Friday, November 19, 2010

Απόλυτη υποταγή

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ιδιαίτερα οξυδερκής ή θρήσκος για να κάνει την κοινωνιολογική παρατήρηση πως η συγκέντρωση και προσευχή των μουσουλμάνων στα Προπύλαια ήταν μια τρομερή επίδειξη λαϊκής συσπείρωσης και πειθαρχίας ετερόκλητων στοιχείων, πέραν κάθε προσωπικού ή εθνικού χαρακτηριστικού, μια στρατιωτική σχεδόν άσκηση ιδεολογικής προσύλωσης σε μια ιδεολογία ισοπεδωτικά ενωτικής και πανίσχυρης. Το Ισλάμ, αντίθετα με τον Χριστιανισμό, δεν είναι απλά μια θρησκεία, αλλα ένα "σύστημα απόλυτης υποταγής" που καλύπτει όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας και συμπεριφοράς (οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής).

Το ανθρωπάκι που προσεύχεται πέντε φορές τη μέρα με το πρόσωπο κολλημένο στα πλακάκια μιας δημόσιας πλατείας, δεν ασκεί βέβαια πολιτική, ακολουθεί απλά τα προστάγματα μιας ιδεολογίας που κουβαλάει απ' το χωριό του. Πολιτική όμως ασκούν οι ηγέτες του, τα κέντρα των οποίων βρίσκονται στην Αίγυπτο, στο Πακιστάν και στην αραβική χερσόνησο, και μάλιστα επιθετική. Οι οργανωμένες προσευχές των μουσουλμάνων στην Ελλάδα είναι μέρος μιας γενικότερης ενορχήστρωσης, στρατηγικός σκοπός της οποίας είναι η επίδειξη δύναμης του Ισλάμ μέσα στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Το Ισλάμ εξαπλώνεται παντού στην Ευρώπη, είναι πανταχου παρών, και κάνει ό,τι γουστάρει.

Το Ισλάμ ασκεί επιθετικό πολιτιστικό πόλεμο με πρώτο στόχο την Ευρώπη. Εναν εύκολο στόχο, καθότι οι ευρωπαϊκοί λαοί δεν έχουν ιδιαίτερες θρησκευτικές και μεταφυσικές ανησυχίες, ούτε συνωστίζονται πλέον ομαδικά στις εκκλησίες. Ο ευρωπαϊκός Χριστιανισμός δεν διαθέτει πλέον μεγάλη λαϊκή βάση συσπείρωσης, δεν έχει καμμία προδιάθεση προς "απόλυτη υποταγή" κανενός είδους, και βέβαια δεν κλείνει τις επιχειρήσεις του πέντε φορές τη μέρα για προσευχές.

Τα επόμενα βήματα ειναι εντελώς προβλέψιμα. Aκόμα και αν η ελληνική πολιτεία δεν χρηματοδοτήσει κάποιο νέο τζαμί τύπου Athens Mall, (όπως μαθαίνω πως ετοιμάζεται να κάνει), υπάρχει άφθονη χρηματοδότηση απο την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Πακιστάν για να χτιστούν χιλιάδες τζαμιά ανα την Ελλάδα. Οι προσευχές θα επεκταθούν στους δρόμους και τις γειτονιές (κατα τα πρότυπα του Παρισιού), καθώς και στα σχολεία. Η ισλαμική διανόηση θα προμηθεύσει ιμάμηδες και μουλάδες για όλη ελληνική επικράτεια (κατα τα πρότυπα του Λονδίνου), θα χτιστούν ισλαμικά βιβλιοπωλεία και πολιτιστικά κέντρα, και σε κάποια στιγμή θα δημιουργηθεί και ενα ισλαμικό πολιτικό κόμμα για πολιτική εκπροσώπηση. Η δεύτερη γενιά των εν ελλάδι γεννημένων ισλαμιστών θα προμηθεύσει την νομική και ακαδημαική εκπροσώπηση των υποταγμένων. Λογικό βέβαια ειναι να δημιουργηθεί και ενα ισλαμικό public relations team, για τηλεπαράθυρα, θρησκευτικά πρωινάδικα και άλλες εκδηλώσεις. Το ισλάμ διαθέτει αφοσιωμένους στρατιώτες να το ακολουθήσουν απο τις γειτονιές μέχρι το Κοινοβούλιο.

Οι παρατηρήσεις μου είναι καθαρά κοινωνιολογικές. Η Ελλάδα μπορεί στρατηγικά να εξισλαμισθεί μέσα σε μερικές γενιές. Μήπως ο κύριος Ερντογάν κανόνισε να μας παραχωρήσει το εκκλησάκι της Σουμελά στα βάθη της Τουρκίας, και την σχολή της Χάλκης, σε αντάλλαγμα τον εξισλαμισμό της ελληνικής κοινωνίας;
----------------
Προσευχές "Κουρμπάν Μπαϊράμ" οργανώθηκαν μέχρι και την Πρέβεζα, και η ισλαμική διανόηση έστειλε ήδη τους πρώτους αντιπροσώπους της απο την Αίγυπτο. Το βιντεάκι που παραθέτω απο το Παρίσι.

37 comments:

  1. Locus μου,
    Η ελληνική πολιτεία, όμως, βοηθά αυτή τη στρατηγική που αναφέρεις, με το να μην έχει ακόμη επιτρέψει την ανέγερση στην Αθήνα μουσουλμανικού τεμένους, όπου οι Μουσουλμάνοι να μπορούν να ασκούν τα θρησκευτικά τους δικαιώματα, χωρίς να προκαλούν. Αυτό απαιτεί η θρησκευτική ελευθερία και η ανεξιθρησκεία που ευαγγελίζεται το Ελληνικό Σύνταγμα.

