Sunday, February 14, 2010

Kινδυνεύει η Κλεπτοκρατία μας;

Οταν το ΔΝΤ και οι διάφοροι ζοχαδιακοί ευρωπαίοι επίτροποι πιάσουν για τα καλά δουλειά στην Ελλάδα, μέσα στις πολλές ενασχολήσεις τους, λέτε να βρούν χρόνο να ασχοληθούν και με το κολλητάρι της φωτογραφίας;

Με βασικό μισθό 1,700 ευρώ τον μήνα, ο νεοέλληνας Κολόμβος κατάφερε (με υπερωρίες), να αποκτήσει το πολυπόθητο σκαφάκι. Σένιο και καμπινάτο, με υπερσύγχρονα συστήματα πλοήγησης και δύο βενζινωτές μηχανάρες, το σκάφος κόστισε μόνον 380 χιλιάδες ευρώπουλα. Η καμπινάτη διακόσμηση, πλούσια σε βελούδα και αναπαυτικούς καναπέδες, συμπληρώθηκε και με μια υπέροχη κάβα γαλλικών κρασιών, ενα υπέροχο στερεοφωνικό για τις μπουζουκιές μας, μπύρες, αυγοτάραχα και τυριά πολυτελείας.

Φύγαμε πρωί πρωί με την αυγούλα, πάφ και ευρωτάλληρο, για τον γύρο της Κεφαλλονιάς. Σε κάποια απομακρυσμένη μαγική παραλία (απ' αυτές που συχνάζει η Μενεγάκη), κάναμε το μπάνιο μας πλατσουρίζοντας τα γαλανά παρθένα νερά. Σε κάποιο ταβερνάκι της Ιθάκης, κατα τα πρότυπα του Ζημενάκια στην Αντίπαρο, φάγαμε γαρίδες (και ταίσαμε και τις γάτες). Η υπέροχη ημερήσια ολοκληρώθηκε με το υπέροχο ηλιοβασίλεμα του Ιονίου, πίνοντας μπυρίτσες και ακούγοντας πιασάρικα τραγούδια. Η καλοκαιρινή θαλάσσια εξόρμηση κόστισε όσο και ενας μέσος 14ος μισθός. Κάνουνε τέτοια κόλπα στην Γερμανία;

17 comments:

  1. εμ σε πήγε τζαμπα βόλτα, εμ τον βγάζεις και στη σέντρα. Ντροπή locus παιδί μου.

    Περιμένουμε post για τον καναδά.

    ReplyDelete
  2. Aγαπητέ μου Yosemite την καλησπέρα μου. Γράφω αυτό το πόστ, λίγες ώρες πρίν αναχωρήσω για τον Winnipeg της Manitoba, οπου επικρατεί εφιαλτικό κρύο. Μια ενδιαφέρουσα περίπτωση.

    Παρακαλώ να πληροφορηθεί η κ. Μέρκελ και ο αντιπαθής γερμανός υπουργός οικονομικών, πως ούτε με κινέζικα βασανιστήρια δεν πρόκειται να πάρουν τα προσωπικά δεδομένα όσων αναφέρονται στα πόστ μου. Η προσωπική και φιλοσοφική τοποθέτηση του Locus Pubicus ειναι γνωστή. Απεχθάνομαι τις λαικές επαναστάσεις, και έχω αφήσει την ηθικοποίηση του κόσμου σε άλλους. Η ιντερνετική μου παρουσία ανακατεύει προσωπικές εμπειρίες, ιστορικές αναφορές και άλλα νοήματα, σε μια ιδιάζουσα και λογοτεχνίζουσα μορφή κειμένων, που σύμφωνα με τον δικηγόρο μου, είναι απολύτως αποδεκτά. Στα πόστ μου, ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικόν.

