Friday, November 26, 2010

Στον καθρέφτη

Σε τί ακριβώς αντιστέκεστε αδέλφια; Στην πλήρη διάλυση μιας πατρίδας βουτηγμένης στη ρουφιανιά, την κομματοκρατία, την αδικία και τη διαφθορά; Σε εργασιακά δικαιώματα και επιδόματα μυστικά και αόρατα που μοιράστηκαν παρασκηνιακά απο τα κομματικά γραφεία; Στην κατάρρευση της κοινωνίας των κολλητών, στο λαϊκό κράτος που έγινε ιδεολογία τα τελευταία 30 χρόνια;

Εχουμε ήδη αρχίσει να παραμιλάμε. Οι 10 εντολές που άφησε πίσω της φεύγοντας η Τρόϊκα, υπερβαίνουν κατα πολύ τη συλλογική νοητική και παραγωγική δύναμη της ελληνικής κοινωνίας. Ποιός θα κάνει Επανίδρυση του Κράτους σε μερικούς μήνες; Με ποιές παραγωγικές δυνάμεις θα ανασυνταχθεί το σάπιο πτώμα που ήδη πέθανε απο πέρσυ; Ο Γιωργάκης δεν βρίσκει ούτε πέντε πρόθυμους για δουλειά, ο Αντωνάκης ασχολείται μόνο με την Ντόρα, ο υπόλοιπος πολιτικός κόσμος περιμένει απλά την τελική κατάρρευση, όσοι έχουνε διέξοδο φεύγουν, η Ευρώπη ετοιμάζει πολιτικές που θα κάνουν το Μνημόνιο να μοιάζει με επίσκεψη στην εκκλησία.

Δεν ήξερε το Πασόκ τί υπέγραφε; Μα φυσικά δεν ήξερε. Τυπική συμπεριφορά ελληνικής κυβέρνησης. Βρήκε απλά ενα δάνειο για να συντηρήσει το σάπιο σύστημα για λίγο ακόμα χρόνο. Και το μεν δάνειο, παρόλο που είναι χαμηλότοκο (4-5%), δεν μπορούμε να το πληρώσουμε και ζητάμε επιμήκυνση, τις δε διαρθρωτικές αλλαγές απλά δεν τις γουστάρουμε γιατί είμαστε βολεμένοι. Για το Χρέος ούτε κάν μιλάμε. Σαν να μην υπάρχει.

Κοροϊδέψαμε για λίγο ακόμα οτι κάποια δήθεν αύξηση των εσόδων θα μείωνε το έλλειμμα. Βυθίσαμε την οικονομία στην ύφεση. Μόνον ηλίθιοι βάζουν 23% ΦΠΑ, βενζίνα 1.6 το λίτρο και υψηλούς φόρους στις επιχειρήσεις. Και τώρα, μέσα σε λίγους μήνες θα μετατάξουμε 50 χιλιάδες κόσμο, θα εξυγιάνουμε 50 ΔΕΚΟ, θα διορθώσουμε Υγεία και επαγγέλματα, θα αναδιοργανώσουμε τον Δημόσιο τομέα (!), θα καταγράψουμε την περιουσία του αναξιοποίητου κράτους; Συστήματα συνταγογράφησης, νέο σύστημα προμηθειών, δεκάδες αποκρατικοποιήσεις, νέο φορολογικό και τραπεζικό σύστημα; Ελεος αδέλφια. Τρείς δουλεύουν στο Πασόκ. Και τα υπόλοιπα 11 εκατομμύρια κάθονται και αντιμνημoνιάζουν. Τι αντίσταση ρε φουκαράδες. Η Ελλάδα πέθανε.