Friday, April 16, 2010

Τώρα θα φανεί η μαγκιά

Πάλεψε όσο μπορούσε ο γίγαντας με τα στοιχειά του Καπιταλισμού. Τις αγορές, τους κερδοσκόπους, τα επιτόκια. Σάρωσε την υφήλιο, Βερολίνα, Μόσχες και Δελχιά. Στο Βρυξελλοχώρι πάλεψε για τη σωτηρία του ευρώ. Στον Ομπάμα έφερε σχέδιο σωτηρίας των αγορών απο τους σπεκουλαδόρους. Μέχρι και Σάντο Ντομίνγκο πήγε ο παμμέγιστος για καινούργια μοντέλα και πράσινες ιδέες. Κινούμενος βέβαια,στα "όρια της ιδεολογίας του". Και ως γνήσιος έλληνας σοσιαλιστής, επιστρέφει τώρα στα κυβικά του.

Τέρμα τα παραμύθια φίλοι μπλόγγερς, ο κύβος ερρίφθη, η Ελλάδα πάει ΔΝΤ. Το οποίο φτιάχτηκε κυρίως για τριτοκοσμικούς, χώρες σαν τη Νιγηρία και τη Σενεγάλη. Για τους διεφθαρμένους.Δεν ξέρω πόσοι περίμεναν κάτι διαφορετικό, εγώ πάντως όχι.

Επι της ουσίας, το Ταμείο έχει δίκιο. Δεν μπορεί το Ταμείο να μπλέξει με την ευρωπαϊκή γραφειοκρατία. Η Ευρώπη ειναι διοικητικά ανάπηρη. Απαιτεί λοιπόν την αυτονομία του. Και για να σωθεί μια υπερχρεωμένη χώρα, απαιτούνται συγκεκριμένα πράγματα. (1) Αναδιοργάνωση του χρέους, και (2) μείωση των δαπανών και κόστους παραγωγής. Και αυτό γίνεται μόνον με συγκεκριμένο σχέδιο σε βάθος χρόνου, και χαμηλότοκα δάνεια για τις βραχυπρόθεσμες δανειακές ανάγκες. Φυσικά και θα ξεπουληθούν ασημικά. Ολοι οι χρεωμένοι ξεπουλούν. Και επιτήρηση με τεχνογνωσία. Είναι η περίφημη επιτελική σκέψη. Το ΔΝΤ μπορεί να παράξει, με το ζόρι, αληθινά νούμερα απ' όλα τα υπουργεία. Εμείς δεν μπορούμε. Εχουμε πολιτικό κόστος.

Το ΔΝΤ δεν πρόκειται να κυνηγήσει Χριστοφοράκους και Καραβέλες. Αυτή είναι δική μας δουλειά. Ούτε θα κυνηγήσει ταξιτζήδες γιατί κάνουν τετραπλή μίσθωση. Αν δεν μπορούμε κακώς. Το Ταμείο θα δουλέψει με ό,τι ύπάρχει. Αυτή είναι η δουλειά του. Θα φτιάξει ενα πολυετές σχέδιο με σκληρό project plan και θα το ακολουθήσει.

Ελπίζω όμως και ο Γιώργος να κατανοεί δύο σημαντικά πράγματα που μάλλον δεν θα του τα πούν οι Πασοκτζήδες. (1) Είτε του αρέσει είτε όχι, δεν είναι πρωθυπουργός μιάς ομαλής πολιτικής περιόδου. Η πολιτική του μοίρα ειναι συνειφασμένη με τη χρεωκοπία της Ελλάδας. Μ' αυτό το στίγμα θα μπεί στην Ιστορία. Η θα τα καταφέρει, ή θα αποτύχει. Τίποτα άλλο δεν μετράει. Η καρριέρα του θα κρατήσει όσο και το πλάνο του Ταμείου. Μετά τέλος. Η μάλλον, μετά δεν έχει σημασία. Η μαγκιά του θα φανεί απο το πώς θα μανατζάρει αυτή την κρίση. Για τώρα, παίζει μπάλα μόνος του στο γήπεδο, και η κερκίδα είναι μουδιασμένη. Για 3 χρόνια κανείς δεν θα τον ενοχλήσει. Μετά, ας φύγει, υπάρχουν κι άλλα στη ζωή.

