Friday, June 18, 2010

Επωνύμως

Μετά απο μακρά σύσκεψη που θύμιζε τρόικα, βαθιά περισυλλογή και αμέτρητους αυτοσχεδιασμούς, υπο την πίεση των αγαπημένων της πατρίδας (που μεγαλώνουν και αγωνιούν), και την αφόρητη πίεση των παιδιών (που δεν εννοούν καλοκαίρι μακριά απο την Ελλάδα), το οικογενειακό ταξίδι κανονίστηκε τελικά για μια ακόμα φορά και φέτος, (εκτός απροόπτου), μεταξύ 11 Ιουλίου και 28 Αυγούστου. Ο φετινός φόρος τιμής και αγάπης προς την πατρίδα ανέρχεται σε επτά χιλιάδες δολλάρια εισιτήρια στην British Airways, και κάποιο διπλάσιο νούμερο σε χαμένες αποδοχές που ο οικοδεσπότης σας θυσιάζει εξ ανάγκης για να διατηρήσει το τελετουργικό ετήσιο προσκύνημα της γενέτειρας. Πλούσιοι δεν είμαστε, ούτε και θα γίνουμε ποτέ, μου υπενθύμισε στο τηλέφωνο η μητέρα, μία απο τις χιλιάδες μανάδες στην πατρίδα που περιμένουν κάθε χρόνο τα παιδιά τους με λαχτάρα. Να μην έχει και η πατρίδα παράπονο απο τους ομογενείς της.

Στους πνευματώδεις και ευπρεπέστατους συνομιλητές αυτού το μπλόγκ, που πάνω απο δύο χρόνια τώρα με τιμούν με τη συμμετοχή τους, απευθύνω μια ένθερμη πρόσκληση για προσωπική γνωριμία. Κάπου μέσα σ' αυτό το χρονικό διάστημα, στα πλαίσια βέβαια του δυνατού και των υποχρεώσεων που έχει ο καθένας σας, θα μπορούσαμε να συναντηθούμε και να τα πούμε απο κοντά. (Ισως μια μπλογγοσύναξη κάπου στην Αθήνα όπου βρίσκονται και οι περισσότεροι;) Τηλέφωνα και διευθύνσεις στη διάθεση όλων των επωνύμων. Εκτός απο τα ανοιχτά σχόλια, μπορείτε να με επικοινωνήσετε και στο locuspublicus@gmail.com. Θα χαρώ πολύ να σας γνωρισω. Τα blogs ανοιγοκλείνουν αλλά η γνωριμία μένει.

Μετα τιμής,
Adam Padazis
(Locus Publicus)
Yahoo Messenger - adam.padazis

28 comments:

  1. Στείλε εσύ e-mail με το που θα προσγειωθείς στην τιμημένη γενέτειρα για το τελετουργικό προσκύνημα και τα υπόλοιπα... τα βρίσκουμε! ;-)

    ReplyDelete
  2. ελπίζω να συναντηθούμε πάλι, μάκη. θα είμαι για δέκα μέρες κοντά στην πατρίδα σου και φυσικά θα σε επισκεφθώ με το γιο μου!

    ReplyDelete
  3. good news!αντε,να γνωριστούμε και απο κοντά...

    ReplyDelete
  4. Καλώς να έρθετε Locus.

    Αν το κανονίσετε, θα χαρώ πάρα πολύ να σας γνωρίσω.

    :-)

    ReplyDelete
  5. Φίλοι μου γειά σας. Σας ευχαριστώ.

    ----------------
    Γεράσιμε, όπως είπες. Θα σου στείλω e-mail με τα λοιπά στοιχεία. Να συννενοηθούμε, μια μέρα θα βρεθεί, και θα ανέβω εγώ στην Αθήνα.

    --------
    Ρία μου χαίρομαι. Μόνο που αν άλλαξε το τηλέφωνό σου όπως νομίζω, στείλε μου το νέο με e-mail. Θα χαρώ να γνωρίσω και τον γιό σου. Μετακινούμαι ανάμεσα στο πατρικό μου στο Αγρίνιο, και σε ενα καλοκαιρινό σπίτι στο Μεσολόγγι. Θα σε ειδοποιήσω.

    ------------------------

    Squarelogic, παρακαλώ επανέλαβε τα στοιχεία σου με e-mail. Θα συνεννοηθούμε.
    ---------
    Βάσσια, θα χαρώ να βρεθούμε. Πρώτα θα μαζέψω όσες πληροφορίες πάρω, και μετά θα προτείνω μερικές ημερομηνίες. Αν βρούμε μία, η συνάντηση θα γίνει. Εσάς τους Αθηναίους θα σας "μαζέψω" με μια επίσκεψη στην Αθήνα. Νάσαι καλά.

    -------------------------
    Αθηνά εσύ μείνε εκεί που είσαι. Θα σε δώ στην Πρέβεζα.

