Wednesday, October 28, 2009

Μια σοβαρή υπόθεση

Οσο πιο γρήγορα ανασυνταχθεί ο κ. Χρυσοχοίδης, τόσο το καλύτερο. H επίθεση κατα του αστυνομικού τμήματος της Αγίας Παρασκευής είναι πλέον ανοιχτός πόλεμος και τρομοκρατία κατά όλων των Ελλήνων. Οι τρομοκράτες ειναι αδίστακτοι και επιθυμούν να σκοτώσουν για να δημιουργήσουν αναρχία και κάποια καινούργια Δεκεμβριανά. Η ιστορία γιγαντώνεται βέβαια απο παλιά, καθώς ομάδες τρομοκρατών έχουν στρατολογήσει τώρα και παιδιά που δρούν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Μια απλή και γρήγορη έρευνα, αποφέρει την ειδησεογραφία επιθέσεων στην Πεύκη, στην Πάτρα, στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, στα Εξάρχεια, στον Κορυδαλλό. Η λίστα τελειωμό δεν έχει.

Ευτυχώς για όλους μας, η μυθολογία του αγωνιστή τρομοκράτη είναι πλέον νεκρή στο συλλογικό υποσυνείδητο του Ελληνα, παρά της προσπάθειες ορισμένων εφημερίδων να ηρωοποιήσουν τον πολιτικό λόγο των τρομοκρατών, ή κάποιων κίτρινων δημοσιογραφίσκων τύπου Ζουγκλίστα που αφήνει τον Ξηρό να αρθρογραφεί online. Η σύλληψη της 17Ν δεν παρουσίασε στο προσκήνιο συνειδητοποιημένους αριστερούς επαναστάτες ή κάποιο σχέδιο ανατροπής του καπιταλιστικού συστήματος, παρα μερικά θλιβερά επαρχιώτικα βλαχαδερά που σκότωναν κόσμο και λήστευαν το κοινό εθνικό χρήμα. Η ιδεολογική 17Ν που μας αποσχόλησε για 28 χρόνια, ήταν τελικά μια βλαχοσυμμορία επαρχιωτών που λήστευε ταμιευτήρια για να καλοζωιστεί.

Στο πρώτο μας τρομοκρατικό ντεμπούτο, είδαμε κάποια παπαδοπαίδια να στρατολογούν ξαδέλφια και κολλητούς στις καφετερίες, εναν κιθαρίστα άσχετο με την πολιτική, έναν άλλον που μπήκε στην οργάνωση κατα λάθος χωρίς να ξέρει κάν που μπήκε (Τέλιος), έναν τρίτο γραφικό που πήγαινε τσιλιαδόρος σε ληστείες για να κονομήσει λεφτά ωστε να εκδόσει το βιβλίο του (Ψαραδέλης), ο υποτιθέμενος εγκέφαλος, ο Μητσάρας με τα μέλια, αποδείχθηκε πολύ κατώτερος του Μάρξ, ο Γιωτόπουλος δεν άρθρωσε ποτέ πολιτικό λόγο (όπως συνήθως κάνουν οι ιδεολόγοι αριστεριστές), και εκείνοι που έκαναν πολιτικές αναλύσεις (Τζωρτάτος), χρησιμοποίησαν κάτι απίθανες εκφράσεις του τύπου "μας τα παίρνουν οι φραγκάτοι", που δεν θεώρησα και πολύ εντυπωσιακές. Ο πολιτικός λόγος των μελών της οργάνωσης ηταν μηδέν σε επιπεδο ουσίας, η εκφραστική τους πολύ κάτω του μετρίου, και η εμφάνισή τους αντιστοίχως επαρχιακή.

