Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τα όσα γίνονται γύρω μας, δεν υπάρχει περίπτωση να πλήξουμε στο μέλλον με την κωμική πασαρέλα της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Κλέφτες, απατεώνες, ρήτορες, κηπουροί, γλάστρες, αφισοκολλητές και παντός είδους γραφικοί, ενώθηκαν πλέον κάτω απο τη νέα παντιέρα της "συναίνεσης" και της διακαούς ανάγκης "να σωθεί ο τόπος". Ολος ο ελληνικός χαβαλές του παραλογισμού ενώθηκε και έδωσε όρκο υπο την πρωθυπουργία ενός τραπεζίτη(!), που κατα άλλους μέν εκπροσωπεί την Τrilateral Commission και τους ελληνες νταβατζήδες, κατα άλλους δέ τον απο Μηχανής Θεό που θα σώσει την παράσταση.
Καπελώθηκε πληροφορούμαι απο μερικούς, το πολιτικό σύστημα απο το τραπεζικό. Είναι μια άποψη που περιέχει καποια δόση αλήθειας, γιατί αν κοιτάξει κανείς τον ευρύτερο δυτικό κόσμο θα δεί αρκετά παραδείγματα καπελωμάτων που μάλλον δεν είναι παραγωγικά. Η Αμερική σίγουρα καπελώθηκε, καθότι η περίφημη Goldman Sachs όχι μόνον δεν περιορίστηκε απο την κυβέρνηση Ομπάμα, αλλα στρογγυλοκάθηκε και μέσα στην αμερικανική κυβέρνηση. Η Ρωσία επίσης καπελώθηκε απο μια άλλη ιδιότυπη μαφία στην οποία συμμετέχει και το κράτος. Η Ισλανδία σίγουρα δεν καπελώθηκε και ζεί ήρεμα και χρεωκοπημένα, ο Καντάφι καρακαπελώθηκε και σήμερα είναι στα ένδοξα κυπαρίσσια, η Ιταλία δεν ξέρουμε ακόμα τι θα γεννήσει, και ο Αραβικός κόσμος βρίσκεται σε λαμπρή περίοδο "μετάβασης στη δημοκρατία". Η Αίγυπτος πάντως μόνον απο ελευθερία δεν καπελώθηκε.
Αλλά αν κρατήσει κανείς κάποια νηφάλια απόσταση απο την Ιστορία, γρήγορα θα διαπιστώσει πως ποτέ όλος ο κόσμος δεν καπελώθηκε απόλυτα απο κανέναν, κανείς ποτέ δεν επέβαλε συνολικά τίς επιθυμίες του σε όλους, παρότι και παγκόσμιοι πόλεμοι έγιναν, και περίοδοι παρασκηνίων υπηρξαν, καθώς και άφθονα αντάρτικα, πραξικοπήματα, συνομωσίες και στρατιωτικές επεμβάσεις. Περιέργως, ο κόσμος πάντα προχωρούσε και προχωράει, περιέχοντας στα σπλάχνα του χίππυδες και κουστουμάκηδες, εμπόρους και φρικιά, τραπεζικούς και πολιτικούς, πόρνες και παρθένες.
Η πολιτική διάσταση του κόσμου γεννήθηκε και υπάρχει απο την απαρχή των ανθρώπινων κοινωνιών, και η τραπεζική διάσταση γεννήθηκε και συνυπάρχει απο την πανάρχαια ανάγκη του εμπορίου. Οπως πάντα υπήρχαν και τα ελιτίστικα γκρούπ σκέψης, τα λούμπεν προλεταριάτα, οι επαναστάσεις, οι θρησκείες, οι νόμοι και τα Χρηματιστήρια. Ολα συνυπάρχουν απο την έναρξη του κόσμου, και ποτέ η μία διάσταση δεν καπέλωσε ολοκληρωτικά μια άλλη.
