Sunday, November 7, 2010

Αναμένοντας το ψάρι...

Στην ηλεκτρονική και παγκοσμιοποιημένη εποχή μας, η διαμάχη "ΠΑΣΟΚ ή Εκλογές" με ακολουθεί ακόμα και στα πανέμορφα βουνά και λίμνες της Νέας Αγγλίας. Για μια καλή ψαριά παλεύουμε όλοι μας, άλλοι στην Ευτυχία, άλλοι στην αγορά εργασίας, άλλοι στο κομματιλίκι, άλλοι στο εργατοπατεριλίκι, άλλοι στο καρεκλοκενταυριλίκι.

Καθόλου δεν θα πλήξει ο Ελληνισμός τον Νοέμβριο του 2010, περιφερειακές εκλογές στις 7 του μήνα, λίγο μετά η Eurostat θα ανακοινώσει το αληθινό έλλειμμα του 2009 (που απο 6% εχει φτάσει 16%), στις 15 έρχεται το ΔΝΤ για την αξιολόγηση, και καπου εκεί, ο Γιώργος, ο Μεγάλος Μνημονιέρης, με τα έσοδα βουλιαγμένα, την περαίωση στα τάρταρα, και όλες τις εισοδηματικές και φοροεισπρακτικές πολιτικές του στο κόκκινο, θα ανακοινώσει και τα νέα μέτρα για την μείωση των δαπανών.Αν είναι αυτά που υποψιάζομαι, τότε σωστά το παληκάρι ένοιωσε την ανάγκη να την κοπανήσει. Στα όμορφα βουνά του New Hampshire, ψαρεματάκι και κανό είναι καταπληκτικές ενασχολήσεις...

Αλλα ο Γιώργος μάλλον δεν θα φύγει, θα πετάξει το μπαλάκι στο πολιτικό σύστημα για μεγαλύτερη συναίνεση, δια της βίας βέβαια, καθότι έχουν κατα πολύ αυξηθεί εκείνοι που προτιμούν την ρομαντική ψευδαίσθηση μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας απο την ρεαλιστική εικόνα μιας κοινωνίας που έχει ολοσχερώς αποδεκατιστεί. Η μεταβίβαση απο μια διεφθαρμένη πελατειακή κοινωνία σε μια μοντέρνα ανοικτή και ανταγωνιστική Ελλάδα απαιτεί φυσικά κάτι ενδιάμεσο. Και αυτό το ενδιάμεσο, αν είναι νάρθει, θάρθει μέσα στον επόμενο χρόνο. Και δεν θα μοιάζει καθόλου με εκδρομή στην εξοχή.