Friday, April 23, 2010

Η Οδύσσεια της ελπίδας

Η τελευταία κομμουνιστική χώρα της Ευρώπης κατέρρευσε. Κλέψιμο, διαφθορά, ατιμωρησία, λαϊκισμός. Φτιάξαμε ενα υπερκράτος που δεν μπορούμε πιά να χρηματοδοτήσουμε, εναν δικτατορικό αριστερόστροφο συνδικαλισμό που έπνιξε με βία τα πάντα, διαλύσαμε σχολεία, πανεπιστήμια, υγεία, δικαιοσύνη. Ελάχιστες χώρες βρήκαν 4 κοινοτικά πακέτα ανάπτυξης (περίπου 100 δις ευρώ), που κατα μεγάλο ποσοστό καταχραστήκαμε,ελάχιστες χώρες βοηθήθηκαν τόσο για να αναπτυχθούν. Απο το 1981 και μετά πνιγήκαμε στα σκάνδαλα. Καταφέραμε να κρύψουμε ενα τερατώδες χρέος για χρόνια, να υπονομεύσουμε όλεςτις διεθνείς μας συμμαχίες, να φτιάξουμε εναν φανταστικό κόσμο "κεκτημένων". Καί σήμερα, καθώς ο κομμουνισμός μας καταρρέει, αντί να μας αφήσουν να βουλιάξουμε,να μας τιμωρήσουν με αποβολή απο την Ευρώπη και το ευρώ και να μας αφήσουν να βγάλουμε τα μάτια μας με 10% διεθνές επιτόκιο, θα μας δώσουν περί τα 120 δις ευρώ για να μας σώσουν. Θα είναι η μεγαλύτερη και ακριβότερη διάσωση χώρας στην Ιστορία.

Ο,τι και να μας ζητήσει το ΔΝΤ να κάνουμε, έπρεπε να τό είχαμε κάνει μόνοι μας απο καιρό. Να είχαμε ήδη μειώσει το Κράτος,να είχαμε λογιστήρια στα νοσοκομεία, ελέγχους παντού.Δεν το κάναμε. Τώρα θα γίνουν με το ζόρι.

Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε, ή αποφασίσουμε νά σφαχτούμε μεταξύ μας σε εναν ακόμα Εμφύλιο καίγοντας το σπίτι μας. Ο χρόνος θα δείξει. Πάντως δεν βιώνουμε ούτε μια νέα Χιτλερική κατοχή, ούτε έχουμε το ηθικό δικαίωμα να δηλώσουμε αδικημένοι. Βιώνουμε ενα αληθινό Τέλος Εποχής. Η Ευρώπη θα μπορούσε τώρα να μας διαλύσει και να μας μοιράσει στον αέρα. Δεν το έκανε. Και αντί τούτου μας σώζει. Ας ατενίσουμε λοιπόν το μέλλον. Θα είναι μια Οδύσσεια. Στην καλύτερη των περιπτώσεων μια Οδύσσεια ελπίδας. Η ενός αργού και τελετουργικού θανάτου. Ας ελπίσουμε το πρώτο.

Σίγουρα πολλοί βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά. Είναι κι αυτό μέρος της Οδύσσειας...

25 comments:

  1. "Κάθε αρχή και δύσκολη...."
    ..................................αλλά στο τέλος θα τα καταφέρουμε.

    Περί "εμφυλίου", ούτε λόγος....
    Το ΚΚΕ σχεδόν πλήρως απαξιωμένο, στο 7%, στις τελευταίες εκλογές , εν μέσω σκανδάλων, "κληρονόμων" κλπ, αντί να κερδίσει ψήφους , έχασε.....
    Ο ΣΥΡΙΖΑ, "με το ζόρι" κατάφερε να μπει....
    Ενώ κάποιες δυναμικές μικρο ομάδες έχουν κλείσει δωμάτιο στον Κορυδαλλό.

    Ποιος απομένει για να “σώσει τον λαό”;

    ReplyDelete
  2. Ετσι μπράβο φίλε glam, με χαροποιείς. Αισιοδοξία. Μπορούμε να τα πάρουμε όλα απο την αρχή.