    ReplyDelete
  3. 380.000 ευρώπουλα; Από πού τα έπαιρνε ο δικός σου, Λόκους; Εγώ δεν έχω ούτε το αυτοκίνητό μου να αλλάξω (ούτε καν τα λάστιχά του), κι ας μην πηγαίνω πουθενά όλο το χρόνο, για να μπορέσω να κάνω ένα ταξιδάκι το καλοκαίρι! Και δουλεύουμε δυο, και τα παιδιά μας ξενιτεύτηκαν μήπως και βρουν δουλειά!
    Δεν ζηλεύω τα σκάφη (με πειράζει και η θάλασσα!) ούτε τις βίλες τους. Με πιάνει το παράπονο, μονάχα, που ζητούν από τα παιδιά να φιλήσουν κατουρημένες ποδιές για να βρουν μια κουτσοδουλίτσα έστω και σε βίντεο κλαμπ, κι ας έχουν άριστα πτυχία!
    Και θα με φορολογήσουν ακόμα πιο άγρια, διότι μεγάλωσαν πια και δεν είναι προστατευόμενα μέλη, έστω κι αν είναι άνεργα.
    Ανάθεμα την Goldman Sucks (έτσι πρέπει να είναι η ορθογραφία).

    ReplyDelete
  4. Μία φράση .. μάθαμε "the hard way".

    Καλημέρα
    Εύχομαι να περνάτε πολύ καλά.
    :-)

    ReplyDelete
  5. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!!
    ΚΑΙ Η ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

    ReplyDelete
  6. Εκτός απο τα 380.000€ που κοστίζει αυτό το πράγμα, έχω την απορία να μάθω πως πληρώνει τα ετήσια έξοδα συντήρησής του.

    ReplyDelete
  7. Το τεκμήριο πώς το καλύπτει ο φίλος σου ήθελα να ξερα Locus μου. Τα σκάφη έχουν τεκμήριο διαβιωσης. Εκτός αν έχει ιδρύσει κάποια off shore εταιρεία. Σαν τον Βουλγαράκη. Αυτόν ντε με τα νόμιμα και ηθικά.

    ReplyDelete
  8. Μετα μανίας μελετώ τα τελευταία χρόνια, τις διάφορες ιστορικές οικονομικές κρίσεις, τους κύκλους του Καπιταλισμού, και τα συστήματα που έχουν καταρρρεύσει, σε μια προσπάθεια να βρώ κάτι ανάλογο με την ελληνική περίπτωση.

    Πολλές χώρες έχουν χρεωκοπήσει στην ιστορία, άλλες γιατί ήταν φτωχές, αλλες γιατί πήραν λάθος οικονομικές αποφάσεις, αλλες γιατί ήταν διεφθαρμένες. Αλλα καμμία απο αυτές δεν είχε χρηματοδοτηθεί για 30 ολόκληρα χρόνια. Τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει στην παγκόσμια Ιστορία.

    Η παραδοσιακή ελληνική διαφθορά που έχει ρίζες απο την Τουρκοκρατία, διατηρήθηκε με χρήματα της ΕΕ, και με την πάροδο του χρόνου μετατράπηκε σε απόλυτη Κλεπτοκρατία. Το πόστ σας προσφέρει απλώς ενα μικρό παράδειγμα της νοοτροπίας που όλοι σας γνωρίζετε.

