Sunday, December 6, 2009

Η επέτειος του κώλου

Μπήκε ο Αλέξης στο Πάνθεον των ηρώων της Αριστεράς. Γούσταρε δε γούσταρε. Οπως και η Κούνεβα. Στο όνομα του Αλέξη γράψανε ποιήματα για σκυμμένους γονείς, στην περίπτωση της Κούνεβα σκεφτήκανε και βουλευτιλίκι. Και αφού ζητωκραυγάσανε με το περσινό κάψιμο της περιουσίας του ελληνα, μετά έφαγαν τις φάπες τους στις ευρωεκλογές, έκαναν λίγο τουμπεκί για να μπουν στη Βουλή, και επανέρχονται πάλι με την παλιά και απαράλλακτη ρητορική του περιθωριακού.

"Οι στρατοί του Αλαβάνου", όπως ανέφερε πέρσι ο κ. Πάγκαλος, φέτος ειναι στρατοί του Τσίπρα. Αλλαξαν μόνον οι στρατηγοί. Αλλά άλλαξε και ο κ. Πάγκαλος που πέρσι χαρακτήριζε το Ασυλο αλητεία, και τώρα που ειναι αντιπρόεδρος δεν λέει κουβέντα. Αλλαξαν και άλλα πράγματα απο πέρσι, έπεσε ο Κουρασμένος και ήρθε ο Τουρίστας. Ενα μόνον δεν άλλαξε. Η διαχρονικη αλητεία της Αριστεράς.

Το μαοϊκό υβρίδιο του 4.6% και τα καμποτζιανά του γενννητούρια έχουν την τιμητική τους. Είναι θλιβερό ή κωμικό να βλέπει κανείς έναν λαό να περιμένει "επέτειο Δεκεμβριανών"; Συνήθεια για μαζόχες. Να διατηρεί και να χρηματοδοτεί πανεπιστήμια μόνον για φιγούρα και κάψιμο; Ένας ουδέτερος παρατηρητής θα έλεγε, δεν κουραστήκαν οι μαλάκες; Η μήπως η όλη συμπεριφορά υπάγεται απλά στον χαβαλέδικο πολιτικό φιλοσοφισμό της φραπεδοχώρας, που αύριο το πρωί θα ξεχάσει την σημαία που έκαψε χθές και θα την ξαναπαρελάσει με λουλούδια, γιατί έξω έχει ξανά λιακάδα, και δεν πηδιούνται όλα;

Η χώρα μας έχει χάσει προ πολλού το τρένο της ανάπτυξης, και μέσα σε δύο και μόνον χρονια, κατάφερε και το ακατόρθωτο. Να οχλοκρατείται μπροστά στα διεθνή κανάλια. Ολος ο κόσμος εκτός συνόρων γνωρίζει πως στην Ελλάδα τίποτα δεν δουλεύει στοιχειωδώς, τίποτα δεν κουνιέται αν δεν είναι λαδωμένο, και πως το μόνο που έχει να προσφέρει είναι καλή θάλασσα και μεσογειακό χαβαλέ. Οταν έχουμε 2.000 νεκρούς τον χρόνο στην άσφαλτο, αλλά μερικοί ξυπνάνε το πρωί να πάνε λουλούδια στον Αλέξη και άλλοι να πέτάξουν μολοτωφ σε σχολεία, τότε δεν μιλάμε για συλλογικές "δημοκρατικές ευαισθησίες", αλλα για ψυχανωμαλία. Η Φραπεδοχώρα εγκαινίασε και επέτειο Οχλοκρατίας με προσκεκλημένους ευρωμπαχαλάκηδες!

Πάντως πέρα απο όλα αυτά, η ειδησεογραφία των ημερών δικαιώνει δύο βασικά επιχειρήματα των οποίων ήμουν πάντα υποστηρικτής:

(1) Oι περισσότεροι αντιεξουσιαστές - τρομοκράτες είναι μάλλον ήδη γνωστοί στην ελληνική πολιτεία. Εχουν κάπου ξανασυλληφθεί στο παρελθόν, σε άλλες ενέργειες (απλές διαδηλώσεις, τραμπουκισμούς γηπέδων, ή σκέτα ποινικά αδικήματα). Απλά η Αστυνομία δεν το ήξερε. Αυτό δείχνει και η περίπτωση των αδελφών Τσιρώνη οι οποίοι ήταν πασίγνωστοι στον αντιεξουσιαστικό χώρο απο την δεκαετία του 1990 (!), αλλά κυκλοφορούσαν άνετα μέχρι που πιάστηκαν σε ληστεία. Γνωστή ήταν και η χημικός των Πυρήνων που είχε ξανασυλληφθεί. Το μόνο πράγμα δηλαδή πράγμα που έχει να κάνει ο κ. Χρυσοχοίδης, είναι να "μαζεύει" τους μάγκες σιγά σιγά, να τους παίρνει στοιχεία, αποτυπώματα και δείγματα DNA, και να τους "ξανασυναντάει" στο μέλλον καθ' οδόν προς την φυλακή. Πρώτα δηλαδή η καλή συλλογή πληροφοριών.

(2) Ακολουθεί η καλή διασταύρωση πληροφοριών. Τα καλά συστήματα πληροφορικής συμβάλλουν πολύ αποτελεσματικά στην καταγραφή, διασταύρωση και σύγκριση στοιχείων. Στην υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας υπάρχει σήμερα ένα καλό οπλοστάσιο παρακολούθησης υπόπτων και διασταύρωσης πληροφοριών, απο παρακολούθηση και εντοπισμό τηλεφώνων, μέχρι σύγκριση στοιχείων DNA. Ενδεικτική ειναι η περίπτωση Βλαστού που μας αποσχόλησε το καλοκαίρι, (που εξαρθρώθηκε μαζί με άλλους εξωθεσμικούς), καθώς και ο πρόσφατος εντοπισμός των Πυρήνων της Φωτιάς, και του ζεύγους Ριζάι-Σούλας. H Σούλα άφησε αποτύπωμα και κάηκε. Το ίδιο και οι απαγωγείς του εφοπλιστή Παναγόπουλου. Η Πληροφορική, ως επιστήμη, ειναι αναντικατάστατη, και απολύτως αναγκαία.

Απομένουν βέβαια να γίνουν ακόμα πολλά, οπως η κατάργηση του πανεπιστημιακού Ασύλου, και η εξυγίανση και αναδιοργάνωση της Αστυνομίας που ήδη εχουν μπεί σε εφαρμογή. Οι μεγαλύτερες γιάφκες βρίσκονται εντός των πανεπιστημίων. Σωστά ο κ. Χρυσοχοίδης βλέπει το πρόβλημα συνολικά, ερευνώντας σχέσεις εξουσιαστών και υπόκοσμου. Και παρά την προσπάθεια του αληταρά Τσίπρα να καθιερώσει "επέτειο πλιάτσικου και καταστροφής", ο κ. Χρυσοχοίδης, για ακόμα μια φορά, στέκει σοβαρός και άξιος δημόσιος λειτουργός. Και είμαι σίγουρος πως ανεξάρτητα πολιτικών πεποιθήσεων και αποχρώσεων, οι Ελληνες τον εκτιμούν και τον εμπιστεύονται. Ξεχωρίζει απο τους υπόλοιπους κυβερνητικούς τουρίστες, και αξίζει την βοήθειά μας.

Και μην μου πείτε αυτά δεν γίνονται σε δημοκρατίες και πως η Ελλάδα αστυνομοκρατείται. Κοιτάξτε εδώ τί έκανε η Γαλλία πέρσι (απο τον αριστερό Δελαστίκ), περιμένοντας φασαρίες για την διάσκεψη του NATO. Μέχρι και την συνθήκη Σέγκεν κατήργησε για λίγες μέρες! Τα έχουμε ξαναπεί. Αδιανόητο σε μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα, οπου είμαστε τρείς και ο κούκος, οπου όλοι μιλάνε, όλοι πληρώνονται, και όλοι χαβαλεδιάζουν, να μην μπορεί η αστυνομία να πιάσει 500 τρομοκράτες και να τους τσακίσει.


---------------------------------------------------------------
Και μια και έχουμε "επέτειο", θυμήθηκα πως είχα υποσχεθεί να συζητήσω, με όποιον θέλει,τι απέγινε το "κίνημα των 15χρονων" που πέρσι είχε καταλάβει την Ακρόπολη, διάφορα στούντια, κλπ, και μεταξύ των άλλων θα έβγαινε και στην Ευρώπη. Πολλά απο αυτά που συζητήθηκαν τότε, βρίσκονται στο πόστ που παραθέτω. Στα σχόλια γίνεται χαμός. Ηταν ενα αξέχαστο πόστ, στο οποίο η θέση μου ειναι ξεκάθαρη. Αν θέλετε ρίξτε το μια ματιά. Ηταν η αρχή της "επανάστασης".