(2) Θα χρειαστεί σκληρούς και ικανούς μάνατζερς σε θέσεις-κλειδιά, να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του καινούργιου plan. Ανθρώπους με αληθινή πείρα απο επιχειρήσεις, αγορές και πίεση. Και τέτοιους δεν έχει το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα της πλάκας. Γι' αυτό πρέπει να το καταργήσει. Χρειάζεται λοιπόν ανασχηματισμό με ανθρώπους επιπέδου, με διεθνή πείρα, και όχι πείρα μόνον απο τηλεπαράθυρα. Πρέπει λοιπόν να κάνει την υπέρβαση και να μαζέψει εξωκοινοβουλευτικούς, προσωπικά επιλεγμένους. Για να μήν κυλήσει η Ελλάδα σε ληστείες τύπου Αργεντινής. Με βλάκες τύπου Κατσέλης, Παπουτσή και Διαμαντοπούλου δεν πάμε πουθενά. Είναι σαν να κατεβαίνει σε αγωνιστική πίστα με αγροτικό της λαϊκής. Στην επιτάχυνση θα του φύγουν τα καρπούζια.

Κανείς δεν θα τον χειροκροτήσει. Αλλά σε 3 χρόνια, θα μπορέσουμε ίσως να βγούμε ξανά στην επιφάνεια. Χεστήκανε οι Ελληνες αν τότε θα υπάρχει ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ. Αλλά να υπάρχει η Ελλάδα.

24 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Ακόμα και την ύστατη στιγμή, οι Έλληνες θέλουν να συνεχίσουν τις κομπινούλες τους, και με τσαντίζει αφάνταστα.

    ReplyDelete
  3. Είσαι υπέροχος! Η παρομοίωση με το αγροτικό φορτωμένο με καρπούζια είναι αριστουργηματική! Αυτό είναι που λέω ότι από απόσταση βλέπει κανείς καλύτερα τα πράγματα (αν έχει μάτια να δει)...

    ReplyDelete
  4. Δυστυχώς για μάς, φίλοι μπλόγγερς, η Ελλάδα χρειάζεται τουλάχιστον 100 δις ευρώ για μια ασφαλή και συνολική αναδιάρθρωση του χρέους, και κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στο συνολικό πακέτο στήριξης. Ακόμα και το ΔΝΤ δίνει πολύ λίγα. Χώρια πως θα συνδιαστούν δύο εταιρικές κουλτούρες, η υπεραντλαντλική και η σοσιαλίζουσα. Αλλά αυτά θα τα πούμε αργότερα. Φίλοι μου θα επανέλθω.

    ReplyDelete
  5. Πω πω σκέτο δηλητήριο στάζεις αδερφέ μου.

    Η πολιτική όπως ξέρεις φίλε locus είναι ένας τρόπος να βγάλεις γκόμενες, να εξασφαλίσεις δωρεάν ταξίδια, μετακινήσεις και υποκλίσεις, μια περιπέτεια με χρήμα και εντάσεις του κώλου (αντιπαραθέσεις στη βουλή και στα παράθυρα). Μία μέθοδος εν ολίγοις για να περνάς καλά.

    Σε κάποιους λίγους εμπεριέχεται και η φιλοδοξία να λύσουν κάποια προβλήματα του τόπου. Ευχάριστη έκπληξη π.χ. ο ραγκούσης στο υπουργείο εσωτερικών.