Ακόμα και οι στιγμές εκείνες αμηχανίας οπου διαφορετικά και ετερόκλητα στοιχεία ενώνονται και προκαλούν θυμηδία και γέλωτα, μοιραία θα κυοφορήσουν κάτι το καινούργιο. Θα αναφέρω ενα παράδειγμα που άκουσα κάποτε σε μια ομιλία ενός Πακιστανού, που αποτελούσε μέλος της ελίτ της χώρας του. Οταν το Πακιστάν χώρισε απο την Ινδία και έγινε ανεξάρτητο κράτος, εμπορικά, στρατιωτικά, εθνικιστικά και ακραία θρησκευτικά στοιχεία μοιραία συγκρούστηκαν, έπρεπε όμως και να συνυπάρξουν. Το νέο κράτος χρειαζόνταν εναν μηχανισμό χρηματοδότησης επιχειρήσεων που θα έφερνε ανάπτυξη, και έτσι ο εμπορικός κόσμος πρότεινε την δημιουργία μιας εθνικής τράπεζας.
Αλλά οι φανατικοί μουλάδες δεν μπορούσαν να δεχτούν την ύπαρξη ενός τραπεζικού συστήματος, με το επιχείρημα πως κάτι τέτοιο ήταν ανήθικο, καθότι οι τράπεζες χρεώνουν τόκους, κάτι που ο μέγας Προφήτης είχε καταδικάσει και ως έννοια και ως πρακτική. Το Πακιστάν λοιπόν κόντεψε να φτάσει σε εμφύλιο πόλεμο προσπαθώντας να λύσει το τεράστιο φιλοσοφικό πρόβλημα αν ο Προφήτης θα επέτρεπε την δημιουργία μιας τράπεζας. Οι καιροί πέρασαν απο τότε, οι μουλάδες παρέμειναν μουλάδες και οι τραπεζίτες τραπεζίτες, αρχικά συγκρούστηκαν και σκοτώθηκαν μεταξύ τους βίαια, αλλα στο τέλος το Πακιστάν και τράπεζες απέκτησε, και σύγχρονες μαντράσσες, καθώς και μια καινούργια και ιδιότυπη πρακτική, οι μουλάδες να παίρνουν τραπεζικά δάνεια για να πολεμήσουν τις τράπεζες!
Κάτι λοιπόν το νέο κυοφορείται, που ίσως καρποφορήσει χρόνια απο σήμερα. Αφού πρώτα περάσει μέσα απο πολλά στάδια εξέλιξης, ακόμα και απο το στάδιο του κωμικού. Ας αφήσουμε λοιπόν τα πράγματα να εξελιχθούν, και στο βαθμό που μπορούμε ας διατηρήσουμε το χιούμορ μας. Οι επόμενες εκλογές θα είναι ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει ο κόσμος του θεάματος και της διασκέδασης. Σοσιαλισμός, εθνικισμός, τραπεζικός καπιταλισμός, Μνημόνιο, Τrilateral Commission, Επανάσταση και υποταγή, όλα σε μία και μοναδική ανεπανάληπτη συσκευασία.
Κλιμάκωση
-
*Αυτό που όλος ο κόσμος φοβόταν ξεκίνησε. Το Ιράν εξαπέλυσε πυραυλική
επίθεση εναντίον του Ισραήλ. Τέτοια επίθεση είχε βέβαια ξαναγίνει πριν από
μήνες κα...
2 days ago
Τα Μουσουλμανικά κράτη η στραβομάρα και το κοντόφθαλμο της Δύσεως σπρώχνει προς στον Μουσουλμανικό ακτιβισμό.
ReplyDeleteΤα φιλικά προς την Δύση αυταρχικά καθεστώτα αντικαθίστανται σιγά-σιγά από αυταρχικότερα και περισσότερο εχθρικά προς την Δύση.
Περσία. Από τον Δυτικόφιλο σάχη στους εχθρούς της Δύσεως μουλαδες.
Ιρακ. Από τον κοσμικό Χουσεϊν στο σημερινό χάος της αλληλοσφαγής στο οποίο θα επικρατήσουν και εκεί οι Μουλάδες.
