Thursday, November 10, 2011

Ωρα ευθύνης

Μην ξεχνάμε τί ακριβώς αναλαμβάνει ο κ. Παπαδήμος. Μια χώρα την παραμονή μιας οικονομικής χρεωκοπίας, ενα βήμα πρίν την πιθανή αποβολή της απο τη ζώνη του ευρώ, μια κοινωνία με εφιαλτική ανεργία, μια ανύπαρκτη παραγωγική βάση, εναν λαό που ανα πάσα στιγμή αναμένει μια εφιαλτική κοινωνική ανάφλεξη, και ενα πολιτικό σύστημα που στην ουσία απελύθει απο τους πάντες, και τελικά κατέβασε τα παντελόνια του, κατάπιε τη γλώσσα του, και έκανε στην μπάντα για να αναλάβει το θέμα της αξιοπιστίας της πατρίδας κάποιος εθελοντής της παγκοσμιοποιημένης ελληνικής διασποράς.

Ο μεγαλύτερος φόβος τώρα των ελλήνων πολιτικών είναι μήπως η νέα μεταβατική κυβέρνηση δημιουργήσει μια αξιόπιστη κουλτούρα σοβαρής και υπεύθυνης διακυβέρνησης, που σταδιακά θα γίνει ενα αληθινό κίνημα (και στη συνέχεια ένα νέο πολιτικό κόμμα που θα κινείται φιλοσοφικά στον κεντροδεξιό χώρο), και που θα κόψει στη μέση τα δύο άχρηστα πολιτικά παραμάγαζα, θα ρουφήξει όλα τα καλά στελέχη τους, και θα πετάξει ό,τι σάπιο περισέψει στον καιάδα της Ιστορίας.

23 comments:

  1. και που το άσχημο σε αυτό; να διαλυθούν επιτέλους οι τρεις οίκοι που κυβερνούν την ελλάδα τα τελευταία 100 χρόνια, παπανδρέου, καραμανλήδες, βενιζέλοι. για΄τι και ο μητσοτάκης από τη μάνα του είναι εγγονός του βενιζέλου!

    ReplyDelete
  2. Ο φόβος των πολιτικών μας είναι το μακάρι για μας!

    ReplyDelete
  3. Το ότι βλέπω κάποιους πολιτικούς να θριαμβολογούν για την 'ανταρσία' πενήντα βουλευτών έναντι της υποψηφιότητας Πετσάλνικου ('ανταρσία' που τελικά οδήγησε στην επιλογή Παπαδήμου) ως τρανή απόδειξη ότι το πολιτικό σύστημα 'γιατρεύτηκε' από την όποια ιωσούλα περνούσε και είναι έτοιμο ξανά προς τη δόξα να τραβήξει, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αισιοδοξία. Φοβάμαι ότι αν δεν προκύψει κάποια πρωτοβουλία 'από τα κάτω' οι πολιτικοί μας απλώς θα επιβεβαιώσουν τον Δαρβίνο: θα προσαρμόζονται διαρκώς καλύτερα σε ένα διαρκώς πιο 'εχθρικό' περιβάλλον αλλά ποτέ δε θα αλλάξουν πραγματικά.

    ReplyDelete
  4. Απ' το πληκτρολόγιό σου και στης Ιστορίας τ' αυτί! Αν καταφέρει ο κόσμος να διοχετεύσει την οργή του σε μια τέτοιου είδους ανασυγκρότηση αντί για αιματοκύλισμα, δεν θα έχουν ζήσει άδικα τόσες γενιές προγόνων.

    Βέβαια, κάτι μου λέει ότι η παγκοσμιοποιημένη Ελληνική διασπορά δεν χαίρει της ακράτητης εκτίμησης και αγάπης του μέσου ντόπιου, αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα :-)

    ReplyDelete
  5. Πειράζει που εχω ένα θεματάκι με την αντικατάσταση των πρωθυπουργών σε Ελλάδα-Ιταλία όλως τυχαίως με μέλη της Trilateral Comission?
    Σου φαίνεται τυχαίο?
    Μακάρι να δημιουργούσε μια κουλτούρα "σοβαρής και υπεύθυνης διακυβέρνησης" αλλά αυτό δεν γίνεται σε 100 ημέρες...