    Το σύστημα βούλιαξε απο μια νοητή μάζα παρατρεχάμενων που άλλοι εκπορευόμμενοι απο τα κομματικά γραφεία, άλλοι κατοικοεδρεύοντες σε δήμους, πόλεις και υπουργεία (απ' οπου εκπορεύονται οι προυπολογισμοί), έπεσαν σαν τις σφήκες πάνω στα κοινοτικά πακέτα. Και η διαφθορά αυτή, (που καλλιεργήθηκε και ιδεολογικά μέσα απο την οντότητα "ο λαός που δεν έχει ανάγκη θεσμούς"), μας οδήγησε στην εικονική πραγματικότητα του σήμερα. Διαφθορά είχαμε πάντα, αλλά απο το 2000 και μετά περάσαμε στην ωμή Κλεπτοκρατία. Η πυραμίδα άρμεγε για χρόνια την ΕΕ, αλλά μοίραζε λεφτά και ιδεολογία αλητείας προς την λαική βάση. Σήμερα, καθώς ο Τιτανικός οδηγείται στο ΔΝΤ, η Κλεπτοκρατία μας πράγματι φτάνει στο τέλος της. Οικονομικά θα σωθούμε. Μετά απο μερικά χρόνια λιτότητας, ημιθανείς και ζαλισμένοι, όσοι περισσέψουν θα συμμετάσχουν στην νέα οικονομικά ασφαλή Ελλάδα. Αλλά ηθικά, δεν θα επανακάμψουμε ποτέ. Η Ιστορική μοναδική μας ευκαιρία να αναπτυχθούμε, χάθηκε για πάντα. Ηταν μια μοναδική περίπτωση στην παγκόσμια ιστορία.

    ReplyDelete
  9. Είσαι τίμιος άνθρωπος φίλε Λωτοφάγε, υποθέτω δεν έχεις κλέψει ποτέ σου δημόσιο χρήμα, ποτέ δεν "μαγείρεψες" κάποιο μαιμού δανειάκι της ΕΕ, και ούτε έτυχε να δουλεύεις για την εφορία. Με καταννοείς. Ανήκεις βέβαια την πλειοψηφία, που τώρα θα πληρώσει την Κλεπτοκρατία. Αν είσαι ευτυχισμένος με την προσωπική σου τίμια στάση στη ζωή (εγώ είμαι), αρκεί αυτό. Δεν έχω συμβουλέψει κανέναν να φύγει απο την Ελλάδα, αλλα μια και τα παιδιά σου βρίσκονται ήδη εκτός, θα έλεγα άστα εκεί που είναι. Γνωρίζεις άλλωστε την ιστορία του Τιτανικού. Το οικονομικό μας πρόβλημα θα λυθεί. Το ηθικό όμως ποτέ.

    ReplyDelete
  10. Αγαπητή μου Βάσσια έρχονται θλιβερές και δύσκολες μέρες. Θεωρητικά βέβαια, ειναι και μια ευκαιρία να ξεριζώσουμε το σάπιο σύστημα και να επανιδρυθούμε. Θα τα καταφέρουμε? Προσωπικά δεν το πιστεύω. Ας μου επιτραπεί η απαισιοδοξία. Καθώς το Τιτανικός πάει ΔΝΤ, κάθε μέρα ξεσκεπάζει το μέγεθος της Κλεπτοκρατίας και ανηθικότητας που βιώσαμε στον τόπο μας απο το 80 και μετά. Καλή μας τύχη. Τις ευχές μου.

    -------------------------------------
    Κύριε Βαρδάκα, τι άλλο να προσθέσω σε όσα ήδη γνωρίζετε... Η κουλτούρα του "λαού" μας έχει διαβρώσει τόσο πολύ, που κατέληξε στην απόλυτη Κλεπτοκρατία. Η κουλτούρα της αλητείας είναι παντού. Στα πανεπιστήμια, στα συνδικάτα, στον περιπτερά της γειτονιάς. Οι κοινωνικές εκρήξεις που θα ακολουθήσουν, μια και στερούνται ηθικής βάσης, θα καταλήξουν σε πλιάτσικα. Χθές διάβασα πως ένοπλοι μπήκαν και λήστεψαν κρεοπωλείο!!

    ---------------------------------
    Τα έξοδα συντηρησης ειναι μερικές χιλιάδες φίλε Dormammu, μονάχα τα καλοκαιρινά καύσιμα, πληροφορούμαι, ξεπέρασαν τις 5 χιλιάδες. Αλλα κολλώνει ο "Κολόμβος";

    ---------------------------------
    Αγαπητή μου Μερόπη, για όσους βαριούνται να πάνε στην Κύπρο, υπάρχει και η γειτονική Αλβανία και Κροατία, μερικά μίλια απο την Κέρκυρα. Δεν έχω πείρα απο τις σκοτεινές δουλειές των ευρωαπατεώνων, αλλά η περίπτωση του πόστ δεν είναι η μοναδική. Μέτρησα μόνον στην εγγύς περιοχή μου, πάνω απο 20 τέτοιες περιπτώσεις.