Locus Publicus - Το Τερατούργημα


---------------------------------------------------------------

Update 1

Στις Επαναστάσεις, ο Συμβολισμός παίζει τεράστιο ρόλο. Καθώς και η ομαδικότητα. Είναι πλέον ιστορικά σωστό πως ο Μάο τσε Τόνγκ, κατάφερε απο μόνος του να δημιουργήσει μια νέα συλλογική συνείδηση για τους Κινέζους, σε επίπεδο γλώσσας, πολιτικής και κοινωνικής αντίληψης, καθώς και στον τομέα της οικονομικής παραγωγής. Πήρε βέβαια κάμποσο καιρό να δέσει η μαγιονέζα, και σκοτώθηκαν πολλοί, αλλα η Μαοική Επανάσταση ήταν αποδεδειγμένα επιτυχημένη. Στηρίχτηκε στην ομαδικότητα, την κολλεκτιβοποίηση, και την ωμή βία.

Απο σήμερα, τα πανεπιστήμιά μας αποκτούν καινούργιο σύμβολο. Δεν είναι και άσχημο. Εχει κοκκινάκι, έχει μαυράκι, έχει και ισχυρό μήνυμα. Οι απέξω το κοιτάνε λίγο περίεργα, αλλά θα συνηθίσουν. Το περίφημο ελληνικό πανεπιστημιακό Ασυλο είναι μια υπερπαραγωγή ιδεών που όταν επεκταθούν και στην υπόλοιπη κοινωνία, θα μας αλλάξουν την συλλογική συνείδηση ριζικά. Δυστυχώς η χώρα μας απέφυγε τον Μαρξιστικό Κομμουνισμό, μπορεί όμως να πάει απευθείας στον Μαοισμό. Κάποιοι βέβαια μπορεί να αντιταχθούν, αλλά τι να κάνουμε, πρέπει να γίνουν και κάποιες υποχωρήσεις. Θα μας έρθει και φτηνότερα σε ρούχα. Αντί για Αρμάνι παράδειγμα, θα φοράμε μόνον μαύρα της λαϊκής. Ο Μάο είχε μπλέ.

Μετά το πέρας του εορταστικού διημέρου, ο καινούργιος πρύτανης θα μπορεί άνετα να διοικήσει κάτω απο το καινούργιο λάβαρο, και ο ελληνικός λαός, αν δεν υπάρχει πρόβλημα, θα κληθεί να χρηματοδοτήσει τον νέο φάρο της ελεύθερης παιδείας που οι προνομιούχοι συμπολίτες μας συντηρούν έτσι κι αλλιώς απο χρόνια, με τις αιματηρές φορολογίες τους.



---------------------------------------------------------------

Update 2


Στην πολιτικοκοινωνική θεώρηση των όσων διαδραματίζονται στη χώρα μας, θα πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν μας (και το εννοώ αυτό 100%), και το κοινωνιολογικό στοιχείο του Χαβαλέ, που αποτελεί μέρος της μεσογειακής μας ψυχοσύνθεσης. Αν ας πούμε γινόνταν ένας ξεσηκωμός εκπαιδευτικών, μαθητών, κλπ στην Αγγλία και καίγανε σημαίες, κάνανε καταλήψεις πανεπιστημίων, δέρνανε πρυτάνεις, και σπάγανε μαγαζιά, δικαίως θα λέγαμε πως κάτι γίνεται, κάποιο αίτημα υπάρχει, κάποιο σκοπό έχει ο ξεσηκωμός. Οχι όμως στην Ελλάδα. Εδώ το συλλαλητήριο, οι καταλήψεις, είναι μέρος του τελετουργικού στοιχείου του Χαβαλέ, που βέβαια δεν υπάρχει στην Αγγλία. Είναι κάτι που τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία δεν κατανοούν όταν αναφέρονται στην Ελλάδα. Βλέπουν μια καταστροφή και την παίρνουν στα σοβαρά. Δεν γνωρίζουν πως αύριο, όλοι αυτοί οι επαγγελματίες της βίας, θα επιστρέψουν στα σπίτια τους, θα πάνε στην Ολυμπιακάρα, θα κλείσουν τραπέζι στον Μητροπάνο. Πολλοί δέ, θα πάνε και στην Εκκλησία, γιατί αποτελεί μέρος της ελληνικής παράδοσης.

Η σκέψη γεννήθηκε συνειρμικά απο το πόστ του πάντα εξαιρετικού Γεράσιμου.

---------------------------------------------------------------

Update 3

Τελείωσε για φέτος φίλοι μπλόγγερς, η πρώτη "επέτειος" που συλλογικά επιδιώξαμε. Προσωπικά δεν την ήθελα. Το τί μας έδωσε ας το κρίνουμε τώρα, μετρώντας την ποιότητα της καθημερινότητάς μας και την συλλογική μας κοινωνικότητα. Κατα την δική μου αξιολόγηση, χάσαμε. Πολεμήσαμε για ακόμα μια φορά μεταξύ μας, χωρίς νόημα και σκοπό, χωρίς πολιτική κατεύθυνση και σαφείς στόχους. Σαν την μούχλα που τρώει το ψωμί, ο συλλογικός μας ωχαδελφισμός, ο καθημερινός μας εμφύλιος της οργής και του μίσους, θα σπρώξει και την πανούκλα της παρακμής πιο βαθιά στις προσωπικές μας ζωές. Και θα ξεμυτίσει ξανά, στο μέλλον, σε άλλες τραγικότερες "επετείους" που πάλι συλλογικά θα εφεύρουμε...

60 comments:

  1. Όλα τα υπόλοιπα σε μερικά εκ των οποίων συμφωνώ, θα μπορούσες να τα γράψεις χωρίς να ανακατέβεις τον μακαρίτη. Όσο για το Ελλαδιστάν, σίγουρα πάντως είναι καλύτερο απ’το US of A. Χαιρετίσματα στον Πάσχο και την Ηελλενοριβέντζ. Ντροπή λίγο δε βλάπτει. Αν ήταν δικός σου άνθρωπος για επέτειο του κώλου δε νομίζω να έγραφες

    ReplyDelete
  2. πέστα χρυσόστομε!
    χαμός θα γίνει πάλι.

    αντί να πιάσουν τα ρεμάλια και να βάλουν τους γονείς τους να πληρώσουν όλες τις ζημιές που έκαναν τα βλαστάρια τους, εμείς τους λιβανίζουμε...

    ReplyDelete
  3. zamanftou - (δεν γνωρίζω αν απευθύνομαι σε άντρα ή γυναίκα),

    Για τον θάνατο του νεαρού Αλέξη αισθάνομαι θλίψη, αλλά δεν μπορώ να το αποδείξω, όπως δεν μπορείς να το αποδείξεις ούτε εσύ. Για τον θάνατο κάθε παιδιού νοιώθω επίσης θλίψη, και αν ήταν δικός μου άνθρωπος θα θρηνούσα βαθύτατα, και δεν θα επιθυμούσα να κάνουν άλλοι επέτειο εκ μερους μου.

    Στον θάνατο του Αλέξη, περσι τέτοιο καιρό, μερικοί διαδήλωσαν ειρηνικά και έφεραν λουλούδια, και κάποιοι άλλοι λεηλατησαν στο όνομά του πάνω απο 600 επιχειρήσεις, καταρρακώνοντας την αξιοπρέπεια χιλιάδων συνανθρώπων τους που βιοποριζόνταν αξιοπρεπώς, ταίζοντας και εκείνοι με την σειρά τους τα δικά τους παιδιά.

    Ολες οι κοινωνίες έχουν χάσει θύματα σε αστυνομική βία, και έχουμε συμφωνήσει οτι είναι τιμωρητέα. Θεωρώ όμως απαράδεκτο μια κοινωνία να θεσμοποιεί επιλεκτικά επέτειο για τον θάνατο ενός πολίτη της (όσο άδικα κι αν χάθηκε), οργανώνοντας εκ των προτέρων πάνω απο 30 καταλήψεις πανεπιστημίων (τα οποία πέρσι καταστράφηκαν), και σπέρνοντας τον τρόμο σε μια ολόκληρη κοινωνία οργανώνοτας παντού (και στην επαρχία) διαδηλώσεις πολιτικές που καμμία σχέση δεν εχουν με τον θρήνο, ή σπέρνοντας ομάδες κουκουλοφόρων για λεηλασίες, στο όνομα της όποιας πολιτικής καιροσκοπίας ή επαναστατισμού που μπορεί να οραματίζεται κάποιος.

    Η καπηλεία του θανάτου του Αλέξη, είναι ντροπή για κείνους, όχι για μένα που δεν επιθυμώ μια επέτειο λεηλασίας. Συμπλέω άλλωστε και με τις δηλώσεις των ίδιων των γονιών του Αλέξη. Δεν είσαι υποχρεωμένος να συμφωνήσεις με όσα λέω, αλλά δεν μπορώ να γίνω πιο σαφής.