    Ποιός θα “σώσει τον λαό”; Ο κύριος της φωτογραφίας θα διαχειριστεί την κρίση για 3 χρόνια και μετά θα φύγει. Αν είναι μάγκας, θα τα αλλάξει όλα και θα διαλύσει και το ΠΑΣΟΚ. Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει.

    ReplyDelete
  3. κανείς δεν μπορεί να μας σώσει.
    μόνοι μας φτάσαμε ως εδώ και κάθε μέρα πάμε και πιο κάτω.

    αλίμονό μας πια!

    ReplyDelete
  4. Δυστυχώς φίλε Locus ούτε ο Παπανδρέου, αλλά ούτε και ο θίασός του δε με έχουν πείσει ότι έχουν συνείδητοποιήσει τι γίνεται. Σέρνονται από τα γεγονότα και κάνουν σπασμωδικές κινήσεις εκ των υστέρων. Αν δεν καταργήσει αυτή την κυβέρνηση τώρα και να την αντικαταστήσει άμεσα με πρόσωπα εκτός πολιτικού συστήματος μπας και γίνει καμιά δουλειά καλό θα ήταν να αφήσει το ΔΝΤ να κυβερνήσει και να πάει να παίζει nintento με τον προηγούμενο "σεμνό και ηθικό"

    ReplyDelete
  5. Ολες οι κοινωνίες έχουν τα πάνω τους και τα κάτω τους. Τωρα είμαστε στα κάτω μας για τους λόγους που (με θυμό) περιγράφεις. Αντικειμενικά δεν υπήρχε άλλος τρόπος να αλλάξει ρότα η ελλάδα. Οσοι τα προηγούμενα χρόνια αντέδρασαν στην παρακμή τους έφαγε το σκοτάδι. Κανείς εκτός απο το ισχυρό σοκ της πτώχευσης δεν μπορούσε να αλλάξει την ροή των πραγμάτων. Πτωχεύσαμε λοιπόν και τώρα υπάρχουν σοβαρές ελπίδες να αλλάξουμε.

    Δυστυχώς έτσι πορεύονται οι άνθρωποι.

    Κάποιοι π.χ. φωνάζουν εδώ και χρόνια ότι η αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα θα μετατρέψει τον πλανήτη σε φούρνο και η πορεία προς εκεί ακολουθεί εκθετικό πολλαπλασιαστή. Ουδείς συγκινείται ιδιαίτερα για κάτι που δείχνει να έρχεται με δρασκελιές και που εάν συμβεί θα στείλει την ανθρωπότητα να συναντήσει τους δεινόσαυρους.

    Ζούμε σε ένα κόσμο απίστευτης πολυπλοκότητας και απίστευτα δυναμικό που νομίζουμε ότι μας ανήκει.

    Βήχει ένα ηφαίστειο στην ισλανδία και παραλύουν οι αεροπορικές συγκοινωνίες για μια βδομάδα. Ενα απο τα πολλά πχ που δεν συνειδητοποιούμε είναι ότι η γη παραμένει πάντα μία φλεγόμενη μπάλα που περιστρέφεται και έχει δημιουργήσει μία εξωτερική κρούστα που έχει κρυώσει και στην οποία πάνω καθόμαστε. Πόσο καθησυχαστικό άραγε είναι αυτό;

    Υπο την έννοια αυτή (και υπο πολλές άλλες) χέστηκε η φοράδα στο αλώνι εάν ανεβούν τα spreads.

    ReplyDelete
  6. Αααααααααααααααααααααχχαχαχαχαχαχα!!!
    Καλό...
    Το άλλο με τον τοτό το ξέρεις;

    ReplyDelete
  7. Για εμένα η λύση είναι να διώξουμε όλους τους έλληνες, μα τους στείλουμε ανά δεκάδες σε διαφορετικά σημεία της γής, και να τους ξαναφέρουμε όταν μάθουν να ζουν σαν άνθρωποι και όχι σαν γουρούνια.