    ReplyDelete
  6. Τραγέλαφος...
    Αφού ακόμα προσχηματικές ανακοινώσεις κάνουν και νομίζουν ότι μπορούν να βγάλουν έξω την ουρά τους, όντας μέσα στην κυβέρνηση, τί άλλο να πει κανείς...

    Τουλάχιστον αφήσαν ήσυχα τα σημαντικά υποργεία προσθέτοντας μόνο μερικές "γλάστρες".Πάλι καλά.

    ReplyDelete
  7. Kαθόλου άσχημο δεν θα ήταν Ρία μου να ξεμπερδεύαμε με τους "οίκους" που μας έχουν τυραννήσει. Ευτυχώς Κωστάκης και Γιωργάκης δεν έχουν παιδιά σε ηλικία πρωθυπουργού!

    ReplyDelete
  8. Αν χάσουμε τοο σπάνιο αυτο πολιτικό είδος που απολαμβάνουμε εν Ελλάδι φίλε Aθεόφοβε (το Παγκαλοειδές),με τί θα κάνουμε χαβαλέ? Φαντάσου τώρα τις επερχόμενες εκλογές. Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Ηδη ο Αντωνάκης δήλωσε νίκη, και ενώ μπήκε ολόκληρος στην νέα κυβέρνηση, δήλωσε πως οι αντιστασιακές ιδέες του παραμένουν αναλοίωτες. Ζούμε μέγιστες στιγμές.

    ReplyDelete
  9. Μακάρι φίλε Δημήτρη αλλα αυτέ οι ζυμώσει παίρνουν χρόνια. Το θέμα είναι τί θα προκύψει απο τις επόμενες εκλογές. Καλός και σεβάσμιος ο κ. Παπαδήμος αλλά αυτά το πασοκοειδή τερατουργήματα πρέπει να "συνεργαστούν" και στο μέλλον.

    Οι έλληνες της διασποράς είναι εξ ανάγκης και συνθηκών άλλος είδος. Η πολιτική τους παρουσία στην πατρίδα είναι ανύπαρκτη.

    ReplyDelete
  10. 1. Καινούρια κυβέρνηση;;; Μα είναι οι ίδιοι που μας κυβέρνησαν τα τελευταία 12 χρόνια και μας έφεραν στη κρίση! Βενιζέλος και Αβραμόπουλος...

    2. Ο Παπαδήμος δεν ήταν αυτός που συνεργάστηκε με την Goldman Sachs για να μπούμε στο Ευρώ;

    3. Μακάρι να δούμε "σοβαρή και υπεύθυνη διακυβέρνηση". Μακάρι, αλλά από ποιόν;

    4. Θα εμφανιστούν όλοι αυτοί στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου; Χμμμ ίσως στην Νέα Υόρκη...

    ReplyDelete
  11. Φίλε Squarelogic,φυσικά και δεν είναι τυχαίος ο ξαφνικός έρωτας με την "συνεργασία". Φοβούνται για το τομάρι τους και προσπαθούν μέσα απο τον όποιον Παπαδήμο να συντηρήσουν τα παλαιοκομματικά τους σχήματα. Θα προτιμούσαν βέβαια κάποιον κηπουρό τύπου Πετσάλνικου, αλλά δεν πειράζει, θα προσπαθήσουν να νομιμοποιηθούν και μέσω Παπαδήμου. Ηδη η κυβέρνηση που σχηματίστηκε είναι μια συλλογή απο πολιτικά κουρέλια. Αλλά ο Παπαδήμος δεν είναι εν λευκώ και με λαική εντολή Πρωθυπουργός, και εξ ανάγκης η δουλειά του είναι να ενώσει αυτά τα ερείπια που αύριο πιθανότατα να ξαναεκλεγούν.