    Τις υπόλοιπες αναφορές σου δεν τις καταλαβαίνω. Η Αμερική δεν αναφέρεται καθόλου στο πόστ.

    ReplyDelete
  4. Πραγματικά "άστοχος" ο τίτλος. Προφανώς και έχουμε μια θλιβερή επέτειο του θάνατου ενός παιδιού..
    Είναι ντροπή και θλιβερό, το να βλέπεις τόσο μονόπλευρα ένα τέτοιο γεγονός..
    Να φοβάσαι τις κοινωνίες που δεν αντιδρούν και όσους απλά παρακολουθούν δίχως κρίση ότι συμβαίνει. Από τέτοιους πολίτες τίποτα δεν δημιουργείται ποτέ.

    ReplyDelete
  5. Ria μου γειά σου. Στην Αθήνα ζείς, και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα την ξέρεις. Οπως υποθέτω θα ξέρεις και την περσινή. Την λεηλασία της Αθήνας την έβλεπα πέρσι στο CNN, μαζί με τα τοπικά πικρόχολα σχόλια οτι η Ελλάδα τελεί υπο καθεστώς τρομοκρατίας, καθώς και τις ερωτήσεις αν θα επέμβει ο στρατός, ή αν θα γίνει δικτατορία. Περιττό να αναφέρω και τα συναισθήματά μου.

    Ολη η περσινή καταστροφή, έμεινε ατιμώρητη. Και θεωρήθηκε πως η ελληνική κοινωνία επιθυμεί μια ένοπλη και βίαιη επανάσταση, τη στιγμή που με απλές εκλογές, αλλάξαμε κυβέρνηση, με απλές κινήσεις έφυγε και ο Καραμανλής. Αλλα η Αριστερά θέλει επανάσταση. Και θα επιθυμούσε και άλλον έναν νεκρό μέχρι τώρα, θα την βόλευε. Άλλά δεν της έγινε η χάρη, και τώρα είναι θυμωμένη.

    Μέσα στις επόμενες δύο μέρες θα ξέρουμε πόσοι πέρασαν για λουλούδια, και πόσοι όχι. Θα το δούμε. Η "επέτειος" είναι σαφέστατα πολιτική ενέργεια της Αριστεράς, που θέλει βίαιη ανατροπή του κοινωνικου και πολιτικού μας σκηνικού, και εφόσον δεν μπορεί κοινοβουλευτικά, ακολουθεί άλλες, προβοκατορικες μεθόδους.

    ReplyDelete
  6. Αγαπητή μου Roadartist, όλες οι κοινωνίες αντιδρούν, και όλοι έχουν κρίση. Το θέμα των Δεκεμβριανών δεν εχει τίποτα να κάνει με τον Αλέξη και τον θλιβερό του θάνατο. Αν κερδήθηκε κάτι απο τις λεηλασίες, παρακαλώ να μου το πείς. Απο πέρσι μέχρι σήμερα, και χωρίς να πέσει σφαίρα, αλλάξαμε κυβέρνηση, αλλάξαμε ηγεσία σε κόμματα, αλλάξαμε πολιτικές. Ο τίτλος του πόστ αναφέρεται στην πολιτική επέτειο που μας πασάρει η Αριστερά, και ιδιαίτερα το Σύριζα. Που αντιπροσωπεύει μονον το 4.6% του ελληνικού λαού, και πάει και για διάλυση.

    ReplyDelete
  7. Locus μου,
    Καλημέρα από μια ηλιόλουστη (προς το παρόν) Αττική που μετά τις χθεσινές βροχές λάμπει στον ήλιο.
    Ξέρω ότι τον τίτλο «επέτειος του κώλου» δεν τον έβαλες για το αδικοχαμένο 15χρονο παιδί, που στο κάτω κάτω δεν χρησιμοποίησε βία, αλλά για όλους εκείνους που χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν το θάνατο του για να εκτρέπονται σε πράξεις βίας και καταστροφής. Όμως θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι ο τίτλος αυτός είναι λίγο άκομψος τουλάχιστον. Επίσης βρίσκω υπερβολικούς τους χαρακτηρισμούς σου καμποτζιανά γενννητούρια, διαχρονικη αλητεία της Αριστεράς κλπ. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στην Αριστερά που είναι συνετοί (π.χ. Κουβέλης, ο μακαρίτης ο Παπαγιαννάκης κλπ). Δεν χρειάζεται να τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι. Όσο για τα άλλα που αναφέρεις (ανάγκη κατάργησης του λεγόμενου Πανεπιστημιακού Ασύλου, ότι δεν είναι διαμαρτυρία η εκτροπή σε πράξεις βίας και λεηλασίας, αλλά κοινό ποινικό έγκλημα κλπ) συμφωνώ.

    ReplyDelete
  8. Στις 4.00 τα ξημερώματα, η αστυνομία έκανε έφοδο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και συνέλαβε οκτώ άτομα, που εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και πέτρες.

    ....................

    Υπό κατάληψη, στο μεταξύ, τελούν πολλές πανεπιστημιακές σχολές, αλλά και σχολεία, ενώ το πρωί του Σαββάτου μέλη της νεολαίας ΣΥΝ κατέλαβαν τον κινηματογράφο «Ολύμπιον» στη Θεσσαλονίκη, ανήρτησαν πανό στο Λευκό Πύργο και πραγματοποίησαν πορεία στην Εγνατία.

    ------------------------
    Aυτά όπως μιλάμε. Δείγμα της ευαισθησίας της Ελληνική Αριστεράς προς τον θάνατο του Άλέξη.

    http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_05/12/2009_311799

    ReplyDelete
  9. Βαθύτατα ανησυχεί και για την αστυνομική εισβολή στο Αριστοτέλειο και ο γνωστός για τη ισορροπημένη του πολιτική σκέψη και νηφάλιο δημοσιογραφικό ύφος prezatv, που αποτελεί κάτι σαν ιντερνετικό επιτελείο στρατού του Σύριζα. Και καλεί σε πόλεμο.

    http://prezatv.blogspot.com/2009/12/blog-post_4973.html

    ReplyDelete
  10. Locus, ο τίτλος του θέματος θα ταίριαζε αν είχες αφήσει απέξω τον Αλέξανδρο, γιατί όπως σωστά γράφεις ούτε ήρωας ήθελε να γίνει, πόσο μάλλον να δολοφονηθεί από έναν αστυνομικό.

    Όσο για τα υπόλοιπα, ένα θα πω, τετριμμένο και γραφικό πλέον, αλλά θα το πω.

    Οι μεγάλες αλλαγές, οι επαναστάσεις και οι ριζοσπαστικές αλλαγές, όπου έγιναν, έγιναν από την αριστερά και μόνο.

    Μην την ποδοπατούμε επειδή οι έκπροσωποί της είναι ανάξιοι (σε μεγάλο ποσοστό).

    Και για να ξεκαθαρίζω τη θέση μου, ούτε υπέρ των καταστροφών είμαι, ούτε των ξυλοδαρμώνή της όποιας μορφής βίας, συμπεριλαμβανομένης και της ψυχικής.....
    Είμαι όμως Υπερ του δικαιώματος των ανθρώπων να διαδηλώνουν και να εκφράζονται δημοκρατικά.

    Αν αυτή η χώρα βαδίζει όπως βαδίζει, δεν είναι έργο μόνο δικό τους, αλλά και των πολιτών-συνενόχων - όλων εμάς δηλαδή.
    Γιατί η δικτατορία έπεσε πριν δεκαετίες, όλοι οι υπόλοιποι ήσαν εκλεγμένοι από εμάς.

    Καλημέρα

    ReplyDelete
  11. Όντως δεν μπορείς να αποδείξεις ότι "αισθάνεσαι βαθιά θλίψη" για τον θάνατο του Αλέξη.

    Και μόνο το ότι επιλέγεις ένα τέτοιο τίτλο και εμπλέκεις τον Συνασπισμό με τα όσα έγιναν πέρσι, ενώ οι ίδιοι πολλές φορές ομολόγησαν ότι δεν είχαν κανενός είδους έλεγχο επάνω στα πράγματα παρότι πολυ θα το ήθελαν, δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις σου.

    Γι'αυτό τράβα κι'εσύ μαζί με τον Καρατζαφέρη, δημοκρατία έχουμε άλλωστε.

    ReplyDelete
  12. Μερώπη μου γειά σου. Αρχικά είχα τον τίτλο "Βαθιά κόκκινα μυαλά" που τον δανείστηκα απο ενα πόστ του univers. Τελευταία στιγμή τον άλλαξα σ' αυτό που χαρακτηρίζεις άκομψο. Συμφωνώ. Είναι άκομψο. Αλλα ας κριθώ με ό,τι έγραψα.

