Μέχρι το 2013, το Μνημόνιο αποτελεί θεσμική και νομική υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας, και δεν μπορεί να καταργηθεί.
Το σημερινό Μνημόνιο αποτελείται απο δύο μέρη. Τις διαρθρωτικές αλλαγές τις οποίες δεν θέλει σχεδόν κανένας, (και που οι πολιτικοί μας υποστηρίζουν έξω αλλά όχι μέσα), και την εκταμίευση ενός δανείου 110 δις για 3 χρόνια (το οποίο όλοι περιμένουν αλλά κάνουν πως δεν θέλουν), για να πληρωθεί ο κόσμος στο τέλος του μήνα. Το μίγμα της πολιτικής που ακολουθείται στην Ελλάδα (υφεσιακής κατα γενική ομολογία), και το οποίο έχει στεγνώσει την αγορά, ειναι πασοκικής προέλευσης και δεν περιέχεται στο Μνημόνιο. Επομένως τσακωνόμαστε περί οικονομικής πολιτικής και όχι περί Μνημονίου.
Μετά το 2013, είμαστε θεωρητικά ελεύθεροι να κάνουμε ο,τι γουστάρουμε. Μόνον που τότε, όπως φαίνονται τα πράγματα, θα πέσουμε σε νέο ύφαλο, το Μνημόνιο 2, που τώρα ψήνεται στις Βρυξέλλες. Το σημερινό (πιλοτικό) ελληνικό Μνημόνιο άρεσε τόσο πολύ στη Γερμανία, που τώρα θα το θεσμοποιήσει για όλα τα ξεσαλωμένα piggies με συνοπτικές διαδικασίες. Η νέα δέσμη κανόνων της ΕΕ (που θα καταλήξουν σε νέα συνθήκη κορυφής), θα είναι ενα μόνιμο και καταπελτικό Μνημόνιο, που θα φοριέται απ' ευθείας απο τις Βρυξέλλες, θεσμικά, χωρίς τη συμμετοχή των αναξιοπαθούντων.
Το νέο κεμπάρικο Μνημόνιο θα είναι κάτι σαν το αυτόματο διαζύγιο. Εχεις κύριε χρέος πάνω απο 60% του ΑΕΠ σου; Τσάκο ένα αυτόματο Μνημόνιο. Εχεις έλλειμμα πάνω απο 3% του ΑΕΠ; Κακώς. Τσάκο ένα βελτιωμένο Μνημόνιο. Δεν θα χρειάζεται έτσι να τσακώνεται ο Γιωργάκης με τον Αντωνάκη σε εθνικές ψηφοφορίες υπέρ ή κατά. Θα γλυτώσουμε και μείς το νταβαντούρι με τα τηλεπαράθυρα.
Ενα ακόμα αβαντάζ του νέου γερμανικού Μνημονίου θα είναι πως θα μπορείς να χρεωκοπείς πλέον άνετα και "ελεγχόμενα". Πάλι, για να μην τσακώνονται οι ιθαγενείς, αυτό θα γίνεται με μια απλή ανακοίνωση απο τις Βρυξέλλες. Δεν μπορείς κύριε να πληρώσεις; Κακώς. Τσάκο μία "ελεγχόμενη". Ο λαός θα το μαθαίνει απο τις ειδήσεις.
Εχετε δεί ποτέ σας "ελεγχόμενη πτώχευση"; Μεγάλο ζοριλίκι. Πρώτα μπαίνουν μέσα λογιστές και δικηγόροι, ήρεμοι άνθρωποι, ούτε φωνές ούτε φασαρίες. Κοιτάνε τα νούμερα, υπολογίζουν τη χασούρα, κοιτάνε τί έχεις και τι αξίζεις, σε δένουν νομικά, παίρνουν ό,τι βρίσκουν και φεύγουν. Ακολουθούν κάτι περίεργες εταιρείες που παίρνουν τα έπιπλα, τα ψυγεία, τα κομπιούτερ, τους εκτυπωτές και τις τοστιέρες, τα φορτώνουν σε φορτηγά και φεύγουν. Τελευταίοι μπουκάρουν μέσα κάτι καπιταλιστικά φρικιά, οι λεγόμενοι vulture capitalists, φτωχομπινέδες του συστήματος. Αυτοί ξηλώνουν καλώδια, ξεβιδώνουν πρίζες, ξεκολλάνε μέχρι και τα καζανάκια. Δεν ξέρω αν αφήνουν καθόλου χαρτί τουαλέτας.
