Monday, November 22, 2010

Ατέλειωτο το πλιάτσικο

Αντιγράφω απο την ειδησεογραφία, μέρος της απαίτησης της Τρόικας να περικοπούν στο μισό κάτι φανταστικοί μισθοί πλουτοκρατικού επιπέδου, που συναντώνται μόνον σε παγκόσμιο ανταγωνιστικό επίπεδο πολυεθνικών εταιριών.

Αληθεύουν όλα αυτά; Μισθός 106 χιλιάδες το χρόνο σε 87 κηφήνες της Κοινωνίας των Πληροφοριών; Με τί ρε ασχολήθηκαν όλοι αυτοί τα τελευταία χρόνια; Στο Silicon Valley δούλευαν; 81 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο για ιπποδρομίες; Στην ΝΑΣΑ δούλευαν αυτοί; Μισθός 76 χιλιάδες στον ηλεκτρικό; Στο City του Λονδίνου εργαζόνταν αυτοί; Και είχαν και ζημιές. Ποιοί είναι ρε αυτοί που έκαναν τέτοιο μισθολογικό πλιάτσικο στην πασοκική σοσιαλιστική κοινωνία των 600 ευρώ; Μας χάλασε μήπως η Τρόικα το πάρτυ; Επρεπε νά έρθουν οι ξένοι για να τα μάθουμε; Nα ξεσηκωθούμε πατριώτες κατα του Μνημονίου;

Κοινωνία της Πληροφορίας. Από 106.000 ευρώ ανά εργαζόμενο το 2009 η μέση μισθολογική δαπάνη υποχωρεί στα 45.600 (-57%) το 2011. Στο α’ εξάμηνο του έτους η εταιρεία είχε ζημιές 3,3 εκατ. ευρώ.
ΤΕΟ (Ταμείο Οδοποιίας). Από 70.500 οι ετήσιες αποδοχές θα υποχωρήσουν στις 35.200 το 2011 (-50%). Η εταιρεία είχε κέρδη στο α’ εξάμηνο του 2010 3,1 εκατ. ευρώ
ΟΑΣΑ. Από τις 50.000 ευρώ που ήταν οι ετήσιες αποδοχές το 2009 μειώνονται στις 26.800 για το 2011 (-46,4%). Η εταιρεία στο α’ εξάμηνο είχε ζημιές 1,6 εκατ. ευρώ και σύνολο υποχρεώσεων 2,6 δισ. ευρώ.
ΟΔΙΕ (ιπποδρομίες). Το 2009 δαπανούσε για κάθε εργαζόμενο 81.300 ευρώ. Το 2011 η δαπάνη θα υποχωρήσει στα 48.000 ευρώ. Η εταιρεία είχε ζημιές στο α’ εξάμηνο του 2010 πάνω από 11 εκατ. ευρώ.
ΕΘΕΛ. Κάθε εργαζόμενος στην εταιρεία Θερμικών Λεωφορείων το 2009 κόστιζε 49.000 ευρώ. Το 2011 θα κοστίζει 34.150 (-30%). Η εταιρεία είχε ζημιές 67 εκατ. ευρώ στο α’ εξάμηνο).
ΗΣΑΠ. Στον Ηλεκτρικό ο κάθε εργαζόμενος κόστιζε πριν από δύο χρόνια 76.250 κατ’ έτος. Από του χρόνου η δαπάνη αυτή περιορίζεται στα 54.600 ευρώ (-28%). Οι ζημιές στο α’ εξάμηνο άγγιξαν τα 21 εκατ. ευρώ.


Καμμία σχέση εμείς με την Ιρλανδία. Οι Κέλτες έσκασαν απο άγριο τοξικό τραπεζικό σπεκουλάρισμα. Το ελληνικό piggy έσκασε απο φαί. Εφαγε, έφαγε και έσκασε στην ανηφόρα το καυμενούλι, προσπαθώντας να καταβροχθήσει και τη τετραόροφη τούρτα με το κερασάκι...