Η νέα γενιά τρομοκρατών, παρότι σαφώς πιο επικίνδυνοι, πολυπληθέστεροι και ιντερνετικώς μοντέρνοι, είναι επίσης και φιλοσοφικα ηλιθιότεροι των προκατόχων τους. Οπως φαίνεται και απο τις προκηρύξεις τους, ο πολιτικός τους λόγος αναδύει αμάθεια, θυμό και απλοποιημένη παιδαριώδη σκέψη. Το ίδιο και η συμπεριφορά τους. Οι Πυρήνες της Φωτιάς (τουλάχιστον όσοι συνελήφθησαν), είχαν φτιάξει γιάφκα μέσα στο σπίτι που ζούσαν! Εκεί κοιμόντουσαν, συναντιόντουσαν, έκαναν σχέδια και μαγείρευαν. Εκει έφτιαχαν και τις κατσαρολάτες βόμβες. Μετά πήγαιναν για καφέ όλοι μαζί. Προφανώς δεν είχαν διαβάσει το εγχειρίδιο του καλού επαναστάτη Μαριγκέλα, και δεν έχω λόγους να πιστεύω πως είχαν εξαντλήσει τον Μάρξ, τον Γκράμσκι, ή άλλους του αντιδραστικού χώρου. Ολα δείχνουν πως υπακούουν στις σύγχρονες δυναμικές της ελληνικής κοινωνίας που τους ανέδειξαν. Ελαφρύς χαβαλές, απέραντος θυμός, και μια αντιεξουσιαστική συμπεριφορά γαλουχημένη απο χρόνια στις λογικές των αντιεξουσιαστικών καταλήψεων, το αστικο μίσος, και το μπάχαλο των Δεκεμβριανών. Οι καινούργιοι τρομοκράτες φτιάχνουν βόμβες, κατεβαίνουν σε μπαράκια των Εξαρχείων απο μόδα, ειναι εντελώς αμόρφωτοι εγκυκλοπαιδικά, και σκοτώνουν για χαβαλέ.

Θα θεωρούσα επομένως λάθος για την Αστυνομία να ψάχνει δυνατά και εγκεφαλικά άτομα. Κοινοί εγκληματίες είναι, που στρατολογούν πιτσιρίκια για γρήγορα γιουρούσια. Πιθανοτατα κάπου να έχουν συλληφθεί παλιότερα, ανάμεσα σε συναυλίες, γήπεδα, μολότωφ στο Σύνταγμα, ή αντιεξουσιαστικές "σκούπες". Και φυσικά θα έχουν επανειλημένως αφεθεί ελεύθεροι, χωρίς συλλογή στοιχείων, γιατί έτσι επέβαλε η γενική αριστερίστικη κουλτούρα. Οπως και όλοι οι προηγούμενοι αντιεξουσιαστές, σίγουρα θα είναι και φιλοσοφικά κατά της εργασίας, και πιθανότατα να έχουν ήδη διαπράξει σωρεία ποινικών αδικημάτων, ληστείες τραπεζών και ταμιευτηρίων. Ενα καλό σύστημα πληροφορικής σε συνδιασμό με τις καινούργιες τεχνικές DNA, εύκολα θα μπορούσε να τους φέρει στην επιφάνεια συνδυάζοντας διάφορα στοιχεία.

Και ενώ ο κ. Χρυσοχοίδης σίγουρα οργανώνει την Αστυνομία διοικητικά και θεσμικά, και προφανώς ετοιμάζει και κάποια ομάδα κρούσης με καλή τεχνική, επαγγελματική και φυσική εκπαίδευση, η ώρα απαιτεί άμεση αφύπνιση όλων των Ελλήνων και πρακτική δράση. Η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να σπάσει μερικά ταμπού και να προχωρήσει. Να ξοδέψει χρήματα για πληροφορίες και συστήματα πληροφοριών. Και να ζητήσει τη βοήθεια του απλού κόσμου. Καλή Αστυνομία σημαίνει καλή πληροφορία, καλά δίκτυα πληροφοριοδοτών στον υπόκοσμο, κίνητρα για μετανοούντες εγκληματίες, δυνατότητα να μαζεύει και να αξιολογεί πληροφορίες απο το απλό κοινό. Το μέτρο με την επικήρυξη κάποιων κακοποιών είναι μια καλή αρχή, ενα ταμπού που σπάει. Η δημόσια ασφάλεια, πρέπει να κατανοήσουν όλοι, είναι μια πολύ ακριβή εθνική υπόθεση, που αν δεν χρηματοδοτηθεί και πετύχει, θα γεμίσουμε στο αίμα. Η εμείς, η οι τρομοκράτες θα κερδίσουν την Ελλάδα.

