Friday, October 28, 2011

Capo di tutti capi

Αισθάνθηκαν λέει άβολα και στενάχωρα. Αλλα εντούτοις συναντήθηκαν με τους Τροικανούς και έφτιαξαν το Μνημόνιο στο πόδι! Φανταστείτε τη σκηνή. Ετρεχαν οι δικοί μας απο δώ σε πηγαδάκια, αποκεί έτρεχαν οι Τροικανοί που μιλάγαν άλλη γλώσσα, κόβανε λέει και ράβανε κομμάτια απο άλλα παλιά Μνημόνια (Μεξικό, Σρι Λάνκα, Σενεγάλη), για να φτιάξουνε τελικά το μεγαλειώδες κείμενο! Τόση σκέψη σε επανίδρυση χώρας δεν έχει ξαναπέσει. Βούρ στο καινούργιο δάνειο και πίσω μην κοιτάτε. Αισθάνθηκαν λέει σαν τις πουτανίτσες.

Οι τουρίστες κυβερνάνε απο τη δεκαετία του 80. Απο την εποχή των μπαλκονιών. Αδιάλειπτα. Απο την εποχή που ο κόσμος στήνονταν ουρές στα πολιτικά γραφεία για να αγοράσει μια δουλειά στο δημόσιο για το παιδί του. Τελικά ο αγώνας δικαιώθηκε. Με ελεγχόμενη χρεοκοπία, λιτότητα δεκαετίας και βάλε, και απουσία απο τις αγορές και τον κόσμο. Είμαστε πλέον και επίσημα στη λίστα των αφερέγγυων πληρωτών, με ενα κράτος διαλυμένο, μια κωμική δημόσια διοίκηση, ανύπαρκτη Παιδεία, Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη, και καπελωμένοι απο ενα δίκτυο κλεπτοκρατίας που ροκανίζει ό,τι βρεί. Ας μην παραπονιόμαστε λοιπόν για την έκβαση της συνόδου κορυφής. Πάλι καλά που μας κράτησαν και πάλι. Φανταστείτε να τραβούσαν τη σκανδάλη...

Στη σύνοδο κορυφής, οι τουρίστες πήραν βραβείο ευρωθέασης. Ευτυχώς πληροφορούμαι, στις "διαπραγματεύσεις" έλαβε μέρος και η αρχιτουρίστρια Ξενογιανακοπούλου, που αφού διέπρεψε στον χώρο της Υγείας, λογικά ανέλαβε τώρα να σώσει και την υπόλοιπη χώρα. Η μόνη "διαπραγμάτευση" που έγινε ήταν στο πώς θα διατυπωθεί στο επίσημο κείμενο το όλο θέμα της ευρωπαικής επιτροπείας, μην τυχόν και φανεί πως απο δώ και στο εξής θα μας κυβερνάνε υπαλληλίσκοι μπάστακες.

Τα επιμέρους ας μην τα σχολιάσουμε εκτενώς. Και πάλι καλά που έγινε έτσι. Θα είμαστε δέκα χρόνια εκτός αγορών και το 2020 θα πιάσουμε τους στόχους του 2009! Στο μεταξύ, λιτότητα, περικοπές, αποκρατικοποιήσεις και πολύ "επανίδρυση". Ενα μονον πρακτικό δίλημμα μας απομένει πλέον να αποφασίσουμε. Θα συνεχίσουμε στο γνωστό ελληνικό δικομματικό μοτίβο, με Γιωργαντώνηδες, Φωτολυμπερόπουλους και απίθανες συγκυβερνήσεις καφενειακών υπερδυνάμεων, ή θα αφήσουμε επιτέλους τον αγέλαστο καλβινιστή υπαλληλίσκο (και το λεφούσι του) να μας κάνει μια "γερμανική επανεκκίνηση", που θα μας φύγει ο τάκος;

Τελικά, με αφορμή τα 30 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο Τσοβόλας είπε το πιο ωραίο. Τα πρώτα δέκα χρόνια λέει, πουλάγαμε κουλτούρα, πολιτισμό και λαικό αγώνα. Τη δεύτερη δεκαετία κάναμε βούρ για αρπαχτές στο Χρηματιστήριο και στις διαπλοκές. Και την τρίτη δεκαετία παλεύουμε να μην μας πάει φυλακή ο εισαγγελέας.