    Ο παπανδρέου εμφορείται απο μία τέτοια φιλοδοξία. Θέλει πραγματικά να αλλάξει την ελλάδα. Φυσικά θέλει να το κάνει within the context που λέτε στο αμέρικα. Με τα ταξίδια του, με τις σοσιαλιστικές δεθνείς και τις παπαροσυνελεύσεις της, αλλά ας μην είμαστε ισοπεδωτικοί.

    Απέχει έτη φωτός απο τoν κουρασμένο που το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν οι χασαποταβέρνες.

    Οπως εύστοχα επισημαίνει ο Μαριβώ στον Μεταμφιεσμένο πριγκιπα, εάν η πολιτική ήταν μόχθος και τίποτε άλλο δεν θα ενδιαφερόταν κανένας.

    Φρεντερίκ:..Ποιος δεν θα επιθυμούσε να κυβερνήσει;
    Λελιό: Αυτός που θα ήταν άξιος να το κάνει.
    Φρεντερίκ: Αυτός που θα ήταν άξιος;
    Λελιό: Ναι. Είναι ο άνθρωπος, η αρετή του οποίου είναι ισχυρότερη απ’ τη φιλοδοξία και τη φιλοχρηματία. Για έναν τέτοιον άνθρωπο η διακυβέρνηση δεν είναι παρά μόνο μόχθος.

    ReplyDelete
  6. Αχ, Locus, πολύ σημαντικό να είσαι μακρυά αυτές τις μέρες. Μέχρι και για επαναδραστηριοποίηση της ¨πρωτοβουλίας των 5" ακούσαμε...
    Σίγουρα ο ΓΑΠ διαφέρει από τον κουρασμένο όπως λέει ο Sam αλλά η βαλίτσα που κουβαλάει (στην πολύ εύστοχη φωτογραφία σου) είναι γεμάτη από τα αποβράσματα του ΠΑΣΟΚ που ξεχάσαμε πως έχουν τεράστια ευθύνη γι αυτό το χάλι.

    Επί πλέον δε νομίζω ότι οι καλές προθέσεις αρκούν όταν υπάρχει άγνοια και ερασιτεχνισμός. Όπως είπε κάποιος "γνώση χωρίς θέληση άχρηστη, θέληση χωρίς γνώση επικίνδυνη".

    ReplyDelete
  7. Λέγεται συνήθως για το χρηματιστήριο και τους επενδυτές ότι ελπίζουν όταν θα πρέπει να φοβούνται και φοβούνται όταν θα πρέπει να ελπίζουν.

    Κάτι αντίστοιχο νομίζω συμβαίνει με τον διεθνή οικονομικό έλεγχο.

    Οι έλληνες το 2004 πανηγύριζαν γιατί παρέδωσαν την εξουσία στον πιο άχρηστο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης.

    Κανονικά θα έπρεπε να τρέμουν.

    Σήμερα τρέμουν γιατί έρχονται οι ξένοι να βάλουν κανόνες.

    Μαλλον πρέπει να ελπίζουν.

    Το πρόβλημα της ελλάδας όλες αυτές τις δεκαετίες είναι ότι διεφθαρμένοι πολιτικοι, πουλημένοι δημοσιογράφοι και λαμόγια επιχειρηματίες καταδίκασαν τη χώρα σε ένα βούρκο παρακμής και απόλυτης στασιμότητας. Οι επιχειρηματίες λάδωναν, οι πολιτικοί έφτιαχναν νόμους στα μέτρα τους, και οι δημοσιογράφοι φρόντιζαν να μην βγαίνει τίποτε παραέξω. Η κοινωνία βλέποντας το πλιάτσικο δεν άργησε να ακολουθήσει. Ετσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

    Αυτό το απόστημα που οδήγησε την ελλάδα στην χρεωκοπία έχει μεγάλες πιθανότητες να σπάσει. Οι ξενοι δεν δίνουν δεκάρα για τα συμφέροντα του κάθε μεγαλολαμόγιου επιχειρηματία και θέλουν απλά να εξασφαλίσουν ότι θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους. Δεν τους ενδιαφέρει εάν τσιρίξει ο τσίπρας, εάν σαλπίσει συναγερμό η αλέκα η εάν θα καταργηθούν νόμοι κομένοι και ραμένοι στα συμφέροντα του κάθε επιχειρηματία που θέλει να κλέψει το κράτος.