Χρειαζόμαστε άμεσα μια ιστοσελίδα τύπου FBI, στην οποία οι πολίτες θα μπορούν να αφήνουν πληροφορίες για πιθανές τρομοκρατικές και εγκληματικές ενέργειες. Oι πληροφορίες θα αξιολογούνται. Με αυτόν τον τρόπο βρέθηκαν οι γιάφκες της 17Ν, με την βοήθεια του κόσμου. Κάθε πληροφορία, θα διοχετεύεται ηλεκτρονικά σε κάποιον στην υπηρεσία προστασίας, και θα έχει εναν ειδικό ηλεκτρονικό αριθμό. Αυτά για το web και τους χρήστες, που αν επιθυμούν θα μπορούν να παραμείνουν ανώνυμοι. Και απο πίσω, οι υποθέσεις που δουλεύονται, θα μπορούν να συνδέσουν κάτω απο τον ειδικό κωδικό αριθμό, και πληροφορίες απο άλλες πηγές και βάσεις δεδομένων. Ολες οι ύπηρεσίες που υπάγονται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα πρέπει να αυτοματοποιηθούν, τα στοιχεία να "καθαριστούν" τεχνικά, και να μπούν με μια κεντρική βάση δεδομένων (database). Κάποιοι ειδικοί σε database technologies θα πρέπει να αναλάβουν την συντήρηση των δεδομένων.

Το τελικό αποτέλεσμα, θα μπορούσε να ειναι ενα σύστημα που παίρνει πληροφορίες απο όλα τα αστυνομικά τμήματα, την υπηρεσία μεταναστεύσεως, τις παραμεθόριες, την οικονομική υπηρεσία, υπουργεία, κτλ, κλπ. Και τις παρουσιάζει σε μία οθόνη, real-time, σε κάθε γραφείο, αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα που υπάρχει ανα την επικράτια ή κινείται στους αυτοκινητόδρουμους της χώρας. Στα γραφεία του υπουργείου προστασίας, οι έρευνες στις βάσεις δεδομένων θα μπορούν να συνδιάζουν γρήγορα πληροφορίες για συλλήψεις, ληστείες και βιαιοπραγίες που εκκρεμούν, προσωπικά στοιχεία, και ό,τι άλλο χρειάζεται για να ολοκληρωθεί μια σωστή έρευνα. Θα αρκουν έτσι μόνον λίγα δευτερόλεπτα για μια έρευνα (database search), που θα μας έδινε όλα τα κοινά ονόματα εκείνων που συνελήφθησαν πέρσι πετώντας μολότωφ στην Πεύκη, βρέθηκαν φέτος σε τραμπουκισμούς στον Πειραιά, η συνελήφθησαν πετώντας γκαζάκια σε τράπεζες της Θεσσαλονίκης. Τα σκόρπια και ασύνδετα data, αν συνδιαστούν καλά, γίνονται πληροφορίες (information). Και η Πληροφορία ειναι δύναμη.

Για ενα τέτοιο σύστημα, θα απαιτηθούν ειδικοί άνθρωποι της πληροφορικής (golden boys κατα πολλούς), και πολλά μα πολλά εκατομμύρια σε χρηματοδότηση. Εχω δουλέψει σε πολλά τέτοια projects, και γνωρίζω πως είναι τεράστια σε μέγεθος, πολυπλοκότητα και συντήρηση. Αλλά είναι απαραίτητα. Σε κάποια επίσκεψη σε μια κρατική υπηρεσία των ΗΠΑ, πληροφορήθηκα κάποτε πως υπάρχει τεράστιο data overload. 50 διαφορετικά συστήματα είχαν τις ίδιες ακαθάριστες πληροφορίες, και δεν επικοινωνούσαν καλά μεταξύ τους. Το κόστος να διορθώσουμε τα 50 αυτά συστήματα, ήταν μεγαλύτερο απο το κόστος ενός νέου συστήματος. Αποτέλεσμα ήταν να ξηλωθούν 10 IBM mainframers και να πεταχτούν κυριολεκτικά στον δρόμο! Εμείς υποθέτω έχουμε ακριβώς το αντίθετο πρόβλημα, και θα πρέπει να δημιουργήσουμε νέα συστήματα εκ θεμελίων. Είναι αδιανόητο μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα που μαθαίνεις τα προσωπικά του καθενός στο καφενείο με λεπτομέρειες, να μην μπορεί να ξεκαθαρίσει μια βεντέτα με 500 αληταράδες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Information is Power.

12 comments:

  1. Το πασόκ καλείται να αντιμετωπίσει το τερατάκι που οι ίδιοι οι πασόκοι εξέθρεψαν στο παρελθόν με τον άκρατο λαϊκισμό τους για δήθεν λαϊκούς αγωνιστές και άλλες τέτοιες παπαριές.