    ReplyDelete
  2. Mερόπη μου γειά σου. Οπως είπα, οι παρατηρήσεις μου είναι μόνον κοινωνιολογικές. Απο το σχόλιό σου συνθέτω πως ενα επιχείρημα είναι πως δεν υπάρχει χώρος οργανωμένης προσευχής, συνεπώς όταν υπάρξει όλα θα βαίνουν ομαλά. Θα σταματήσει όμως αυτό την ιστορική και κοινωνική εξάπλωση του Ισλάμ; Και ιστορικούς και κοινωνιολόγους έχουμε στην Ελλάδα. Ας μας δώσουν μια γνώμη.

    ReplyDelete
  3. Να δούμε αν και πότε θα το εμπεδώσουμε επιτέλους ως λαός πως οι πολιτιστικές κερκόπορτες από μέσα ανοίγουνε...
    Πίκρα...

    ReplyDelete
  4. Η Μερόπη έθεσε σε σωστή βάση το θέμα.
    Δεν εχω καμιά σχέση με οποιαδήποτε θρησκεία και πράγματι το Ισλάμ ενώνει τους οπαδούς από διάφορα μέρη στην θρησκευτική του βάση.
    Για τον λόγο αυτό είναι επιτακτική η ανάγκη ίδρυσης τζαμιού που να μπορεί η πολιτεία να ελέγχει την δραστηριότητα του και βέβαια αυτό να μην ιδρυθεί από σαουδαραβικά κεφάλαια.
    Ότι απαγορεύεις συσπειρώνεται εναντίον σου.
    Είναι χαρακτηριστικό ότι αφ΄ότου έπαψαν να υπάρχουν οι γνωστοί περιορισμοί στην μειονότητα της Θράκης μειώθηκε η εξάρτηση του πληθυσμού από το προξενείο και τους ιμάμηδες και το κόμμα που έφτιαξαν συγκέντρωσε μονοψήφιο νούμερο.

    ReplyDelete
  5. Όπως πάντα μαζί σου απόλυτα στο σκεπτικό, οριζοντίως και καθέτως. Και σκέφτομαι... ναι, η Ευρώπη δεν έχει και πολύ φαγούρα περί θρησκείας και εκκλησιών (ενώ οι ΗΠΑ έχουν, ιδίως στο midwest), και το Ισλάμ πράγματι προχωρεί όπως λες. Οι Ευρωπαϊκοί μας νόμοι μάλιστα επιβάλλουν την ανεξιθρησκία και διαχωρισμό θρησκείας-κράτους το οποίο και παίζει κατ' ευθείαν στο χέρι της μειονότητας που καθημερνά δυναμώνει.

    Αλλά ο Έλληνας; Θα εξισλαμιστεί σε μια δυό γενιές; Εδώ πρέπει να υπολογίσουμε ότι ενώ πάμπολλοι έχουν φύγει από την Ρωμαίικη Ελληνική Ορθόδοξη εκκλησία, πολλοί από αυτούς, ένα σεβαστό ποσοστό, δεν το έκαναν αυτό από κίνητρα φιλοσοφίας, ιδεολογίας, ή κάτι παρόμοιο σεβαστής ισχύος και ανθεκτικότητας σε ιδεολογικούς σεισμούς, παρά έφυγαν, κατά την γνώμη μου, μόνο επειδή είναι αν-βογκ να θεωρείται η θρησκεία ξεπερασμένη -κι έτσι οι κάτοικοι του Ελλαδιστάν, αποπέμποντας την θρησκεία των παππούδων και γιαγιάδων τους νομίζουν ότι γίνονται πιο Ευρωπαίοι.

    Τελικά αυτό ίσως και βοηθήσει στο να μην εξισλαμιστούν -γιατί στις πράξεις του μέσου Έλληνα λείπει η σκέψη, η μόρφωση και η υπευθυνότητα, αρετές που είναι απαραίτητες για να δημιουργήσουν μια τέτοιου είδους εκλογή και αλλαγή. Η Ελλάδα χάνεται, δεν υπάρχει αμφιβολία, φραγκεύει, επειδή δεν κατάλαβε κανείς ότι η θρησκεία είναι οι παραδόσεις και χωρίς παραδόσεις ένας λαός είναι το μηδενικό προς το οποίο οδεύουμε -μα για τον ίδιο λόγο νομίζω ότι δεν θα πιάσει το Ισλάμ τόσο εύκολα... απλώς θα βοηθήσει η εξέλιξη που περιγράφεις στο να πέσει το Ευρωπαϊκό προσωπείο και να φανεί ο ρατσιστής, εγωιστής Έλληνας.

    Στο κάτω-κάτω, φαντάζεσαι τον Έλληνα του "τι-λε-ρε-πού θα μου πεις εμένα τι θα κάνω" να δεχτεί -έστω και για θέα μπροστά του, την απόλυτη υποταγή που είναι το Ισλάμ;

    ReplyDelete
  6. εγω πιστευω οτι αυτα τα πραγματα ( πολιτισμοι , θρησκειες κ.λπ.) δεν λυνονται με νομους και με πολιτικη "συνορων" , το ισλαμ ποτε δεν ασκησε επιθετικο πολιτιστικο πολεμο , οπου επικρατησε ηταν γιατι ηταν ενας εξαιρετικα ανεπτυγμενος πολιτισμος , μην μας διαφευγει πως η αλγεβρα , οι αριθμοι που χρησιμοποιουμε σημερα , η χημεια αλλα ακομα και η αρχιτεκτονικη ειναι αραβοισλαμικα δημιουργηματα.

    ReplyDelete
  7. Θα συνταχθώ μάλλον με την ομάδα που δεν "φοβάται" επικράτηση του Ισλάμ.