    Αντίθετα έχουν συμφέρον να μην κλέβει κανείς το κρατος γιατί απο το κράτος περιμένουν να εισπράξουν.

    Η αλλαγή θα έχει θύματα και δράματα. Θα είναι όμως καθαρτική για μία κοινωνία που έπιασε πάτο.

    ReplyDelete
  8. Υοσεμιτι Σαμ
    λες?

    με τόσο πόλεμο?
    φοβάμαι ότι οι θυσίες που χρειάζονται για να γίνουμε ευρώπη θα λυγίσουν την αποφασιστικότητα όσων μπορούν να το κάνουν.

    ReplyDelete
  9. Συγγνώμη,δείτε και εδώ
    http://squarelogic.blogspot.com/2010/04/blog-post_15.html

    και πείτε μου αν συνεχίζετε να τρέφετε ελπίδες για αυτούς τους ανθρώπους.Το θέμα έχει γίνει γνωστό εδώ και 5 μέρες και έχει γίνει "γαργάρα΄απ τα mainstream ΜΜΕ.Κάπου διάβασα οτι ο Οικονομέας ορυόταν για "εσχάτη προδοσία",αλλά τα 'αφεντικά' του τόπου φαίνεται οτι βολεύονται με το στενό κουστουμάκι που θα μας ράψει το ΔΝΤ.
    Δεν ξέρω αν κάνω λάθος,αλλά οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ θα ενδιαφέρονται μόνο για να βγαίνουν τα νουμεράκια και ελάχιστα για την δικαιοσύνη των μέτρων ή τα δράματα που θα κρύβονται πίσω απ τα νούμερα.Αυτό είναι το πρόβλημα...
    Επίσης έχω ένα θέμα με κάποιον ο οποίος αρνείτο προεκλογικά την κρισιμότητα της κατάστασης λέγοντας "υπάρχουν λεφτά",πέταξε 2 μήνες μετά 2 δις σε επιδόματα του κ..λου (που πήγαν κατά κύριο λόγο σε..αλβανικές τσέπες!),και έκανε όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να μας οδηγήσει..στο ΔΝΤ Ως διέξοδο απ την γωνία στην οποία μας είχε βάλει.

    ReplyDelete
  10. Locus Publicus said...

    "Αλλά σε 3 χρόνια, θα μπορέσουμε ίσως να βγούμε ξανά στην επιφάνεια."

    "Πολύ αισιόδοξος είσαι μωρ' αδελφάκι μου"

    Ατάκα από την ταινία "Καλώς ήρθε το δολάριο" με τον Γ. Κωνσταντίνου στο ρόλο του καθηγητή αγγλικών , να πηγαίνει στην Τρούμπα να διδάξει τις πουτάνες.....
    Πηγαίνοντας την πρώτη μέρα για μάθημα, ρωτάει τον "πορτιέρη":
    "Οι δεσποινίδες είναι κάτω;"
    Και ο πορτιέρης απαντάει με την παραπάνω φράση......
    Σακελλάριος!!

    ReplyDelete
  11. Δύο-τρεις σειρές έχω να γράψω, μιας και το κείμενο εμπεριέχει αλήθειες.

    Πρώτα και κύρια υπέυθυνοι είμαστε εμείς.
    Δεύτερο, η Ε.Ε. δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων γιατί απλούστατα δεν το έχει (το ύψος).

    Τρίτο, η Γερμανία έχει κάποιον απώτερο σκοπό, όχι ενάντια σε μας, αλλά ρπος όφελός της.