    Παπαγιαννάκης ήταν, και Κουβέλης είναι σοβαροί άνθρωποι που χαίρουν της εκτιμήσεώς μου. Δεν εχω παρωπίδες με την Αριστερά, αλλά ο μέν δεν είναι κοντά μας, ο δε άλλος δεν διοικεί. Διοικεί και ρητορεί όμως ο Τσίπρας, τον οποίον ο άλλος σεβάσμιος άνθρωπος της Αριστεράς, ο κ. Κύρκος, κάλεσαι να αποκόψουν απο το κόμμα. Αν ο ΣΥΝ εξέλεγε μια τέτοια προσωπικότητα, θα είχε σήμερα πολύ μεγαλύτερα εκλογικά ποσοστά. Η ρητορική Τσίπρα είναι πολεμική. Και αναλόγως τον κρίνω.
    Σέβομαι την γνώμη σου. Φίλη μου θα επανέλθω.

    ReplyDelete
  13. Ποιές προθέσεις αγαπητέ μου Pan; Aν ήμουνα με τον Καρατζαφέρη θα το ανέφερα. Είμαι συνειδητά Δεξιός, το έχω χιλιογράψει στα πόστ μου, το έχω ορίσει τί σημαίνει, και έχω εγκαταλείψει την ΝΔ πέρσι με τα δεκεμβριανά. Η Αριστερά εκπροσωπείται απο τον Τσίπρα, και το ΚΚΕ. Οι άλλοι είναι θεατές, εκτιμώ τις αντιρρήσεις τους και χαίρομαι που υπάρχουν, αλλά στο καράβι αρχηγός είναι ο καπετάνιος και στο αεροπλάνο ο πιλότος. Αυτή ειναι η πραγματικότητα.

    ReplyDelete
  14. Aγαπητή μου Βάσσια μέρα του Αλεξανδρου είναι σήμερα, όλη η Ελλάδα μ' αυτόν εμπλέκεται. Εξήγησα πιο πάνω τι εννοώ, προφανώς το παιδάκι δεν έφταιξε σε τίποτα. Αλλοι έφτιαξαν επέτειο στο όνομά του.

    Απο που προήλθαν οι μεγάλες αλλαγές που αναφέρεις, οι επαναστάσεις και οι ριζοσπαστικές αλλαγές, ας το θίξουμε άλλη φορά. Εχω και γι αυτό το θέμα μια κάπως ενδιαφέρουσα άποψη.

    Ας μείνουμε με όση ειρήνη μπορούμε για σήμερα, θα είναι δύσκολη μέρα. Τις ευχές μου.

    ReplyDelete
  15. Το πιο ωραίο locus το άκουσα σήμερα το πρωϊ στο μέγα.

    Βγήκε ένας πατέρας ενός απο τους συλληφθέντες στη γιάφκα στο κερατσίνι για να διαμαρτυρηθεί για την σύλληψη του κανακάρη του. Τον ρωτάνε λοιπόν οι δημοσιογράφοι τι τα θέλανε τα εκατοντάδες μπουκάλια μπύρας που είχαν στοιβάξει στο δωμάτιο ο γιός του και οι φίλοι του και τι απαντάει;

    Ολα αυτά τα μπουκάλια λέει τα μαζεύανε όχι για να φτιάξουν μολότωφ αλλά για να τα πάνε για ανακύκλωση.

    Καλά του λένε και τη βαριοπούλα τι τη θελανε;

    Η βαριοπούλα λέει αυτός χρεάζεται. Εγώ εχω 5 βαριοπούλες σπίτι μου.

    Φοβερός ο τύπος.

    ReplyDelete
  16. Mέχρι στιγμής φίλε Yosemite εχω φάει δύο μπηχτές. Ενα υπονοούμενο για αμερικανάκι, το άλλο για Καρατζαφέρη. Οι δύο συνειρμοί είναι βαθύτατα αντανακλαστικοί. Οποιος διαφωνεί με την Αριστερά είναι αυτόματα ή αμερικανός ή φασίστας.

    Η βαριοπούλα χρειάζεται. Τα αγάλματα του Πολυτεχνείου είναι απο σκληρό μάρμαρα. Ξέρεις τι τραβήξανε πέρσι για να τα σπάσουνε;

    ReplyDelete
  17. Eντιμη η έκκληση του κ. Γρηγορόπουλου, πατέρα του Αλέξη προς πάσα κατεύθυνση:

    "Κάνω έκκληση σε όσους σκοπεύουν να δημιουργήσουν επεισόδια να μην το κάνουν. Μακριά από εμένα τέτοιες αντιδράσεις. Παρεκτροπές, βιαιότητες, βανδαλισμοί, ακόμη και τα υβριστικά συνθήματα δεν συνάδουν με αυτή τη στιγμή. Δεν θέλω να ξαναδώ την Αθήνα να καίγεται όπως έγινε πέρυσι. Με αυτό τον τρόπο δεν τιμούν τη μνήμη του παιδιού μου αλλά την αμαυρώνουν.
    Ούτε ο Αλέξανδρος θα ήθελε να γίνουν επεισόδια."

    ReplyDelete
  18. Θα στο πω απλά αν και δε χρειάζεται διότι βλέπω ότι πατάς γερά στα πόδια σου, φίλε Λόκους: μη μασάς. Μερικές απόψεις απλώς δε 'χωράνε' ούτε χωρούσαν ποτέ στην Ελλάδα. Το ότι έφτασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μιλήσει εμφατικά για την κατασκευασμένη όπως ορθά επισημαίνεις επέτειο, την ίδια ακριβώς στιγμή που σιωπά (κι αυτός και όλοι οι πολιτικοί μας ταγοί) για τόσα άλλα πολύ πιο επίκαιρα και φλέγοντα ζητήματα που μένουν να σκουριάζουν στις αποθήκες της συλλογικής μας αμνησίας - οι ΑΠΕ για τις οποίες μιλάω στο σημερινό μου ποστ, η αναξιοκρατία, η διαφθορά, το πολιτιστικό μας έλλειμμα, η καταδικασμένη οικονομία μας που στηρίζεται αποκλειστικά στις υπηρεσίες που πουλάμε ο ένας στον άλλο, η πολλαπλώς θεσμοθετημένη θεοκρατία και χίλια δυο άλλα -, τα λέει όλα. Μα όλα.

    ReplyDelete
  19. τελικα οι μονοι που ξερουν τι συμβαινει σ΄αυτο το ''κρατος'' ειναι αυτοι που καινε τις σημαιες και αυτοι που πλουτιζουν τραγουδωντας τον εθνικο υμνο...

    ReplyDelete
  20. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  21. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  22. Την Φραπεδοχώρα..... η αλητεία της αριστεράς την κατασκεύασε;;;

    φίλε locus...Kόκκινη κάρτα για Φάουλ Εσκεμμένο και ΑντιαΑθλητικό...

    ReplyDelete
  23. Φίλε Γεράσιμε οταν θάρθει η ώρα να παλέψουμε για κάτι εμείς θα είμαστε εξαντλημένοι. Γιατί ακριβώς γίνεται η σημερινή μάχη στο δρόμο? Η γιορτή σπρώχτηκε απο παντού. Ο Παπούλιας δήλωσε ένοχος που δεν άφησε καλύτερο κόσμο. Και η προσφιλής μου Ελευθεροτυπία, μας πληροφορεί σήμερα "Νέα Πρόκληση Κορκονέα". Θα μπορούσε να μην το πεί έτσι δεν είναι Γεράσιμε? Λίγο λίγο και αργά, χτίζεται ο ωχαδελφισμός. Ευχαριστώ και καλή σου μέρα.

    ReplyDelete
  24. Δεκτή για όποιο λόγο επιθυμείς η κόκκινη φίλε Ψούξ. Την γνώμη μου λέω. Σαφέστατα και μπορεί να κάνω λάθος. Αυτή την ώρα μάχονται στους δρόμους ακούω. Κατέλαβαν και το Πολυτεχνείο. Κατα την γνώμη μου φίλε Ψούξ, το Πολυτεχνείο θα πρέπει να το κλείσουν. Το κρατάω όμως για πόστ τα επόμενα Χριστούγεννα:) Νάσαι καλά. No problem.

    ReplyDelete
  25. Αγαπητέ valamonte1, η καπηλεία είναι σαφώς στο φόρτε της. Προσωπικά επειδή είμαι μετανάστης, να δηλώσω και το αυτονόητο - έχω την κλασσική συμπεριφορά εκείνου που νοσταλγεί την πατρίδα του, υψώνει την σημαία ανάμεσα στις αμερικάνικες, και κάτι τέτοια χαζά. Εθνικό ύμνο δεν πολυτραγουδάω γιατί γύρω μου είναι όλοι ξένοι.

    ReplyDelete
  26. Αυτός είναι ο Λόγος που σε θεωρώ φίλο ακόμα κι΄αν διαφωνώ μαζί σου κάποιες φορές---no problem κι΄από μένα τις γνώμες μας καταθέτουμε άλλωστε την οπτική μας γωνία...Να είσαι καλά!