    Ποτέ μου δεν είχα εντυπωσιαστεί απο τα διάφορα κλάμπ τύπου Trilateral Comission. Αυτά είναι διάφορα κλάμπ συζητήσεων και πολιτικών θεωρήσεων που ναί μεν έχουν μεγάλες επαφές, παραμένουν όμως αυτό που στην ουσία είναι - think tanks.
    Κάπου θα πρέπει να κάνουν παρέα και οι ελίτ του κόσμου, και κάτι θα πρέπει να συζητήσουν. Καμμία αντίρηση βέβαια πως και ο κ. Παπαδήμος δεν ειναι απολύτως καθαρός (κανένας δεν είναι), και όσο κι αν δηλώνει "δεν είμαι πολιτικός", στην ουσία είναι και παραείναι. Υπήρξε για χρόνια σύμβουλος πρωθυπουργών, και το "σύστημα ΠΑΣΟΚ" θα πρέπει να το γνωρίζει καλά.

    Πέραν τούτου, το ερώτημα παραμένει πώς θα συμπεριφερθούν τα πολιτικά κουρέλια που σχημάτισαν σήμερα κυβέρνηση μετά τις εκλογές. Ο Παπαδήμος θα ειναι κυβερνήτης 100 ημερών. Το ΜΕΤΑ εχει σημασία. Και αυτό ειναι αγνωστο.

    ReplyDelete
  12. Aθηνά μου, θα αναφέρεσαι υποθέτω στον Αντώνη, που ενώ δίνει όλους τους ψήφους που χρειάζεται η "συναίνεση" και όντας μέσα στην κυβέρνηση (έστω και "γλάστρες"), δήλωσε σήμερα πως δεν δέχτηκε συγκυβέρνηση, και πως οι ιδέες του παραμένουν ατόφια "αντιστασιακές". Συμφωνώ με την παρατήρηση. Δεν πειράζει όμως. Θα στρώσει στη συνέχεια. Στο δρόμο. Ηδη ο Αβραμόπουλος διέγνωσε πως το μαντρί δεν έχει μέλλον, και ανασυντάσεται. ΄

    Απο δώ και πέρα Μνημόνιο και ξερό ψωμί. Με 250 ψήφους ΝΑΙ. Πιθανότατα μέσα στις επόμενες 100 μέρες να γίνει κόλαση (μαζικές απολύσεις, σπάσιμο Φωτολυμπερόπουλων, κτλ), ό,τι δεν μπορούν αυτοί, να τα κάνει ο Παπαδήμος. Και μετά να πούν, εντάξει τί περιμένατατε, τραπεζίτης ήταν ο άνθρωπος, εκπρόσωπος του κεφαλαίου, ψηφίστε τώρα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για να σας βάλουμε ξανά στον ενάρετο δρόμο του "σοσιαλισμού".

    Πάντως δεν θα πλήξουμε. Καθόλου.

    ReplyDelete
  13. Φίλε Χριστάκη δεν διαφωνώ καθόλου. Μια ευχή εκφράζω. Οπως λέω και πιο πάνω (με πρόλαβες), η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι μια συλλογή απο πολιτικά απόβλητα και κουρέλια. Στο σημείο αυτό, θα έλεγε κανείς πως ο κ. Παπαδήμος ήταν άτολμος και δεν τους ξερίζωσε τελείως. Αλλά όπως λέω επίσης, σωστό μέν αυτό, αλλά ο Παπαδήμος δεν είναι εν λευκώ και με λαική εντολή Πρωθυπουργός, και εξ ανάγκης η δουλειά του είναι να ενώσει αυτά τα κουρέλια που αύριο πιθανότατα να ξαναεκλεγούν.