    Ισλαμιστές υπήρξαν εδώ και παλιότερα, δεν είναι η πρώτη φορά που "πατούν" τα χώματά μας, και δεν νομίζω να ήταν από τους "φανατικούς" .....
    Ακόμη και σήμερα πχ οι Αλβανοί είναι σε μεγάλο βαθμό ισλαμιστές , αν δεν κάνω λάθος, αλλά το "κρύβουν" θαυμάσια......
    Θέλω να πω δλδ ότι ο φανατισμός απαιτεί πολλές παραμέτρους για να υπάρξει και δεν είναι ταυτόσημος με το Ισλάμ, τον χριστιανισμό κλπ.

    Είναι πιθανόν σύντομα να ακούω στην γειτονιά μου και τον Ιμάμη , δεν το θεωρώ κακό, αρκεί να μην βάλει μεγάφωνα.
    Παρεμπιπτόντως , καλό είναι και οι εκκλησίες να σταματήσουν τα μεγάφωνα και τις καμπάνες ,και να επιστρέψουν στα σήμαντρα, όλοι έχουν ρολόι πια καθώς και διπλά τζάμια.

    ReplyDelete
  8. Η γνώμη μου είναι ότι ο Locus το έθεσε πολύ ωραία το θέμα. Και οι υπόλοιποι σχολιαστές δεν κατάλαβαν τίποτα! Κάτι που επιβεβαιώνει τη θέση του Locus.

    Δεν είναι ο περιορισμός και η απαγόρευση που προκαλεί τη "συσπείρωση". Στο Λονδίνο και το Παρίσι δεν υπήρχε περιορισμός.

    Δυστυχώς είναι τρομερά δύσκολο το πρόβλημα. Δε βλέπω να υπάρχει λύση. Όχι για την Ελλάδα, που ούτως ή άλλως είναι ανίκανη στο να λύσει οτιδήποτε. Αλλά κυρίως για την Ευρώπη. Αυτά τα προβλήματα λύνονται πολύ εύκολα ... ΠΡΙΝ δημιουργηθούν. Τώρα είναι αργά! Το παράδειγμα της Γερμανίας δείχνει ξεκάθαρα ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι αδύνατο να ενσωματωθούν. Ούτε σε 50 χρόνια, ούτε σε περισσότερα.

    ReplyDelete
  9. Ο Ισλαμισμός διέρχεται τώρα -τηρουμένων των ιστορικών αναλογιών-την περίοδο που διέρχονταν ο Χριστιανισμός την εποχή των σταυροφοριών.
    Η δυναμική και οι στόχοι του είναι περίπου οι ίδιοι.
    Ας ξαναδιαβάσουμε λοιπόν την ιστορία για τους στόχους και τις πρακτικές του χριστιανισμού τον 12το αιώνα και ας κάνουμε μία επικόλληση στην εποχή μας.
    Το Locus έβαλε σωστά το θέμα. Ας στείλει όμως το κείμενο και στο υπουργ. εξωτερικών. Ισως ξυπνήσουν.
    Είμαι αυστηρά υπερ των πολυπολιτισμικών κοινωνιών.
    Η εποχή όμως αυτή δεν ήρθε ακόμα, Δυστυχώς.

    ReplyDelete
  10. κανείς υπεύθυνος δε θα βγει να υποστηρίξει την πραγματικότητα και το τι θα γίνει με τη λογική που προσπαθούν να μας προωθήσουν. γιατί πολύ απλά, πληρώνονται για να το βουλώσουν!
    μόνοι μας ότι καταφέρουμε.

    καλη σου μερα μάκη

    ReplyDelete
  11. Κάνετε λάθος για τους Αλβανούς. Οι Αλβανοί έχουν με το Ισλάμ πολύ λίγη σχέση, επειδή υπήρξαν μακροχρόνια υπό κομμουνιστική καταπίεση. Τους είχε ασκηθεί πολιτική εκρίζωσης του Ισλάμ από το κομμουνιστικό καθεστώς (να και κάτι καλό) και γενικώς έχουν μάθει να μην είναι περήφανοι για την θρησκευτική τους ταυτότητα (όσοι την διατηρούν ακόμη). Γι΄αυτό και πολλοί έχουν ονόματα λατινικής ρίζας και όχι από την ισλαμική παράδοση (Μωχάμετ κτλ). Οι Αλβανοί μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς γενικά ενσωματώνονται και δεν νομίζω ότι πρόκειται ποτέ να συστήσουν μαχητική θρησκευτική μειονότητα. Αυτά τουλάχιστον μου έχουν διηγηθεί Αλβανοί και αυτά έχω καταλάβει από την επαφή μου μαζί τους. Δεν θα συμβεί όμως το ίδιο με τους Πακιστανούς ή Αφγανούς πχ. μετανάστες β' γενιάς.

    Και επειδή συγχρωτίσθηκα με Άραβες στο Παρίσι, μπορώ να πω ότι δεν ενσωματώνονται καθόλου εύκολα στον Ευρωπαϊκό τρόπο σκέψης, πίσω από το Ισλάμ κρύβεται πάντα η Ιδέα της επικράτησης στον κόσμο και της επιβολής του Ισλαμικού Νόμου και τέλος πως ΝΑΙ, ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΣΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΟΥΣ ΒΑΔΙΖΟΥΝ ΒΑΣΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ.

    YΥ.Γ.: Το video είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό και απόλυτα ρεαλιστικό για τα όσα συμβαίνουν στη Γαλλία...

    ReplyDelete
  12. Το ρεύμα της λαθρομεταναστευσης θα ανακοπεί ΜΟΝΟ εάν λειτουργήσει αξιόπιστη διαδικασία επαναπροώθησης στη χώρα προέλευσης και δεν εννοώ βέβαια την τουρκία.