Αυτά τα ένδοξα λοιπόν, θα θεσμοποιηθούν μέχρι το 2013. Γερμανικά κόλπα πλέον, τέρμα η διαβούλευση και τα πολυπολιτισμικά. Ολα τα piggies πληροφορούμαι, ειναι ήδη ενθουσιασμένα με το νέο Μνημόνιο. Μπήκαν στη ουρά και υπέγραψαν τη μοίρα τους.
Ο Γιώργος υπέγραψε και για τον επόμενο έλληνα πρωθυπουργό. Το 2013 η Ελλάδα θα έχει χρέος 140% του ΑΕΠ της, και θα ειναι ο πρώτος πελάτης του νέου Μνημονίου. Kάθε χρεωκοπημένος θα δίνει ό,τι έχει. Η Ελλάδα εχει πολλά νησιά. Η Ισπανία επαρχίες. Ετσι περίπου θα δουλεύει το νέο Μνημόνιο.
Επομένως μην τσακώνεστε τώρα για το Μνημόνιο το Ενα, το πειραματικό. Αν θέλετε, στις περιφεριακές εκλογές ψηφίστε τον περιφεριάρχη και δήμαρχο που θέλετε, τον ξάδελφο, τον φίλο, τον κολλητό που επιθυμείτε και γουστάρετε. Αν δεν θέλετε, καθήστε σπίτι σας, διαβάστε βιβλια, κάντε έρωτα, ακούστε σκυλάδικα. Εκλογές μάλλον δεν θα γίνουν γιατί θα καθυστερήσουν το βελτιωμένο Μνημόνιο. Αλλά ακόμα κι άν γίνουν, μην ανησυχείτε. Κάποια κυβέρνηση συνασπισμού θα φτιάξουμε, που θα μας κρατήσει στο σημερινό Μνημόνιο, μέχρι να μπούμε στο ... άλλο Μνημόνιο.
----------------------------------------------------
Στη φωτογραφία, "το μνημείο του χωρισμού", στο Saint Martin. Tο Καραϊβικό piggy χωρίστηκε συνοπτικά και "ελεγχόμενα". Για να μην τσακώνονται στη μοιρασιά οι αποικιοκράτες, έβαλαν εναν γάλλο στη μία άκρη του νησιού και εναν ολλανδό στην άλλη, να περπατήσουν το νησί αντιδιαμετρικά, και το χώρισαν στο σημείο που συναντήθηκαν οι δυό τους. Η Γαλλία, λένε, πήρε λίγο πιο πολύ χωράφι απο την Ολλανδία. Ο ολλανδός αντιπρόσωπος ήπιε στο δρόμο κάτι μπύρες ο μαλάκας, και ψιλοχάθηκε...
Τη μέρα του χωρισμού, ένα ολλανδικό καράβι έφυγε απο το νησί, παίρνοντας μαζί του και 70 τόνους αλάτι,το μόνο και μοναδικό πράγμα που παρήγαγε το δυστυχισμένο νησί. Τεράστια η ανθρώπινη Ιστορία...
Είμαι
-
Η πατρίδα μου είναι το σύμπαν.
Το έθνος μου είναι όλη η ζωή στο σύμπαν.
Είμαι ένα σύννεφο.
Ένα σύννεφο από εφτά δισεκατομμύρια δισεκατομμύρια δι...