    ReplyDelete
  27. Κατα την διάρκεια των περσινών Δεκεμβριανών, και βλέποντας την καταστροφη της σχολής που διοικούσε, ο πρύτανης του Μετσοβείου κ. Κίττας, υπέβαλε συγκινημένος την παραίτησή του. Ηταν απο τις ελάχιστες παραιτήσεις πρυτάνεων που είχαν γίνει ποτέ. Δύο μέρες αργότερα, την ανακάλεσε. Στο μεταξύ, του είχα αποδώσει τον χαρακτηρισμό "καρακλοκένταυρος", κάτι που αποδίδω ακόμα σε πολλούς που διοικούν πανεπιστήμια. Ο κ. Κίττας είχε ανακαλέσει την παραίτησή του υπο την πίεση του κ. Παπούλια.

    Για εκείνον τον χαρακτηρισμό μου, έχω μετανοιώσει, ήταν νομίζω σφάλμα μου. Σήμερα μαθαίνω πως ο κ. Κίττας είναι σοβαρά τραυματισμένος απο την εισβολή μιας ομάδας νεαρών που μπήκε στο κτίριο της πρυτανείας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το κατέλαβε, υπέστειλε την ελληνική σημαία από το κτίριο, και στη θέση της τοποθέτησε τη σημαία με το σήμα της αναρχίας.

    Νοιώθω μια βαθύτατη θλίψη για τον έντιμο άνθρωπο και την τύχη που του επιφύλαξαν οι διάφοροι επαναστάτες του κώλου. Του εύχομαι καλη ανάρρωση. Ισως στο μέλλον θα πρέπει να δουλέψει για κάποιο άλλο, σωστό και αληθινό πανεπιστήμιο.

    http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_06/12/2009_311837

    ReplyDelete
  28. "Φοβοι για «δύσκολο» βράδυ" αναφέρει το άρθρο της Καθημερινής, και θα ήθελα να τονίσω πως αυτή ήταν ακριβώς η χρονική στιγμή, που πέρσι, ο κ. Καραμανλής μας πούλησε όλους και πήγε στο σπίτι του για ύπνο. Οι ηγέτες φαίνονται στις δύσκολες στιγμές, και εκείνος απέτυχε. Ακολούθησαν βραδιές τρόμου. Κατα γενική παραδοχή, πρώτοι επιτέθησαν οι μπαχαλάκηδες, που διέλυσαν και έκαψαν πάνω απο 600 περιουσίες. Ακολούθησαν κατα τα γνωστά πρότυπα των city riots, οι περίεργοι και οι πλιατσικολόγοι.

    ReplyDelete
  29. Φίλε Locus εγώ είμαι μαζί σου.
    Η χρήση ακραίων λέξεων και χαρακτηρισμών μερικές φορές απαιτούνται, αν μη τι άλλο, να ανάψουν λίγο τα αίματα.
    Χαιρετισμούς απο την γενέτειρα.

    ReplyDelete
  30. Φίλε Κώστα γειά σου.

    Για πρώτη φορά στην εμπειρία μου, παρακολουθώ αυτή τη στιγμή τα γεγονότα, σχεδόν real time. Απο την μιά, διάφορες ιντερνετικές παραφυλάδες, τύπου πρέζα, τρωκτικού, κλπ με πληροφορίες της αρπαχτής, αφού οι αναρτήσεις γίνονται με wireless απ' ευθείας απο τον δρόμο. Μαζί παίζουν Ζούγκλες, Καθημερινές, μπλόγκς της γενέτειρας, και φυσικά και η αμερικανική τηλεόραση στην οποία αυτή τη στιγμή διαπρέπουμε με ανάλογο βιντεάκι.

    Είναι συγκινητικό να ξέρεις πως στον παγκοσμιοποιημένο κόσμο μας μπορείς πλέον να παρακολουθήσεις κατάληψη πανεπιστημίου και ξυλοδαρμό πρύτανη συγχρόνως με κηδεία και μνημόσυνο Αλέξη, δηλώσεις Τσίπρα και Χρυσοχοίδη together, και να κάνεις και διαλείμματα για online shopping. Δεν είναι καταπληκτικό;

    Η αποψινή βραδιά είναι κρίσιμη. Η χτυπάει ο Χρυσοχοίδης την αλητεία, ή καταντάει σαν τον Καραμανλή.

    Χαιρετισμούς κι απο μένα:)

    ReplyDelete
  31. Καθόλου έκπληξη βεβαίως δεν πρέπει να προκαλεί (και συνάδει τέλεια με την συλλογική αυτού του πόστ), και η κόντρα Σύριζα - Χρυσοχοίδη. Απ' όλους τους πολιτικούς και άλλους φορείς, μόνον ο Τσίπρας φαίνεται να ανησυχεί υπέρμετρα για την προστασία των πολιτών.

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=8766815

    Θα δεχθώ βεβαίως, κατα την προτροπή φίλων σχολιαστών, πως υπάρχουν και άλλες μετριοπαθείς φωνές στο μόρφωμα του συνασπισμού. Μόνον που αυτή τη στιγμή δεν ακούγονται, όπως δεν ακούστηκαν και στα περσινά Δεκεμβριανά. Την συλλογική αντίδραση του ελληνικού λαού για την επέτειο θα την σφιγγομετρήσουμε όταν κατακάτσει ο κουρνιαχτός. Το πόστ θα μείνει ανοιχτό μέχρι την Τρίτη, για να καταθέσουν γνώμες όσοι επιθυμούν.

    Πληροφοριακά να αναφέρω, πως δεν διαλέγεστε με άνθρωπο της άκρας δεξιάς ή κάποιον που δεν γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα. Η γνώμη που εκφράζω σ' αυτό το πόστ, παρά την αιχμηρή γλώσσα για την οποία φέρω την ευθύνη, ειναι και αντιπροσωπευτική της συλλογικής που θα συναντήσετε σε έλληνες του εξωτερικού. Σαφέστατα, για όσα λέω μπορεί να σφάλλω, και υπάρχει πάντα χώρος και χρόνος για επανόρθωση. Ελπίζω μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα, να μην γίνει κάποιο κακό που θα κοστίσει στην κοινωνία μας και την χώρα μας κάποιο μεγαλύτερο δράμα.

    Σας ευχαριστώ.

    ReplyDelete
  32. Την κ. Αμανατίδου δεν την γνωρίζω, την έμαθα απο δώ:
    http://www.antinews.gr/?p=26672

    Toν κ. Κουράκη τον έμαθα απο δώ:
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_51_30/10/2009_335252

    Είναι μια μορφή "πάλης" που δεν κατανόησα ποτέ μου. Την υποβάλω στην κρίση σας.

    ReplyDelete
  33. Καλά, για τον τίτλο του πονήματός σου Locus, ούτε λόγος ότι ήταν εντελώς άστοχος.
    Μάλλον θα ήθελες να τραβήξεις την προσοχή, αφού είναι σίγουρο πως γνώριζες ότι θα προκληθούν αντιδράσεις…
    Και γενικά όμως σε βρίσκω σφόδρα αγανακτισμένο, εντελώς απαξιωτικό για την αριστερά και ειδικά για το ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα, τον οποίο αποκαλείς αληταρά!!!
    Θα μπορούσες όμως να πεις κι ένα καλό λόγο για την άλλη την ¨γνήσια¨ αριστερά, το ΚΚΕ, που δεν εναντιώνεται τόσο έντονα στο σύστημα και που με τη δεξιά δεν τα πάει και τόσο άσχημα…
    Έτσι κι αλλιώς όμως (όπως πάντα), λες και πράγματα που δύσκολα θα μπορούσε να διαφωνήσει κανείς μαζί σου, γιαυτό χαλάλι και οι κάποιες υπερβολές σου.
    Την (αριστερή) καλημέρα μου.

    ReplyDelete
  34. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  35. Επειδή locus το "επέτειος του κώλου" προκαλεί αντιδράσεις, προτείνω να το αλλάξεις σε "κοινωνία του κώλου".

    ReplyDelete
  36. Ο blogger κάνει κόλπα στο "ανέβασμα". Θα επανέλθω.

    ReplyDelete
  37. Ο γκούγκλης έχει μπλοκάρει για αρκετές ώρες και δεν ανεβάζει σχόλια. Περιστασιακά, μερικά πολύ μικρά κείμενα περνάνε.

    ReplyDelete
  38. καλησπέρα locus

    θεωρώ ότι καλώς θυμήθηκαν οι έλληνες την επέτειο, κι ας ήτανε στημένο. Οι έλληνες, στην ουσία δεν ξέχασαν το περιστατικό αυτό ούτε τη στάση που κράτησαν οι άρχοντες κάθε παράταξης. Όλα αυτά τα θυμούνται και για αυτό έπρεπε να το δείξουν, να βάλουν το διαγώνισμα στον Χρυσοχοϊδη να δουν πως θα τα πάει. Όλα αυτά έπρεπε να γίνουν.

