Friday, November 25, 2011

Το πολυπαιδί της τράπεζας

Σπρώχτε όλοι μαζί αδέλφια και οργανωθείτε στο τρενάκι. Μπροστά λοιπόν ο Παπαδήμος, κυβέρνηση "ειδικού σκοπού", να κάνει τη βρώμικη δουλειά, (ωστε να διατηρηθεί άθικτο το πολιτικό σύστημα), απο πίσω οι κουμπάροι, τα κολλητήρια και οι παρατρεχάμενοι, και τελευταίοι οι γνωστοί ύποπτοι του "μαζί τα φάγαμε", σε ενα ξέφρενο ταξίδι "μετάβασης" στη δημοκρατία. Ενα μικρό διάλειμμα να καθαρίσει ο Παπαδήμος ό,τι οι άλλοι δημιούργησαν (για να μην τσαλακώνονται οι μέγιστοι σε επιπλέον φορομπηχτές και μέτρα), μέχρι να καλυτερεύσει ο Γιωργάκης τον σοσιαλισμό του, να δυναμώσει ο Αντωνάκης τις αντιστάσεις του, και να δεί και ο τρίτος, ο συγκολητής, που ακριβώς θα προσκολλήσει στη νέα πολυκατοικία.

Δέν είναι απλός εθελοντής, είναι ενας πολυμήχανος Θανάσης Βέγγος του τραπεζικού κόσμου, το πολυπαιδί της τράπεζας. Μέσα σε λίγες εβδομάδες θα τα κάνει όλα. Θα υπογράψει συνθήκες, θα ανταλάξει ομόλογα, θα οργανώσει κουρέματα και αποκρατικοποιήσεις, θα μοιράσει χαράτσια, θα κόψει ηλεκτρικά, θα ξυρίσει μισθούς και επιδόματα στα εκλεκτά παιδιά των ΔΕΚΟ, θα απολύσει χιλιάδες, θα διαπομπεύσει φοροφυγάδες, θα τσακίσει τους Φωτολυμπερόπουλους. Ένώ οι άλλοι θα μαλακίζονται φιλοσοφικά στην καφενειακή προεκλογική τους εκστρατεία για να αναλάβουν την εξουσία ξανά οι γίγαντες, πρίν ο λαός αρχίσει να εμφανίζει στερητικό σύνδρομο σοσιαλισμού και βαρβαρότητας. Αντε αδέλφια να πάρουμε μια ακόμη τζουρίτσα απο "δόση", μπάς και κάνουμε και κανα Χριστούγεννο.

"Εαν ο Παπαδήμος δεν υπήρχε, θα έπρεπε να τον εφεύρουμε" δήλωσε και ο γνωστός πολυκατοικιάκιας, του συλλόγου των αφισοκολλητών. Μπροστά λοιπόν το πολυπαιδί της τράπεζας, πίσω οι κηπουροί και οι κουμπάροι, και παραπίσω οι "μαζί τα φάγαμε", που ευγενικά παρακαλούνται να βολευτούν όπως μπορούν, και να αυτοσχεδιάσουν όσο τους παίρνει. Μέχρι να περάσουμε τα δύσκολα σύντροφοι, να αποφασίσει τελικά και ο γαλλογερμανικός άξονας τί νέα Ευρώπη θα έχουμε, τί νέες συνθήκες θα υπογράψουμε και τί νομικές ρήτρες θα μας πλακώσουν, και όταν τελικά ξελαμπικάρει, να ξαναδεί και πάλι με μεγαλύτερη ψυχραιμία το ελληνικό θέμα, βάζοντας τους υπαλληλίσκους να ανακοινώσουν νύχτα πως τελικά, παρόλο το 50% κούρεμα, την περίφημη συνθήκη της 26ης Οκτωβρίου και όλες τις καλές προθέσεις, το άσωτο και αμαρτωλό κλεπτοκρατικό piggy αποτελεί μοναδική παγκόσμια περίπτωση ανισόροπου ψυχoπαθάκια που αδελφέ μου, δεν σώζεται με τίποτα.

12 comments:

  1. για φαντάσου όμως ο λαός να μη θελήσει να φύγει ο παπαδήμος!
    για φαντάσου να την πατήσουν οι εθνοπατέρες όπως την πάτησαν στην τουρκία με τον ερντογάν!
    για φαντάσου μια ελλάδα που από τους τριακόσιους που είναι σήμερα στη βουλη να μην είναι κανενας ξανα΄μέσα! γιατί πίστεψέ με, είμαστε τόσο αγανακτησμένοι οι έλληνες, που εγώ έχω θείο και κουμπάρο βουλευτές αλλά δε θα τους ψηφίσω. και δε μιλώ για λευκό ή άκυρο. σταυρό σε άλλο άτομο. που δεν έχει δει βουλή από μέσα και δεν έχει διαβρωθεί ακόμα. και δεν είμαι η μόνη...