    Τέταρτο, ο κόσμος των κερδοσκόπων υπάρχει γιατί κάποιοι, παγκόσμια, τους έδωσαν χώρο να απλωθούν, εις βάρος των υπολοίπων , κι είναι τέτοια πλέον η δύναμή τους που δεν γνωρίζω αν μπορούν να "εκπέσουν".

    και τελευταίο.... είναι μία τελευταία ευκαιρία να αλλάξουμε ριζικά τα "χάλια" μας και τποθετήσουμε εαυτούς στην ήπειρο που ανήκουμε.

    Αν την αφήσουμε δεν μας φταίνε οι "αλλοι".

    Καλημέρα

    ReplyDelete
  12. Στο Σάντο Ντομίνγκο πήγε σαν πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς όχι σαν Πρωθυπουργός της Ελλάδας.

    Πράγματι το ΔΝΤ δεν μπορεί να ανακατευτεί άμεσα στα οικονομικά μιας χώρας της ευρωζώνης και πήγε σε πάρα πολλές πρωτεύουσες της Δϋσης για να βρει χρήματα αλλά ο λόγος είναι η τραγική κατάσταση της οικονομίας μας.

    Ακόμα και αν το ΠΑΣΟΚ αποτύχει στην οικονομία θα μείνει στην εξουσία μιας και δεν έχει αντιπολίτευση και φυσικά αυτό είναι τραγικό για την Ελλάδα.

    Πολλοί μπλόγκερες συγκρίνουν την Ελλάδα με την Αργεντινή αλλά κάνετε λάθος μιας και η δεύτερη είχε υιοθετήσει το δολλάριο των ΗΠΑ σαν νόμισμα χωρίς να είναι πολιτεία της. Η Ελλάδα έχει το ευρώ αλλά έχει και την ασπίδα τόσο της Ε.Ε. όσο και της Ευρωζώνης. Αν χρεωκοπήσει χώρα μέλος της Ευρωζώνης τότε θα είναι καταστροφικό για όλο τον πλανήτη. Δεν ξέρω αν οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ είναι καλοί managers, μερικοί είναι άλλοι όχι. Προφανώς.

    Υ.Γ. Ο μόνος λόγος που η Ελλάδα δεν ενήκει επίσημα στις τριτοκοσμικές χώρες είναι ότι είμαστε μέλη της Ε.Ε. γιατί σε πάρα πολλά θέματα είμαστε μία τριτοκοσμική χώρα...

    @Yosemite Sam
    Ο κουρασμένος ήταν 100 χρόνια πίσω και ο χειρότερος Πρωθυπουργός που γνώρισε η Ελλάδα άρα η σύγκριση σου είναι άστοχη.

    @apogonos
    Ευτυχώς η βαλίτσα του δεν έχει όλα τα αποβράσματα του ΠΑΣΟΚ, πχ Λαλιώτη

    @Yosemite Sam2
    Το 2004 οι Ελληνες δεν μπορούσαμε να γνωρίζουμε ότι ο κουρασμένος θα ήταν και κουρασμένος αλλά και άχρηστος...
    Εχουμε Δημοκρατία άρα ο μέσος Ελληνας ψηφίζει τους πολιτικούς που μας κυβερνάνε. Αν έχεις στοιχεία που αποδεικνύουν ότι γίνεται νοθεία στις εκλογές σε παρακαλώ δώστα μας.

    @squarelogic
    Αυτό που λες για το ΔΝΤ είναι η δουλεία του, οι αριθμοί όχι οι άνθρωποι. Δεν με νοιάζει η εθνικότητα των ανθρώπων που κατέληξαν τα χρήματα αλλά ότι δεν πήγαν εκεί που έπρεπε.