    ReplyDelete
  8. Στο μόνο που διαφωνώ είναι στη βοήθεια της καλής Ευρώπης. ΟΚ, έχουμε τα χαλιά μας, θα πληρώσουμε και θα αυτομαστιγωθούμε αλλά αποδείχτηκε ότι η Ε.Ε δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια πλατφόρμα αγορών και όχι λαών που ώθησε ένα κράτος-μέλος στην αγκαλιά του ΔΝΤ. Δανειζόμαστε με επιτόκια μαυραγορίτη και πάμε να παρουσιάσουμε την Γερμανία και τις λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις ως σωτήρες. Λεφτά θα βγάλουν απο την όλη ιστορία και μαγκιά τους αφού εμείς τους το επιτρέψαμε (αν και απο ένα σημείο και μετά είναι προφανές το κερδοσκοπικό κρεσέντο που βιώνουμε.)

    Δεν έχω τη διάθεση να μας παρουσιάσω ως τους κατατρεγμένους της υπόθεσης που όλοι έχουν βαλθεί να μας εξαφανίσουν, αλλά δεν θα πω κι "ευχαριστώ" για μια βοήθεια που θα πληρώσω πανάκριβα. Δεν μου χαρίζεται δα και τίποτα...

    ReplyDelete
  9. Στην καταστροφή βοήθησαν πολλοί!
    Πολιτικοί, συνδικαλιστες και ρουσφετοκυνηγοί ψηφοφόροι.. Αυτούς τους τελευταίους μη τους απαλλάσσουμε ούτε και να υποτιμούμε την συμβολή τους στο χάλι μας.

    ReplyDelete
  10. Αφού χρεωκοπήσαμε ηθικά σαν κράτος και σαν πολίτες, ήταν φυσικό επακόλουθο να χρεωκοπήσουμε και οικονομικά. Και αφού αρνούμαστε πεισματικά να αντιστρέψουμε την ροή των πραγμάτων, ζώντας βαθιά στην φαντασίωση ενός "προηγμένου δυτικού κράτους", ας αφήσουμε τους επί χρόνια δανειστές μας να μας βάλουν χέρι. Οπως ακριβώς θα έκανε μία τράπεζα σε ένα κακό πελάτη της. Υβρις και τιμωρία.

    ReplyDelete
  11. Όταν-πολλά χρόνια πριν-άκουγα κάθε αναξιοπαθούντα να παρακαλεί ή να συναλάσσεται ως ψηφηφόρος για μια θεσούλα στο Δημόσιο αναρωτιόμουν,τότε μικρός και άσχετος περί τα οικονομικά,πόσους μπορεί να ταίσει επιτέλους αυτό το Δημόσιο.
    Όταν αργότερα άρχισα να εργάζομαι και να έρχομαι σε επαφή με δημόσιες υπηρεσίες έμενα κάθε φορά έκθαμβος απ το πως τόσοι πολλοί καταφέρνουν να παρέχουν τόσο κακές και αργές υπηρεσίες.
    Όταν άνοιξε η Αλβανία και οι χώρες της Αν.Ευρώπης κι άρχισαν να συρρέουν κατά χιλιάδες εδώ και τα Νοσοκομεία μας τους περιέθαλπαν δωρεάν-ανασφάλιστους όντες-και για χρόνια και ιδιαίτερα δαπανηρά προβλήματα υγείας,η ανθρωπιστική κατανόηση δεν μπορούσε να καταπνίξει την ανησυχία μου για την μεγάλη επιβάρυνση στους πόρους του συστήματος.
    Το "μπάτε σκύλοι,αλέστε" περιγράφει απόλυτα την πολιτική του ελλην.κράτους στην περίπτωση αυτή,πολιτική που δεν συνάντησα σε πολύ πλουσιότερα Κράτη της Δ.Ευρώπης.
    Θέλω να πω,οτι η κοινή Λογική φώναζε οτι δεν πορευόμαστε σωστά.Οι κρατούντες επέλεξαν ως άλλα τζιτζίκια να την αγνοήσουν προκλητικά,χώρια την "μάσα" που έριξαν αχόρταγα.
    Και φυσικά,ξαφνικά,και πολύ επώδυνα μάθαμε οτι μας καταδίκασαν...
    Ο κύριος της φωτο είναι ενδιαφέρον ότι επέλεξε να κάνει την πιο οδυνηρή παραδοχή της νεότερης ελλην.Ιστορίας όχι από τον φυσικό του χώρο,το υποτιθέμενο αρχηγείο του κέντρου εξουσίας,αλλά με φόντο τις παραλίες του Καστελλόριζου.Η επικοινωνιακή διαχείρηση της πραγματικότητας καλά κρατεί.
    Γνώμη μου είναι οτι δεν βγάζει 3ετία,ίσως ούτε και το χρόνο εάν διαφανεί εναλλακτική πρόταση.Φυσικά,εναλλακτική λύση δεν θα είναι η αστεία παιδική χαρά της ΝΔ.Αν θα υπάρξει κάτι αλλο,αυτό θα είναι κάποια κίνηση επιχειρηματιών και Ελλήνων του Εξωτερικού για την οποία μπορεί ο Ελληνας να σκεφτεί "γιατί να μην δοκιμάσω κι αυτό?"
    Τσίπρας και ιδίως ΚΚΕ απέδειξαν ότι κατοικούν σ'ενα παράλληλο Σύμπαν και δεν είναι διατεθειμένοι να δείξουν ούτε την ύστατη στιγμή εθνική υπευθυνότητα,οπότε,με λύπη λέω,οτι ο λαός δεν πρόκειται να τους εμπιστευτεί ως αξιόπιστη λύση.

