Friday, October 16, 2009

Στον αγώνα της ενημέρωσης

Την περίπτωση Αυτιά είμαι σίγουρος πως την γνωρίζετε. Πρόκειται για τον γραφικότατο τηλεπαρουσιαστή του Alter, ο οποίος έχει μείζουσα θέση στην ελληνική τηλεόραση, και υποθέτω μεγάλη ακροαματικότητα. Αν κρίνω απο την γενική παρουσίαση, γλωσσική ευφράδεια, και βάθος σκέψης, ο καταπληκτικός αυτός δημοσιογράφος θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηρισθεί ώς ο μεγαλύτερος ηλίθιος που έχει δουλέψει ποτέ σε τηλεόραση. Εντούτοις υπάρχει, και μάλιστα πολύ.

Ο κύριος Αυτιάς λοιπόν, όπως θα γνωρίζετε, παρουσιάζει εδώ και μέρες ενα βίντεο με τον κ. Ψωμιάδη, το οποίο ο Αυτιάς μοντάρει καθημερινώς, δίνοντας την εντύπωση πως η συνομιλία είναι ζωντανή. Συνομιλώντας με ενα βίντεο και προβάλοντάς το ως ζωντανή συνομιλία, μάλλον δεν αποτελεί παράδειγμα ηθικής δημοσιογραφίας, αλλά τί να κάνουμε, αυτή ειναι η Ελλάδα, αυτό είναι και το Alter, και αυτός είναι και ο Αυτιάς. Η δημοσιογραφική αλητεία του Αυτιά, αντιμετωπίζεται ως σκέτος χαβαλές, και επιφέρει πλακίτσες και ανέκδοτα.

Αλλά ενώ ο ανεκδιήγητος Αυτιάς είναι προφανώς καράβλαχος και φαίνεται, θα ήθελα να πληροφορήσω τους φίλους μπλόγγερς, πως υπάρχουν και άλλοι επαγγελματίες του είδους, που έχουν τελειώσει το Harvard University, και κάνουν τα ίδια και χειρότερα. Και για προσωπική σας τέρψη, θα αναφέρω την περίπτωση του κυρίου Bill O'Reilly, δημοσιογράφου του Fox News, τεράστιας τηλεπερσόνας της Αμερικής, (και μεγάλου τηλεοπτικού αλχημιστή), που κατα την γνώμη μου είναι ένας απο τους μεγαλύτερους φασίστες των ΗΠΑ, παράδειγμα χειρίστου δημοσιογραφικού είδους και ήθους, και πιθανότατα η αισχρότερη τηλεπερσόνα της παγκόσμιας τηλεόρασης.

Με το Fox News θα ασχοληθώ εκτενέστερα σε προσεχές πόστ, για τώρα όμως, με αφορμή το δημοσιογραφικό κατασκεύασμα του κ. Αυτιά, παραθέτω ένα βιντεοκλιπάκι, στο οποίο ο κωμικός Al Franken, δείχνει καθαρά, τον τρόπο με τον οποίον ο Bill O'Reilly πήρε μια έτοιμη συνέντευξη του αντιπροέδρου (τότε Γερουσιαστή) Joe Biden, έκοψε μια φράση του που περιείχε μία πρόταση, κατόπιν του επιτέθηκε πολιτικά, και επανήλθε δυναμικά προτείνοντας ο ίδιος, σαν δική του ιδέα, εκείνο ακριβώς που έκοψε!!

Παρακαλώ να μην θεωρηθεί πως Αυτιάδες υπάρχουν μόνον στην Ελλάδα.

10 comments:

  1. Μην ασχολείσθε με τον κ. Αυτιά!!Όποιος ανακατέβεται με τα πίτουρα ον τρώνε οι κότες!!

    ReplyDelete
  2. Η επανάληψη είναι η μήτηρ της μαθήσεως !
    Πως αλλιώς θα μαθαίναμε τις βαρυσήμαντες δηλώσεις του Ψωμιάδη;

    ReplyDelete
  3. Πολύ καλή η παρατήρηση.