    Το αποτέλεσμα? Όλοι ή έστω οι περισσότεροι, αναγνωρίζουν ότι η αντίδρασή του ήταν καλά ζυγιασμένη.

    Για εμένα πάντως είναι αδιανόητο το γεγονός ότι λίγες ημέρες πριν τις αναμενόμενες ταραχές δεν τοποθετούνται φύλακες (όχι αστυνομικοί ούτε στρατιώτες, ούτε σεκιούριτυ, αλλά απλοί άοπλοι πολίτες που να κλείνουν τις πύλες και να ελέγχουν ποιός μπαινοβγαίνει, να ζητούν ταυτότητες και να αναφέρουν ότι γίνεται, να προσέχουν ακόμα και τις 2-3 νύχτες αυτές να μη ρίξουν τις πόρτες και να καλέσει την πυροσβεστική αν σημειωθεί φωτιά, κτλ...

    Αυτό δεν θα ήταν κατά του ασύλου!

    ReplyDelete
  39. Iσως του χρόνου, φίλε Yosemite. Αν και πιστεύω να υπάρχω ιντερνετικά.

    Ούτε και η Ελλάδα είναι τέτοια. Οπως και όλες οι άλλες κοινωνίες είμαστε και μείς. Με τα δικά μας, τα καταδικά μας κολλήματα. Σφαζόμαστε φιλε μου για το τίποτα.

    ReplyDelete
  40. Μπράβο φίλε συνέα που πέρασες, αισθάνομαι πως με κατανοείς αρκετά. Περί τίτλου ναί, απόφαση της στιγμής ήταν και τώρα πρέπει να ζήσω μαζί της Αντί να τον αλλάξω λόγω αστοχίας (που συμφωνώ), ας τον αφήσω κι ας με κράξουν μερικοί. Σε μπλόγκ είμαστε, ας ανάψουν και λίγο τα αίματα. Λόγω προβλήματος με τον Γκουγκλη, σου απαντώ τμηματικα. (συνεχίζεται..)

    ReplyDelete
  41. @all:
    @syneas

    Περί Τσίπρα και Σύριζα (και μόνον): καταννοείς βεβαίως πως δεν εννοώ πως ο Σύριζα μαζεύει κάποιους σε καποιο σκοτεινό γκαράζ, τους δίνει βαριοπούλες και κουκούλες και τους λέει βαράτε. Φυσικά όχι. Εκείνο που σαφέστατα εννοώ είναι πως δανείζει την πολιτική του φωνή και κοινοβουλευτική του παρουσία, υποστηρίζοντας ρητορικά, δικαιολογώντας πολιτικά, και στην ουσία νομιμοποιώντας μέσα απο το πρίσμα "τα παιδιά αγωνίζονται", άλλοτε τους κουκουλοφόρους, άλλοτε τους μπαχαλάκηδες, αλλοτε (όπως χθές) τους διάφορους αναρχικούς. Αυτό για μένα αποτελεί πολιτική πορνεία. Το οτι υπάρχει θυμός στην κοινωνία μας το ξέρουν όλοι, αλλά ο πολιτικός λόγος των κομμάτων έχει σημασία.

    Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βρίσκονται οι διάφοροι αντιπρόσωποι του Σύριζα στον δρόμο (Αμανατίδου, Βούγιας,Κουράκης), εμποδίζοντας την σύλληψη κουκουλοφόρων που πετάνε μολότωφ.

    http://www.antinews.gr/?p=26672

    ReplyDelete
  42. Η μονόπλευρη ενημέρωση (από το τόσο φιλικό CNN!) προκαλεί παράξενους συνειρμούς. Λείπεις πολύ καιρό από την Ελλάδα, Λόκους, και αγνοείς ότι με έναν καλό σκηνοθέτη μπορείς να στήσεις ταινία για Όσκαρ.
    Κανείς δεν σου σφύριξε ότι υπάρχουν οπτικά ντοκουμέντα "κουκουλοφόρων" που εκπορεύονταν πέρσι από τις κλούβες των ΜΑΤ και ρήμαζαν το σύμπαν; Διότι μαρτυρίες υπήρχαν από το 1980 τουλάχιστον, αλλά δεν είχαμε αποδείξεις.
    Φέτος, ο Προ-Πο ξεκίνησε δυσοίωνα τη θητεία του -από εκεί που την είχε αφήσει, δηλαδή. Αν δεν ήταν αδαής στα ιστορικά, θα πρόσεχε λιγάκι παραπάνω. Εξάλλου, οι αμέσως προηγούμενοι προκάτοχοί του παραδόθηκαν ήδη στην απαξιωτική λήθη.
    Σήμερα συλλαμβάνονταν 13χρονα παιδιά μόλις έβγαιναν από το σταθμό του Μετρό στην Πανεπιστημίου! Προφανώς για να τα προστατέψουν...
    Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, αν είχε τη δύναμη να οργανώσει τέτοια συλλαλητήρια, θα ήταν αξιωματική αντιπολίτευση!
    Χαίρομαι που τον κατηγορούν όλα τα αντιδραστικά κόμματα. Παρά τα λάθη του, δείχνει πιο υγιής από όλον αυτόν το συρφετό!
    Πράγματι άσχημο τρόπο διάλεξες για να πενθήσεις το δολοφονημένο παιδί...

    ReplyDelete
  43. @all:
    @syneas:

    Ούτε υπάρχει επίσης λόγος να τσακώνεται ο Τσίπρας με τον Χρυσοχοίδη λεκτικά και πολιτικά. Ο Χρυσοχοίδης είναι ο αντιπρόσωπος της Δημόσιας Τάξης του θεσμικού Κράτους που λέγεται Ελλάδα. Αυτή είναι η δουλειά του και έτσι υποχρεούται να συμπεριφερθεί. Αν δεν είχαμε τον Χρυσοχοίδη με την μηδενική ανοχή, θα είχαμε τον Πολύδωρα ή τον Παυλόπουλο με την ολική ανοχή. Τα οργανωμένα Κράτη πάντα είχαν και πάντα θα έχουν καταστολή. Και όποιο σύστημα κι αν γίνει, επίσημη καταστολή θα υπάρχει. Το θέμα της καλής ή κακής αστυνομίας είναι άλλο, και ας συζητηθεί τις ήρεμες στιγμές. Οταν γίνονται οδομαχίες θα γίνουν και παρατράγουδα (μερικές φορές σοβαρά).

    Η συμπεριφορά που αποδίδω στον Τσίπρα, αποτελεί και μέρος της εσωτερικής διαμάχης του ευρύτερου Συνασπισμού. Δεν μπορώ, ας πούμε να φανταστώ το κ. Κουβέλη να ρητορεύει ανάλογα. Υπάρχουν τάσεις λοιπόν στον συνασπισμό, και ας ξεκαθαριστούν. Πολιτική πορνεία θα υπάρχει όσο δεν υπάρχει πολιτική πρόταση (αυτή είναι και η περίπτωση Καρατζαφέρη απο την άλλη μεριά). Τσίπρας και Καρατζαφέρης αντί να εργαστούν για να παράγουν μια συνολική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας (αριστερή ή δεξιά), ρητορεύουν και εξάπτουν συναισθηματικά, άλλοτε πάνω στις αξίες που χάνουμε (Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια, Σημαία, Πρόγονοι, κλπ, απο δεξιά), είτε πάνω στο μοτίβο (κάτω ο Καπιταλισμός, η ΕΕ, η Παγκοσμιοποίηση, διαλύστε τους Θεσμούς, κλπ απο Αριστερά), μοτίβο πάνω στο οποίο, ηθελημένα ή όχι, η αγανακτισμένη νέα γενιά, τσουβαλοποιείται σωρρηδόν σε ενα νοητικό αντιστασιακό μόρφωμα που περιλαμβάνει χωρίς διαφοροποιήσεις, όσους γενικως διαμαρτύρονται (κουκουλοφόροι, αναρχικοί, μπαχαλάκηδες, απλοί διαμαρτυρόμενοι, κλπ). Αυτό, κατα μένα δεν είναι πολιτική προσφορά.

    Για το ΚΚΕ δεν έχω να πώς πολλά. Δεν νομίζω πως συμβαδίζει με την Δεξιά, προς θεού, έχει κι αυτό τα δικά του κολλήματα (μαρξιστικά), και μακάρι να τα αποβάλει.

    Νομίζω πως τους κάλυψα όλους, καθώς και τί εννοώ. Ισως για τον Συνασπισμό να ήταν καλύτερα να διασπασθεί, συμφωνώ με τον Κύρκο που λέει τέλος στο "πείραμα".

    Αυτά. Αν τα διαβάσεις, πές μου αν νομίζεις πως είναι μια λογική άποψη-ερμηνεία, ή απλώς λέω μαλακίες.