6 minutes ago
Locus μου, μου θυμίζεις την Κασσάνδρα στην Τροία... Η οποία βέβαια είχε απόλυτο δίκιο! Κι, εγώ, δηλαδή, είμαι μήπως ο μόνος που πιστεύει ότι η διεθνής οικονομία είναι το καινούργιο όπλο και η κοινή οικονομική πολιτική ο καινούργιος τρόπος με τον οποίον διεξάγονται αποικιακοί πόλεμοι -ότι απλά η Γερμανία πήρε 55 χρόνια παραπάνω απ' ότι περίμενε για να κερδίσει τον πόλεμο. Η πραγματική ερώτηση ίσως είναι γιατί κανείς δεν το αντιμετωπίζει το σημερινό φιάσκο σαν ισάξιο της παρουσίας του Ιταλικού στρατού στα σύνορα στις 28/10/40... Στο κάτω-κάτω, τα επιτόκια στα δανικά λεφτά δεν είναι λεφτά, είναι αέρας κοπανιστός, αυθαίρετος... συγγνώμη! πάω τώρα να πάρω τα χάπια μου! (για το ζάχαρο)
ReplyDeleteαγχώθηκα...
ReplyDeleteω ρε μια περίεργη και σπάνια αισιοδοξία που μ έπιασε σήμερα,
ReplyDeleteχθες όλο το απόγευμα μάζευα στο χωράφι σαφράν, ήρθαν και φίλοι βοήθησαν, φίλοι που δε βλέπω καθόλου συχνά, ο ένας μάλιστα ήταν ελλάδα για το σ/κ μόνο από την όμορφη ίστανμπουλ που πλέον μένει και εργάζεται, ο ήλιος και τα χρώματα εκεί έξω ήταν υπέροχα, η ατμόσφαιρα πεντακάθαρη, ο Όλυμπος χιονισμένος, το σούρουπο είχε μαγευτικά χρώματα, η κόπωση γλυκύτατη, κλείσαμε το βράδυ με καλό φαγητό και κρασί, κάπου ανάμεσα πήραμε και μια κολοκύθα για να γιορτάσουμε χαλοουίν και κάναμε τόσες βόλτες και στριμωχτήκαμε σε ένα σπίτι πόσοι και κάναμε επίσκεψη και σε γείτονες και σήμερα έβλεπα τους γονείς μου φτου φτου γεροί να ναι ξεπατώνονται στις δουλειές, μα κάτι θα χτίζουν, κάτι θα οργώνουν, κάτι θα μαγειρεύουν, φτου φτου καλά να ναι και έχω επίσης να πω ότι ανακάλυψα τελευταία τόσα πολλά καινούρια ελληνικά συγκροτηματάκια που πραγματικά τα σπάνε
πωπω, ξέρω τόσο κόσμο με υπέροχο μυαλό και μόρφωση, με όρεξη για δουλειά, με χίλια δυό που πια ίσως δε φοβούνται να κρύβονται άλλο αλλά ούτε παραμυθιάζονται με μεγάλες αλλαγές, δεν ξέρω αλλά πραγματικά από τις σπάνιες φορές και γι αυτό όλο το μπλα μπλα τώρα ότι αυτός ο τόπος όπως και κάθε τόπος, λίγο να δεθείς -αλλά ουσιαστικά- μαζί του, ε σου δίνει κάποια δύναμη. will keep fighting..
μπα, όχι φάιτινγκ τόσο πολύ αλλά μια ..πίστη ότι we can outsmart this spiral down. even if that means having to go away, come back, go away again, come back again, fall, get up, fall, get up, hide, shine..
keep pushing
Βασει τω όσων γράφεις το πνεύμα του Χίτλερ αφενός θα χαίρεται,αφετέρου θα αισθάνεται μεγάλο..κορόιδο που δεν διέβλεψε αυτόν τον "ειρηνικό' τρόπο κατάκτησης της Ευρώπης:δημιούργησε ένα κλειστό κλαμπ στο οποίο όλοι οι παρίες θα προσβλέπουν να γίνουν μέλη,δώσε τους σιγά-σιγά το εισιτήριο,μαζί και δανεικά για να μπορούν να αγοράζουν τα προιόντα σου,διέφθειρε τις κυβερνήσεις τους ώστε να παίρνεις τις μεγάλες μπίζνες στο 4πλάσιο της συνήθους τιμής,χώσε τους βαθιά στο χρέος κι ενώ τους έχεις βάλει να υπογράψουν Συνθήκες με ανεδαφικά για την περίπτωσή τους επίπεδα επιτρεπτού Χρέους,και την κατάλληλη στιγμή τους έχεις στο χέρι...
