Saturday, April 30, 2011

Κατακλυσμός ποιότητας

Εσείς ασχολείστε με τον Γιωργάκη, την Μπιρμπίλω και την Τρόικα, οι άγγλοι με τον μεγαλειώδη γάμο τους, οι άραβες τραβάνε διάφορα ζόρικα αντάρτικα και βομβαρδισμούς, και εμείς εδώ ασχολούμαστε με τα δικά μας.

Στους διάφορους μέχρι σήμερα γραφικούς υποψηφίους του Ρεπουμπλικανικού κόμματος που θα μας σώσουν απο τον κομμουνιστή Ομπάμα, προστέθηκε και ο πασίγνωστος τηλεπαραθυράκιας και πολύ φολκλόρ επιχειρηματίας της φωτογραφίας, που θα διαγωνιστεί σε πλανηταριό τη γνωστή μας Sara Palin (που θα κατέβει λέει αν δεν βρεθούν άλλοι "εθελοντές" να σώσουν τη χώρα), εναν βαρεμένο απο το Νότο, τον Mike Hackabee ("πολύ βαθιά Αμερική", κάτι σαν αμερικανικό "βαθύ Πασόκ για θρησκευόμενους"), και διάφορους άλλους ημιπαλαβωμένους σκληροπυρηνικούς εθνικιστές που ηχούν τύμπανα πολέμου και όταν μιλάνε "εννοούνε business".

To ρεπουμπλικανικό Fox News, (η αμερικανική "ΥΕΝΕΔ" της στιγμής), συμπορεύεται βέβαια μαζί τους καθημερινά, κυνηγώντας κομμουνιστές, σοσιαλιστές, μεξικανούς παράνομους, προοδευτικούς δασκάλους, ομοφυλόφιλους, ευρωπαιστές και λοιπά φρικιά και αντιαμερικανούς που έχουν το θράσος να θέλουν ιατρική ασφάλεια για όλους, αλλά δεν θέλουν να χτίσουν άλλες δημοκρατίες στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στην Λιβύη, και όπως φημολογείται, προσεχώς και στη Συρία. Ολοι αυτοί οι απίθανοι τύποι "θέλουν πίσω την Αμερική τους". Να βομβαρδιστεί και η Κίνα που μας κρατάει χρεωμένους.

Την τελευταία εβδομάδα, καλά νάναι οι άνθρωποι, ασχολούμαστε αποκλειστικά με το πιστοποιητικό γεννήσεως του Ομπάμα. Ορδές "αγανακτισμένων" (έχουμε και εδώ τέτοιους), μαζεύονται σε συγκεντρώσεις και τηλεοράσεις για να καταγγείλουν τον απατεώνα μαυρούκο πρόεδρο, που αφού γεννήθηκε στην Κένυα και πέρασε τα παιδικά του χρόνια σε μουσουλμανικό σχολείο στην Ινδονησία, επέστρεψε τελικά στην Αμερική για να γίνει πρόεδρος στη ζούλα. Ο απατεών αφρικανός πρόεδρος, ενώ προσπαθεί να κάνει την Αμερική σοσιαλιστική Ευρώπη (μακριά τέτοιο κακό απο μάς), τώρα μας πάσαρε και το πλαστό πιστοποιητικό γεννήσεως που το φτιάξανε λέει στο Adobe Ilustrator κάτι ερασιτέχνες, αλλά οι γάτες του Fox News τους έπιασαν με λάδι.



Θά έχουμε βέβαια συνέχεια. Αν βαρεθήκατε Καρατζαφέρη- Μειμαράκη, Πάγκαλο- Τσίπρα και άλλους γραφικούς, παρακολουθήστε και τα αμερικανικά νέα. Καθόλου δεν πλήτουμε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Update

Tα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο, καθότι υπάρχουν 2 πιστοποιητικά γεννήσεως, το αριστερό (short form), και το δεξιό (long form). Δεν γνωρίζω τη διαφορά τους. Το αριστερό πιστοποιητικό είχε ήδη βρεθεί, αλλά όχι το δεξιό. Εγινε έτσι κάποια νομική μήνυση για να προσκομιθεί το δεύτερο. Το οποίο είναι και το αμφισβητούμενο.