    ReplyDelete
  12. αυτό το σχόλιο γράφτηκε χτες αλλά για κάποιο λόγο ο blogger "λυπούνταν που δεν κατάφερνε να πλοκληρώσει το αίτημά μου".Συναντήσατε κι αλλοι την ίδια δυσκολία?

    ReplyDelete
  13. Locus πολύ φοβάμαι ότι αυτά τα 120 εκ. που λές, μαζί με τα έσοδα από τους επι πλέον φόρους ΦΠΑ, κλπ. θα καταλήξουν στις ίδιες τσέπες που κατέληξαν και τα πακέτα στήριξης.
    Όταν βοηθάς τον τρίτο κόσμο (γιατί περί αυτού πρόκειται) δεν πρέπει να τα δίνεις στους ήδη διεφθαρμένους κυβερνήτες του οι οποίοι θα θέλουν να συνεχίσουν να ικανοποιούν τους συναλλασόμενους-πελάτες ψηφοφόρους και τους φασιστικής νοοτροπίας συνδικαλιστές.

    ReplyDelete
  14. Γεια σου Locus,

    Είναι αλήθεια ότι στην Ελλάδα έφτασαν τα τελευταία 35 χρόνια πάρα πολλά χρήματα. Μόνο που αυτά δεν έγιναν Ανάπτυξη, δεν έγιναν επενδύσεις που θα έδιναν δουλειά και θα παρήγαγαν έργο στα χρόνια που θα έρχονταν. Αντ' αυτού έγιναν Αγαθά. Εγιναν εξοχικά, αυτοκίνητα, λουλούδια στα μπουζούκια. Μπορεί όχι από όλους, αλλά με τον τρόπο μας βοηθήσαμε οι περισσότεροι. Τωρα ο λογαριασμός θα πρέπει να πληρωθεί με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και δυστυχώς από όλους μας.

    ReplyDelete
  15. Βαστάμε ακόμα Ria . Πήραμε αναβολή 3 χρόνια. Μόνο που αν δεν τα καταφέρουμε μετά θα αρχίσουμε να πουλάμε νησιά.

    -------------------------
    Αυτό το πιστεύω κι εγώ φίλε Manblogg. Τουλάχιστον ενα taskforceκρίσης για τα επόμενα χρόνια. Απο το πολιτικό σύστημα τους χρησιμοποιήσαμε όλους. Εμεινε μόνον ο Τσίπρας.

    -------------------------------

    ReplyDelete
  16. Ζούμε σε ένα κόσμο απίστευτης πολυπλοκότητας Yosemite, αλλά όχι η Ελλάδα. Η Ελλάδα ζεί στον αστερισμό της σοσιαλιστικής ουτοπίας. Μονοπωλούν τη σκέψη μας τα οικονομικά τώρα, τι άλλο να σκεφτούμε. Τα μεγάλα προβλήματα του κόσμου, στο βαθμό που γίνεται, θα λυθούν απο τις μεγάλες χώρες. Ας μην ανακατευόμαστε και με τα περιβαντολογικά όπως έκανε ο Γιώργος που πήγε στον Ομπάμα με σχέδιο να κατατροπώσει τους κερδοσκόπους. Ο καθένας στα κυβικά του.