    καλημέρα μάκη. τι κάνουν τα κοκκινομάλλικά σου;

    ReplyDelete
  2. Αμφιβάλω αν θα ξελαμπικάρει, άλλωστε στο ίδιο ντελίριο ανισορροπίας ζει, απλά έχει καταφέρει να καταστείλει περισσότερο τις εκφάνσεις του με ψυχοφάρμακα. Αλλά κάποτε έρχεται κι εκεί η ανοσία...
    Η Ελλάδα πάντως στάνταρ θα καταποντιστεί πρώτη…

    ReplyDelete
  3. Στην Ελλάδα οι "σωτήρες" (αυτόκλητοι συνήθως ή "εκλεκτοί") προέρχονται συνήθως από το στράτευμα. (Πλαστήρας, Πάγκαλος, Γονατάς, Κονδύλης, Μεταξάς, Παπάγος).
    Από τις Τράπεζες τα εγκαίνια μας έκανε ο Μάξιμος αμέσως μετά τον πόλεμο και τώρα ο Παπαδήμος.

    ReplyDelete
  4. "μοναδική παγκόσμια περίπτωση ανισόροπου ψυχoπαθάκια"

    Mην είσαι τόσο σίγουρος Λοκους...
    Ασφαλώς είχαμε τις ιδιαιτερότητες μας,θεωρώ όμως οτι οι νοοτροπίες που μας οδήγησαν εδώ καλλιεργήθηκαν εν πολλοίς απ το πολιτικό κατεστημένο,ίδίως απ το '81 και μετά,και κάτω απ την ΥΠΟΠΤΗ ανοχή των πρώην Εταίρων και νυν Δανειστών(ή δυναστών...)
    Αρα εξίσου από πάνω μπορούν να αλλάξουν αν αναδειχθούν οι υγιείς και ακομμάτιστες μειοψηφίες που παλεύουν ανώνυμα προς το παρόν εντός του ελλην.μπάχαλου.
    Απ την άλλη οι ελλην.τράπεζες έχουν την μικρότερη μόχλευση στην Ευρώπη,κι αν ο σφιχτός εναγκαλισμός τους με το ελλην.Δημόσιο δεν τις είχε τιγκάρει με ελλην.Ομόλογα δεν θα είχαν πρόβλημα τώρα.Την ίδια στιγμή οι Τράπεζες "των υγιών Ευρωπαίων" είναι μοχλευμένες 25 προς 1!
    Αυτό σημαίνει οτι αρκεί μια υποτίμηση 4% των assets για να επέλθει το wipeout!

    ReplyDelete
  5. "Εαν ο Παπαδήμος δεν υπήρχε, θα έπρεπε να τον εφεύρουμε": θα τρίζουν τα κόκκαλα του Βολταίρου, 'πατέρα' της φράσης που 'κόπιαρε' ο Καρατζαφέρης ότι 'ακόμα κι αν δεν υπήρχε Θεός θα έπρεπε να τον εφεύρουμε'...

    'Μέχρι να περάσουμε τα δύσκολα σύντροφοι, να αποφασίσει τελικά και ο γαλλογερμανικός άξονας τί νέα Ευρώπη θα έχουμε...': φαίνεται ότι το παιχνίδι έχει 'ανοίξει', ότι παίζονται πολλά περισσότερα από την Ελλάδα. Δεν είμαι βέβαιος αν θα αποφασίζει πλέον στην ΕΕ ο γαλλογερμανικός άξονας ερήμην των υπολοίπων ή ότι σαν άξονας θα παραμείνει αραγής...

    ReplyDelete
  6. Πάντως εγώ συμφωνώ, όπως και μοιρολογώ σαν Κασσάνδρα από καιρό, πως η τελική έκβαση του σίγουρα έξω από το Ευρώ και μάλλον έξω από την Ευρώπη, είναι τετελεσμένη από κάμποσο καιρό. Τα ενδιάμεσα είναι σκηνοθετικά μόνο για να είναι "καθώς πρέπει" η διαδικασία. Αργότερα, όταν τελειώσει, σε όποιο μέρος της Αφρικής και να έχει καταλήξει η Ελλάδα, τα εσωτερικά θα επιστρέψουν στην ηρεμία του να παίρνει κανείς το ρουσφέτι του ή να περιμένει το δικό του κόμμα από τα δύο στην εξουσία για να το πάρει. Και η Αριστερά θα αρνείται όπως πάντα και θα ζητά νέους αγώνες. Και οι δεξιοί θα βρούνε τρόπο να λένε κι αυτοί τα ίδια τα δικά τους.