    ReplyDelete
  44. Τι γίνετε ρε παιδιά με τα σχόλια!!

    ReplyDelete
  45. Ποιός τρελλός πολίτης Αθηνά μου θα πάει να κάνει τέτοια δουλειά? Να τον σκοτώσουν σαν αρνί στην πόρτα; Εδώ δεν τολμούν οι πρυτανικές αρχές να πούν κουβέντα. Κοίτα την ανακοίνωση των πρυτάνεων που παραθέτω. Ενώ ο κ. Κίττας είναι στο νοσοκομείο, αυτοί έβγαλαν μια αναιμική ανακοίνωση τύπου "κάτω η βία", κάνοντας ουσιαστικά για πολλοστή φορα την πάπια. Όύτε με σοβαρά τραυματισμένο τον πρύτανη δεν τόλμησαν να άρουν το Ασυλο της αλητείας, ζητώντας με κροκοδείλια δάκρια πως το συμβούλιό τους "καλεί τους αρμόδιους παράγοντες της Πολιτείας και τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να προστατεύσουν το Δημόσιο Πανεπιστήμιο!!!

    http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=85144&cid=4

    ReplyDelete
  46. Τα σχόλια μόλις ξεκόλλησαν (για μένα) φίλε glam. Μετά απο ώρες. Τελευταία, κάνει πολλές τρέλλες ο γκούγκλης.

    ReplyDelete
  47. Φίλοι μου θα επανέλθω. Τα σχόλια κόλλησαν και πάλι.

    ReplyDelete
  48. Φίλε μου Λωτοφάγε οι κουκουλοφόροι έρχονται απο όλα τα κοινωνικά στρώματα και τις πολιτικές ιδεολογίες. Αυτό δεν σημαίνει πως εκπορεύονται αμιγώς απο την Αστυνομία (γιατί έτσι είδαμε σε βίντεο), απο τον Σύριζα (γιατί ο γιος του Βούγια είναι ληστης), η απο το ΠΑΣΟΚ (γιατί η κόρη του τελευταίου, πως τον λένε, σύχναζε σε γιάφκα). Το στρατηγικό σχέδιο της Πολιτείας είναι να τους θεωρεί τρομοκράτες και να τους χτυπάει παντού. Και να μην τους δίνει Ασυλο, πανεπιστημιακό ή μή.

    Ο κ. Χρυσοχοίδης είχε ενα δίλημμα. Η χτυπάει δυνατά την κάθε αλητεία με "μηδενική ανοχή", και με το ρίσκο να του πάει κάτι πολύ στραβά, ή γίνεται Παυλόπουλος μαλάκας, και καίγεται η Αθήνα. Επέλεξε το πρώτο, κατα την γνώμη μου στρατηγικά σωστό. Περνάει έτσι το μήνυμα πως δεν μασάει, και θέτει τον πύχη για το μέλλον. Η χώρα έχει γεμίσει με περίεργες αλητείες.

    Και εκείνο που φοβάται ο Προ-πο και το έχει πεί, δεν είναι οι κουκουλοφόροι, που στο τέλος τέλος παιδιά είναι, στην ηλικία της αμφισβήτησης και άφραγκα, αλλα το οργανωμένο έγκλημα που έχει χρήμα, δικηγόρους, και κόλπα απίθανα.

    Λόγω πολιτικών επιλογών, ρητορικής και στελεχών, ο Σύριζα θα μείνει μονοψήφιος. Αυτό το καραγκιοζιλίκι με την συνεχή ρητορική υπέρ παντός μπαχαλάκη, κουκουλοφόρου και καταπιεζόμενου αναρχικού, τον κάνει να φαίνεται γραφικός. Αυτό γίνεται γιατί δεν έχει καμμία πολιτική πρόταση να πιαστεί, και τόριξε στην κρεβατομουρμούρα. Τον ζημιώνει πολιτικά, και θα το μάθει.

    Σου δίνω και την κεντρική ιδέα της συλλογικής μου, όπως και πιο πάνω στον συνέα:

    Η συμπεριφορά που αποδίδω στον Τσίπρα, αποτελεί και μέρος της εσωτερικής διαμάχης του ευρύτερου Συνασπισμού. Δεν μπορώ, ας πούμε να φανταστώ το κ. Κουβέλη να ρητορεύει ανάλογα. Υπάρχουν τάσεις λοιπόν στον συνασπισμό, και ας ξεκαθαριστούν. Πολιτική πορνεία θα υπάρχει όσο δεν υπάρχει πολιτική πρόταση (αυτή είναι και η περίπτωση Καρατζαφέρη απο την άλλη μεριά). Τσίπρας και Καρατζαφέρης αντί να εργαστούν για να παράγουν μια συνολική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας (αριστερή ή δεξιά), ρητορεύουν και εξάπτουν συναισθηματικά, άλλοτε πάνω στις αξίες που χάνουμε (Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια, Σημαία, Πρόγονοι, κλπ, απο δεξιά), είτε πάνω στο μοτίβο (κάτω ο Καπιταλισμός, η ΕΕ, η Παγκοσμιοποίηση, διαλύστε τους Θεσμούς, κλπ απο Αριστερά), μοτίβο πάνω στο οποίο, ηθελημένα ή όχι, η αγανακτισμένη νέα γενιά, τσουβαλοποιείται σωρρηδόν σε ενα νοητικό αντιστασιακό μόρφωμα που περιλαμβάνει χωρίς διαφοροποιήσεις, όσους γενικως διαμαρτύρονται (κουκουλοφόροι, αναρχικοί, μπαχαλάκηδες, απλοί διαμαρτυρόμενοι, κλπ). Αυτό, κατα μένα δεν είναι πολιτική προσφορά , αλλα πολιτική πορνεία. Τον γελοιοποιεί απόλυτα στα μάτια των πολλών και τον κάνουν γραφικό.

    Τέλος, με ευπρέπεια και σεβασμό προς την σοβαρότητα και συμβολικότητα της στιγμής, η κοινωνία απέδωσε τιμή και θλίψη στον νεαρό Αλέξανδρο, την δέουσα ώρα, την δέουσα στιγμή. Η επέτειος του θανάτου του ανήκει τώρα στους γονείς του, για ιδιωτική θλίψη και περισυλλογή. Δεν θα διαλύσουμε την Ελλάδα επειδή διάφοροι τρελοί θέλουν "επέτειο" για πολιτικούς λόγους. Δηλαδή απο δώ και πέρα αυτό θα γίνεται κάθε χρόνο;

    ReplyDelete
  49. Ασχετο, αλλα σημαντικό. Τον τελευταίο καιρό, ο Γκούγκλης συμπεριφέρεται περίεργα. Σήμερα μουλάρωσε και δεν ανέβαζε σχόλια για ώρες. Προχθές, σέ άλλο πόστ, δεν "προχωρούσε" τα counters.

    ReplyDelete
  50. Ζητώ συγγνώμη για τον τίτλο. Ηταν τραβηγμένος. Εμμένω σ' αυτά που εκφράζω στο πόστ, αλλά θα μπορούσα να τα τιτλοφορούσα πιο κόσμια. Ουδείς τέλειος.

    ReplyDelete
  51. Locus, η αριστερά στην Ελλάδα έχει γίνει κάτι σαν θρησκεία. Κι όπως οι Χριστιανοί στο παρελθόν δικαιολόγησαν τα εγκλήματα των σταυροφοριών, όπως οι Μουσουλμάνοι δικαιολογούν τις βομβιστικές επιθέσεις, έτσι και η Ελληνική Αριστερά μέσα στην μεταφυσική της παραζάλη διακιολογεί κάθε ηλίθια πράξη βίας που θεωρεί ότι θα μας οδηγήσει στο σοσιαλιστικό παράδεισο με πιλάφια, ουρί, και άλλες απολάυσεις.

    Ας ελπίσουμε ότι ο λαός θα συνεχίσει να την έχει στο περιθώριο μέχρι να μπορέσουν οι λίγοι σοβαροί άνθρωποι που συμμετέχουν σ' αυτήν να αρθρώσουν κάποιο λόγο (πράγμα δύσκολο αφού όποιος πει κάτι διαφορετικό όπως ο Γουσέτης, απομακρύνεται σαν αιρετικός, όπως άλλωστε αρμόζει σε μια θρησκεία).

    Ο τίτλος είναι σκληρός, αλλά διαβάζοντας το κείμενο και τις απαντήσεις σου, δικαιολογείται απόλυτα. Άλλωστε οι πράξεις αλητείας που βλέπουμε είναι πιο σκληρές και υβριστικές για τη μνήμη του παιδιού που χάθηκε.