    Αναφέρομαι στοn όρο "σοβαρή και υπεύθυνη διακυβέρνηση" εντελώς πολιτικά και κοινωνιολογικά. Ως μια διεργασία που μπορεί να ξεκινήσει σταδιακά. Αν ξεκινήσει.

    Ναί, υποθέτω πως είναι αλήθεια πως ο Παπαδήμος ήταν αυτός που συνεργάστηκε με την Goldman Sachs για να μπούμε στο Ευρώ. Πιθανώς τώρα να ξανασυνεργαστεί για να παραμείνουμε μέσα!!

    Για την παρέλαση της Ν. Υόρκης δεν γνωρίζω. Πέρσι πάντως μας επισκεύφτηκε ο "υπουργός Μεταφορών" κ. Βορίδης.

    ReplyDelete
  14. Το γεγονός φίλοι μου παραμένει πως τώρα τα διάφορα Μνημόνια παίρνουν κάπου 250 ψήφους ΝΑΙ μέσα στην ελληνική Βουλή, και τη στιγμή που μας χάρισαν και 100 δις χρέους, οι υπαλληλίσκοι θα μας την πέσουν νεοφιλελεύθερα και ωραία. Και όπως λέγανε κάποτε και οι Μαρξιστές, ο καλύτερος τρόπος να ρίξεις τον Καπιταλισμό είναι να γίνεις μέρος του απο μέσα. Οχι βέβαια οτι ο Παπαδήμος είναι αριστερός, αλλά είναι ο πλέον ενδεδειγμένος να συνομιλήσει με το είδος εκείνο, απο το οποίο (καλώς ή κακώς) θα εξαρτώμεθα πιθανότατα για πολύ ακόμα χρόνο.

    ReplyDelete
  15. Η τροικα κόβει τις συνταξεις στα γερόντια και ο σαρκοζύ που στηλιτευει τους σπαταλους και τεμπεληδες ελληνες φορτωνει στο γαλλο φορολογούμενο 38.500 !! ευρω το βραδυ διαμονη στις καννες. Η Μέρκελ που μας κουναει αυστηρά το δάκτυλο δεν έκανε τιποτε για να μάθουμε που πήγαν οι μίζες που μοίρασαν αφειδώς οι γερμανικές εταιρίες στην ελλάδα ενώ την ίδια στιγμή που τα σχολεία δεν έχουν πετρέλαιο για να ζεσταθούν τα παιδια οι αμυντικές δαπάνες για γαλλικους και γερμανικούς εξοπλισμούς της χρεωκοπημένης ελλάδας αυξάνονται.

    Η τροικα ουτε για αισθημα δικαιοσύνης ενδιαφέρεται ούτε για χρηστή διαχείριση. Μόνο πως θα μαζέψει τα λεφτά των δανειστών.

    Αν συνεχίσουν έτσι θα εμπεδωθεί στη λαική συνείδηση η πεποίθηση ότι η τροικα είναι στρατός κατοχής. Εάν μετά την πλήρη απονομιμοποίηση των πολιτικών ακολουθήσει και αυτή της τροικας το τι θα επακολουθήσει δεν θέλω να το σκέφτομαι.

    ReplyDelete
  16. Είδα τώρα και ένα αρθρο του σταυρου Λυγερού που στηλιτεύει τον αδιέξοδο δρόμο που βαδίζουμε. Εδώ.