Αίγυπτος. Απο τα ήπια στρατιωτικά και δυτικόφιλα καθεστώτα του Σαντάμ και του Μουμπάρακ οδεύει στους αδελφούς Μουσουλμάνους, με σφαγές των κοπτών Χριστιανών Αιγυπτίων και εμπρησμούς των ναών τους υπό τα απαθή πλέον βλέμματα της Πολιτείας.
Στην Τυνησία από το ήπιο και δυτικόφιλο στρατιωτικό καθεστώς η χώρα στράφη στους φιλομουσουλμάνους που ήδη κέρδισαν τις εκλογές.
Στην Λιβύη από τον αλλοπρόσαλλο αλλά κοσμικό Καντάφι και εκεί οδέυουμε σε ακτιβιστικό Μουσουλμανικό καθεστώς.
Στην Συρία η Δύση πιέζει το κοσμικό στρατιωτικό αυταρχικό καθεστώς του Ασάντ. Ποιός άλλος από τους αυατρχικότερους Μουσουλμάνους θα τον διαδεχθεί;
Στην Ελλάδα, όπως γράφω και σε σημερινή ανάρτησή μου, σε μία 48μελή χορωδία παραφώνων που είχαμε αποκτήσαμε ικανό (όπως λέγεται) μαέστρο..
καλημέρα φιλε , ανάλογο παράδειγμα με αυτο του πακισταν εχουμε κι' μεις με την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ πού δημιούργησε ο Οθωνας , η οποία γλυτωσε από τους ((επαναστάτες )) τοκογλύφους ,βούλγαρη , μακρυγιαννη κλπ από θαύμα ! και κάποιοι ιστορικοί μαρξιστές ,ακόμα και σήμερα ερμηνεύουν το γεγονός σαν επίγνωση εκ μερους των (( επαναστατων)) του ρόλου των τραπεζων στην ανάπτυξη του καπιταλισμου!!!
ReplyDeleteΜου φαίνεται ότι έχεις απόλυτο δίκιο, και η εξέλιξη, που ποτέ δεν σταματά, ετοιμάζεται για ένα από εκείνα τα γρήγορα σκιρτήματα που την διακρίνουν που και που. Από εκεί που κάθομαι εγώ πάντως, το πρώτο και πιο γελοίο αν όχι ακαταλαβίστικο που είδα είναι ότι ο Πάγκαλος είναι ακόμα εκεί. Τι κάνει αυτός ακόμα εκεί;
ReplyDeleteΠου βλέπετε το περίεργο; Αυτό που τους διακρίνει είναι μόνο η ρητορεία. Κατά τ' άλλα, τα δύο αυτά κόμματα έχουν συγκλίνει τόσο σε οικονομική πολιτική όσο και σε μέθοδο διακυβέρνησης. Θεωρώ πως και οι δυο τους θα έδιναν με μέγιστη ευκολία, διαταγή στα ΜΑΤ να τσακίσουν γεροντάκια στο δρόμο γιατί ζήτησαν ένα κομμάτι ψωμί. Το θέμα είναι να το καταλάβει και ο κόσμος και να το θυμάται ως τις επερχόμενες εκλογές.
ReplyDeleteΓια άλλη μια φορά,η απόσταση απ την οποία βλέπεις τα πράγματα σε συνδυασμό με την μεγάλη σου πορεία ανά τον κόσμο και τα διαφορετικά συστηματα,βοηθά στο να δεις την ευρύτερη διάσταση,συμπεριλαμβάνοντας και την παράμετρο του Χρόνου:
ReplyDeleteεμείς,που βιώνουμε εδω και 2 χρόνια την πιο ακραία ανασφάλεια,την απόλυτη έλλειψη σταθερών,προσπαθούμε να μαντέψουμε τις αμέσως επόμενες κινήσεις,να διαισθανθούμε τις ανεπαίσθητες αλλαγές των ανέμων μπας και προλάβουμε την επόμενη θύελλα.Που καιρός για να σκεφθούμε τι μπορεί να γεννήσουν μεσοβέζικες καταστάσεις φαρσοκωμωδίας σαν τις τωρινές?
