδικά του Οικονομικού επιτελείου έχω να πω οτι μου κάνει εντύπωση που μπορούν ακόμα να κυκλοφορούν ανενόχλητοι και να πίνουν τα καφεδάκια τους στο Κολωνάκι δίχως να εισπράττουν3 γιαουρτώματα ημερησίως.Ίσως ηδη η κρίση να μην επιτρέπει τέτοιες σπατάλες....

    ReplyDelete
  5. Χρίστο Βαρδάκα, το τί προέβλεπε η συμφωνία με την COSCO για την αποζημίωση των φορτωεκφορτωτών βρίσκεται βαθιά κρυμμένο στα νομικά κείμενα, που κανείς πέραν των νομικών δεν καταννοούν. Επ' αυτού η Λούκα μας κράτησε στο σκοτάδι.

    Ο φίλτατος μπλόγγερ glam ανέκραξεν προ εβδομάδων "Κατάλαβε κανένας γιατί λύθηκε η απεργία?"

    To λιμενικό μυστήριο ξεδιαλύνεται - Οι απεργοί ήξεραν απο την αρχή πως η συμφωνία με τους Κινέζους ηταν αδύνατον να ακυρωθεί. Σκέφτηκαν ετσι την "εθελούσια έξοδο". Μια διακοσάρα στην τσέπη ο καθένας, και σύνταξη απο τα πενήντα. Αυτό συζητούσαν για ένα μήνα, γι αυτό έκλεισαν και το λιμάνι. Για εκβιασμό. Λούκα και Ανωμερίτης αυτό συζήτησαν. Και το απέκρυψαν. Και λένε τώρα ψέματα. Και πως θα πάρει ο καθένας την διακοσάρα; Θα το "περάσουν" σαν δήθεν υποχρέωση της προηγούμενης κυβέρνησης. Αλλά η βόμβα έσκασε την ώρα που χρεωκοπούμε, με Fitch Standard Poor, και εκνευρισμένους ευρωπαίους. Και τώρα ο συνδικαλιστικός εκβιασμός βγάζει μάτι. Τα γνωστά κύριε Βαρδάκα...

    ReplyDelete
  6. Oύτε μια "νότα" να μην ξεφύγει φάλτσα; Τούτοι εδώ φίλε Squarelogic παίζει ο καθένας σε αλλη κλίμακα. Πρόκειται για συνδικαλιστικό εκβιασμό του χειρίστου είδους. Επι ένα μήνα συζητούσαν κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς επίσημες ανακοινώσεις ή αιτήματα, την "εθελούσια έξοδο". Και μας την πασάρουν τώρα ως νομική υποχρέωση του κράτους. Απο Ανωμερίτη και Λούκα δεν πιστεύω τίποτα. Αφησαν μονάχα την βόμβα για Χριστούγεννα, απόσταση χρονική απο την απεργία.

    Ο Γιώργος πρέπει να καρατομήσει την Λούκα εδώ και τώρα, και να συντονιστεί με τον Παπακωνσταντίνου σε κοινές δηλώσεις. Και να φέρει και στην επιφάνεια και το plan B (που σίγουρα έχουν ετοιμο), με τις περικοπές μισθών. Μας έχουν πάρει χαμπάρι στην ΕΕ οτι είμαστε απατεώνες. Και αν πρόκειται να κινδυνεύσει το Ευρώ, το μεγαλύτερο δημιούργημα της Ευρώπης, θα μας καρατομήσουν. Η εποχή Αρσένη πέρασα ανεπιστρεπτί.

    ReplyDelete
  7. Η Λούκα να έκανε του κεφαλιού της ;;
    Μάλλον ο Γεωργάκης έδωσε το Ο.Κ. δυστυχώς....

    Αύριο αναχωρώ για 10 μέρες στην Ισπανία ....

    Felicidades @ Feliz Navidad
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ @ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

    ReplyDelete
  8. Kαλό ταξίδι και Χρόνια Πολλά!

    ReplyDelete
  9. η ελλαδα χρειαζεται επειγοντος μεταγραφες, (το ξαναεγραψα) εκτος απο απατεωνες ..ειναι και ηλιθιοι , καλημερα και χρονια πολλα

    ReplyDelete
  10. Ζούμε ιστορικές στιγμές αγαπητέ μου valamonte1. Ο εικονικός ευδαιμονισμός των τελευταίων 30 χρόνων καταλήγει σε νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου. Μονάχα που ετούτη τη φορά, οι Αγγλογάλλοι δεν θα καταβάσουν στόλο για να εισπράξουν τα χρεωστούμενα. Κατεβάζουν Fitch και Standard & Poor. Αυτές θα είναι οι μεταγραφές του μέλλοντος. Επίτροποι της ΕΕ, και αστυνόμευση των αποφάσεών μας.

    Ανταποδίδω τις ευχές:)

    ReplyDelete