    Εάν δεν λειτουργήσουν διακρατικές συμφωνίες σε επίπεδο εε ώστε οι χώρες προέλευσης να αναγκαστούν να δέχονται υποχρεωτικά πίσω τους λαθρομετανάστες, τα πράγματα θα πηγαίνουν συνεχώς προς το χειρότερο και ίσως φτάσουμε να ζήσουμε νέες νύχτες του αγίου βαρθολομαίου. Ηδη η περιοχή του αγίου παντελεήμονα έχει μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη.

    Καμμία κοινωνία δεν μπορεί επι μακρόν να δέχεται αυτή την κατακλυσμιαία και ανεξέλεγκτη είσοδο λαθρομεταναστών χωρίς στο τελος να ξεσπάσουν μη ελεγχόμενες καταστάσεις.

    Χύθηκαν ποταμοί αίματος μέχρι η ευρώπη να ξεφορτωθεί το σκοταδισμό του μεσαίωνα και τώρα επιστρέφει εισαγόμενος απο την ανατολή με τις κυβερνήσεις να παρακολουθούν άβουλες τη γιγάντωση του φαινομένου, όπως ακριβώς οι ευρωπαίκες κυβερνήσεις παρακολουθούσαν το ναζισμό να φουντώνει χωρίς να τον παιρνουν στα σοβαρά.

    Είναι γνωστό ότι η δημοκρατία απο τη φύση της τρέφει φίδια στον κόρφο της γιατί η ελευθερία δράσης επιτρέπει δράση στους εχθρούς της ελευθερίας.

    Μία τέτοια ομάδα είναι οι φανατικοί μουσουλμάνοι. Μια άλλη είναι οι ακροδεξιοί φασίστες. Μία τρίτη είναι οι κομμουνιστές που ονειρεύονται δικτατορίες του προλεταριάτου.

    Νομίζω ότι για όλες αυτές τις ομάδες η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μια:

    Καμμια ανοχή στους εχθρούς της ανοχής.

    Οποιος δεν σέβεται βασικούς κανόνες της δημοκρατίας να πάει πίσω στον μουσουλμανικό του παράδεισο.

    ReplyDelete
  13. Σε άλλες εποχές θα σου έγραφα. "μα τι λες" ;

    Σήμερα όμως έτσι έχει η κατάσταση.
    Ανεξάρτητα από το πόσο συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τέτοιους πολίτες πραγματικά υποτεγμένους σε μια θρησκεία, δεν παύει να ισχύει το γεγονός ότι, αυτό είναι και το όπλο τους.

    Και έχει αποδειχθεί ότι είναι δυνατό.

    Προσωπικά δεν διαφωνώ με την δημιουργία τόπων λατρείας καμιάς θρησκείας στην Ελλάδα.

    Ανησυχώ όμως για όσους την θρησκεία την διατηρούν ως μέσο άσκησης εξουσίας- όλων των μορφών.

    Καλημέρα

    ReplyDelete
  14. Γενικά πιο πολύ με βρίσκει σύμφωνη η θέση του Yosemite Sam και ειδικά η φράση "Χύθηκαν ποταμοί αίματος μέχρι η ευρώπη να ξεφορτωθεί το σκοταδισμό του μεσαίωνα και τώρα επιστρέφει εισαγόμενος απο την ανατολή".

    Αναρωτιέμαι, κιόλας με χαιρεκακία τι να πιστεύουν οι άθεοι για το ζήτημα αυτό...

    Ωστόσο, η ανέγερση τζαμιού θα αφαιρούσε τα προσχήματα τύπου "στην ελλάδα είναι ρατσιστές" και επιπλέον, το τί είναι εσωμάτωση είναι μία πολύ σχετική έννοια.
    Χριστιανοί δεν θα γίνουν ποτέ ούτε θα ζουν σαν εμάς. Ωστόσο, αν πηγαίνουν στα ίδια σουπερμάρκετ και στα ίδια μπαράκια, στους ίδιους δρόμους και στις ίδιες δουλειές, τότε αυτό δεν είναι κάτι το κακό.

    Αν τους δοθεί η ευκαιρία να ζήσουν με τον τρόπο τους μεν αλλά μέσα στα δικά μας παραγωγικά πλαίσια και οργάνωση (τρομάρα μας) με τρόπο ομαλό και χωρίς κατατρεγμούς τότε η συσπείρωσή τους δεν θα αποτελεί τίποτα άλλο από το να μαγειρεύουν με τον ίδιο τρόπο και να φορούν τα ίδια ρούχα.

    Το πλήθος τους και η λαθραία τους ταυτότητα, είναι κάτι που δεν μπορεί μόνη της η ελληνική πλευρά να αντιμετωπίσει, γιατί αν δεν φροντίσουν χώρες όπως η τουρκία να τους επιτρέπουν τη διέλευση, και όσο μαίνονται πολέμοι στις πατρίδες τους και όσο η ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα από αφρική, ασία και ευρώπη, ησυχία δεν θα βρούμε.

    ReplyDelete
  15. Φίλε Locus και εγώ θα συνταχθώ με τις απόψεις που συνδυάζουν οι περισσότεροι στην ανάρτηση σου. Ναι, ο Μουσουλμανισμός είναι ένα πρόβλημα στις Δυτικές κοινωνίες και ο λόγος είναι ότι περισσότεροι μουσουλμάνοι είνια δύσκολο να ενταχθούν, αλλά από εκεί και πέρα δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα στο μέλλον με κόμματα κτλ. Εξάλλου κοινωνιολογικά, κάτι τέτοιο δεν έγινε ούτε στην Αγγλία ούτε στη Γαλλία που έχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα. Και φέρνω για παράδειγμα το Λονδίνο.

