Tuesday, April 27, 2010

Τώρα και ημερομηνίες

Βελτιώνεται ο Παμμέγιστος και το επιτελείο του. Αφού κατέθεσαν ολοκληρωμένο σχέδιο σε Ευρώπη και Αμερική πως θα σωθούμε απο τους κερδοσκόπους και τα επιτόκια, και μετά απο σωρεία δηλώσεων περί "απώλειας της εθνικής κυριαρχίας", "κηδεμονίας' και "Τιτανικούς",τώρα ανακοινώνουν και ημερομηνίες. Να ξέρουν όλοι πότε λήγουν τα ομόλογα.
Νέα παγκόσμια πρωτοτυπία να ανακοινώνει ο υπουργός οικονομικών πως στις 19 Μαίου λήγουν ομόλογα 9 δις. Το κράτος δηλαδή, εχει λεφτά για καμμιά εικοσαριά μέρες. Να ξέρει έτσι και ο κάθε Μήτσουλας, απο Καλαμπάκα μέχρι Βλαδιβοστόκ, που ακριβώς βρίσκεται το παληκάρι. Ε, αμα γουστάρεις σπέκουλα, να μην ρίξεις ένα στοιχηματάκι;

10 comments:

  1. Τα έχουν τελείως χαμένα! Το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε στην εξουσία για να ξαναρχίσει τη μάσα από κει που την είχε αφήσει και ανακάλυψε ότι την Ελλάδα του την πάσαρε ο Καραμανλής (έγινε το 1-2 που λένε και στο ποδόσφαιρο) για να τη σώσει και μάλιστα υπό διεθνή επιτήρηση. Τι γλύκα να έχει τέτοια εξουσία; Κάτι τέτοιο κινείται στα όρια της ιδεολογίας του Κινήματος, που λένε γλαφυρά και τα στελέχη του. Αυτό δεν είναι νέκταρ νομής εξουσίας, αυτό είναι δηλητήριο...

    ReplyDelete
  2. Αγαπητέ μου universe μας βρήκε συμφορά. Σήμερα, τα ελληνικά ομόλογα μπήκαν στην κατηγορία του σκύλου. Ειλικρινά πλέον φοβάμαι πολύ το plan B της Ευρώπης (πτώχευση, αποβολή απο το ευρώ). 300 δις χρέος με κανένα σχέδιο δεν ξεπληρώνονται, εκτός κι αν γίνουμε Γιαπωνέζοι. Μόνον το χιούμορ μας έμεινε.

    ReplyDelete
  3. Ούτε κι αυτό, φίλε μου. Είμαστε βυθισμένοι στην κατήφεια. Οι δε νεότεροι, αναθρεμμένοι με την πασοκική νοοτροπία της ήσσονος προσπάθειας, τα έχουν χάσει: ελπίζουν ότι είναι ένα κακό όνειρο που θα χαθεί το πρωί. Μέχρι να ανακαλύψουν ότι οι γονείς δεν μπορούν πια να πληρώνουν τα λούσα και τους καφέδες, ενώ δουλειά γι΄αυτούς δεν υπάρχει. Και τότε, κανείς δεν ξέρει πώς θα αντιδράσουν.

    ReplyDelete
  4. Δεν ξέρω την ποδοσφαιρική έννοια του 1-2 που λέει ο Univers,αλλά εγώ θα έλεγα ότι η
    Ελλάδα μοιάζει με μια τουαλέτα που μπαίνοντας ο Παπανδρέου διαπίστωσε ότι ο προηγούμενος έχοντας φάει καλά άδειασε ανακουφισμένος το περιεχόμενο της πέψεως του και δεν τράβηξε και το καζανάκι!

    ReplyDelete
  5. Τόσα αυτογκόλ ούτε ο Forrest Gump Λόκους...
    Μόνο βαλτοί μπορεί να είναι!
    Ακόμα και με το ελαφρυντικό της ηλιθιότητας τους χρειάζεται εκτέλεση!

    ReplyDelete
  6. Η οικογένεια, φίλε Λωτοφάγε.Το τελευταίο μας και μόνο μας καταφύγιο. Το μόνο που ακόμη μας κρατάει. Ευτυχώς έχουμε κι αυτό. Οσο κρατήσει. Βλέπω μεγάλη καταστροφή να έρχεται. Τα σάπια συστήματα δεν οδηγούν πάντα σε εξυγίανση. Η μεγάλη Ρωσία, παρόλα τα λάθη της, όταν κατέρρευσε, έβγαλε κατόπιν τον αλκοολικό Γέλτσιν και δημιούργησε μια μαφιοκρατία με 10 πλούσιους. Τους ολιγάρχες. Η Γερμανία και η Ιαπωνία απο τις στάχτες έγιναν υπερδυνάμεις. Και αυτο γιατί υπή5χε μια ηθική πλατφόρμα στην κουλτούρα τους απο την οποία πιάστηκαν. Πολλοί θα φύγουν. Η Ελλάδα που ξέραμε δεν υπάρχει πιά.

    ReplyDelete
  7. Πάντα είχαμε μεγάλο πρόβλημα με τα υδραυλικά φίλε. Αθεόφοβε. Για αυτό και το Ταμείο θα φέρει νέες χέστρες πίέσης. Μονάχα που θα μας ρουφήξει όλους.

    ---------------------------------------------

    Φαντάσου φίλε Squarelogicεκλογές υπο αυτό το κλίμα. Προσωπικά δεν πιστεύω πως ο Γιώργος θα μείνει για πολύ. Είναι μια τραγική μεταβατική περσόνα της ιστορίας.

    ReplyDelete
  8. Και αν αυτό που έγραψα σας φαίνεται υπερβολικό,για να συνεχίσουμε τις ποδοσφαιρικές παραβολές,αν ένας αμυντικός κάνει σε αγώνα τέτοια τραγικά απανωτά λάθη,το σίγουρο είναι οτι θα άκουγε απ'ολο το γήπεδο το γνωστό "παίκτες πουλημένοι,η...Ελλάδα δεν πεθαίνει".Μόνο που εδώ απ τα λάθη τους,η χώρα(ή ο λαός της) όντως κινδυνεύει αληθινά να πεθάνει.

    ReplyDelete
  9. Ακουσα και ένα που μ' άρεσε. Επρεπε λέει, στην ομιλία στο Καστελόριζο, οι επικοινιολόγοι, να βάζανε κι εναν ψαρά σε φόντο, να χτυπάει ενα χταπόδι...

    ReplyDelete