    Οι παλιότεροι θα θυμούνται ασφαλώς τις θεατρικές παραστάσεις με πρωταγωνιστή το golden boy τον φυντανίδη της κάποτε κραταιάς ελευθεροτυπίας που οδηγήθηκε για κάνα δυο βράδια στον κορυδαλλό υπερασπιζόμενος το δικαίωμα της 17 νοέμβρη να εξασφαλίζει αναγνωσιμότητα μέσω του αίματος.

    Οι τρομοκράτες είναι τόσο ηλίθιοι που δεν αντιλαμβάνονται το στοιχειώδες:

    Εάν θέλεις η τρομοκρατική σου πράξη να ελπίζει σε κάποιο θαμπό έστω φωτοστέφανο θα πρέπει ο στόχος σου να είναι πλήρως απαξιωμένος στη συνείδηση της κοινωνίας.

    Εάν ας πούμε εκτελέσεις έναν απατεώνα πολιτικό που έχει κατακλέψει το κράτος μπορείς να ελπίζεις στην (σιωπηρή) συγκατάβαση μιας μερίδας του κόσμου.

    Σκοτώνοντας εικοσάχρονα παιδιά που βγάζουν ένα μεροκάματο δουλεύοντας στην αστυνομία εξασφαλίζεις το απόλυτο ανάθεμα του συνόλου της κοινωνίας και λύνεις τα χέρια της εξουσίας να σε κυνηγήσει ανελέητα όπως και θα γίνει.

    Εάν συνεχίζαμε να έχουμε υπουργό τον πάκη θα έδινε εντολή για κατευνασμό ώστε να μην εκνευρίσουμε χειρότερα τους τρομοκράτες. Κάτι τέτοιο άλλωστε υπαινίχθηκε και ο λαζόπουλος στην λαϊκίστικη εκπομπή του. Είδες κύριε χρυσοχοίδη ότι η βία φέρνει βία είπε ο λάκης.

    Ευτυχώς ο χρυσοχοίδης είναι άλλης ψυχοσύνθεσης και δεν πρόκειται να ακολουθήσει την μοιρολατρική λογική του ανεκδιήγητου προκόπη.

    ReplyDelete
  2. Για να έρθουμε και στα... του οίκου μας, βλέπω εδώ και δυο-τρια χρόνια που ασχολούμαι πάρα πολλά blogs να κατακρίνουν απ' τη μια με την παραμικρή αφορμή την παραμικρή αστυνομική βία (σαν να έχουν βάλει την ελληνική αστυνομία στο μικροσκόπιο και περιμένουν να δουν μια μέρα τους αστυνομικούς να κυκλοφορούν όχι με όπλα αλλά με λουλούδια ανά χείρας) και απ' την άλλη να μη δίνουν δεκάρα τσακιστή για έναν ακόμη νεαρό αστυνομικό που θα σακατευτεί ή θα σκοτωθεί από τα πυρά κάποιων διαταραγμένων. Δυστυχώς, όλη αυτή η άμορφη μάζα 'προοδευτικών' αναλυτών στα blogs νομιμοποιεί και θρέφει, με τη βλακωδώς και συστηματικά μονόπλευρη στάση της, όλους αυτούς τους 'επαναστάτες' που χτυπάνε, σακατεύουν και σκοτώνουν στα τυφλά. Αλλά αν και όταν το συνειδητοποιήσουν αυτό θα 'ναι πλέον αργά....

    ReplyDelete
  3. Προ μερικών ημερών όμως ο κ. Χρυσοχοϊδης εδήλωσε ότι θα κόψει το χέρι του αστυνομικού που θα αγγίξει πολίτη..
    Και χθες στο τέλος της αιματηρής επίθεσης όταν ένα από τα θύματα εσκόπευσε με το όπλο του κάποιον από τους τρομοκράτες συνάδελφός του (θύμα και αυτός) του κράτησε το χέρι!! Προφανώς για να μην πειράξει τον πολίτη οπλοφόρο τρομοκράτη!!
    Την τράπεζα Πληροφοριών που προτείνει ο Locus publicus, αναγκαιοτάτη κατά την γνώμη μου, αμφιβάλλω σφόδρα εάν θα μπορέσει να φτιάξει το Υπουργείο!!
    Θα του απαγορευθεί αμέσως ή εμμέσως από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Και όχι από την σημερινή ηγεσία της (που είναι άκρως σοβαρό πρόσωπο), αλλά από τα στελέχη της που είναι κυρίως αφελείς Συρριζίτες..