    -------------------------------------

    Ανοιχτά τα σχόλια Abban
    , παρακαλώ...

    --------------------------------------
    Τα piggies είναι τώρα εγκλωβισμένα Αθηνά μου. Θα μάθουν νέους τρόπους. Το θετικό είναι πως είμαστε ακόμα στο ευρώ.

    ReplyDelete
  17. Δεν μας σώζουν απο καλή καρδιά φίλε pensierix,συμφωνώ με το σχόλιό σου, το ΔΝΤ καλά θα ήταν να μην υπήρχε σε ευρωπαική λύση.Το μέλλον μας εξαρτάται απο την Γερμανία. Η Ελλάδα είναι ενα test case, ενα μήνυμα πρός πάσα κατεύθυνση του τί θα γίνει στην Ευρώπη όταν ο κάθε μικρός απατεωνίσκος κάνει του κεφαλιού του.
    Ας μελετήσουμε λοιπόν τις δυναμικές του κόσμου, και ας συνυπάρξουμε. Οι μικρές χώρες δεν μπορούνε να είναι απολύτως ανεξάρτητες, μέσα όμως απο διάφορα κλάμπ και συμμαχίες μπορούν άνετα να ζήσουν όμορφα. Μια μικρή χώρα 10 εκατομμυρίων θα έπρεπε να ζεί μέ χρυσά κουτάλια μέσα στην Ευρώπη.Θα αρκούσε μονάχα ο Τουρισμός να μας ζήσει. Δυστυχώς τώρα θα τιμωρηθούμε. Η Γερμανία είναι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, και ο μεγαλύτερος εμπορικός σύμμαχος και συνέταιρος της Ελλάδας απο δημιουργίας ελληνικού κράτους. Θα έπρεπε να έχουμε μια απολύτως "ειδική" σχέση με την Γερμανία, σε όλα τα επίπεδα. Ελπίζω στο μέλλον να φτιαχτεί η σχέση, αν και είμαι πολύ απαισιόδοξος για το ελληνικό μέλλον.

    ReplyDelete
  18. Αυτό το κατανοώ κ.Βαρδάκα, αλλά τώρα θα το κατανοήσουν και άλλοι που δεν το καταλάβαιναν. Δεν καταρρέει το κοινωνικό μας σύστημα, καταρρεει ενας κόσμος που υπήρχε μόνον στα χαρτιά, στα μπαλκόνια και στα κομματικά γραφεία. Και πολλοί έλληνες είναι και ευτυχείς που καταρρέει. Απο δώ καί πέρα θα ζούμε ανταγωνιστικά. Αλλιώς υπάρχει και το κοινωνικοοικονομικό μοντέλο της Β.Κορέας που είναι και αδέσμευτο.

    ReplyDelete
  19. Είμαστε ένα βήμα απο την στάση πληρωμών φίλεΧρίστο,πήραμε απλώς μια παράταση 3 χρόνων. Μέσα σ΄αυτό το διάστημα, εκτός απο τα δανεικά, λήγουν και ομόλογα αξίας 125 δις ευρώ. Την επόμενη 5ετία, λήγουν ομόλογα αξίας 250 δις ευρώ, όσο και το εθνικό μας ΑΕΠ. ΄Δεν ξέρω σε τί θαύμα ελπίζουμε αλλά ακόμα δεν έχουμε σχέδιο εξόδου πο την κρίση. Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν.