    @Βάσσια
    Συμφωνώ με το 1ο, 20 και τελευταίο σχόλιο σου αλλά η Γερμανία πληρώνει τα Ελληνικά λαμόγια οπότε έχει δίκαιο να διαμαρτύρεται. Στο 4ο σημείο όλοι μας δώσαμε το δικαίωμα στους κερδοσκόπους να δρούνε, σχεδόν, ελεύθερα. Αλλωστε όταν οι κερδοσκόποι επενδύουν σε μία χώρα τότε είναι επενδυτές αλλά όταν δεν το κάνουν γίνονται απλώς κερδοσκόποι...

    ReplyDelete
  13. Ειδικά στον χώρο της οικονομίαςΑθηνά, ενα taskforce είναι επιβεβλημένο. Γα μια υγειή παρουσίαση της κατάστασης στον κόσμο που σήμερα παρακαολουθεί ανήσυχος. Το να βγαίνει ο καθένας και να λέει ο μακρύ και το κοντό του μας κοστίζει πολύ. Κυβέρνηση απο τηλεπαράθυρα δεν γίνεται.

    ---------
    Φίλε Universe, το αγροτικό με τα καρπούζια φάνηκε απο την αρχή, με τους λιμνενικούς. Ο Γιώργος είναι πρωθυπουργός "ειδικής αποστολής". Ας δράσει λοιπόν άμεσα. Οι Ελληνες του αναγνωρίζουν τιμιότητα αλλά θέλουν και αποτελεσματικότητα. Τί δουλειά έχει ο Παπουτσής να βρίζει απο την Βουλή? Ας καρατομήσει και μερικούς.

    --------------------------------------------
    Yosemite δεν διαφωνώ καθόλου πως τον τoν κουρασμένο τον ενδιέφεραν ήταν οι χασαποταβέρνες. Σαφώς και ο Γιώργος είναι πολύ καλύτερος. Εχει μαζέψει ιδέες απο παντού, ας τις εγφαρμόσει. Η βαθμολογία των υπουργών και εκείνη η παλιά ιδέα για ομάδα "λειτουργίας της κυβέρνησης", είναι καλές και έρχονται απο το Corporate world. Να κυβερνήσει λίγο αμερικάνικα, αν θέλει, με ομάδες για συγκεκριμένα objecctivew. Εξω απο το κομματικό κουτί. Πνιγήκαμε στη μετριότητα.

    ReplyDelete
  14. Yosemite, καταπληκτικό το άρθρο με το μάστερ της νεαράς. Τώρα που καταργήθηκε η βάση του 20, οι εργασίες θά έρχονται απο το Google Search. Sto Ellada όλα γίνονται.

    ReplyDelete
  15. Εξυγίανση του πολιτικού σκηνικού δεν αναμένω πλέον Απόγονε, , μόνον στηνην πλήρη διάλυσή του ελπίζω. Ναί, οι καλές προθέσεις δεν αρκούν. Αλλά απο που θα έρθει ο επαγγελματισμός δεν ξέρω. Extrarordinary times require 3x6traordinary measures.

    ReplyDelete
  16. Είναι δύσκολο να αποσαφηνίσει κανείς το τί ακριβώς κρύβεται πίσω απ όλα αυτά τα τεχνικά μοντέλα φίλε squarelogic. Δύσκολο να μαντέψει επίσης κάποιος ποιό ήταν το αρχικό σχέδιο. Μάλλον δεν υπήρχε σχέδιο καθόλου. Σίγουρα όμως ήξεραν την αλήθεια και την έκρυβαν.

    ReplyDelete
  17. Μόλις ενεργοποιήσουμε το σχέδιο σωτηρίας θα βγούνε άλλα στην επιφάνεια glam. Αν το σχέδιο περιείχε 80-100 δις με 3%, θα αισθανόμουνα καλύτερα. Τώρα τα ερωτήματα είναι πολλά. Υπάρχει στ' αλήθεια σχέδιο? Θα δούμε.

    Οχι, σε 3 χρόνια δεν θά έχουμε τελειώσει. Αδύνατον.