    ReplyDelete
  4. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ,ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ,ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ,ΠΩΣ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ...ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ-ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ,ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΜΗΝΥΜΑ...
    ΤΩΡΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ...ΘΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΕΝ ΚΑΙΡΟ,ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ...

    Το πιάσατε το υπονοούμενο; Το ΠΑΣΟΚ οργάνωσε την επίθεση ωστε ο Χρυσοχοίδης να μας τη πέσει με περισσότερους τρομονόμους, καταπιέσεις κατα των μαζών, κλπ. Είναι η θεματολογία του Prezatv (διαδώστε το), που κοσμεί την μπλογκόσφαιρα εδώ και χρόνια δίνοντας το στίγμα της ιστορικής και κοινωνικής αντίληψης που επικρατεί συνήθως στο χώρο της Συριζοαριστεράς.

    ReplyDelete
  5. Άντε εγώ τώρα να υπερασπιστώ την 17Ν !!!

    Θα διαφωνήσω , αγαπητέ Locus, με την ανάλυσή σου ως προς αυτή και μόνο.
    Η "δημιουργία της" ήταν (για πολλούς αριστερούς και όχι μόνο) ιστορική "αναγκαιότητα", ας μην ξεχνάμε την ιστορική στιγμή...
    (Μετά την χούντα, ατιμωρησία των ενόχων ακόμη και των πλέον “επιβαρυμένων” από τον Καραμανλή κλπ κλπ......)
    Ακόμη και ο φυσικός τους δικαστής ( ο εφέτης Μαργαρίτης) τους “υπερασπίστηκε” όταν τους κατηγόρησαν ως κοινούς εγκληματίες.....δεν ήταν.
    Ας μην ξεχνάμε ότι στα πρώτα χρόνια “λειτουργίας τους” είχαν την ανοχή , αν όχι την συμπαράσταση, μεγάλου μέρους της Ελ. κοινωνίας.
    Στην συνέχεια βέβαια ξεπεράστηκαν από την εποχή ενώ οι ίδιοι δεν τόλμησαν να αλλάξουν, και το πληρώνουν....
    Δεν νομίζω ότι ήταν άνθρωποι που έδρασαν με σκοπό το “οικονομικό όφελος”, αν ήταν αυτός ο σκοπός τους θα βλέπαμε “δείγματα” που να το μαρτυρούν (Μεγάλη οικονομική άνεση, πολυτελή ζωή κλπ)
    Τα “βλαχαδερά” είχαν τουλάχιστον “τσίπα” και “μπέσα”. (Να θυμίσω την “απαλλοτρίωση” οπλισμού από αστυνομικό τμήμα χωρίς να ανοίξει “μύτη”)

    Καμία σχέση με τα καλόπαιδα των βορείων προαστίων του σήμερα........

    ReplyDelete
  6. Έχεις απόλυτο δίκιο Λόκους.Σοκαρίστηκα απ την αναίδεια της πρόκλησης,απόδειξη πόσο αποθρασυνθηκαν κάποιοι απ την ανοχή του Προκόπη και του Κωστάκη στα δεκεμβριανά.Βέβαια με τον Χρυσοχοίδη δεν θα ξεμπλέξουν εύκολα.Ο άνθρωπος θα κάνει τον Παυλόπουλο να μην ξέρει που να κρυφτεί.
    Τέτοιες ενέργειες δεν βρίσκουν έρεισμα στην ελλην.κοινωνία όσο και να μην γουστάρει την Αστυνομία.Οπότε συστήματα συλλογής πληροφοριών σαν αυτά που αναφέρεις μπορεί να πιάσουν τόπο.
    Οφείλει όμως κανείς να επισημάνει και την έλλειψη επαγγελματισμού των αστυνομικών.2-3 φορές που πήγα στο γειτονικό Τμήμα για θεώρηση γνησίου υπογραφής,πέρα απ το ότι πέρασα εντός δηλώνοντας απλά τον σκοπό μου,είδα μέσα καμιά 20ριά εναρούς και νεαρές που κωλοβαρούσαν,χαριεντίζονταν,ρωτούσαν μόνο για επιδόματα και δυνατότητα λούφας και,γενικά,στο μισάωρο που μας υποχρέωσαν να χάσουμε για να βάλουν μια απλή σφραγιδα δεν έκαναν τίποτε χρήσιμο,ούτε φυσικά φρουρούσαν τους εαυτούς τους.Ακόμα και έξω από VIP σκοπιές(μαξίμου κ σία) 'εκτελούν υπηρεσία" καπνίζοντας σε πηγαδάκια συζητώντας ποδοσφαιρικά ή γκομενικά θέματα αδιάφοροι για τα τριγύρω.Τι πιο εύκολο απ το να μπούνε 2-3 τρελλαμένα άδεια 20χρονα και να τους ανοίξουν κουμπότρυπες...