ReplyDeleteΤο 4ο Ραιχ ήταν πολύ πιο σοφό,πιο υπομονετικό και πιο μακροπρόεσμα σχεδιασμένο.Με τις υγείες μας,και να χαιρόμαστε τους Ηγέτες που δεν μας αφύπνισαν όταν έπρεπε...
"διέφθειρε τις κυβερνήσεις τους"
ReplyDeleteΈτσι το κάνεις να ακούγεται σαν να ήταν οι δικοί μας οι καλοί και μας τους χάλασαν οι ξένοι. Φοβάμαι ότι δυστυχώς δεν είναι έτσι. Οι δικοί μας για τα μπάζα ήταν πάντα. Και μόνοι μας σε άλλο πλανήτη να ήμασταν, χωρίς ξένους, πάλι τις ίδιες ανοησίες θα έκαναν και θα ήταν αποτυχημένοι. Σε περίπτερο να έβαζες τον Γιωργάκη και τον Κωστάκη θα το διέλυαν. Καμιά ικανότητα δεν έχουν.
Και δυστυχώς και εμείς οι υπόλοιποι είμαστε γενικότερα προβληματικοί.
Για παράδειγμα, σε λίγο θα πούμε ότι μας επέβαλαν τους ολυμπιακούς του 2004 επίτηδες για να χρεοκοπήσουμε. Όμως θυμάμαι ότι το 1996 ούρλιαζαν όλοι στην Ελλάδα ότι μας έθιξαν θανάσιμα οι κακοί αμερικανοί που μας τους έκλεψαν με την Ατλάντα της κόκα κόλα και των πολυεθνικών! Και κάναμε μποϋκοτάζ.
Και ένα δεύτερο παράδειγμα. Δεν γίνεται επί 35 χρόνια να έχουν αλλάξει το νόμο για την τριτοβάθμια τόσες φορές και τα ΑΕΙ να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Οι ξένοι φταίνε;
xristakis,
ReplyDeleteόχι φυσικά οτι ήθελαν πολύ για να διαφθαρούν τα δικά μας "καμάρια"...αλλά αν ήξεραν οτι είμαστε χωρα σοβαρή θα σκέφτονταν το κόστος της αποκάλυψης της διαφθοράς...
Οσο για τους Ολυμπιακούς,τα εδώ λαμόγια φαγώθηκαν να τους πάρουν,και ο αφελής λαός αισθάνθηκε υπερηφάνεια για τη Νεα Μεγάλη Ιδέα...
Μόνο ο Φιλ.Συρίγος φώναζε οτι θα γίνει το Τσιμπούσι του Αιώνα και τον έκαναν να φαίνεται γραφικός.
Οσο για το Νόμο των ΑΕΙ,ποιός είπε οτι οι τόσες αλλαγέςείναι προς το καλύτερο?Και μάλιστα οταν οι κάθε είδους 'εκπαιδευτ.μεταρρυθμίσεις" ξεχαρβάλωσαν ενετελώς την Ββαθμια Εκπαίδευση που τα τροφοδοτεί?
Πολλά θα δούμε και θα ακούσουμε απο δώ και πέρα-
ReplyDeletehttp://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=77500
Θεωρώ τον κ. Κύρτσο ενα οξυδερκή αναλυτή, με ρεαλισμό και γνώμη. Τον έχω έτσι προσθέσει στα βαρόμετρα της ενημέρωσης απο την πατρίδα. Είναι κατα την γνώμη μου εμφανές πως τον μεγαλύτερο ρεαολισμό τον διαθέτουν στην Ελλάδα οι αυτοαποκαλούμενοι δεξιοί.