    Το ερωτημα όμως εγώ θα το έθετα σε άλλη βάση. Ναι σύμφωνοι, οι μουσουλμάνοι και όλοι οι άλλοι έχουν δικαιώματα και πρέπει να τα σεβαστούμε ως ευρωπαίοι πολίτες. Αλλά και εμείς οταν πάμε στις χώρες του έχουμε δικαιώματα που δεν γίνονται σεβαστά. Ο Μουσουλμάνος μπορεί να προσεύχεται στη χώρα μου, να βγαίνει έξω όποτε θέλει, να παντρεύεται κτλ. Εγώ μπορώ να κρατήσω το χέρι της κοπελιάς μου στη Σαουδική Αραβία; Μπορώ να βγω να πιω μια μπύρα; "Γιατι..." θα μου πεις. Πες ότι είμαι για δουλειά. Με σέβεται το εκεί κράτος; εδώ όμως ο πολίτης του ζητάει να τον σέβομαι.

    Αποψη μου είναι ότι η Ευρώπη αλλάζει απέναντι στη μουσουλμανική μειονοτητα που κατοικεί στις χώρες της. Ηδη η Γαλλία έκανε την αρχή. Η μπούργκα απαγορεύτηκε παρά τις αντιδράσεις και τις απειλές για «ιερό πόλεμο». Η Δανία πρόπερσι δεν υποχώρησε στις απειλές των σκληροπυρηνικών Μουσουλμάνων και επέτρεψε την δημοσίευση σκίτσων που απεικονίζουν τον Προφήτη. Η Μεγάλη Βρετανία άρχισε να δίνει πιο δύσκολα άδειες παραμονής, να εξετάζει περισσότερο τις αιτήσεις και να βάζει εξετάσεις γλώσσας. Η Ευρώπη αλλάζει. Δεν γίνεται πιο συντηρητική αλλά απεναντίας. Γίνεται πιο δίκαιη. Ισότητα σημαίνει να έχουμε ίσα δικαιώματα και ίσες υποχρεώσεις. Αν ο Αραβας κυκλοφορεί ελεύθερα με τη γυναίκα του ντυμένη σαν τον χάρο στους δρόμους του Λονδίνου, θέλω και εγώ να κυκλοφορώ με την κοπελιά μου χέρι-χερι στη Ντόχα.

    Οτιδήποτε λιγότερο από αυτό είναι αγενές και ρατσιστικό απέναντι σε μία ανεκτική Ευρώπη και στους πολίτες της. Και το να μένει μια γυναίκα κλειδωμένη σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου κατά την επίσκεψη της με τον σύντροφο της σε μία Μουσουλμανική χώρα δεν είναι ούτε δημοκρατικό, ούτε αποδεκτό από τις αξίες του Δυτικού κόσμου. Τέτοιες πρακτικές φουντώνουν το μίσος των αδικημένων Ευρωπαίων απέναντι στις χώρες αυτές και κάνουν ακόμα πιο δύσκολη της ενσωμάτωση των μεταναστών στις Δυτικές κοινωνίες.

    Πρέπει κάποτε να ζητήσουμε τα αυτονόητα. Τη φιλοξενία που τους παρέχουμε «σπίτι» μας να μας την παρέχουν και στο δικό τους.

    ReplyDelete
  16. @NdN
    Τόσο σωστά τα λές....

    ReplyDelete
  17. Συμφωνώ με αυτά που πιστεύει ο Univers.

    ReplyDelete
  18. H ιστορία της ανθρωπότητας είναι γεμάτη μετακινήσεις πληθυσμών απο φτωχότερες σε πλουσιότερες περιοχές με την δημογραφική αλλοίωση που ακολουθούσε. Τον 3ο μ.Χ. αιώνα η μετακίνηση των γερμανικών φυλών, κατέλυσε την ρωμαϊκή αυτοκρατορία και τον κέλτικο κόσμο της δυτικής ευρώπης, ενώ η μετακίνηση των σλάβικων φυλών του 6ου μ.Χ. αιώνα συρίκνωση την Βυζαντινή αυτοκρατορία την οποίαν κατέλυσε η μετακίνηση των τουρανικών φυλών. Οπως η Ευρώπη του 3ου π.Χ. αιώνα δεν έχει καμμία πολιτιστική και πληθυσμιακή σχέση με την Ευρωπη του 6ου μ.Χ αιώνα έτσι και η σημερινή Ευρώπη δεν θα έχει καμμία σχέση με αυτή του 25ου μ.Χ. αιώνα. Η ιστορία δεν είναι στατική αλλά δυναμική και όπως και στην φύση, η επιβίωση δεν είναι υποχρεωτική. Πιστεύω ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια ακόμα μετακίνηση πληθυσμών απο τις περιοχές του πλανήτη που οι δυτικοί φρόντισαν να παραμείνουν φτωχές χωρίς να σκέφτονται τις συνέπειες. Για την Ελλάδα παραμένω αισιόδοξος διότι αποδείξαμε στους αιώνες την δυνατότητα διατήρησης της ταυτότητας μας παρ' όλες τις ξενες επιδράσεις.

    ReplyDelete
  19. Branwen66-
    Σε αυτό ακριβώς αναφέρομαι. Το τί θα γίνει, και το πώς θα αντιδράσει η ελληνική κοινωνία είναι άλλη συζήτηση. Το ισλάμ διεισδύει στην Ευρώπη πολιτιστικά. Η εθνολογικά ομοιογενής Ελλάδα θα έχει κάτι να ασχοληθεί στο μέλλον. Αδύνατον να αποφύγουμε την συγκατοίκηση.