    ReplyDelete
  4. Βλέποντας το απίστευτο βίντεο των "ραδιο Αρβύλα":
    1)αντιλαμβάνεσαι οτι απευθύνονται σε λοβοτομημένους και,για την πλειοψηφία του κόσμου,δυστυχώς,δεν έχουν άδικο....

    2)καταλαβαίνεις οτι όχι δεοντολογία δεν υπάρχει,όχι τσίπα,αλλά όλα επιτρέπονται προκειμένου "να τσιμπήσουν λίγο τα νούμερα"...
    Κανονικά θάπρεπε ο Νομάρχης να τον μηνύσει και όλοι οι άλλοι να λάβουν το μήνυμα και να δίνουν...την ανάλογη σημασία.

    3)ο άνθρωπος,εκτός από απατεώνας,είναι και απίστευτος ηλίθιος,μια και δεν βλέπει το βίντεο της εκπομπής του της προηγούμ.μέρας ώστε τουλάχιστον να κάνει πιο σχετικές παρατηρήσεις...την επόμενη φορά που θα συνομιλεί με ...το βίντεο του Πανίκα!

    Μετά αναρωτιόμαστε γιατί μας κυβερνάνε αυτοί που μας κυβερνάνε,όπως μας κυβερνάνε...

    ReplyDelete
  5. Πλάκα πλάκα ο αυτιάς απέδειξε ότι μπορούν να υπάρχουν τρεις διακριτές συνεντεύξεις οι οποίες όμως να είναι ομοούσιες και τελικά η συνέντευξη να είναι μία και αδιαίρετη.

    Για να το ψάξουν λίγο οι θεολόγοι γιατί κάπου εδώ πέρα κρύβεται η εξήγηση του μυστηρίου με την τριαδική μορφή του θεού που υπάρχει σε τρεις διακριτές μορφές αλλά τελικά είναι ένας και αδιαίρετος.

    ReplyDelete
  6. μα και οι δικοί μας, από κάπου τα ξεσηκώνουν τι νόμίζεις, στην τέχνη (!) δεν υπάρχει παρθενογένεση!

    ReplyDelete
  7. Αχ τώρα ανακουφίστηκα που έμαθα ότι έχει και απόφοιτους του Harvard University που μιμούνται τον Αυτιά! Χα χα χα!

    ReplyDelete
  8. Οτι θα γελούσα τόσο από έναν τύπο σαν τον Αυτιά δεν το πίστευα......

    ReplyDelete
  9. Γεια σου Locus,

    Φυσικά και "αυτιάδες" υπάρχουν παντού (αν και στην Αγγλία δεν θυμάμαι κάποια παρόμοια περίπτωση) ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι. Νομίζω πως σε μία σοβαρή χώρα και από μία σοβαρή επιχείρηση αυτός θα είχε απολυθεί, εκτός φυσικά αν για την πρακτική είναι ενήμερη η επιχείρηση πράγμα που στην δεδομένη περίπτωση ειναι και το πιο πιθανό.

    ReplyDelete
  10. Φίλοι μας γειά σας και καλή εβδομάδα.

    Δυστυχώς ή ευτυχώς, η ομογένεια στερείται τον Αυτιά Xρίστο Βαρδάκα. Μας τρώνε όμως άλλα πίτουρα, και τώρα με τον ιντερνετ, ουδέν κρυπτόν υπο το ήλιον. Να τους χαιρόμαστε!

    -----------------------------------------
    Βεβαίως φίλε Αθεόφοβε, και να υπενθυμίσω πως την ομογένεια της Βοστώνης επισκέφθηκε πέρσι τον Μάρτη, ο νομάρχης Ζορρό, και είχα και την ευκαιρία μαζί με φίλους να του πάρουμε και συνέντευξη για την τοπική τηλεόραση. Είμαστε οι στυλοβάτες του Ελληνισμού μας είπε ο μέγιστος, και να συνεχίσουμε εμείς εδώ, και αυτός στην Ελλάδα:)

    -----------------------------------------
    Φίλε Mathiou καλωσήρθες στο μπλόγκ μου. Μια και είσαι στο Τορόντο, υποθέτω θα γνωρίζεις και τις δύο περιπτώσεις που αναφέρω. Το αγαπημένο μας Fox News δεν έχει αφήσει βέβαια ούτε τον Καναδά σε χλωρό κλαρί, και συνεχώς κινδυνολογεί μήν τυχόν και γίνει και η Αμερική σαν την σοσιαλιστική γή του Καναδά.