    ReplyDelete
  17. Θα συμφωνήσω με τον yosemite sam.
    Προβλήθηκε πολύ και πολλοί ήθελαν να πιστέψουν οτι οι γαλλογερμανοί θα μας έκαναν ανθρώπους με το ζόρι.Θα μας οργάνωναν,θα καταργούσαν την διαφθορά κλπ.
    Μπορεί πράγματι κάτι να γίνει προς αυτή την κατεύθυνση,στο βαθμό που τους χρειάζεται για να πάρουν όσα περισσότερα μπορούν πίσω.
    Αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αυτός ο ΣΤΟΧΟΣ τους.
    Η επαγγελόμενη αναδιάρθρωση και τα "ανοίγματα των επαγγελμάτων" είναι μια ξεκάθαρη επίθεση στην μεσαία τάξη της Ελλάδος,τους ελευθεροεπαγγλεματίες και μικρές επιχειρήσεις.
    Τι να κάνουμε,αυτή η χώρα δεν σηκώνει κολοσσούς,κι όπου υπάρχουν είναι κατά βάση κρατικοδίαιτοι...
    Το σχέδιο περιλαμβάνει εξοντωτική φορολόγηση,άνοιγμα σε ανταγωνισμό με τεράστιες εταιρικές τσέπες και ανεξέλεγκτες πρακτικές,ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις πιστοποίσης και συμμόρφωσης,εξοντωτική στόχευση της ακίνητης περιουσίας,μάζεμα του χρυσού(γιάυτό και γέμισε η Αθήνα ενεχυροδανειστήρια),κι όταν το τοπίο μείνει κρανίου τόπος,θα επιβιώσουν μόνο οι "Επενδυτές',δίχως ανταγωνισμό,και με εξαθλιωμένους που θα εκλιπαρούν για ένα ψωρομισθό στους τομείς που καποτε ήταν άρχοντες...
    Κι όλα αυτά γιατι δίνουν προς το παρόν την ψευδαίσθηση στην κάστα που πρωτίστως ευθύνεται για το προβλημα οτι θα μείνει στο απυρόβλητο
    και θα μπορεί να ρυθμίζει προς όφελος της τα πράγματα και την Επόμενη Μέρα.

    ReplyDelete
  18. Φίλε Yosemite δέχομαι το επιχείρημα που παραθέτεις, οι εξοπλισμοί (καθώς και πολλά άλλα) αποτελούν τεράστια θέματα για μάς. Αλλά μόνον ενωμένοι μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε. Μόνον ενωμένοι μπορούμε να προτάξουμε πολιτική, οικονομική και κοινωνική πρόταση. Η Τρόικα δεν έχει καμμία νομιμοποίηση στην Ελλάδα, όλοι το ξέρουν πως είναι η εκπροσώπηση των δανειστών μας. Αλλα ο πολιτικός μας κόσμος κατέρρευσε. Και παρόλι την υποτιθέμενη "συναίνεση", το θέαμα θυμίζει εναν θίασσο ζαβλακωμένων που κάτω απο το κύρος κάποιου τραπεζίτη, προσπαθεί να σκοτώσει 100 μέρες διακυβέρνησης, να πάρει τα λεφτά των ευρωπαίων, για να επανέλθει ένδοξα με πολύ περισσότερο Σοσιαλισμό του είδους που γνωρίζουμε.

    Εντούτοις, κάτι αλλάζει. Ισως να πάρει χρόνια. Αλλά κάποτε θα πρέπει να μάθουμε να οργανώνουμε τον βίο μας συλλογικά, μαζί με την οικονομία μας και την εξωτερική μας διπλωματία.

    Με τον άρθρο που παραθέτεις συμφωνώ. Αλλα ο κ. Παπαδήμος, οπως λέει και το άρθρο, ούτε χρονο έχει, ούτε την δικαιοδοσία να διαπραγματευτεί νέες συνταγές. Ειδικά μετά το κούρεμα. Αυτό είναι θέμα του πολιτικού κόσμου ΜΕΤΑ τις νέες εκλογές. Οι οποίες κανείς δεν ξέρει τί θα γεννήσουν. Ο κ. Παπαδήμος ως μεταβατικός πρωθυπουργός θα φορτωθεί κάποιες επώδυνες αλλαγές που οι άλλοι θα προτιμήσουν να μην φορτωθούν (μαζικές απολύσεις, υπογραφές, κτλ). Δεν μπορώ με τίποτα να κατηγορήσω τον κ. Παπαδήμο. Ο δρόμος ίσως να είναι αδιέξοδος, αλλα αυτό είναι θέμα των πολιτικών εκπροσώπων. Και επι του παρόντος, ο κ. Παπαδήμος δεν είναι κάν πολιτικός εκπρόσωπος. Θηριοδαμαστής και ειρηνοποιός είναι.