    ReplyDelete
  20. Φίλε Squarelogic να επαναλάβω αυτό που έγραψα πιο πάνω. Είμαστε ένα βήμα απο την στάση πληρωμών.Πήραμε απλώς μια παράταση 3 χρόνων για να επεξεργαστούμε εν σχέδιο εξόδου ππο την κρίση. Μέσα σ΄αυτό το διάστημα, εκτός απο τα δανεικά, λήγουν και ομόλογα αξίας 125 δις ευρώ. Την επόμενη 5ετία, λήγουν ομόλογα αξίας 250 δις ευρώ, όσο και το εθνικό μας ΑΕΠ. ΄Δεν ξέρω σε τί θαύμα ελπίζουμε αλλά ακόμα δεν έχουμε σχέδιο εξόδου πο την κρίση. Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν. Επειγόντως μια θεραπεία -σόκ που είπε και ο σωστός κ. Αλέκος Παπαδόπουλος, με ειδικό project plan για πέντε χρόνια. Η κρίση μας θα διαρκέσει απο 5-20 χρόνια. Και καλά θα είναι να μην μας πετάξουν έξω απο το ευρώ. Οσο για το ελληνικό δημόσιο, να το διαλύσουν. Προτιμώ να μας κυβερνούνε οι ξένοι, απο το τυμπανιαίο πτώμα εναλλαγής Γιωργάκη και Κωστάκη. Το ΠΑΣΟΚ δεν το βλέπω να κρατάει. Κινείται λέει "στα όρια της ιδεολογίας του". Είναι πολύ συγκινητικό...

    ReplyDelete
  21. Τέρμα τώρα τα ψέματα φίλε Απόγονε, μιλάνε τώρα οι ψυχροί αριθμοί και οι επιτηρητές. Κάθε ευρώ θα ελέγχεται. Θα είναι ενα σόκ για μεγάλο μέρος του πληθυσμού που είχε συνηθίσει σε μπάνια του λαού. Αν δεν τα καταφέρουμε, στο τέλος θα μοιράσουν και την Ελλάδα στους πιστωτές μας.

    -------------------------------------
    Φίλε Nίκοδεν υπάρχουν μηχανισμοί ανάπτυξης. Ούτε πανεπιστήμια να παράγουν ιδέες και προιόντα, ούτε Venture Capitalists να επενδύσουν σε ιδέες, ούτε επιχειρηματική νοοτροπία. Ο έλληνας επιχειρηματίας δεν έχει την αίγλη του μέσου αμερικανού επιχειρηματία που πήρε ρίσκο, αυτοδημιουργήθηκε και τον αγαπάει η κοινωνία. Είναι κρατικοδίαιτος μαφιόζος που λαδώνει και παίρνει δουλειές. Αυτό δεν αλλάζει με κανένα Νομισματικό. Το υπερκράτος χρειάζεται 60-70 δις ετησίως για μισθολογικές και άλλες κρατικές πληρωμές ένός στρατού κηφήνων που είναι γατζωμένοι απο το κρατικό γαιδούρι, που το κλέβουν κι απο πάνω. Ο Κρατικός καρκίνος έπαθε τώρα μετάσταση και σάπισε τα πάντα.

    ReplyDelete
  22. Το να μιλάμε για ανάπτυξη στην τωρινή Ελλάδα είναι σαν να λέμε οτι θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μια πολυκατοικία σε ένα βάλτο με την πίστη οτι δεν θα βουλιάξει πριν βάλουμε καλά καλά τα θεμέλια. Λες και η ανάπτυξη ξεκινά ξαφνικά πατώντας ένα κουμπί. Λες και ο κάθε σώφρον επενδυτής θα έρθει με τα ωραία του λεφτάκια να επενδύσει σε ένα σάπιο κράτος όπου ο συνδικαλισμός κυβερνά. Μα ποιους κοροιδεύουμε???
    Γυρίσαμε 50 χρόνια πίσω. Και επειδή 200000-300000 έλληνες έφαγαν με χρυσά κουτάλια τα τελευταία 30 χρόνια (ισως και λιγότεροι-με την ανοχή μας όμως σίγουρα), τώρα θα πληρώσει η δικιά μας γενιά τον λογαριασμό.Και οι μόνοι που δεν θα χαμπαριάσουν ειναι αυτές οι μερικές χιλίαδες, που και off-shore έφτιαξαν, και χρήματα στν ελβετία έστειλαν, και μάζεψαν και για παιδιά και εγγόνια.