ReplyDeleteΙσορροπημένη δημοσιογραφία διαβάζω μόνον στην Καθημερινή, ενώ ο υπόλοιπος ελληνικός τύπος χωρίζεται σε δύο κατηγορίες. Τους αριστερούς, που βρίσκονται στην κοσμάρα τους και που εκπέμουν μια εμπάθεια και θυμό για όλους κι για όλα, και τα παπαγαλάκια, κυρίως της τηλεόρασης που δουλεύουν διατεταγμένα, υποτελείς μικρών διαπλεκόμενων συμφερόντων.
Στην πολιτική, δυστυχως το τοπίο είναι επίσης νοσηρό. Το Πασόκ τελεί πρακτικά υπο διάλυση, με τον Γιώργο να δουλεύει με 4-5 άτομα μόνον, ο Πάγκαλος παίζει με τις ατάκες τους ειδικό ρόλο, τους αριστερούς να μην έχουν ούτε στοιχειώδη σχέση με τον σύγχρονο κόσμο, και τον αντωνάκη που έχει κάνει το μαντρί τσίρκο, άλλοτε με οικονομικές παρόλες, και άλλοτε με διάφορα εθνικιστικά γραφικά.
Κατα την ταπεινή μου γνώμη, η Ελλάδα θα παραμείνει στο Μνημόνιο για πολύ ακόμα καιρό, και κάθέ συζήτηση περι Μνημονίου ειναι περιττή. Η όποια ελπίδα υπάρχει πλέον, ειναι να ενωθούμε μεταξύ μας και να επανιδρύσουμε ενωμένοι το κράτος μας. Το πώς θα γίνει αυτό ειναι μια τεράστια συζήτηση.
Ρία μου λυπάμαι που σε άγχωσα. Δεν είμαι μάντης Κάλχας, και μπορεί όλα όσα ζούμε να είναι απλά ενας περαστικός εφιάλτης. Βλέποντας όμως το ύφος του πρωθυπουργού στην διακαναλική, πήρα το μήνυμα πως "δεν πάμε καλά". Ετρεξα κατόπιν στις διεθνείς ειδήσεις μήπως βρώ εκεί κάποιες απαντήσεις. Οταν πηγαίνουν στο εξωτερικό, οι ηγέτες μας μιλάνε αλλιώς, πολλές φορές μάλιστα λένε και την αλήθεια.
ReplyDeleteNάντια μου, ελπιδοφόρο το σχόλιό σου, και ελπίζω αυτη η δύναμη να εξαπλωθεί παντού. Είναι μέρες που νοιώθω και εγώ μόνον τη καταστροφή, άλλες μέρες που η φύση, το φώς και η καλή παρέα με ανασταίνει. Δεν μπορώ να πώς ψέματα όμως, ανάταση δεν αίσθάνομαι μ΄αυτά που βλέπω και ακούω, δεν βοηθάει και το τηλέφωνο της Κυριακής απο τους δικούς μου.
ReplyDeleteΥπάρχουν πάντα άνθρωποι που δημιουργούν, και πάντα οι καταστροφές είναι και ευκαιρίες. Κάποια στιγμή θα τελειώσει η κινδυνολογία μέσα στην οποία ζούμε, ο πάτο θα φανεί και τότε άντε ξανά για πάνω.
Και εγώ ερχομαι και φεύγω, έτσι κρατιέμαι.
Ηappy Halloween:)
thinks-
ReplyDeleteΣίγουρα η Γερμανία αλλάζει, μέ έμφαση στην γερμανικότητα. Αλλάζει και η Ευρώπη, που πάντα ήταν μια γαλλογερμανική υπόθεση. Μέχρις ένα σημείο, οι αλλαγές αυτές είναι αναγκαίες. Ολες οι μέχρι τώρα ευρωπαικές συνθήκες ειναι πρακτικά άχρηστες. Το οτι η Γερμανία επιβάλλει τώρα την αντζέντα της ειναι προφανές. Μέχρι που θα φτάσει αυτό θα το δούμε.