    ReplyDelete
  7. O squarelogic έχει απόλυτο δίκιο.
    Τώρα πλέον με τυφλά κτυπήματα σε αστυνομικούς πρέπει και οι ίδιοι να συνειδητοποιήσουν ότι καιρός του χαβαλέ με φραπέ τελέιωσε.
    Θυμάμαι την εποχή πλέον που οι Ερυθρές ταξιαρχίες ήσαν πλέον σε παρακμή περπατώντας στην Ρώμη έστριβες σε μια γωνιά και έβλεπες περιπολικό με δύο αστυνομικούς στο καθένα πλάι του όρθιους και όχι ό ένας δίπλα στον άλλο να κουβεντιάζουν με προτεταμένα αυτόματα.
    Θυμάμαι πόση εντύπωση μου έιχε κάνει τότε αυτό γιατί σαν εικόνα δεν ήταν και πολύ ευχάριστη.

    ReplyDelete
  8. Yosemite, οι τρομοκράτες είναι μηδενιστές, δεν τους ενδιαφέρει η κοινωνία, η ποιότητα του στόχου, δεν υπάρχει μήνυμα. Είναι προιόντα μιας συλλογικής που θέλει να βουλιάξει και τους άλλους, επειδή βούλιαξαν και εκείνοι. Και η πολιτεία πρέπει να τους τσακίσει.

    Θυμάμαι και εγώ την εποχή που η Ελευθεροτυπία τύπωνε τις 4 σελίδες της σκέψης του Κουφοντίνα, και άλλες 16 αναλύοντας την ποιότητα της μαρξιστικής του θέσης. Ο Χρυσοχοίδης δεν είναι Πάκης, αλλά πρέπει να τον βοηθήσουμε όλοι μας. Εκείνος δε, πρέπει να πάει στον πρωθυπουργο του και να του ζητήσει να απομακρύνει απο μπροστά του όσα ναρκοπέδια τον περιμένουν, νομικά ή θεσμικά.

    -------------------------------------
    Γεράσιμε, αυτή η άμορφη μάζα 'προοδευτικών' που αναφέρεις, κάνει καρριέρα στα μπλόγκ τύπου Athens Voice, Preza tv, και σε πολλές φυλλάδες. Οι περισσότεροι το παίζουν Πασοκτζήδες, αλλά στην ουσία ειναι Συριζόπαιδα. Το νέο είδος σκέψης, διαφέρει απο το κλασσικό ΚΚΕ. Εχει και καλάσνικοφ.

    --------------------------------------
    Χρίστο Βαρδάκα, συμφωνώ απόλυτα, γι αυτό και ο κ. Χρυσοχοίδης πρέπει να λύσει όλα τα θεσμικά και νομικά του ναρκοπέδια, απευθείας με τον Γιώργο.

    Δεν σκέφτηκε επίσης καλά, την αρχική του δήλωση. Στην αρχή είπε όποιος αστυνομικός πειράξει πολίτη, θα έχει να κάνει μαζί του. Μερικές μέρες αργότερα, επανήλθε προσθέτοντας πως όποιος καταστρέψει περιουσία θα πάει φυλακή. Αφησε έξω και το "όποιος επιτεθεί σε αστυνομικό θα πάει φυλακή". Είναι ο λαικισμός μας. Δύσκολα κόβεται το χούι. Οσα λέω στο πόστ, θα γίνουν με τον καιρό. Άλλά πρώτα θα χυθεί πολύ αίμα.

    ReplyDelete
  9. Φίλε glam, λογικά μιλάς και κατανοώ τη θέση που εκφράζεις. Αλλά σε θέματα στρατηγικής, η πολιτεία δεν μπορεί να σκεφτεί με τον ίδιο συναισθηματισμό. Τί θα πεί "δεν άνοιξε μύτη"? Το ίδιο ακούω και για τον Παπακώστα, "δεν σκότωσε κανέναν και μοιράζει λεφτά".