    ReplyDelete
  23. Η Ελλάδα κατάντησε μπουρδέλο μέσα σε 30 χρόνια, και μάλιστα μπουρδέλο τελευταίας διαλογής!
    Μόνο που, μεταξύ πολιτικών και ψηφοφόρων, δεν μπορώ να ξεχωρίσω ποια είναι η τσατσά και ποια η πόρνη!
    Οι Γερμανοί έχουν ξεπεράσει τους Άγγλους σε χαιρεκακία, αλλά αποκρύπτουν το γεγονός ότι οι τράπεζές τους θα βγάλουν από εμάς μέσα σε 3 χρόνια 900.000.000 ευρώ! Το γράφω αριθμητικά, για να το συνειδητοποιήσουμε.
    Χώρια που τόσα χρόνια αγοράζουμε γερμανικά προϊόντα σαν τρελοί!
    Με αυτά που γράφω, δεν αθωώνω κανέναν. Όλοι έχουμε τις ευθύνες μας: είτε τρώγαμε, είτε τους ψηφίσαμε ακόμα κι όταν είχε καεί η μισή Ελλάδα, είτε παρακολουθούσαμε αδρανείς το πάρτι, είμαστε σε κάποιο βαθμό ένοχοι.
    Όμως σε λίγα χρόνια, Λόκους, μια ολόκληρη γενιά μορφωμένων Ελλήνων θα λείπει... ταξίδι για δουλειές. Και τότε θα μείνουν οι συνταξιούχοι, τα κομματόσκυλα και όσα παιδιά μεταναστών δεν κατορθώσουν να πάρουν ιθαγένεια.
    Τότε, θα γελάσει κάθε πικραμένος, διότι ανάπτυξη με αστοιχείωτους κωλογλείφτες δεν μπορείς να έχεις!

    Υ.Γ. Τι εννοείς "κομουνιστικό κράτος"; Εδώ βασιλεύει ένα κράμα καπιταλισμού της αγγλικής βιομηχανικής επανάστασης, γιαλαντζή φεουδαρχίας και μιντιοκρατίας. Πού την είδες την κομούνα; Μην τρελαθούμε!

    ReplyDelete
  24. Ενα δύσκαμπτο σοβιετικού τύπου σύστημα κρατισμού εννοώ φίλε Λωτοφάγε με τον όρο "κομμουνιστικό". Ενα ανήθικο σύστημα κολλητών με μόνο δικαίωμα το "γρηγορόσημο". Ας μην μείνουμε στους όρους. Στον απίθανο κόσμο που ζούμε, και μπροστά σε όσα έχουν τραβήξει άλλοι λαοί στην ανθρώπινη Ιστορία, εμείς έχουμε υπάρξει πολύ τυχεροί. Ούτε η Αργεντινή, ούτε η Ρωσία πήραν 100 δις για ανάπτυξη. Και ούτε βέβαια η φουκαριάρα η Αιτή που πολύ θα ήθελε να είναι μέλος του ευρώ. Ούτε εγώ αθωώνω κανέναν, αλλά πράγματι δεν με ενοχλεί το γεγονός πως διάφοροι κερδοσκόποι βγάζουν χρήμα γιατί έτσι είναι ο κόσμος. Με ενοχλεί όμως που η Ελλάδα καταρρέει απο διαφθορά.

    ReplyDelete
  25. Locus, καλή σου μέρα!
    Όπως γνωρίζεις ήδη, έχω δημιουργήσει ένα blog, με την ονομασία "Κλέφτρα Κίσσα" (http://kleftrakissa.blogspot.com/), στο οποίο "εκθέτω" κείμενα άλλων bloggers, που τους τα έχω "κλέψει".
    Περισσότερα, μπορείς να βρεις και να διαβάσεις στην πρώτη μου ανάρτηση:
    http://kleftrakissa.blogspot.com/2008/09/blog-post_30.html
    Επειδή μεταξύ των αναρτήσεων που έχω κλέψει περιλαμβάνονται και
    δικές σου, θεώρησα σκόπιμο να σε ενημερώσω σχετικώς, ώστε, αν έχεις οποιαδήποτε αντίρρηση για την "κλοπή" αυτή, να με ενημερώσεις και να “κατεβάσω” τις σχετικές αναρτήσεις μου.

    Ευχαριστώ
    Seagull
    http://seagullstefanos.blogspot.com/

    Υ.Γ. Αφήνω σχετικό σχόλιο κάτω από κάθε πρωτότυπη ανάρτηση, για ευνόητους λόγους

    ReplyDelete