----------------------
xristakis -
Συμφωνώ. Θυμάμαι τους Θούρειους κατά της Κόκα-Κόλας που μας πήρε τους Ολυμπιακούς, και φυσικά το φαγοπότι των δικών μας. Την άποψη πως μας έδωσαν τους Ολυμπικούς για να χρεωκοπήσουμε, την άκουσα και εγώ το καλοκαίρι. Ακουσα επίσης την γενικότερη άποψη πως γενικά μας έβαλαν στην Ευρώπη για να μας υποδουλώσουν. Ολα αυτά είναι γελοία. Απο την Ευρώπη πήραμε πολλά δις δανεικά και αγύριστα. Και πάνω σ΄αυτά που φάγαμε, βάλαμε και άλλα 300 χρέος. Για την Παιδεία μας, ας μην το συζητάμε...
-----------------------
squarelogic -
Οι ηγέτες μας δεν μας αφύπνισαν όταν έπρεπε, και δεν έκαναν στον τόπο μας ούτε στοιχειώδεις αλλαγές.
Δεν θέλω να είμαι υπερβολικός, ακόμα και χωρίς αναφορές στον Χίτλερ, το γεγονός είναι πως πρίν κάνει το σημερινό ντού η Γερμανία, ρίσκαρε και η ίδια πολλά για το ευρωπαικό όραμα πού ίσως στο μέλλον εγκαταλείψει (μάλλον γερμανοποιήσει ήθελα να πώ). Ενώ εμείς δεν ρισκάραμε τίποτα. Ας κοιτάξουμε τώρα τα του οίκου μας, μην χάσουμε τίποτα νησιά και την Ακρόπολη, και ας μονιάσουμε.
Ολως περιέργως πάντως, όταν οι πολιτικοί μας πηγαίνουν στο εξωτερικό, οι διαφωνίες τους εξαφανίζονται. Στις Βρυξέλλες ο μέν Αντωνάκης συμφώνησε δημόσια με τις διαρθρωτικές αλλαγές του Μνημονίου, ο δέ Γιώργος υπέγραψε και για τον Αντωνάκη νέο Μνημόνιο!!
Ναι, Locus μου, κάπως έτσι έχουν τα πράγματα. Η Ελλάδα έχει γίνει το θέατρο του παραλόγου. Μερικοί μόνο διατηρούν τη λογική τους κι αυτοί δεν είναι πολλοί. Βλέπω καθημερινά ανθρώπους που, αν δεν υπήρχε το μνημόνιο, δεν θα πληρώνονταν το μισθό τους κάθε πρώτη του μηνός, να ξεκατινιάζονται κατ’ αυτού (του μνημονίου). Όταν δε το επισήμανα σ’ ένα απ’ αυτούς, μου απάντησε, αποστομωτικά όπως νόμισε, ότι θα γυρίζαμε στη δραχμή, θα τύπωνε το Κράτος δραχμές και θα πληρωνόταν!!!!!!!
ReplyDeleteΜερόπη μου γειά σου. Αυτό που ετοιμάζει η Ευρώπη είναι χειρότερο απο το Μνημόνιο. Αν και οι συζητήσεις δεν έχουν ακόμα τελειώσει, αυτό που ζητά η ΕΕ είναι εναν μηχανισμό που αυτόματα θα οδηγεί τους δημοσιονομικά ατυχούντες σε δανεισμό απο εναν μηχανισμό αγοράς που θα μπορούσε να περιλαμβάνει και ιδιωτικές τράπεζες. Σε περίπτωση που μια χώρα αδυνατεί να δανειστεί λογικά, θα οδηγείται σε "ελεγχόμενη χρεωκοπεία". Με αυτό συμφώνησε θεσμικά και ο Γιώργος.