11 comments:

  1. Νομίζω ότι οι ΗΠΑ είναι πλούσια πηγή πολιτικών γραφικοτήτων!

    Είδα όμως το video. Αν όντως το πιστοποιητικό, όπως δημοσιεύεται σε ηλεκτρονική μορφή, έχει "layers", τα πράγματα είναι ύποπτα. Ένα σκαναρισμένο έγγραφο δεν έχει επίπεδα. Επίπεδα δημιουργείς όταν ρετουσάρεις τη φωτογραφία μετά το σκανάρισμα.

    Αλλά πάλι, ένας που θα ήθελε να "πειράξει" το έγγραφο, θα έκανε την βλακώδη παράλειψη να μην ενοποιήσει τα επίπεδα σε μια τελική εικόνα; Ή όχι;

    ReplyDelete
  2. Τουλάχιστον υπάρχει θέαμα, και μπορεί κανείς ακόμα να βρει άρτο αν στρώσει κάτω τον πισινούλι του να δουλέψει. Άλλωστε στη γη των ελεύθερων και το σπίτι των γενναίων η πολιτική σκηνή που φαίνεται από την πλατεία και τους εξώστες είναι καθαρά για να λέμε καμιά μ*** να περνάει η ώρα, καθώς το κράτος και οι πολιτείες λειτουργούν μονίμως και άσχετα με το τι συμβαίνει στο παλκοσένικο... Νάταν έτσι και το Ελλαδιστάν και νάχαμε Πάγκαλο στη τηλεόραση κάθε βράδυ να γελάμε.

    Πάντως αν η Σάρα βγάλει προεκλογικούς λόγους με μπικίνι, θα την ψηφίσει και η Μάρα και το κακό συναπάντημα!

    ReplyDelete
  3. univers και thinks-
    Εβαλα ενα update που ίσως βοηθάει λίγο. To έγγραφο του βίντεο είναι σίγουρα πλαστό. Η ο Ομπάμα τους δουλεύει και κάνει πλάκα, ή κάτι άλλο συμβαίνει που δεν έχω την εξήγηση. Μου είναι δύσκολο να πιστέψω πως αυτοί που το κατασκεύασαν είναι τόσο βλάκες που ξέχασαν να "ενοποιήσουν" όλα τα επίπεδα. Αν ακόμα και αυτό είναι πιθανό, έχουμε δεί και άλλα τέτοια γραφικά.

    Πράγματι, ο κ. Ομπάμα μπορεί πράγματι να μην έχει γεννηθεί στην Αμερική, καθώς υπάρχουν και αυτόπτεις μάρτυρες που λένε πως θυμούνται τη γέννησή του στην Κένυα, καθώς και μερικοί που λένε πως έγινε παρέμβαση στο database της Χαβάης, και όλα τα στοιχεία γέννησης προστέθηκαν αργότερα.

    Eτσι η διαμάχες συνεχίζονται με μεγάλη γραφικότητα, και πέραν των νομικών, η υπόθεση είναι και λίγο διασκεδαστική (κατα μένα βέβαια).

    Ολο και περισσότερο, όπως λέει και ο thinks, η πολιτική περιορίζεται στα πλαίσια του "να λέμε και καμμια μαλακία για να περνάει η ώρα", καθώς politics και entertainement έχουν πλέον ενωθεί και δεν μπορούμε πια να διακρίνουμε τα όρια του σοβαρού απο το αστείο.

    ReplyDelete
  4. Πάντως η εγκυρότερη πηγή για οτιδήποτε αντιομπάμα, Fox News, σήμερα λέει ότι το έγγραφο είναι αυθεντικό...
    http://www.foxnews.com/politics/2011/04/29/expert-says-obamas-birth-certificate-legit/?test=latestnews

    Α! όλα κι όλα! εγώ λέω ότι όλα αυτά λέγονται για να προετοιμάσουν το έδαφος, ως precedent, για προεδρεία του Σβάρτσενέγκερ! Στην τελική πριν την Republican Convention θα είναι Σάρα Πέηλιν εναντίων Άρνολντ Σβάρτσενέγκερ. Όταν ο Σβάρτσενέγκερ νικήσει θα του κολλήσουν το παρατσούκλι The Palinator, αναφερόμενοι στο ένδοξο παρελθόν του ως Terminator!