    ReplyDelete
  20. Αθεόφοβε-
    Δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε στη Θράκη για να εκφέρω γνώμη, εντούτοις δεν καταννοώ γιατί η ελληνική πολιτεία ασχολείται με το χτίσιμο εκκλησιών, και πως έτσι θα μπορέσει να "ελέγξει" τί. Εμείς οι Ελληνες στην Αμερική, χτίσαμε πρόσφατα μια ελληνική εκκλησία, την Αγία Παρασκευή, με δικα μας λεφτά. Φέραμε μάλιστα και την Χάρις Αλεξίου εδώ για μια συναυλία που μάζεψε και τις τελευταίες 400 χιλιάδες που μας χρειαζότανε. Υποχρεούμεθα όμως να τηρούμε τις θρησκευτικές μας επιθυμίες εντός του χώρου της Εκκλησίας. Προσευχές στο δρόμο, καμπάνες και τέτοια απαγορεύονται. Αντίθετα, όπως διαπιστώνω, στην Ευρώπη οι πάντες είναι στο δρόμο. Πληροφορούμαι μάλιστα πως το 95% των ιμάμηδων που στελέχωσαν τζαμιά και σχολεία στο Λονδίνο έρχεται απο το Πακιστάν, και ειναι σκληροπυρηνικοί ισλαμιστές. Αυτό πως θα το ελέγξουμε;

    ReplyDelete
  21. thinks-
    Εννοώ βεβαίως κοινωνικό και πολιτιστικό εξισλαμισμό, όχι οτι οι Ελληνες θα γίνουν μουσουλμάνοι, αλλά οτι δημογραφικά στην Ελλάδα θα υπάρχουν όλοι και πιο πολλοί ισλαμιστές, πληθυσμιακά, μέχρι η πληθυσμιακή ισορροπία να γύρει προς την ισλαμική μεριά.

    Ξέρουμε απο την Ιστορία, πως η θρησκεία ειναι ισχυρότερο συστατικό απο την εθνικη γλώσσα. Η γλώσσα χάνεται απο γενιά σε γενιά, η θρησκεία επιμένει. Στις δύο μεγαλύτερες ανταλλαγές πληθυσμών στην Ιστορία, αυτή μεταξύ Ινδίας-Πακιστάν και Ελλάδος- Τουρκίας, το φίλτρο χωρισμού ήταν η θρησκεία, όχι η γλώσσα.

    Το πώς θα αντιδράσουν οι Ελληνες θα το δούμε. Αλλά ας μην εθελοτυφλούμε πως θα έχουμε κάποιον πολιτιστικό πόλεμο. Κοιτάξτε στην Ευρώπη. Παντού ο πόλεμος μαίνεται.

    ReplyDelete
  22. giorgos-
    Δεν διαφωνώ καθόλου πως το Ισλάμ υπήρξε ενας πολιτισμός με πολλές επιστημονικές επιδόσεις. Αν όμως η εξάπλωση μιας θρησκείας ήταν άμεση συνάρτηση του επιστημονικού επιπέδου ενός πολιτισμού, τότε η εξάπλωση του Ισλάμ σήμερα θα είχε σταματήσει, και ο Χριστιανισμός θα σάρωνε. Κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει. Επομένως αλλού πρέπει να αναζητήσουμε την εξάπλωση του ισλάμ.

    ReplyDelete
  23. Φίλε glam το πόστ δεν λέει "φοβηθείτε", απλά διατυπώνει μια συλλογιστική περί της εξάπλωσης του Ισλάμ. Θέλουμε δεν θέλουμε, βαδίζουμε στα ίχνη μιας κοινωνίας δύο μεγάλων θρησκειών. Πρίν αποφασίσουμε αν αυτό είναι καλό η κακό, ας τουλάχιστον συμφωνήσουμε στο ό,τι οι νέοι συγκάτοικοι δεν είναι καθόλου συντηρητικοί. Εχω βέβαια και κάποιες αμφιβολίες αν καμπάνες και μεγάφωνα θα σταματήσουν στο μέλλον. Βεβαίως και θα επιθυμούσα να συνειπάρξουμε ειρηνικά.

    ReplyDelete
  24. Ούτε εγώ βλέπω κάποια λύση φίλε xristaki, είναι πλέον αδύνατον να αποφύγεις την δημογραφική αλλαγή που φέρνει και τα υπόλοιπα. Η πολιτιστική "επίθεση" του Ισλάμ είναι ειρηνική, και έχει λαική απήχηση. Τώρα αποτελεί 10% του ελληνικού πληθυσμού. Θα ήταν εντελώς ηλίθιο να υποθέσουμε πως δεν βλέπουμε την συνέχεια. Αρκεί να κοιτάξουμε την Ευρώπη. Το επόμενο ερώτημα ειναι "μπορούν οι δύο αυτοί πολιτισμοί να συνυπάρξουν?". Μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να αφομοιωθούν στη Δύση πολιτιστικά. Προσωπικά το θεωρώ αδύνατον. Δεν το έχω δεί πουθενά.

    ReplyDelete
  25. Ξερά στάχυα καλωσήρθες. Πολυπολιτισμικές κοινωνίες; Υπάρχουν; Ισως κάποιοι θύλακες φιλελευθερισμού σε μερικές πόλεις, Νέα Υόρκη, Λονδίνο. Ισως να πρόκειται για μια ιστορική περίοδο Σταυροφορίας, όπως λές. Αλλα εδώ δεν υπάρχει βία. Ο στρατός του Ισλάμ είναι ειρηνικός, και έχει μεγάλη λαική απήχηση. Οι Σταυροφορίες κατέξηξαν σε αποτυχία. Εδώ μάλλον θα έχουμε άλλη εξέλιξη.