    ReplyDelete
  11. Πως βλέπεις τόσο καλά από τόσο μακριά ?
    Μπορείς να μου πεις τι μάρκα τηλεσκόπιο χρησιμοποιείς?

    ReplyDelete
  12. "με τούτη την ανάρτηση δίνεις εσφαλμένες εντυπώσεις, λόκους!
    Υπάρχουν και πολλοί ΔΥ που είναι ευσυενίδητοι και κάνουν ότι μπορούν για να κρατήσουν κάποιο επίπεδο, για να βοηθήσουν το συνάνθρωπό τους

    Ας μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι, οι γενικεύσεις δεν είναι ποτέ δίκαιες"

    Θα έλεγα αν διαφωνούσα έστω και στο παραμικρό

    ReplyDelete
  13. Χωρίς να είμαι ιδιαίτερης ευφυίας άτομο φίλε, rvagos πιστεύω πως μερικές φορές η απόσταση η ίδια βοηθάει. Παρακολουθώ όπως όλοι τα νέα, και βιώνω την πατρίδα μια φορά την χρόνο. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που είμαστε στην ΕΕ. Αλλα τα σύκα σύκα φίλε μου. Εμείς φταίμε και κανείς άλλος.

    -----------------------------
    Αθηνά μου γειά σου. Μα δεν κατηγορώ τους ΔΥ (τους οποίους προσωπικά αντιπαθώ). Σκιαγραφώ την διαφθορά στη χώρα μας, και το γεγονός οτι έχει πλέον φτάσει πολύ χαμηλά. Απο εκεί φαίνεται και η "πυραμίδα". Τη στιγμή αυτή μας έχουν στριμώξει άγρια. Ο τύπος του πόστ είναι πολύ ωραιος τύπος, καλό χιούμορ, και ναι, βοηθάει και κόσμο. Απλά έκλεψε λίγο για ενα σκαφάκι. Παραμένει όμως φιλότιμο παληκάρι!

    ----------------------------------
    Φίλτατε apneagr ευχαριστώ για τις αναδημοσιεύσεις. Χαίρομαι που σου αρέσουν. Τις ευχές μου:)

    ReplyDelete
  14. Φίλε Locus, θαυμαστικά σχολίασα το post σου.
    Και εγώ είμαι ευτυχής που είμαστε στην ΕΕ.
    Δεν μπορώ πλέον να φαντασθώ τη Χώρα μας εκτός ΕΕ.
    Δυστυχώς ο Ελληνικός Λαός εξέλεξε τέτοιους ανθρώπους, την περασμένη πενταετία και μάλιστα δυο φορές , που σήμερα τρέμω το ενδεχόμενο.

    ReplyDelete
  15. Σίγουρα πολλοί μισθωτοί θα σκέφτονται πως θα γίνει και αυτοί να τα οικονομήσουν αντί να απαιτήσουν διαφάνεια. Η λαμογιά είναι στο DΝΑ του έλληνα.

    ReplyDelete
  16. Νάσαι καλά φίλε rvagos.
    Ευχαριστώ.
    -------------------------
    Φίλε hackaday, μια απόλυτη θολούρα καλύπτει τα δημοσιουπαλληλικά. Δεν θα ήταν δα και τόσο δύσκολο να δεί το επίσημο κράτος πόσα λεφτά έχει ο καθε πολίτης στην τράπεζα. Οι περισσότεροι απατεώνες δρούν και ζούν στην Ελλάδα. Αλλά έχουμε και το τραπεζικό απόρρητο!

    ReplyDelete