    ReplyDelete
  6. Γράψε κι εμένα στη λίστα σου, Αδάμ, σίγουρα θα είμαι στην Αθήνα. (Από τις 27/7 - 7/8 θα είναι και ο Αλέξανδρος).
    Θα χαρώ πολύ να σε γνωρίσω.
    Με e-mail θα σου στείλω τα τηλέφωνά μου.
    Με το καλό να έρθεις!

    ReplyDelete
  7. Φίλε μου Μηθυμναίε, αφού έτσι ήρθαν τα πράγματα, θα περιμένω να σας γνωρίσω στην Ελλάδα μαζί με τον Αλέξανδρο. Θα σου στείλω εμέηλ.

    ReplyDelete
  8. Μάκη τα τηλέφωνα τα έχεις μετά τις 10 Ιουλίου θα γυρίσω στην Ελλάδα και τα λέμε.

    ReplyDelete
  9. Ευχαριστώ Αθεό, θα τα πούμε, καλό σου ταξίδι όπου πάς.

    ReplyDelete
  10. Αν και βρίσκομαι βορειότερα οπως πολυ καλά γνωρίζεις καλέ μου φίλε, ελπίζω στην ημερομηνία που θα ορίσεις για συνάντηση να καταφέρω να "κατεβώ" για να τα πουμε απο κοντά...
    Αχ αυτή η British πόσα μας έχει "φάει".... αλλά τι να κάνουμε, μας πηγαίνει ή μας φέρνει στους δικούς μας...
    Καλή αντάμωση!!!

    ReplyDelete
  11. Κρατήστε και για μένα μια θέση....έχω και ένα "χρέος" άλλωστε...!

    Καλή ημερομηνία θα ήταν, αν βολεύει, τέλος Ιουλίου, το Αύγουστο όλο και κάποιοι θα φύγουν για διακοπές και όσο πιο σύντομα προγραμματιστεί , τόσο καλύτερα...

    ReplyDelete
  12. Mαρία μου γειά σου. Με καταννοείς, γνωρίζω. Με το καλό να δείς και σύ τους δικούς σου. Ελπίζω να καταφέρουμε μια συνάντηση. Μαζεύω τα στοιχεία όλων, και στην συνέχεια θα προσπαθήσω να προτείνω κάτι, μια ημερομηνία. Θα χρειαστώ και την βοήθεια των άλλων. Ισως μια μέρα τέλος Ιουλίου, γιατί ο Αύγουστος διώχνει τους πάντες μακριά. Μακάρι να μπορέσουμε να συναντηθούμε. Τις ευχές μου.

    ReplyDelete
  13. Φίλτατε glam, σαφώς και έχεις θέση. Εχεις δίκιο ως προς την χρονική ημερομηνία, ευκολότερος ο Ιούλιος απο τον Αύγουστο. Μόλις συλλέξω τα στοιχεία όλων θα επανέλθω. Νάσαι καλά.

    Δεν βλέπω όμως email στο προφίλ σου. Αν έχεις, σε παρακαλώ στείλτο μου.

    ReplyDelete
  14. Πολύ ενδιαφέρουσα και ευγενική η σκέψη και η απόφαση σου φίλε μου Locus.
    Μιά δυσκολία είναι η απόσταση Θεσσαλονίκης - Αθήνας, αλλά με θέληση όλα βολεύονται.
    Καλώς να ρθεις στην πατρίδα και ίσως τα πούμε από κοντά.
    Προσωπική μου επιθυμία είναι να ρθω προς την γενέτειρα σου παρά να κατεβώ στην Αθήνα.

    ReplyDelete
  15. Μένω βόρεια Ελλάδα (Σέρρες) ρε γαμώτο και να κατέβω Αθήνα μάλλον χλωμό γιατί είμαι καινούριος στη δουλειά (ναι επιτέλους βρήκα δουλειά. Και σ' εμένα μου αρέσει να προσωρώ γνωριμίες από cyber σε διαπροσωπικές. $7000.00 για εισιτήρια?????? Για Αυστραλία με τη Gulf Air είναι πιο φτηνά. Δεν ξέρω αν καταφέρουμε να συναντηθούμε τώρα αλλά μπορεί να βρεθούμε και στο Αμέρικα. Ο κόσμος είναι πολύ μικρός. Καλά να περνάς.

    ReplyDelete
  16. Καλά να περάσεις στην πατρίδα. Μόλις διάβασα το ποσό που ξόδεψες για τα εισητήρια κατάλαβα γιατί δεν θα αφήσω το Λονδινάκι μου σύντομα. Εγώ πλήρωσα μόλις 200 (υποτιμημένες) λίρες και μάλιστα τις βρήκα κα πολλές σε σχέση με τις 58 που πλήρωσα για να πάω στο Μιλάνο για long weekend.

    Οπως φαντάζεσαι Ελλάδα δεν ταιριάζει να βρεθούμε, αλλά κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό στα μέρη σου.