    ReplyDelete
  26. Ρια μου δεν ξέρω τι θα καταφέρουμε, αλλά ας συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε αυτό που βλέπουμε. Είναι υπαρκτό. Η Ελλάδα αλλάζει αποκτώντας δύο μεγάλες θρησκείες.

    Η προσωπική μου ιστορική παρατήρηση είναι πως η ύπαρξη δύο θρησκειών, δύο γλωσσών, κλπ σε μια κοινωνία μάλλον διχαστικός παράγοντας είναι. Η ας πούμε πως είναι ενωτικός παράγοντας, που σχεδόν πάντα στο τέλος παίρνει άσχημη ανατρεπτικη τροπή. Δεν θα επιμείνω στο θέμα. Απλά εδώ συλλέγω γνώμες. Στην περίπτωση της Ελλάδας βλέπω κάποιο πολιτιστική σύγκρουση στο βάθος.

    ReplyDelete
  27. univers-
    κ.Βαρδάκα-

    Ο univers με πρόλαβε. Τα ίδια θα έλεγα και εγώ για τους Αλβανούς. Ερχονται πολιτιστικά απο ενα περιβάλλον αθείας και ειναι αφομοιώσιμοι στην ελληνική κοινωνία. Είναι άλλωστε γείτονες, βαλκάνιοι, και η Ελλάδα τους θυμίζει τον τόπο τους.

    Οι προερχόμενοι απο τις σκληροπυρηνικές χώρες του Ισλάμ δεν ειναι κατα την γνώμη μου αφομοιώσιμοι. Αίγυπτος, Πακιστάν, Σομαλία, Αφγανιστάν. Και αυτοί θα αποτελέσουν τον στρατο των προσευχών. Το βίντεο απο το Παρίσι δείχνει και το μέλλον. Η συζήτηση περί σύγκρουσης πολιτισμών δεν εχει ακόμα αρχίσει στην Ελλάδα, τα κόμματα κάνουν πως αγνοούν το θέμα, θα μας επισκευφθεί πάντως στο μέλλον. Και δεν βλέπω γιατί η Ελλάδα θα διαφέρει απο το Παρίσι.

    ReplyDelete
  28. Η θρησκεία φίλη Βάσσια ειναι ενας πολύ δυνατός παράγοντας και δεν καταπολεμείται. Αδύνατον να απαγορεύσεις τη δημιουργία εκκλησιών. Θα γίνει και εδώ ό,τι γίνεται συχνά στην Ιστορία. Μια τρομερή πολιτιστική σύγκρουση. Την έκβαση θα την δούμε στο μέλλον. Θα ειναι όμως μια βίαιη σύγκρουση.

    ReplyDelete
  29. Yosemite-
    Αθηνά -

    Αφού συμφωνείτε, σας βάζω μαζί. Ολα αυτά περι συνοριακών περιορισμών και διακρατικών συμφωνιών ακούγονται καλά, αλλά έχουν αποτύχει παντού. Η Αμερική έχει πάνω απο 10 εκατομμύρια παράνομους,η Ευρώπη το ίδιο, Λονδίνο και Παρίσι είναι τίγκα λαθραίους, η Γερμανία δήλωσε πως ο πολυπολιτισμισμός πέθανε, το Τορόντο μοιάζει με Ισλαμαμπάντ, φιλελεύθερες χώρες όπως η Ολλανδία κι η Δανία αντιδρούν άσχημα, γενικά δεν βλέπω μείωση του φαινομένου.

    Καλώς, αν όπως λέει η Αθηνά, καταφέρουμε να ζήσουμε όλοι ήρεμα, στις ίδιες γειτονιές και ψωνίζοντας στα ίδια σούπερ μάρκετ. Αν μπορούμε. Γιατί κάθε περιορισμός μεταναστών, έχει αποτύχει παντού. Γι αυτό πιστεύω πως η Ελλάδα θα εξισλαμισθεί γρήγορα και σε μεγάλο βαθμό. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.

    ReplyDelete
  30. Εγω φίλε ΝdΝ θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Κανενα δικαίωμα δεν έχεις στις μουσουλμανικές χώρες. Ο σκοταδισμός είναι ισοπεδωτικός. Το Ισλάμ είναι η απόλυτη αλήθεια που πρέπει να εξαπλωθεί. Η Σαουδική Αραβία έχει γυναίκες γιατρούς που δεν μπορούν να έχουν δίπλωμα αυτοκινήτου. Ενώ στην Ευρώπη δεν έχουμε καμμία απαίτηση. Και γιατί να μήν γίνει ενα ισλαμικό κόμμα? Ποιός θα το εμποδίσει. Απο ψήφους το Λονδίνο είναι γεμάτο. Απλά δεν έγινε μέχρι τώρα.

    --------------------
    Φίλτατε δ.σ. θα σε βάλω στους σιωπηλούς συμφωνητές μου. Νάσαι καλά εκεί στη Σουηδία:)

    ReplyDelete
  31. H ιστορία δεν είναι στατική αλλά δυναμική και όπως και στην φύση, η επιβίωση δεν είναι υποχρεωτική. Πιστεύω ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια ακόμα μετακίνηση πληθυσμών απο τις περιοχές του πλανήτη που οι δυτικοί φρόντισαν να παραμείνουν φτωχές χωρίς να σκέφτονται τις συνέπειες.

    Φίλε vassper μου άρεσε πολύ το σχόλιό σου. Συμφωνώ. Ετσι το βλέπω και εγώ. Ολα αλλάζουν. Και τώρα ο Τρίτος Κόσμος μετακομίζει στον Πρώτο. Θα ειναι ο αιώνας της εκδίκησης. Ολες οι αποικίες στη μητρόπολη.

    Για την Ελλάδα δεν θα εκφέρω γνώμη ακόμα. Είναι μια ιδιάζουσα ιστορική περίπτωση. Θα δούμε πόσο αντέχει.