10 comments:

  1. Ακόμα κιέτσι,ο Ιρλανδός που προσέφυγε στον μηχανισμό για να σώσει τις τράπεζες(και προφανώς τις καταθέσεις των απλών πολιτών που παραμένουν)θα κάνει εκλογές αμέσως μετά την ψήφιση του προυπολογισμού...Ο δικός μας που βγήκε ΨΕΥΔΟΜΕΝΟΣ,και που η κατάντια της χώρας οφείλεται πρωτίστως σε κυβερνήσεις στις οποίες μετείχε ως πρωτοκλασάτο στέλεχος,το χρησιμοποίησε σαν απειλή μην και δεν του ψηφίσουμε τον...Σγουρό!
    Επίσης όποιος είδε την επιθετικότητα των Ιρλανδών δημοσιογράφων απέναντι στους κυβερνητικούς 'σωτήρες' ας την συγκρίνει με την πρωτοφανή μνημονιακή προπαγάνδα που λαμβάνει χώρα εδώ,το τελυταίο 9μηνο...

    ReplyDelete
  2. Σε κάποιες χώρες και κάποιες εποχές, οι λαμβάνοντες τέτοιους μισθούς, θα είχαν γδαρθεί ζωντανοί από ένα ξέφρενο όχλο. Ή θα τους είχαν πάρει με τις ντομάτες, ή θα τους είχαν αλείψει πίσσα και πούπουλα και θα τους είχαν βγάλει από την πόλη πάνω σε μια σιδηροδρομική βέργα. Εξαρτάται από την κοινωνία. Στην Ελλάδα δεν θα γίνει αυτό. Όπως οι γείτονές μας οι Ιταλοί όχι μόνο δεν αποδοκιμάζουν τον Μπερλουσκόνι που στα 75 πηδάει 17χρονες στη βίλλα του, επειδή το θεωρούνε πολλοί αντρίκιο και μακάρι και κείνοι νά' ναι έτσι στην ηλικία του, έ λοιπόν, οι Έλληνες δεν θα κρεμάσουν ανάποδα τους παραλήπτες αυτών των μισθών γιατί όπως οι Ιταλοί θαυμάζουν έναν έκφυλο, οι Έλληνες θαυμάζουνε τον κλέφτη... ενδόμυχα μακαρίζοντάς τον.

    ReplyDelete
  3. KΚαλημέρα φίλτατε... Και να σκεφτείς ότι υπάρχουν σενάρια να κατεβάσουν το επίδομα ανεργίας από τα 454 ευρώ στα 300.

    ReplyDelete
  4. Update από το μέτωπο: Στις αστικές συγκοινωνίες ετοιμάζουν απεργίες, γιατί "οι συγκοινωνίες είναι κοινωνικό αγαθό και δε μπορούμε να τις βλέπουμε με επιχειρηματικά κριτήρια".

    Και μετά αναρωτιέσαι εσύ πώς έχουν όλοι οι γείτονές σου στο ελλάντα κότερα, πόρσε και όλα τα καλά...

    ReplyDelete
  5. Ξέρετε κανένα που να του τάδωσαν και να μην τα πήρε; Προφανώς γι΄ αυτό και τώρα που τους τα κόβουν δεν ακούς μεγάλες διαμαρτυρίες γιατί φοβούνται μην τους πάρουν με τις πέτρες!

    ReplyDelete
  6. @ Αθεόφοβος

    (σηκώνοντας δειλά-δειλά το χέρι) ...γκχ-γκχ, μάλιστα, εγώ ξέρω έναν! Σε επίσκεψη στο ιατρείο μετά από την εντατική, η μάνα μου προσπάθησε εις μάτην να τα δώσει στον γιατρό που της είχε σώσει τη ζωή και εκείνος δεν δεχότανε δεκάρα με αποτέλεσμα, συν το γεγονός του ότι ήταν νέος, να αποφανθεί η μητέρα μου μετά ότι δεν πρέπει να είναι αληθινός γιατρός και που θα βρούμε έναν!