ReplyDeleteΑυτό πρακτικά σημαίνει πως μετά το 2013 που λήγει το Μνημόνιο, η Ελλάδα θα βγεί στην αγορά, και όπως καταλαβαίνεις αποκλείεται να πάρει χαμηλά επιτόκια, και έτσι θα οδηγηθεί στην χρεωκοπία. Αυτό είπε και ο Πάγκαλος, και με την ατάκα "τα χρέη υπάρχουν για να αναδιαρθρώνονται", προετοιμάζει το έδαφος προς την ανάλογη κατεύθυνση. Αδικα λοιπόν διαφωνούμε μεταξύ του διλήμματος Μνημόνιο ή οχι, καθώς η εναλλακτική λύση είναι ακόμα πιο εφιαλτική.
Η τελευταία προταση στο παραπάνω σχόλιο σου τα είπε όλα!
ReplyDelete@squarelogic: Για τα ΑΕΙ προφανώς κι εγώ λέω το ίδιο: ότι οι συχνές αλλαγές σε ένα τόσο σοβαρό θέμα είναι καταφανές δείγμα ανικανότητας των κυβερνήσεων. Τα ΑΕΙ είναι απλώς ένα χτυπητό παράδειγμα. Όμως όποιο τομέα και να πιάσει κανείς τα ίδια προβλήματα υπάρχουν και στην πηγή τους είναι η τσαπατσουλιά και η ανικανότητα των πολιτικών μας.
ReplyDeleteΠροφανώς, αν έχει κανείς επί σειρά ετών άθλιες κυβερνήσεις, και η πολιτική σκηνή περιλαμβάνει κυρίως μιζοκόμματα με πλήρη ατιμωρησία ... ε, προφανώς θα έρθουν και από το εξωτερικό να κλέψουν ότι έχει απομείνει. Εδώ ο Μπους κόντεψε να τα τσακίσει όλα στις ΗΠΑ που έχουν πολλές δικλείδες ασφαλείας. Οι δικοί μας επί 30 χρόνια είναι χειρότεροι από τον Τζούνιορ.
Όπότε, το κύριο πρόβλημά μας δεν είναι το εξωτερικό, αλλά η κομματοκρατία που έχει διαβρώσει τα πάντα και η ατιμωρησία. Αν πήγαιναν μερικοί υπουργοί στην φυλακή, τότε γρήγορα θα βελτιωνόταν η κατάσταση γιατί και οι χαμηλόβαθμοι κομματικοί θα σοβαρευόντουσαν.
xristakis,\
ReplyDeleteΣάυτό συμφωνώ απόλυτα!Είναι αδιανόητο να έχει φτάσει η χώρα στην πτώχευση και οι αλήτες που την κυβερνούν εναλλάξ εδώ και 30 χρόνια να θεωρούν οτο όλο αυτό μπορεί να περάσει δίχως να τιμωρηθεί ούτε ένας τους!
Γιάυτό φυσικά έχουμε τις ανθρωποφαγικές θυσίες συγκεκριμένων επαγγελματικών τάξεων ή εργαζομένων
(πχ.διαπόμπευση ιατρών για αστείες "παρατυπίες" κι όχι μεγαλογιατρών του Κολωνακίου)ώστε να στρέψουν τον εναν εναντίον του άλλου...
Αθεόφοβε, Χριστάκη, Σκουέρ,
ReplyDeleteΤολμώ ενα ακομα πόστ επι του θέματος. Με αφορμή τις δηλώσεις Πάγκαλου περι "αναδιάρθρωσης" του χρέους (κάτι που ο ίδιος εξήγησε ως "επιμήκυνση").
Για την ατιμωρησία, συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Δυστυχώς προσωπικά δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος.
Η απλή διαπόμπευση ανθρώπων χωρίς κατηγορητήριο και στοιχεία είναι ανήθικη και ηλίθια. Η τελευταία μάλιστα ιδέα να κοιτάμε ο ένας την φορολογική δήλωση του αλλουνού στο διαδίκτυο, έρχεται απο το κόσμος της επιστημονικής φαντασίας (και του χαβαλέ).
Οσο για τα ΑΕΙ, άρχισαν τα όργανα. Αρνούνται οι πάντες να μιλήσουν με την Διαμαντοπούλου.