    ReplyDelete
  32. Για τον vassper και όλους τους άλλους που με μοιρολατρία-και τρόμο- βλέπουν τον επερχόμενο εξισλαμισμό της Ευρώπης παρατηρώ τα εξής:
    Εάν εμμένουμε στις αξίες μας, στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό μας, στην τέχνη μας, στην δημοκρατία μας, στον νομικό πολιτισμό μας, στην ισότητα των φύλων, στον ορθολογισμό, στην αντιμετώπιση της ζωής όχι ως αποτέλεσματος της προδιαγεγεραμμένης μοίρας αλλά της ελεύθερης ατομικής βουλήσεως μας, μακράν θεοκρατικών θεωρήσεων, εαν πιστεύουμε στον Ευρωπαϊκό ουμανισμό πρέπει να αντιδράσουμε.
    Και όσο ταχύτερα αντιδράσουμε τόσο ασφαλέστερα και με μικρότερο κόστος θα πετύχουμε να διατηρηθούν οι Ευρωπαϊκλές αξίες μας.

    ReplyDelete
  33. Αγαπητέ μου Χρίστο Βαρδάκα-
    Δεν ήθελα να σκορπίσω σ' αυτό το πόστ την προσωπική μου γνώμη για το τί νομίζω πως πρέπει να κάνουμε ως Ελληνες, αλλά να μαζέψω τις αντιδράσεις φίλων που ζούν στην Ελλάδα δίνοντας απλώς μερικές παρατηρήσεις. Και αυτό γιατί η συζήτηση γύρω απο τους μετανάστες είναι μεγάλη, και συναισθηματική, και κατα την γνώμη μου έχει πάρει πολιτική χροιά στην Ελλάδα, οπως άλλωστε όλα.

    Η μοίρα μας δεν είναι προδιαγεγραμμένη, αλλα οι δυναμικές είναι, και τουλάχιστον αυτό πρέπει να το δούμε πρώτα. Η Ελλάδα έχει σήμερα 10% μουσουλμανικού πληθυσμού, οργανωμένου όπως φαίνεται πάνω σε κάποιο στρατηγικό στόχο. Οι αριθμοί ειναι αμείλικτοι. Τα δημογραφικά είναι εναντίον του μικρού αριθμού των ελλήνων.

    Η πολιτιστική διαμάχη που επέρχεται δεν θα είναι μεταξύ επιθετικών μουσουλμάνων και ακροδεξιών όπως σήμερα εσκεμμένα σκιαγραφείται. Θα φέρει στο προσκήνιο το θέμα της πολιτιστικής μας ταυτότητας, ως χώρας φιλοξενίας, κάτι που μέχρι τώρα μόνον επιπόλαια έχουμε αγγίξει. Αυτό το θέμα θα το θίξω σε άλλο πόστ.

    ReplyDelete
  34. Αγαπητέ @Locus ,όχι μόνο-τίς περισσότερς φορές- συμφωνώ,αλλά και σε θαυμάζω..
    Τα πρωϊνά,όταν αρχίζω το μπλογοσαφάρι,άν δώ πώς έχεις καινούργιο πόστ, πρώτα βάζω καφέ , και μετα αρχίζω το διάβασμα..
    Σέ απολαμβάνω..

    δ.σ,
    γεροντάκος απ΄τη Σουηδία- τώρα και παππούς..

    ReplyDelete
  35. Αγνωστε φίλε δ.σ. με συγκινείς... Ενας απλός άνθρωπος είμαι που αγωνίζομαι και γώ για τη ζωή μου. Και επειδή νοσταλγώ την πατρίδα, τη ζώ μέσα απο την οθόνη. Νάσαι καλά ανθρωπέ μου.

    ReplyDelete
  36. Για αναλογιστείτε: Αυτά που μπορούνε να κάνουν οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα και στην ευρώπη γενικότερα μπορούνε να τα κάνουν οι χριστιανοί με τέτοια ελευθερία σε κάποιο ισλαμικό κράτος; Σε ορισμένα κράτη ούτε ο σταυρός που φοράμε επιτρέπεται και εννοείται ότι δεν μπορείς να κάνεις το σταυρό σου. Με το στανιό πάνε να μας επιβάλλουν κάτι εντελώς ξένο από την ελληνική και ευρωπαϊκή κουλτούρα. Βασικά ακούω από παντού για δικαιώματα των μουσουλμάνων. Για υποχρεώσεις ούτε λόγος. Για υποχρεώσεις χριστιανών σε μουσουλμανικά κράτη ούτε λόγος. Όλα είναι μέρος ενός καταστροφικού σχεδίου. Σε λίγο καιρό θα φοβόμαστε για το πως μιλάμε γι' αυτούς μέσα στη χώρα μας. Αν δεν προσέχουμε θα πέφτουν καμπάνες. Σκλάβοι μέσα στα σπίτια μας. Τυχαίο; Δε νομίζω!

    ReplyDelete
  37. Φίλε Hackaday γνωρίζεις την απάντηση. Δεν υπάρχει χώρος για τίποτα στις μουσουλμανικές πολιτείες πέραν του Ισλάμ. Η μόνη επιδίωξη της Θεοκρατίας είναι η δόξα του Θεού. Οταν η Ευρώπη έφτιαξε το πρώτο της πειραματικό Σύνταγμα, δεν υπήρχε καμμία αναφορά στον Χριστιανισμό ως πολιτιστικό συστατικό του ευρωπαικού πολιτισμού. Σαν να μήν υπήρξε ποτέ. Τη συνέχεια, λογικά, θα την βιώσουμε στις εξελίξεις του μέλλοντος.

    ReplyDelete