    ReplyDelete
  18. Δεν θέλει η Ευρώπη, φίληΒάσσια γιατί μετά θάρθουν και άλλοι. Ολα τα πρωτόκολλα των συμφωνιών έχουν παραβιαστεί. Και εμείς είμαστε οι πρώτοι, το πειραματόζωο. Δυστυχώς έχω μια πολύ κακή διαίσθηση. Σίγουρα βέβαια, εμείς φταίμε.

    ReplyDelete
  19. Εκεί κολλάει η δουλειά φίλε Γιάννη, Ευρώπη και ΔΝΤ μαζί δεν πολυκολλάνε. Αλλη δουλειά κάνει το ΔΝΤ, άλλη η Ευρώπη. Kαι κανόνες δεν βλέπω, μόνον δηλώσεις. Θάλασσα τάκανε η Ευρώπη. Στην πρώτη κρίση κόλλησε.

    ReplyDelete
  20. Ναι λόκους, αυτό θέλω κι εγώ διακαώς, να καρατομηθούν ορισμένοι, σε όλες τις παρατάξεις όμως, και όχι απλά να να πάνε σπίτια τους, αλλά να πληρώσουνε πρόστιμα και να μπούνε στο κελί 33.

    ReplyDelete
  21. Μέσα στην τραγικότητά του, γιός του Αντρέα γάρ, ο Γιώργος φαντάζει σαν θεατρική φιγούρα που ήρθε να παίξει την τελευταία πράξη ενός δράματος.Σίγουρα δεν έχει το κλασσικο μοτίβο του βαλκάνιου μπαηγαπόντη η επαρχιώτη μικροπολιτικού, είναι όμως αίνιγμα και μυστήριο μεγάλο. Δεν πιστεύω πως θέλει να σπρώξει την Ελλάδα σε ξένες εξουσίες, αντίθετα πιστεύω αυτό που λέει ο Yosemite, θέλει να την αλλάξει. Δεν πιστεύω πάραυτα πως μπορεί να μείνει στο πολιτικό προσκήνιο πέραν του όσο θα κρατήσει η κρίση. Δεν είναι οτι θα χάσει απο τον ανεπαρκη Αντωνάκη. Η μοίρα του είναι να πάρει αποφάσεις για μια κρίση και μετά να χαθεί. Ομολογώ πως τον συμπαθώ γιατί έχει την αγαθή ψυχοσύνθεση του ελληνοαμερικάνου. Πίσω του βέβαια, το πολύ βαθύ "σύστημα ΠΑΣΟΚ", με τα γνωστά του κομματίδια.

    Aθηνά μου, μ'αρέσει ο Λοβέρδος, ο Χρυσοχοίδης, ο Ραγκούσης, άντε και η Μπιρμπίλη-Μπατζελή. Χρήσιμος και ο βαρύς Πάγκαλος. Αλλά ο Παπ είναι άπειρος, η Διαμαντοπούλου just a nice face, η Κατσέλη σκέτο σαμποτάζ. Στον καιάδα.

    ReplyDelete
  22. Το οποίο φτιάχτηκε κυρίως για τριτοκοσμικούς, χώρες σαν τη Νιγηρία και τη Σενεγάλη

    Μιας και τα έχουν πεί λίγο πολύ όσα θα έλεγα οι άλλοι, απλά να προσθέσω ότι στο ΔΝΤ έχουν καταφύγει και η Αγγλία και η Ρωσία αλλά και η Τουρκία,Ισλανδία,Ουγγαρία,Πολωνία που βέβαια δεν είναι Νιγηρία και Σενεγάλη.

    ReplyDelete
  23. Βέβαια, το ταμείο έχει άδικο, αλλά αυτό είναι ψιλά γράμματα σε μια ανθρωπότητα τόσο πωρωμένη στην ορθότητα της "ιδεολογίας" του...

    ReplyDelete