    Την ικανοποίηση που πήρες (και πήρα) απο τον θάνατο του βασανιστή Μπάμπαλη (που σωστά λές δεν τιμωρήθηκε), την πλήρωσαν με θρήνο οι γονείς του Αξαρλιάν, του Περατικού, και τόσων άλλων. Ο βεντετισμός δεν έχει θέση σε οργανωμένη κοινωνία. Δουλεύει σε προσωπικό επίπεδο, αλλά όχι σαν φιλοσοφία και στρατηγική.

    Τα λεφτά απο τις ληστείες της 17Ν δεν βρέθηκαν ποτέ. Μπορεί να μήν έγιναν πισίνες, αλλά μπορεί και να έγιναν καλάσνικοφ. Θα συμφωνήσω όμως, τηρουμένων των αναλογιών, πως τουλάχιστον κάποιοι στην 17Ν είχαν και πολιτικους στόχους. Οι καινούργιοι είναι τελείως χυμαδούρα.

    ReplyDelete
  10. Συμφωνώ φίλε squarelogic για την γενική αφασία και βλαχιά της ελληνικής αστυνομίας. Το καλοκαίρι που ημουνα στη γενέτειρα, έπιασαν εναν αστυνομικό μαστουρωμένο να φυλάει σκοπιά έξω απο το τμήμα. Οταν άλλαξε ο κόσμος, ειδικά μετά το 89, η πολιτεία έπρεπε να προετοιμασθεί για ένα καινούργιο είδος αστυνομίας. Εκτοτε, έγιναν τεράστιες μετακινήσεις πληθυσμών, εμφανίστηκαν οργανωμένες μαφίες στην Έλλάδα, σίγουρα θα εμφανιζόταν και αντιεξουσιαστές. Εμείς εμφανίσαμε κάτι υπουργούς δημόσιας τάξης, που ήταν τουλάχιστον άσχετοι με το αντικείμενο. Τον Γιανόπουλο, τον Πολύδωρα, τον Πάκη. Κωμικές προσωπικότητες. Οι ελλείψεις είναι τώρα προφανείς σε όλα τα επίπεδα. Γνωρίζω απο αφηγήσεις φίλων στη γενέτειρα, πως κάποιοι απο τα εφηβικά μας χρόνια, κάνουν καριέρα στην Αθήνα σαν βομβιστές. Αυτά τα ξέρουν όλοι σε τοπικό και καφενειακό επίπεδο, αδιανόητο όμως να μην τα ξέρει η πολιτεία. Κανείς όμως δεν τους έχει ενοχλήσει.

    Γιατί Τράπεζα πληροφοριών? Μα καμμία αστυνομία δεν δουλεύει στο κενό. Αστυνομία χωρίς πληροφόρηση δεν ειναι αποτελεσματική αστυνομία. Επι του παρόντος, ας αφήσουμε τον κ. Χρυσοχοίδη να κάνει τη δουλειά του. Και αν θέλει, και έχει το πολιτικό κουράγιο, ας πεί και στο αφεντικό του πως τα Ασυλο είναι απαράδεκτο, και ας ξεκαθαρίσει το θέμα των προσωπικών δεδομένων, πριν τα γεγονότα μας πάρουν μπάλα και το αίμα γίνει ποτάμι. Νάσαι καλά:)

    -----------------------------------
    Eύχομαι αίσιο τέλος Αθεόφοβε. Οι εμπειρίες της Ευρώπης μπορούν να χρησιμεύσουν. Δημοκρατία έχουν και εκείνοι, αλλά και συστήματα καταστολής. Οι συνεργασίες μεταξύ κρατών και υπηρεσιών είναι αναγκαίες. Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία έχουν περάσει χειρότερα απο μάς. Και απ' ό,τι θυμάμαι, ο Χρυσοχοίδης ήταν ο πρώτος υπουργός που τους επισκέφτηκε ποτέ. Ο Γιανόπουλος ας πούμε, χόρευε στα κλαρίνα.