    ReplyDelete
  19. Φίλε Squarelogic με τις παρούσες συνθήκες θα συμφωνήσω με το σχόλιό σου. Γαλλία και Γερμανία μπορούν να βοηθήσουν μόνον στον βαθμό που εμείς επιθυμούμε την όποια βοήθεια θέλουμε να ζητήσουμε (κυρίως τεχνική). Σίγουρα η Ελλάδα δεν σηκώνει κολοσσούς, δεν είναι σε θέση να μεταβεί απο ενα στάδιο οικογενειακού και κρατικοκεντρικού μικροκαπιταλισμού στο στάδιο ενός μεγαλύτερου συστήματος παραγωγής. Γι αυτό και στο θέμα των ανοιχτών επαγγελμάτων θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Ειδικά στον χώρο των μεταφορών.

    Και θα πρόσθετα πως ούτε η πολιτική του αποπληθωρισμού (να φτηναίνουν όλα) είναι ενδεδειγμένη για την περίπτωσή της (όπως η φτηνη εργασία για τον Τρίτο Κόσμο). Η υπέρμετρη φορολόγηση ακίνητης περιουσίας και εισοδημάτων είναι σαφέστατα φονική πολιτική, αλλά δεν είμαι σίγουρος πως ήταν ποτέ ιδέα της Τρόικας. Μάλλον δική μας ιδέα ήταν για να κάνουμε ταμείο στο τέλος του τριμήνου. Και είναι σίγουρα κάτι που πρέπει(και νομίζω πως μπορεί) να αλλάξει. Σταδιακά όμως, γιατί τώρα υπάρχουν άλλες προτεραιότητες που μας καίνε.

    Η Ελλάδα όμως δεν έχει ακόμα κανένα σχέδιο. Η ανάπτυξή της δεν θα έλθει απο κάποια ανάπτυξη που πολλοί φαντάζονται να είναι σείχηδες που καταφτάνουν να αγοράσουν πάρκα, λιμάνια και ποδοσφαιρικές ομάδες. Η ανάπτυξη της χώρας μας θα γίνει μόνον μέσα απο τα εμπορικά και οικονομικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουμε σε τομείς όπως η Ναυτιλία, ο Τουρισμός, ο Πολιτισμός, η ηλιακή ενέργεια, κτλ. Για αυτά όμως τα θέματα ακόμα δεν υπάρχει σχέδιο.

    Μετά το κούρεμα πιστεύω πως σκοπός του γαλλογερμανικού άξονα είναι να μας πάρει ό,τι μπορεί σε χρήμα και σε είδος. Δεν έχω καμμία προσωπική αμφιβολία πως οι αποκρατικοποιήσεις θα καταλήξουν σε ενα πλιάτσικο περιουσίας.

    ReplyDelete
  20. Με την πάροδο του χρόνου, οι υπέρμετρες προσδοκίες που δημιουργήθηκαν απο την πρωθυπουργία Παπαδήμου σίγουρα θα ξεφουσκώσουν. Αλλά ας μην ξεχνάμε πως ο κ. Παπαδήμος δεν είναι ούτε εκλεγμένος πολιτικός εκπρόσωπος, ούτε χρόνο έχει, ούτε και δικαιοδοσίες. Το παρασκήνιο είναι πλούσιο και δεν το γνωρίζουμε.