Την καλημέρα μου Μάκη...
Η μεγάλη ληστεία.
ReplyDeleteΕργα και ημέρες της "αλλαγής".
Αλλο χάος εκεί κάτω κ. Βαρδάκα. Απο το κομμάτι αυτό του κόσμου θα εκπορευτούν μεγάλες αλλαγές που θα επηρεάσουν το ενεργειακό θέμα του κόσμου. Βαθύ πρόβλημα καπελωμένο απο αρνητικά δημογραφικά στοιχεί για τη Δύση.
ReplyDeleteΣτα καθ' ημάς, προβλέπω εξελίξεις. Η "συγκυβέρνηση" δεν θα κρατήσει. Μάλλον θα γεννήσει κάτι άλλο. Ελπίζω θετικό.
Τι μου λές Γιώργο μου, δεν το ήξερα. Πάντως τον "ενοιωθαν" τον Καπιταλισμό οι επαναστάτες! Αυτά λένε οι ιστορικοί Μαρξιστές; Μάλιστα. Δεκτόν!
ReplyDeleteΛίαν συντόμως, διαισθάνομαι φίλε Δημήτρη θα παρουσιαστεί κάποιο νέο κόμμα (ο κ. Παπαδήμος δεν θα πολιτευτεί) που θα πάρει και απο ΠΑΣΟΚ και απο ΝΔ. Αυτό είναι το καλό σενάριο. Το άλλο σενάριο ειναι να πούν οι υπαλληλίσκοι, περιμένετε κανα χρόνο ακόμα για εκλογές, τώρα που δημιουργήθηκε συναίνεση προς τί η βιάση; Η κυβέρνηση Παπαδήμου θα φερει μεγάλες αλλαγές. Ελπίζω προς το καλύτερο.
ReplyDeleteΔύο ΠΑΣΟΚ, φίλε sapiens. Υο μεγάλο, το κανονικό, και υο μικρό, τα τσικό. Η ΝΔ κάνει τεράστιες προσπάθειες να γίνει ΠΑΣΟΚ, αλλά οι γίγαντες ειναι πάντα πρωτοπόροι σε όλες τις ραδιουργίες. Το ΠΑΣΟΚ δεν παίζεται αδελφέ μου με τίποτα.
ReplyDeleteΤώρα που έγινε η αρχή φίλε Squarelogicπιστεύω πως θα ακολουθήσουν πολλά. Στην αρχή θα είναι όλοι οι άχρηστοι μαζί, μετά οι εξυπνότεροι θα πούν γιατί να είμαι εγώ με τον Πάγκαλο, και θα χωριστούν, άσε που στον χώρο της κεντροδεξιάς υπάρχει κενό, και ανκάποιο καινούργιο κόμμα εμφανιστεί τώρα, η ΝΔ θα γίνει κομμάτια.
ReplyDeleteΘα κάνουμε άραγε εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου; Kαι ποιοί ακριβώς θα πολιτευτούν; Με τί αντζέντα; Αφού τους έσυραν με το ζόρι στην συνεργασία, θα τους διαλούσουν και τους δύο.
Ο Παπαδήμος έχει 100 μέρες συνολικά, και πολυ λιγότερες να κάνει κάτι το "εντυπωσιακό". Τί νάναι άραγε αυτό; Τί θεωρείται "εντυπωσιακό" στην Ελλάδα; Αυτό θα κάνει.
H απόσταση είναι ευλογία και κατάρα μαζί. Εχω και εγώ πολλούς δικούς μου με προβλήματα στην πατρίδα. Ανεργους, χρεωκοπημένους, ό,τι φανταστείς. Πάντως ευχαριστώ. Νάσαι πάντα καλά.
Φίλε Yosemite , καταπληκτικό το άρθρο. Το διάβασα. Παναγία μου , το ΠΑΣΟΚ!!
ReplyDelete