    Και πάλι καλό καλοκαίρι και καλά να περάσεις!

    ReplyDelete
  17. Ευχαρίστως να σε δεχτώ φίλε giant, να σε φιλοξενήσω. Αν υπάρχει τέτοια πιθανότητα πές μου. Θα σου στείλω το τηλέφωνό μου. Μετακινούμαι μεταξύ του πατρικού, ενός καλοκαιρινού σπιτιού, και σε διάφορες ημερήσιες τοπικές. Δρόμος προς το Ιόνιο. Νάσαι καλά και ευχαριστώ.

    ReplyDelete
  18. Φίλε hackaday νάσαι καλά. Φέτος πρέπει όμως να κάνεις την παληκαριά, να μείνεις ντόπια λόγω εργασίας. Αρχινάς και σχολείο, θυμάμαι. Σωστός. Υπάρχει και το μέλλον. Καλό σου καλοκαίρι.

    Τέσσερα last minute εισιτήρια και φόροι (1.600$)έφτασαν τα 6.480. Πανωλεθρία. Δυστυχώς ό,τι κάνω πια πάει επι 4. Τυχεροί αυτοί που δεν έχουν παιδιά. Απο κεί και πέρα αρχινάει άλλο λούκι, κάτι σαν διαρκές Νομισματικό:)

    ReplyDelete
  19. Προτιμώ την British σε όλα φίλε Νίκο, αν και το ακριβό των εισιτηρίων οφείλεται στο οτι δεν τα έκλεισα νωρίτερα. Δεν μπορούσα όμως.

    Μείνε Λονδίνο φίλε μου. Είσαι απο κείνους που αντέχει το έξω. Δεν είναι βέβαια για όλους. Και δεν είσαι ο μόνος. Απο τους επισκέπτες αυτού του μπλόγκ, τουλάχιστον 3 έχουν τα παιδιά τους στην Αγγλία. Ισως μια μέρα να βρεθούμε στο Λονδίνο.Καλό σου καλοκαίρι.

    ReplyDelete
  20. Χμμ, δεν ήταν φθηνότερο να κατέβεις προς το Newark και να πάρεις την απευθείας πτήση της Continental ?(όχι ότι συμπαθώ την συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά λόγω κόστους και μόνο...)

    Για Μεσολόγγι δεν το βρίσκω εφικτό, λόγω ημερομηνιών, παρά το ότι θα θέλαμε (σύζυγος κι εγώ) να το επισκεπτούμε. Αν όμως κανονισθεί κάτι προς το τέλος του Αυγούστου στην Αθήνα, πριν επιστρέψετε στις ΗΠΑ, ενημέρωσέ με φίλε μου!

    ReplyDelete
  21. Εγινε και αυτό στο παρελθόν φίλε Dormammu, χωρίς ιδιαίτερες ωφέλειες. Το γεγονός παραμένει πως τα μακρινά ταξίδια πρέπει να σχεδιάνται νωρίτερα, τα εισιτήρια να βγαίνουν μήνες πρίν, αλλιώς η έκπτωση είναι ελάχιστη. Καλό σου καλοκαίρι φίλε μου, και ευχές για συνάντηση μιά μέρα.

    ReplyDelete
  22. Καλώς να έρθεις και ίσως να ειδωθούμε από κοντά! Χαλάλι τα λεφτά!

    ReplyDelete
  23. Για να δούμε φίλε univers, ελπίζω φέτος να τα καταφέρουμε. Θα σε επικοινωνήσω. Καλό σου καλοκαίρι.

    ReplyDelete
  24. Φίλοι μπλόγγερς συλλέγω τα στοιχεία σας. Μέχρι στιγμής έχω τα email όλων σας,και τα τηλέφωνα πολλών. Θα αφήσω το πόστ ανοιχτό μέχρι το τέλος του μηνός. Κατόπιν θα ποστάρω ενα update. Σας ευχαριστώ.

    ReplyDelete
  25. Καλώς να έλθεις φίλε μου,

    Κανόνισε όμως να μη σε δούμε με το σταγονόμετρο !

    Απο την γενέτειρα
    Κων/νος Σαμψών

    Επι τη ευκαιρεία, οταν (και αν) βρείς χρόνο ρίξε και μια ματιά στο καινούργιο μου site (http://kSamson.com)
    Εχω κάνει πολλές αλλαγές, και οπωσδήποτε η άποψη σου με ενδιαφέρει.

    ReplyDelete
  26. Παραπονιάρη μου Κώστα, έχεις δίκιο, φέτος θα επανορθώσω. Νάσαι καλά, και ετοίμασε τους καφέδες. Θα είσαι ο πρώτος που θα δώ.

    Ωραίο το καινούργιο site. Λεπτομέρειες απο κοντά. Και πολλά άλλα.

    ReplyDelete
  27. Καλώς ήρθες Locus (Adam). Εύχομαι να περάσεις καλά.

    ReplyDelete