    ReplyDelete
  52. Ισως κάποια μέρα αγαπητέ Απόγονε, δούμε στο τραπέζι της πολιτικής μας ζωής κάποιες αληθινές προτάσεις βελτίωσης της ζωής αυτού του τόπου. Δεν θα με ενοχλούσε η μία πρόταση να ήταν δεξιά και η άλλη αριστερή. Αλλα η βάση του ψυχισμού μας, η συλλογική συνείδηση της κοινωνικότητάς μας, πρέπει πρώτα να έχει μια ηθική βάση να στηριχθεί. Χωρίς ηθική βάση, οι πολιτικές πράξεις και θεωρίες αιθεροβατούν. Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιό σου. H "επέτειος' μόνον για τον Αλέξη δεν ήταν. Νάσαι καλά:)

    ReplyDelete
  53. Συμφωνώ απόλυτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει φανατητικούς θρησκόληπτος. Άλλωστε, όπως έχω γράψει σε μια ανάρτησή μου, ο Μαρξισμός έχει δανειστεί πολλά στοιχεία απ' τον Χριστιανισμό. Όσο για τον Τσίπρα, διάβασε ένα άρθρο του στο www.protagon.gr για να δεις 'βάθος' σκέψης. Θυμίζει έκθεση μαθητή Λυκείου που έχει ανακαλύψει την επαναστατικότητα.

    ReplyDelete
  54. Λείποντας από την Αθήνα δεν μπόρεσα να συμμετεχω στον διάλογο αυτού του ποστ που ήταν ενδιαφέρον και με ποικιλία απόψεων γιατί ταυτόχρονα έγραφα και το δικό μου ποστ σχετικά με το άσυλο.
    Συμπερασματικά θα έλεγα ότι τουλάχιστον τώρα αρχίζει πλέον να διακρίνεται μια πολιτική που δείχνει ότι μπάινει τέρμα στην ανεξέλεκτη μέχρι τώρα δράση καθε απολιτικού τραμπούκου που με την προσωπίδα της δήθεν αριστερής επαναστατικότητας της νεολαίας έδινε το άλλοθι για κάθε είδους βανδαλισμό και καταστροφή.

    ReplyDelete
  55. Στα αδιέξοδα της νεολαίας που αναφέρει ο κ. Τσίπρας, το μόνο που είχε να προτείνει κάποτε, ηταν τουλάχιστον 100 χιλιάδες δημόσιους διορισμους. Και το σχολείο που πήγαινε κάποτε, φίλε Πάνο, ούτε αυτό το πολυγούσταρε, ήθελε να το καταργήσει. Ελλείψει σοβαρής πρότασης, έμεινε στην αντίδραση. Αυτό άλλωστε είναι και το γενικότερο πρόβλημα της αριστεράς. Θέλει τόσο πολύ να σκοτώσει τον Καπιταλισμό και όλα τα αστικά συστατικά της κοινωνίας, που αφού δεν έχει πρόταση πολιτικού λόγου που να πείσει, αρχινάει τις γροθιές. Εκτιμώ πως το "πείραμα" Τσιπρα καποτε θα τελειώσει μέσα στον Συνασπισμό, και καλά θα ήταν γι αυτούς να το κάνουν σύντομα.

    Παραθέτω το άρθρο που αναφέρεις (και την κριτική κάποιου). Ευχαριστώ.

    http://www.protagon.gr/Default.aspx?tabid=70&smid=382&ArticleID=725&reftab=37&t=Ο-Τσίπρας-στην-παιδική-χαρά-της-βίας

    ReplyDelete
  56. Συμφωνώ φίλε Αθεόφοβε, το απόστημα θα σπάσει. Ηρθε η ώρα. Άν οι δύο εκπρόσωποι των μεγάλων κομμάτων, Σαμαράς και Παπανδρέου, τουλάχιστον συμφωνήσουν σε πολιτική σύμπλευση στο τομέα της Δημόσιας Τάξης και στην Οικονομίας, τα τεράστια δομικά προβλήματα αυτής της χώρας θα αρχίσουν να λύνονται. Θα κατηγορηθούν βεβαίως για συγκυβέρνηση. Ας είναι. Δε υπάρχει πολιτικό πρίσμα ούτε στα νούμερα των Οικονομικών, ούτε στο θέμα της δημόσιας ασφάλειας.

    ReplyDelete
  57. Καλησπέρα και από εμένα. Λόγω φόρτου εργασίας δεν μπόρεσα να σχολιάσω νωρίτερα.

    Σε γενικές γραμμές με τον τίτλο θα διαφωνήσω, αλλά αυτό δεν είναι θέμα ουσίας. Εξάλλου και εσύ έγραψες ότι θα μπορούσε να είναι πιο εύστοχος.

    Ευτυχώς δεν είχαμε το περυσινό μπάχαλο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαι ευχαριστημένος ακόμα και με όσες καταστροφές έγιναν. Βαρέθηκα να με ρωτάνε στη δουλειά τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Η χώρα μας προβάλλεται μόνο για αρνητικά στοιχεία και καταντάει ενοχλητικό.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ για κάποιον λόγο που αδυνατώ να καταλάβω συνεχίζει μια ρητορική που και σωστή δεν είναι και δεν νομίζω να τοθ δίνει κάποιο κέρδος. Ούτε αριστεροί είναι αυτοί που σπάνε, ούτε "αγώνα" κανουν. Ο Χρυσοχοίδης από την άλλη πρέπει να δουλέψει πολύ αν θέλει να δημιουργήσει μια σωστή αστυνομία γιατί και πάλι είχαμε συμπεριφορές και πρακτικές που δεν είναι σωστές και δεν αρμόζουν σε ανθρώπους που πληρώνονται από τους φόρους όλων των εργαζομένων στην Ελλάδα.

    Καλό βράδυ!

    ReplyDelete
  58. Ζείς στο Λονδίνο αγαπητέ ΝdΝ και δεν έχεις υποστεί την ισοπεδωτική αποβλάκωση του εν Ελλάδι αριστερισμού που βλέπει παντού "αγώνες". Φυσικά και δεν κερδίζει τίποτα ο Σύριζα με την ρητορική του. Απλά, όπως και στην περίπτωση Καρατζαφέρη απο δεξιά, η πολιτική είναι προσωπικό χόμπυ μερικών. Και σαν χόμπυ, αρέσκεται σε πειραματισμούς. Εχει εμπεδωθεί πλέον συνειδιακά το μήνυμα πως ζούμε σε αστυνομικό κράτος. Η εξυγίανση της αστυνομίας με την οποια εκπαίδευση και διαφάνεια επιβάλει ο κ. Χρυσοχοίδης, δεν επαρκεί ως στρατηγικός στόχος. Ακόμα και αν τιμωρηθούν όλοι οι αστυνομικοί επίορκοι, ο Σύριζα διατηρεί την επίσημη θέση πως η αστυνομία πρέπει να καταργηθεί.

    Αν βαρέθηκες να ακους απο τους Αγγλους το τί γίνεται στην Ελλάδα, θα έλεγα πως είμαστε ακόμα στην αρχή. Ενώ μπαίνουμε επίσημα σε εβδομάδα Fitch και επιτήρηση, η εν Ελλάδι καθημερινότητα στρέφεται τώρα σε νέες μορφές ωχαδελφισμού. Μετα την "επέτειο", τώρα θα σκοτωθούμε για το Ασυλο. Ηδη άρχισαν οι νέες καταλήψεις. Ο χαβαλές συνεχίζεται.

    ReplyDelete
  59. Και σήμερα μετά από 5 μέρες, γίνεται κώλος το κέντρο της Θεσσαλονίκης, πορεία οι πιτσιρικάδες, πορεία και ο ΠΑΜΕ. Κομμένοι δρόμοι, ακινητοποιημένα αυτοκίνητα.
    Κατά τα γνωστά οι πορείες και οι διάφορες καταλήψεις γίνονται τώρα για να αφεθούν ελεύθεροι όσοι ταραξίες συνελήφθησαν.
    Καταλήψεις οι οποίες πιστεύω πως θα κρατήσουν αισίως μέχρι τις γιορτές.
    Φυσικά σε τέτοιες καταστάσεις, πάντα θα συμβαίνουν γεγονότα από ανεγκέφαλους, που θα ρίχνουν περισσότερο λάδι στην φωτιά η βούτυρο στο ψωμί σν προτιμάτε.

    ReplyDelete
  60. Αγαπητέ μου giant, ολα αυτά τα περιστατικά, θα καταγγέλονται επίσημα δήλωσε ο κ. Χρυσοχοίδης, ο οποίος κάνει τεράστιες προσπάθειες να εξυγιάνει και να αναδιοργανώσει την Αστυνομία. Εντούτοις, ότι και να κάνει, όσο φιλότιμα και τίμια κι αν επιβάλει διαφάνεια, μια μεγάλη μερίδα του λαού μας, θα αδιαφορήσει. Η επίσημη θέση πολλών αριστεριστών είναι πως πρέπει να καταργηθεί η αστυνομία. Περιμένω συνέντευξη Χριστόδουλου Ξηρού στον γνωστό Ζουγκλίστα. Τις ευχές μου.

    ReplyDelete