    Νάσαι καλά, και να τα περνάς καλά. Το Τορόντο το ξέρω καλά, έχω εκεί ξαδέλφια και πολλούς φίλους. Τις ευχές μου:)

    -----------------------------------------
    Δίκιο έχεις φίλε squarelogic. Τί κέρδισε ο δυστυχής Αυτιάς απο το μοντάρισμα; Πέρασε κάποιο έξυπνο μήνυμα; Απλά γελοιοποιήθηκε. Τί μήνυση να του κάνει Νομάρχης.. Ιδια σκατά. Δεν υπάρχουν όρια, όλα ειναι στο παιχνίδι για τα νούμερα. Μένω έκπληκτος πάντως απο την υψηλή τηλεθέαση Αυτιά και άλλων. Υπάρχει φίλε μου απλός και αγνός κοσμάκης...

    -----------------------------------------
    Απίθανος τυπάκος ο Αυτιάς φίλε Yosemite. Εχει μια φωνούλα τσιριχτή, κάνει κάτι τρομερά σπαστικά, και έχει ένα ύφος ανακριτικό με κοφτές και κωμικές ερωτήσεις. Τηλεοπτική σιγανοπαπαδιά ενος ακόμα άχρηστου καναλιού της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης. Για δεοντολογία βέβαια ούτε συζήτηση. Μέσα και ο Alter. Τριαδική και αδιαίρετος η Βούληση του Ζορρό, ο οποίος χθές είπε πως θα τον ψηφίσουν και οι Πασοκτζήδες!!

    -----------------------------------------
    Ria μου γειά σου. Οχι, παρθενογένεση δεν υπάρχει, αλλά υπάρχουν άλλες διαφορές. Ο μέν Αυτιάς γελοιoποιείται απο βλακία χωρίς να κερδίσει τίποτα, ο δε άλλος που αναφέρω, είναι μέγας ραδιουργός, περνάει τα μηνύματά του απαλά, και σκορπίζει μίσος. Δεν είναι ίσως γνωστός στην Ελλάδα, αλλά το Fox News ειναι ενα γκεμπαιλικό κανάλι που απευθύνεται στη βάση των θρησκευόμενων Ρεπουμπλικανών, με συνεχή ψέματα και κινδυνολογίες. Τίς ευχές μου -

    -----------------------------------------
    Μόνον που ο Αυτιάς Meropi μου είναι ανεπίδεκτος μαθήσεως, ούτε απο προπαγάνδα καταλαβαίνει. Τόσο μοντάρισμα, και στο τέλος έμεινε μόνον ο χαβαλές:)

    -----------------------------------------
    Φίλε Glam τώρα θα εκδηλωθούνε όλοι. Γίνονται απίθανες δημοσιογραφικές τοποθετήσεις για την "επόμενη μέρα". Θα δούμε πολλά. Ο κωμικός (και βλάξ) Αυτιάς μάλλον ψηφίζει Ψωμιάδη.

    -------------------------------------
    Τα ΜΜΕ της Αγγλίας φίλε NdN έχουν στρατηγική και δεοντολογία. Ακόμα και τα Tabloids προσέχουνε λίγο νομικά. Φυσικά και σε μία σοβαρή επιχείρηση ο Αυτιάς θα είχε απολυθεί, αλλά μη μπλέκουμε και το Alter με το BBC! Δεν κατανοούν οι Αγγλοι την έννοια του δικού μας χαβαλέ.

    Το Fox News σπέρνει μίσος, εθνικισμό, πατριωτισμό, ρατσισμό, και αμερικανισμό στις Προτεσταντικές μάζες των Ρεπουμπλικάνων του Νότου. Μισεί του πάντες και τα πάντα, και κινδυνολογεί 24χ7. Θα του τα ρίξω μιά μέρα σε ειδικό πόστ. Αυτή τη στιγμή, το Fox News παίζει πολύ το θέμα "Ομπάμα ο Κομμουνιστής".

    ReplyDelete