    ReplyDelete
  11. Ο "εκδημοκρατισμός" της Αστυνομίας και η είσοδος των νέων αστυνομικών μέσω των Πανελληνίων σήμαινε οτι κατευθύνθηκαν σ'αυτήν ένας μεγάλος αριθμός μετρίων μαθητών που την είδαν ως ιδανική ευκαιρία
    για εργασία στο Δημόσιο.
    Ο φόρτος διεκπεραιωτικών εργασιών με τα νέα διαβατήρια και ταυτότητες τα τελευταία χρόνια ενίσχυσε αυτή την εντύπωση σε πολλούς νεόκοπους ένστολους.'Ετσι κι αλλιώς η αναποφασιστικότητα πολιτικής ηγεσίας και κοινωνίας ως προς τον ρόλο του αστυνομικού και η στοχοποίηση τους όποτε κάτι πήγαινε στραβά στα Εξάρχεια ή αλλού,από τους 'προοδευτικούς" της χώρας δεν ενθάρρυνε ηρωισμούς.Μετασχηματίστηκαν λοιπόν σε μια μάζα λουφαδόρων δημοσίων υπαλλήλων(με την χειρότερη έννοια του όρου),επιρρεπείς στην 'ασθένεια" και με κύρια ενδιαφέροντα (και εν ώρα υπηρεσίας)το Στοίχημα,τα γκομενικά και την μπάλλα και όνειρο την τοποθέτηση δίπλα σε κάποιον όχι πολύ απαιτητικό επώνυμο ώστε και σε πρεστίζ ν'ανέβουν και να έχουν και κάποια οφέλη.
    Το άχτι τους για την κοινωνική τους απομόνωση το έβγαζαν όποτε περικύκλωναν κανένα αδύνατο,ξεμοναχιασμένο.
    Σ'αυτό το φόντο διάλυσης δυσκολεύονται να συνειδητοποιήσουν ότι αποτελούν στόχο.Και δυστυχώς,σήμερα,αντί η απάντηση να είναι εκπαίδευση των αστυνομικών φρουρών από αξιωματικούς των ειδικών δυνάμεων του Στρατού,ο Υπουργός ανακοίνωσε καταργηση των σκοπιών!
    Να υποθέσω οτι τώρα θα τους αφήνουν ανενόχλητα το δεματάκι με τον δυναμίτη έξω απ την πόρτα του ΑΤ?

    ReplyDelete
  12. Αγαπητέ squarelogic δυσκολεύομαι να ερμηνεύσω την τελευταία απόφαση για την κατάργηση των σκοπιών στα αστυνομικά τμήματα. Θα προτιμούσα, όπως λές, την εκπαίδευση των αστυνομικών φρουρών από αξιωματικούς των ειδικών δυνάμεων του Στρατού. Περίεργο είναι επίσης το οτι τα αστυνομικά τμήματα δεν έχουν κάμερες.

    Εξοχο το σχόλιο, συνοψίζει το γενικό μπάχαλο που επικρατεί στην Αστυνομία, και την σταδιακή μετατροπή της σε γκομενίζοντες και Στοιχηματίζοντες δημόσιους υπάλληλους. Νομίζω πως στρατηγικά, ο κ. Χρυσοχοίδης πρέπει να παίξει σε πολλά επίπεδα. Υπάρχουν νομίζω 55-60 χιλιάδες αστυνομικοί στην Ελλάδα, και πολλοί, αν όχι οι περισσότεροι απασχολούνται σε γραφειοκρατικές δουλειές, άσχετες με την προστασία. Μερικές χιλιάδες απ αυτούς, μπορούν να εκπαιδευτούν άμεσα σε θέματα στρατιωτικά, περιπολίας, καταστολής, εγκλήματος, ναρκωτικών, κλπ. Αυτό θα πάρει μερικούς μήνες. Στο μεταξύ, ο κ. Χρυσοχοίδης θα πρέπει να αναθέσει σε μια ειδικευμένη ομάδα την σύνταξη εκπαίδευσης και δεοντολογίας για όλους τους υπόλοιπους. Αυτό θα πάρει μερικά χρόνια. Και τέλος, μια άλλη ομάδα, θα πρέπει να αναλύσει και να σχεδιάσει το σύστημα πληροφοριών της χώρας, το οποίον επίσης θα πάρει λίγα χρόνια. Αν δεν γίνουν αυτά, το δεματάκι με τον δυναμιτη θα έρχεται στα αστυνομικά τμήματα γρηγορότερα απο τις παραγγελίες πίτσας!!

    ReplyDelete