6 comments:

  1. 'Ενα μονον πρακτικό δίλημμα μας απομένει πλέον να αποφασίσουμε. Θα συνεχίσουμε στο γνωστό ελληνικό δικομματικό μοτίβο, με Γιωργαντώνηδες, Φωτολυμπερόπουλους και απίθανες συγκυβερνήσεις καφενειακών υπερδυνάμεων, ή θα αφήσουμε επιτέλους τον αγέλαστο καλβινιστή υπαλληλίσκο (και το λεφούσι του) να μας κάνει μια "γερμανική επανεκκίνηση", που θα μας φύγει ο τάκος;': πολύ φοβάμαι ότι αν την πετύχουν τη διατύπωση και δε φανεί η κηδεμονία σαν κηδεμονία, πάλι, σε ένα-δυο χρόνια, αφού τους γλύτωσαν από τα χειρότερα πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες στους κουτόφραγκους της ΕΕ (και εδώ θα τους βγάλει το καπέλο ο λαός για το 'κατόρθωμά τους'), πάλι Γιωργάκη ή Αντώνη θα ψηφίσουν οι Έλληνες. Εθνικά υπερήφανοι που έχουν τέτοιες πολιτικάρες μάγκες.

    ReplyDelete
  2. μας παρουσίασαν την ελεγχόμενη πτώχευση ως κατόρθωμα. και εμείς το γιορτάσαμε. φταίνε οι πολιτικοί μετά που μας κοροιδεύουν ή εμείς που το ανεχόμαστε;;;

    ReplyDelete
  3. μονο με πραγματικη κηδεμονια (δηλ. υπουργοι , πρωθυπουργοι ,διευθυντες κλπ ευρωπαιους) υπαρχει περιπτωση η ελλαδα να βρει το δρομο της , γιατι δεν ειναι το θεμα οτι οι δικοι μας ειναι ανικανοι ολοι , η ειναι κλεφτες αλλα γιατι η ελλαδα δεν περασε απο το συγκεκριμενο σταδιο της ιστορικης διαδικασιας του φιλελευθερισμου που περασε η ευρωπη , δεν μπορεις να εισαι δεξιος η πασοκ ευρωπαιστης και παραλληλα να φιλας το χερι του δεσποτη ...

    ReplyDelete
  4. Πιθανώς φίλε Γεράσιμε, θα χρειαστεί στο εξής καί τυπικά μία κυβέρνηση. Η οποία βέβαια σε δύο χρόνια μπορεί να μας χρεωκοπήσει και πάλι. Με 120% του ΑΕΠ χρέος το 2020, μου είναι αδύνατον να κατανοήσω απο που εκπορεύεται η ευρωπαική δήλωση πως το ελληνικό χρέος είναι "βιώσιμο". Τόσο ήταν και το 2009 όταν πρωτοξεκίνησε η ιστορία με την Τρόικα. Η συνθήκη του Μάστριχτ προέβλεπε το ανώτερο ύψος του χρέους να είναι 60% του ΑΕΠ. Μιλάμε για διπλάσιο. Κουρέλι έγιναν οι συνθήκες. Γι αυτό η Γερμανία άλλαξε σταση. Θυμωμένα μίλησε και ο Σαρκοζύ. Οι γαλλογερμανοί υπαλληλίσκοι θα μπούν παντού. Μεταξύ μας, αν δεν τον κάνουν, θα είναι πραγματικά κουτόφραγκοι.

    ReplyDelete
  5. To κόλπο Ρία μου ειναι παλιό και έχει παιχθεί παντού. Παρουσιάζεις μια καταστροφή σαν μεγάλη επιτυχία. Για να είναι πετυχημένη η προπαγάνδα, έλεγε κάποτε ο Γκαίμπελς, πρέπει να λές ο ίδιο ψέμα συνέχεια, με στόμφο και αγανάκτηση. Εκαναν ό,τι προηγουμένως διέψευδαν. Και σήμερα μας λένε πως έκαναν και αγώνα για το κούρεμα.

    *Οι υπαλληλίσκοι έρχονται κατόπιν επίσημης πρόσκλησης.

    ReplyDelete
  6. Φίλε Γιώργο συμφωνώ απόλυτα με την παρατήρησή σου. Ζητάμε νοητά ενα είδος προτεστάντη Ελληνα που θα συμπεριφερθεί σαν τον Βορειοευρωπαίο. Σαφέστατα, αυτό δεν μπορεί να γίνει τώρα. Το ξέρουν και οι έξω. Γι αυτό στέλνουν τους υπαλληλίσκους. Η συνέχεια που έπεται είναι πολύ μεγάλη. Νάσαι καλά.

    ReplyDelete