    ReplyDelete
  7. Δυστυχώς φίλοι μου, στην Ελλάδα η διαφθορά έχει διαποτίσει κάθετα όλη την κοινωνία. Αυτό πρέπει να αλλάξουμε και δε γνωρίζω πώς. Λέμε για νέα πρόσωπα και νέες ιδέες, αλλά δεν βλέπω να είμαστε διατεθιμένοι ούτε να συμμετάσχουμε στην νέα πολιτική πραγματικότητα ούτε να λειτουργήσουμε διαφορετικά. Η Ελλάδα δεν έχει οικονομικό πρόβλημα, έχει πολιτικό πρόβλημα και αυτό είμαστε εμείς.

    ReplyDelete
  8. Ενδιαφέρον βέβαια θα αποτελούσε να γνωρίζουμε κατά πόσο αυτή είναι η μέση τιμή, η συχνότερη τιμή ή η μεσαία τιμή, και γενικά, ποια είναι η κατανομή μισθών γύρω από τις τιμές που παραθέτει ο πίνακας.
    Τότε θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε ποιο είναι το πραγματικό πάρτι!
    Στατιστική (όπως λέμε λογιστική ή/και οικονομικές θεωρίες)!
    Μπορεί να βγάλει την αλήθεια, ή, αν χρησιμοποιηθεί με στόχο συγκεκριμένη απόδειξη, να δείξει το μεγαλύτερο ψέμα!!!

    ReplyDelete
  9. Squarelogic-
    H Iρλανδία δεν είναι μια διεφθαρμένη χώρα. Είναι μια προβληματική χώρα. Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε κατάσταση απόλυτης σήψης. Ολοι οι οικονομικοί κύκλοι αυτού του κόσμου προεξοφλούν πλέον και την επίσημη χρεωκοπία της. Δεν μπορούμε να κάνουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές που χρειαζόμαστε, και φυσικά ουδείς είχε διαβάσει τί υπέγραφε. Στις επόμενες δύο αξιολογήσεις, θα κριθεί αν το piggy είναι πλέον νεκρό και τί θα το κάνουν.

    ReplyDelete
  10. thinks-
    Εξοχο το παράδειγμα με τον γιατρό. Πράγματι, οι έλληνες θαυμάζουν τους κλέφτες. Οσο για τον Μπερλουσκόνι, ρώτησα μια φορά έναν ιταλό, για ποιό λόγο οι ιταλοί τον ψηφίζουν. Είναι ο μόνος άνθρωπος που δεν έκλεψε λεφτά, μου απάντησε εκείνος. Γαμίκος ναί, άλλα όχι κλέφτης. Λογικό μου φάνηκε.

    ------------------
    Για να μην κακομάθετε φίλε Hackaday, και το ρίξετε στις διακοπές. Η σωτηρία της χώρας θέλει θυσίες.

    ------------------
    Τέλος τα "επιχειρηματικά κριτήρια" φίλε Οδυσσέα-, μόνον κομματικά κριτήρια. Κάτσε να δείς τι θα γίνει με τις περίφημες μετατάξεις. Αντε τώρα να μεταταγεί ο τυπάκος που κάνει 80 χιλιάδες στον ιππόδρομο, σε υπηρεσία δημοσίου που κάνει 20 το χρόνο. Εδώ κι αν θα γίνει της πουτάνας.

    ------------------
    Αθεόφοβε-
    Ασε φίλε μου μην το σκαλίσουμε κι αλλο και μάθουμε πως στα 106 χιλιάρικα δεν συμπεριλαμβάνονται και οι υπερωρίες!!!

    ------------------
    Συμφωνώ φίλε vassper. Μεγάλο μέρος του κόσμου απλά δεν θέλει αλλαγές. Εκεί οφείλεται και η μεγάλη αποχή στις εκλογές. Το μαγαζί δεν πουλάει πλέον ρουσφέτια, και οι πελάτες έκατσαν στο σπίτι. Η παρακμή θα φτάσει μέχρι τέλους.

    ------------------
    Μη ζητάς νούμερα φίλε Abban. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν νούμερα. Μαθαίνουμε καμμιά αλήθεια που και πού, απο τους ξένους. Ενα πέπλο απο greek statistics καλύπτει όλον τον πολιτισμό μας.

    ReplyDelete