    Δεν είναι όμως σίγουρο πως ο κ. Παπαδήμος είναι ενας απλός συνωμότης και εκπρόσωπος της Trilateral Commission, και κάποιων εγχώριων νταβατζήδων. Η συνείδηση που κουβαλάω μαζί μου, ως έλληνας της ομογένειας μου λέει να μην αμφισβητώ σε κανένα έλληνα την πρόθεσή του να βοηθήσει την πατρίδα του, ακόμα και αν είναι τραπεζίτης. Εχω γνωρίσει αρκετούς έλληνες του είδους του κ. Παπαδήμου. Και παρόλο που σήμερα πρωθυπουργεύει (εξ ανάγκης) όλων των πολιτικών ερειπίων της Ελλάδας, προσωπικά θα τον υποστήριζα. Ο άνθρωπος αυτός θα κυβερνήσει 100 μέρες. Οι υφιστάμενοί του όμως θα αποφασίσουν τί είδους συνεργασία και πολιτική θα ασκήσουν ΜΕΤΑ τις εκλογές.

    ReplyDelete
  21. Φίλε Γεράσιμε, συγγνώμη που μου διέφυγε να σου απαντήσω με την σειρά που πήρα το σχόλιό σου.

    Ναί, οι κηπουροί επιθυμούν να επανέλθουν μπαλκωνάτοι (ή μάλλον τηλεπαραθυράτοι), σαν να πέρασαν μια περιστασιακή γρίπη. Ο καιρός θα δείξει. Εντούτοις, σύμφωνα με την θεωρία του Δαρβίνου, τα είδη όχι μόνον εξελίσσονται, αλλά πολλάκις μάλιστα εξαφανίζονται. Ας ελπίσουμε το δεύτερο. Νάσαι καλά.

    ReplyDelete
  22. Οτα λεω απονομιμοποίηση της τροικας εννοώ ότι υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού (βάλε και μένα μέσα) που είδε την τροικα ως εκπρόσωπο όχι μόνο των δανειστών αλλά και της χρηστής διαχείρισης. Αυτό το κομμάτι αρχίζει και κουμπώνεται. Δυστυχώς δεν είναι μακρυά η ώρα που δεν θα λέμε έρχεται η τροικα αλλά έρχονται τα λαμόγια της τροικας. Ας πούμε η τροικα δεν έβαλε καθόλου χέρι στα προνόμια των πολιτικών. Πως είναι δυνατον η ακριβότερη γλάστρα της ευρώπης ο άρχοντας παπούλιας να τσεπώνει περισσότερα απο τον πλανητάρχη; Η τροικα δεν έχει άποψη για το θέμα; Μονο να μαδάει τη σύνταξη του παππού ξέρει;

    Δεν έχει ακούσει τιποτε η τροικα για τα δις που έχουν παρκάρει στην ελβετία; Γιατί σφυρίζει κλέφτικα; Με αυτά κι αυτά σύντομα θα ταυτισθεί στη συνείδηση του κόσμου με την ντόπια σαπίλα και σε λίγο δεν θα μπορεί να βγει στο δρόμο όχι μόνο ο πάγκαλος αλλά ούτε ο τόμσεν και τα άλλα εντιμότατα παληκάρια της τροικας.

    Και αν νομίζουν ότι με την απειλή της αποπομπής απο το ευρώ οι έλληνες θα καθήσουν σούζα καλά θα κάνουν να μελετήσουν λίγο ιστορία και πως αντιδρούν οι λαοί όταν τους πατας τον κάλο. Αι σιχτιρ δηλαδή.

    ReplyDelete
  23. Δεν πρόκειται, για πολλούς λόγους...
    Ο μικρότερος εκ των οποίων είναι πως η αξιοπιστία έχει να κάνει και με τις αρχές με βάση τις οποίες κρίνεται...
    Τεσπα, κοιτώντας το παρελθόν, οικονομολόγος και αξιόπιστος δεν έχει γεννηθεί ακόμα... Αν αυτός αποδειχθεί τέτοιος, θα είναι παγκόσμια πρωτιά!

    ReplyDelete