    ReplyDelete
  5. Φημολογείται φίλε thinks πως ο Σβάρτσενέγκερ ετοιμάζεται για πολιτική επάνοδο αυτή τη φορά στην Ευρώπη. Την Αμερική θα την κρατήσει για να παράγει Terminator movies, νάχει και ενα επάγγελμα ο άνθρωπος.

    Οσο για το Fox News, αν το παρακολουθήσει κανείς για μερικές ώρες, αρχίζει να ακούει θορύβους βαθιά μέσα στον εγκέφαλο. Βαθιά πηγή γραφικοτήτων.

    ReplyDelete
  6. Αυτό είναι αλήθεια! μια φορά που κατά λάθος πριν χρόνια έπεσα στο Fox News καθώς έτρωγα, άρχισα σιγά-σιγά να ακούω ένα βούισμα στα αυτιά, και τα μάτια μου άρχισαν να αλληθωρίζουν και να τα βλέπουν όλα κόκκινα. Μετά άρχισε να με πιάνει πανικός ότι επίκειται εισβολή κομμουνιστών, και τότε πρόσεξα το λογότυπο Fox News. Γύρισα αμέσως στο PBS και όλα τα συμπτώματα σταμάτησαν μέσα σε δευτερόλεπτα!

    Αν όπως προβλέπεις δεν τρέξει για το άσπρο σπίτι ξέξασπρο ο Σβάρτσενέγκερ, τότε θα μας μείνει η Πέηλιν η οποία κάθε Κυριακή, μετά από την λειτουργία στην First Church of Christ, θα οργανώνει κυνήγι Αφρικανών-Αμερικανών και άλλων Δημοκρατικών ανάμεσα στα μνημεία του Λίνκολν και του Τζέφερσον. Όποιο παιδάκι βρει και πιάσει τους περισσότερους θα παίρνει μια συλλογή DVD από τηλεοπτικά σόου ευαγγελιστών, δωρισμένη από συνεργασία NRA και Michigan Militia!

    ReplyDelete
  7. Εμείς αυτά τα έχουμε για ψωμοτύρι!
    Ελλαδάραααα!

    ReplyDelete
  8. Η Ελλάδα πάντοτε ήταν της πλάκας. Ποτέ τίποτα δεν λειτουργούσε σωστά σε μας. Αμορφωσιά και κουτοπονηριά. Κάποιοι πιστέψαμε ότι με την τεχνολογία και την επικοινωνία, σιγά-σιγά θα βελτιωθούν τα πράγματα, αλλά δυστυχώς δεν έγινε αυτό.

    Όμως το θέμα της Αμερικής είναι διαφορετικό και άκρως τραγικό. Από τον Ρήγκαν και μετά υπάρχει μια αργή αλλά σταθερή κατρακύλα και για μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού οι συνθήκες χειροτερεύουν συνεχώς. Και το χειρότερο είναι ότι οι πολιτικές αυτές επηρεάζουν όλο το πλανήτη.

    ReplyDelete
  9. Καμμία σχέση το PBS με το Fox News Δημήτρη. Είναι σαν να συγκρίνεις τον Μάνο Χατζηδάκι με τους σκυλάδες. Θα δούμε πολλά. Το ανακάτεμα πολιτικής και διασκέδασης παράγει τερατουργήματα.

    ReplyDelete
  10. Εμείς βέβαιa έχουμε μεγάλη άνεση Αθηνά μου, να προσέξουμε μονάχα μη μας προκύψει κανενας πακιστανογεννημένος πρωθυπουργός, χαλίφης στη θέση του Γιωργάκη. Τουλάχιστον οι Αμερικανοί έβαλαν και νόμο οτι για να γίνεις πρόεδρος πρέπει να είσαι γεννημένος στην Αμερική. Η περίπτωση Ομπάμα είναι πάντως μια σπάνια περίπτωση. Εγώ τον φήφισα και θα τον ξαναψηφίσω. Αν μέχρι τότε δεν τον έχουν εξαφανίσει.

    ReplyDelete
  11. Φίλε xristaki απ' όσα συνοπτικά αναφέρεις, δεν θα άλλαζα ούτε μια τελεία...

    ReplyDelete