    Ένα λούκι είναι, να το περάσουμε. Που βγάζει ξέρουμε... Και κάμποσοι θα σωθούν στις μεγάλες Ελληνικές πόλεις, Μελβούρνη, Σικάγο, Νέα Υόρκη... κλπ.

    ReplyDelete
  7. Οι συνθήκες θα επιβάλουν Ρία μου πόσο θα μείνει ο Παπαδήμος. Τώρα αν είναι καλός ή κακός, ο καιρός θα δείξει. Πάντως το πολιτικό σύστημα τον έβαλε εκεί για να κάνει τη βρώμικη δουλειά ενώ τα δύο κόμματα κάνουν πως τους ενδιαφέρουν μονον οι εκλογές. Κάτσε να δούμα αν θα υπάρχει η Συνθήκη της 26ης Οκτωβρίου σε λίγες μέρες, ή πάμε για κάτι ριζοσπαστικότερο. Πάντως προσωπικά οι εκλογές ουδόλως με ενδιαφέρουν.

    * Τα παιδιά μου Ρία μου εχουν κλασσικές ελληνικές φάτσες. Κόκκινομάλη δεν έχουμε ακόμα στην οικογένεια:)

    ReplyDelete
  8. Σωστά. Τα ψυχοφάρμακα όμως δεν πιάνουν άλλο φίλε Abbanχρειάζονται και άλλα ριζοσπαστικά. Να δούμε τί ετοιμάζει ο άξονας μέχρι το τέλος της χρονιάς. Υπάρχει περίπτωση το 2012 να είναι πολύ...αλλιώτικο.

    ReplyDelete
  9. Συμφωνώ κ. Βαρδάκα, μια πολύ χρήσιμη ιστορική υπενθύμιση. Είμαι όμως περίεργος κάποτε να μάθω το προσκήνιο αυτής της πρωθυπουργίας. Ποιός τελικά έφερε στην Ελλάδα αυτόν τον άνρωπο;

    Δύσκολο να πιστέψω πως ξύπνησε ενα πρωί, πακετάρισε τις βαλίτσες του για νάρθει σε μια χώρα oπου απο ό,τι λένε δεν τον ήθελε κανένας. Κάποιος τον έφερε. Μακάρι ο άνθρωπος να πετύχει.

    ReplyDelete
  10. Δεν είμαι πια σίγουρος για τίποτα φίλε, Squarelogic, οι εξελίξεις μας υπερβαίνουν και θα είναι ακόμα τρομερότερες. Η κρίση θα οδηγήσει σε ανασχηματισμό της Ευρώπης. Κάτι που συνήθως γίνονταν με πόλεμο.

    Λυπάμαι μονάχα (και σε αυτό αναφέρεται κυρίως και ο χαρακτηρισμός μου)για τον τρόπο οργάνωσης του δημοσίου μας βίου στην Ελλάδα. Να πιστέψω πως η 26η Οκτωβρίου θα είναι η τελική λύση; Μάλλον όχι. Και απο πού να αρχίσουμε...

    ReplyDelete
  11. Ο γαλλογερμανικός άξονας δημιούργησε την Ευρώπη φίλε Γεράσιμε και όσο κρατάει, κρατάει και το καραβι. Αναμένω ριζοσπαστικές εξελίξειw. Ερήμην όλων των άλλων σίγουρα όχι, αλλα τί έχουν και οι άλλοι να προτείνουν;

    ReplyDelete
  12. Εμείς ακολουθάμε φίλε thinks, και η νέα Ευρώπη μας θέλει, πάλι θα ακολουθήσουμε. Δεν έχουμε εκπονήσει κανένα σχέδιο εξόδου απο την κρίση μας, και πάντα θα πέρνουμε ό,τι μας προσφέρουν. Ηδη η μεγάλη φυγή έχει αρχίσει. Πάντως τα νούμερα δεν βγαίνουν, και ας μιλάνε τώρα για σωτηρίες και πράσινα άλογα.

    ReplyDelete